Jump to content

FCM Dunărea Galaţi - fotbal, Liga a II-a (2012-2013)

Recommended Posts

Posted
6-2 cu Cireşu

FCM Dunărea a obţinut astăzi al doilea succes din meciurile de pregătire, trecând cu 6-2 (2-1), pe teren propriu, de liderul ligii a IV-a Brăila, Compet Cireşu. Pentru Dunărea au marcat: Voicu (2), Florea, Chipirliu, Moroşanu şi Drăgan.

Posted

1-1 cu Sporting Lieşti
Divizionara secundă FCM Dunărea şi liderul neînvins al Ligii a IV-a, Sporting Lieşti, au remizat, 1-1 (0-1), astăzi, pe terenul secund al stadionului ”Dunărea”. Golul dunărenilor a fost marcat pe final de meci de Iulian Negoescu.

Posted

1-2 la Brăila

Sâmbătă, în ultimul meci de pregătire dinaintea returului, FCM Dunărea a pierdut, în deplasare, scor 1-2 (1-1), la Brăila, cu colega de serie CF Brăila. Pentru Dunăarea a marcat Enache, în minutul 25.
FCM Dunărea se va duela în prima etapă din retur cu fostul ei antrenor Ion Viorel, la Otopeni, sâmbătă, 9 martie, de la ora 11.00.

Posted

FCM Dunărea a câştigat la Otopeni
A fost nevoie de prima etapă din retur pentru ca FCM Dunărea să obţină primul succes în deplasare. În etapa a XVI-a din liga secundă, Dunărea a învins cu 1-0 pe CS Otopeni, echipă pregătită de Ion Viorel. Singurul gol al meciului a fost marcat de ex-oţelarul Bogdan Chipirliu, în minutul 63.
Pentru Dunărea au evoluat: Olaru - Hristian, Stelian Cucu, Radu, Cristea, Chebac, Cristescu (60 Moroşanu), Apostol, Florea II, Enache (84 Teleagă), Grosu (57 Chipirliu), antrenor Vali Stan.
Cu victoria de la Otopeni, FCM Dunărea urcă pe locul 8 în clasament, cu 15 puncte.

Etapa viitoare, sâmbătă, 16 martie, de la ora 11.00, FCM Dunărea va juca pe teren propriu cu Delta Tulcea.

sportgalati.com

Posted

Vali Stan, plimbat prin trei spitale după bătaia primită pe teren

Vali Stan, jucătorul for­maţiei Metalul Buzău, şi totodată antrenorul formaţiei din Liga a II-a Dunărea Galaţi, încă nu şi-a revenit după ce în weekend a fost victima unui incident care nu îşi are loc pe terenul de fotbal.

În cadrul unui meci de judeţ, Stan, care evoluează pentru Metalul Buzău, a fost lovit cu bestialitate de un adversar, după un fault banal la mijlocul terenului. Antrenorul buzoian al formaţiei gălăţene a rămas „lat” pe teren, acesta pierzându-şi cunoştinţa pentru minute bune.

Agresorul se numeşte Costel Voicu şi este component al formaţiei Valconf Râmnicu Sărat, echipă pe care buzoienii au întâlnit-o în deplasare.

Imediat după incident, Stan a fost transportat cu Ambulanţa la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, acolo unde i s-au acordat primele îngrijiri medicale. Din lipsa dotărilor, mijlocaşul buzoian a fost trimis la Spitalul Municipal din Buzău, unde din aceleaşi ­pro­bleme de infrastructură a fost nevoit să efectueze cercetări amănunţie abia la spitalul din Galaţi. „Ce îmi aduc aminte este că l-am împins uşor, pentru a-l îndepărta din calea balonului ca să pot executa lovitura liberă. Ştiu că am fost lovit cu piciorul şi mai departe nu îmi mai aduc aminte nimic. Mi-am revenit după circa 10 minute, şi nu mi-am dat seama unde mă aflu... ce caut acolo. M-au dus cu ambulanţă la Spitalul din Râmnicu Sărat, apoi la Buzău, dar în cele din urmă din lipsa unui tomograf am ajuns să fac investigaţiile de rigoare la Galaţi”, a declarat Vali Stan în exclusivitate pentru Opinia.

Stan cere dreptate în instanţă

Fotbalistul buzoian a precizat că nu are nicio pretenţie financiară din partea agresorului, dar că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă treabă, mai ales că acest gen de incidente nu au ce căuta pe arenele sportive. „Nu îmi doresc niciun ban din partea sa. Din câte am înţeles, meseria sa este cea este poliţist. E incredibil ca un om care teoretic trebuie să îi protejeze pe cei din jurul său şi să vegheze asupra liniştii în comunitate are un asemenea comportament. Încă nu am toate documentele, pentru că Institutul de Medicină Legală din Buzău funcţionează după un program redus, iar eu, viu - mort, trebuie să fiu prezent la antrenamentele echipei mele, cu atât mai mult încât am secunzi doi jucători. În fotbal este altfel. Nu poţi să te trezeşti dimineaţa şi să spui: azi nu mă duc la muncă. În fotbal nu poţi să lipseşti nici o zi, pentru că singur îţi pui beţe-n roate. Sper ca justiţia şi implicit organele abilitate să îşi facă treaba”, Vali Stan - mijlocaş Metalul Buzău. Potrivit Ancăi Bratosin, ofiţerul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, victima şi-a ­re­zervat dreptul de a formula ulterior o plângere împotriva agresorului pentru lovire şi alte violenţe.

Scene desprinse din filmele cu bătaie

Gheorghe Guiu, preşedintele formaţiei Metalul Buzău, a spus că violenţele la care a fost supus jucătorul formaţiei sale sunt de o cruditate ieşită din comun: „Faza petrecută în minutul 45 nu anunţa nimic important, însă comportamentul jucătorului de la formaţia gazdă naşte mari semne de întrebare în legătură cu stabilitatea sa psihică. Acum era calm şi în clipa imediat următoare l-a atacant pe Vali, lovindu-l cu pumnii şi cu picioarele. Eu îmi desfăşor activitatea de atâţia ani în ligile judeţene, dar în viaţa mea nu am mai văzut asemenea ­spe­cimene. Mă jur că nu am văzut aşa ceva. Vali Stan a stat nemişcat pe teren. Am trăit clipe de groază”.

A minţit cu neruşinare

Prezent în faţa Comisiei de Disciplină a Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău, jucătorul formaţiei gazdă a spus că „doar l-a îmbrâncit pe Stan, şi nicidecum nu l-a lovit cu pumnii”. Declaraţia sa se bate cap în cap cu cele notate de observatorul jocului în raport şi totodată cu declaraţiile celorlalţi membri la joc. „El (n.r. jucătorul) a zis că nici nu l-a atins pe Stan. Comisia de Disciplină nu a luat încă nicio măsură în privinţa acestui caz pentru că săptămâna viitoare aşteptăm să fie ataşate la dosar plângerea şi documentele medicale pe care le va aduce Vali Stan”, e adăugat Pompiliu Coşconea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Buzău.

Expresii de mahala la gura râmniceanului

Vali Stan a povestit cum agresorul a continuat „circul” chiar şi în clipele în care ­mijlocaşul buzoian era transportat cu targa spre ambulanţă: „M-a ameninţat, mi-a adresat cuvinte neortodoxe chiar în timp ce eram pe targă. Mi-a spus să mă ridic de acolo şi să-mi cer scuze în faţa lui că a fost nevoit să mă lovească, pentru că el nu bate aşa... pe oricine. A dat dovadă de un tupeu ieşit din comun. O fi el şef de post sau ce o fi el acolo la el în sat, însă aşa ceva e de netolerat. Nu mai suntem în Evul Mediu să ne rezolvăm problemele cu forţa, ci suntem oameni care fac parte dintr-o societate care se bazează pe legi şi principii şi orice faptă a noastră atrage după sine anumite consecinţe”.

Poliţist sau nu?

Spectatorii prezenţi în cadrul jocului dintre Valconf şi Metalul Buzău au afirmat că Voicu ar deţine funcţia de şef de post în cadrul comunei Râmnicelu, lucru neconfirmat de  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, care a afirmat că: „agresorul în vârstă de 37 de ani nu este angajat al IPJ Buzău”. Totuşi, Voicu ar putea  fi poliţist comunitar în Râmnicu Sărat, întrucât această instituţie se subordonează primăriei municipale din localitate. Un semn de întrebare îl ridică lipsa de reacţie a autorităţilor prezente la meci.

Sancţiunea maximă: 24 etape de suspendare

Conducătorul forului buzoian a precizat că sancţiunea maximă pe care o poate primi jucătorul echipei Valconf Râmnicu Sărat pe linie sportivă este reprezentată de o amendă considerabilă şi numărul maxim de etape de suspendare, adică 24 de ­me­ciuri fără drept de joc. „În funcţie de gravitatea faptei, implicit de documentele aduse de Vali Stan, jucătorul Costel Voicu va primi o amendă şi cel mai probabil numărul maxim de etape de suspendare” - Pompiliu Coşconea, preşedin­te AJF Buzău. Diriguitorii fotbalului buzoian şi-au rezervat dreptul de a mări această pedeapsă, Voicu putând fi exclus din viaţa sportivă.

opiniabuzau.ro

Posted

Înfrângere în prelungiri pentru FCM Dunărea

Cele 3 puncte câştigate etapa trecută la Otopeni de FCM Dunărea au fost pierdut astăzi pe teren propriu, în ultimul minut al jocului cu Delta Tulcea. La primul meci pe stadionul ”Zoltan David”, dunărenii au pierdut cu 1-2, meciul cu echipa pregătită de un alt fost antrenor al FCM Dunărea, Mihai Ciobanu. Scorul a fost deschis de gălăţeni prin Bogdan Chipirliu, în minutul 30. Trupa lui Mihai Ciobanu a egalat printr-un fost jucător al FCM Dunărea, Emil Nanu, în minutul 75, apoi în prelungirile jocului a marcat golul victoriei prin Dragu.

Eşecul cu Delta Tulcea menţine FCM Dunărea pe locul 9 în clasament, cu 15 puncte din 14 jocuri, golaveraj 13-17.
Etapa viitoare, FCM Dunărea va juca pe terenul celor de la FC Botoşani, echipă care luptă pentru promovare.
Posted

FCM Dunărea ar trebui să piardă prin forfait. Gafă colosală a băncii tehnice

Stafful tehnic şi organizatoric al echipei de ligă secundă FCM Dunărea Galaţi a făcut-o lată rău sâmbătă, la partida disputată pe teren propriu cu Delta Tulcea, din cadrul etapei a 17-a. Pe teren meciul s-a decis dramatic, în al doilea minut al prelungirilor, când oaspeţii au marcat golul victorie cu o execuţie de poveste a puştiului Claudiu Dragu (21 de ani), care a prins un trasor de la 40 de metri sub transversală pentru victoria cu 2-1 a celor de la Delta Tulcea. Însă, toată alergătura şi încrâncenarea jucătorilor celor două echipe a fost degeaba, eforturile lor fiind anulate de o gafă de amatori a celor de pe banca tehnică de la FCM Dunărea.
În minutul 83 au făcut o schimbare, Şomodean în locul lui Chebac, în urma căreia au rămas în teren cu o echipă care nu mai avea în componenţă minim doi jucători sub 21 de ani, aşa cum îi obligă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Activităţii Fotbalistică (ROAF) prin articolul 46, punctul 11. Astfel, după ce foaia de arbitraj şi raportul observatorului vor ajunge la comisiile federale, în mod normal ar trebui luată decizia pierderii meciului de către Dunărea cu 0-3, conform punctului 14 din acelaşi articol 46 al ROAF, nefiind nevoie de contestaţia echipei adverse.
“Toţi cei de pe bancă sunt vinovaţi. Toţi! Aşa am ajuns, să exult la golul de senzaţie al lor din prelungiri? M-am bucurat ca şi cum am fi înscris noi, pentru că altfel toţi ar fi zis că a fost blat, că am făcut acea schimbare intenţionat”, a răbufnit după meci Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea Galaţi.
Meci dominat de tulceni

În ceea ce priveşte derularea ostilităţilor pe terren, aşa cum apreciam în avancronica acestei partide, derbiul echipelor dunărene a oferit un joc interesant. Oaspeţii s-au văzut mai mult în prima parte, însă fără a periclita buturile apărate de Olaru. În schimb, mai pragmatici au fost gălăţenii, care au pucntat în minutul 30, când pasa lui Iulian Apostol l-a lăsat pe Chipirliu singur cu portarul şi atacantul venit de la Oţelul a deschis scorul. După gol a fost rândul dunărenilor să stăpânească terenul, deşi ocaziile de gol nu au abundat.
După pauză, iniţiativa a trecut de partea tulcenilor. Aceştia au acoperit bine terenul, au combinat mult de unde a rezultat o suită de ocazii favorabile. Vişan Creţu a tras în bara transversală din afara careului, Neagu a reluat din foarfece peste poartă, eforturile oaspeţilor concretizându-se în min. 73. Apostol s-a complicat şi a fost deposedat la centrul terenului, contraatacul oaspeţilor fiind oprit prin fault; apoi arbitrul a acordat un corner contestat de gazde, fază din care Emil Nanu (care jucase la Dunărea cu ani în urmă) a egalat tabela. Cu 1-1 s-a mers până în minutul 90+2, când mijlocaşul Dragu a prins un şut formidabil, de la circa, 40 metri, înscriind imparabil, sub bară!
Antrenorul gălăţenilor, Vali Stan, s-a declarat nemulţimit de prestaţia jucătorilor săi, în special după pauză. „Aşa cum am jucat în repriza secundă, nu puteam obţine un rezultat favorabil. Am greşit nepermis de mult, iar oaspeţii noştri atât au aşteptat şi au profitata din plin”, a spus Stan.
Partida a fost arbitrată de Ionuţ Iugulescu (Târgovişte) - asistat de bucureştenii Gh. Bogdan şi Cosmin Vătămanu.
FCM Dunărea: Olaru – Radu, Hristian, Cucu, Cristea - Cristescu, Chebac, Apostol, Voicu - Chipirliu, Drăgan. După pauză au mai intrat: Grosu, Enache şi Şomodeanu (ultimul fiind o achiziţie rezolvată în aceste zile, el venind din campionatul Greciei, după ce, cu ani în urmă, a jucat şi sub culorile FC Oţelul).
Delta: Stoicescu – V. Creţu, Mişelăricu, Marincău, Scarlat - Câju, Iacob, N. Creţu, Dragu - Neagu şi Nanu. Au mai intrat Olteanu şi Postelnicu.

viata-libera.ro

Posted

Trei demisii la FCM Dunărea, după gafa de la ultimul meci

* Interimatul la conducerea tehnică va fi asigurat de Iulian Apostol, jucător şi antrenor secund până acum, ajutat de preşedintele clubului, Auraş Braşoveanu

Antrenorul principal Vali Stan, unul dintre secunzii săi, Daniel Florea şi organizatorul de competiţii George Seferi şi-au dat demisia în cursul zilei de ieri, gest prin care îşi asumă vina pentru schimbarea neregulamentară de la partida cu Delta Tulcea, disputată sâmbătă la Galaţi (pe teren, scor 1-2). În minutul 83 al partidei amintite, a fost introdus în joc Paul Şomodean, în locul lui Alexandru Chebac (născut în 1992), schimbare în urma căreia cei de la Dunărea au rămas în teren cu o echipă care nu mai avea în componenţă minim doi jucători sub 21 de ani, aşa cum îi obligă Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Activităţii Fotbalistică (ROAF) prin articolul 46, punctul 11. Astfel, conform punctului 14 din acelaşi articol 46 al ROAF, urmează ca cei din federaţie să decidă pierderea meciului de către Dunărea prin forfait, cu 0-3.
Oaspeţii au marcat golul victoriei în prelungiri, existând destule persoane care au suspectat că schimbarea greşită a fost făcută cu intenţie şi că acel gol din minutul 90+2 a fost întâmplător.
Antrenor principal Vali Stan a explicat că a demisionat tocmai pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra jucătorilor şi clubului. „Mi-am asumat greşeala, în urma demisiei cred că acum este clar pentru toată lumea că nu a fost decât o simplă greşeală. Era anormal ca din vina noastră să fie afectată imaginea jucătorilor şi a clubului. Îmi asum responsabilitatea, cine greşeşte plăteşte.

Un nou antrenor, săptămâna viitoare

Auraş Braşoveanu, preşedintele FCM Dunărea, a spus că cei trei au demonstrat prin această demisie că sunt oameni de mare caracter. „Şi-au dat demisia pentru a pune capăt suspiciunilor, să nu se arunce cu noroi în club din vina lor. Îi felicit, au demonstrat că au coloană vertebrală, mai rar oameni ca ei în fotbal. Alţii s-ar fi agăţat de contracte”, a declarat Braşoveanu.
Acesta a precizat că noul antrenor principal va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare, deocamdată urmând să se ocupe personal de pregătirea echipei alături de Iulian Apostol, care în paralel cu activitatea de jucător era şi secund al lui Vali Stan. Astfel, la următorul meci de campionat, cel de sâmbătă cu FC Botoşani, în deplasare, echipa va fi condusă de pe bancă de Auraş Braşoveanu.

viata-libera.ro

Posted

FC Botoşani - FCM Dunărea 5-1

Redebutul pe banca tehnică a preşedintelui Auraş Braşoveanu nu a fost de bun augur pentru trupa dunăreană. În etapa a XVIII-a,  FCM Dunărea a cedat cu 5-1 (4-1) jocul de pe terenul celor de la FC Botoşani. Soarta meciului a fost decisă în primul sfert de oră al jocului, când gazdele conduceau deja cu 2-0. Dunărenii au dat ceva semne de revinere, în minutul 21 au redus din handicap prin Stelian Cucu din lovitură de la 11 metri, dar peste două minute cei de la Botoşani au refăcut avansul de două lungimi.
FCM Dunărea: Olaru - Radu, Hristian, Cucu (căpitan), Şomodean (Teleagă) - Cristea, Chebac, Apostol (Asanache), Enache, Chipirliu (Gueye), Grosu. Antrenor: Auraş Braşoveanu.
Dunărenii se menţin pe locul 8 în clasamentul seriei, cu 15 puncte, 4 victorii, 3 egaluri, 8 înfrângeri, golaveraj 14-22, din 15 jocuri.
Etapa viitoare, FCM Dunărea stă, următorul joc fiind programat sâmbătă, 6 aprilie, pe terenul celor de la Rapid CFR Suceava.
  • 2 weeks later...
Posted

FCM Dunărea Galaţi are un nou antrenor - Octavian Grigore

După ce Valentin Stan a demisionat din funcţia de antrenor principal la Dunărea, iar la ultimul joc oficial echipa a fost condusă de preşedintele Auraş Braşoveanu, formaţia gălăţeană din liga secundă a ajuns la o înţelegere cu tehnicianul Octavian Grigore pentru a prelua funcţia de antrenor principal.
Grigore nu e la prima experienţă de acest gen la Galaţi, a mai condus echipa în urmă cu cinci ani, având rezultate apreciate. Pe lângă fostul mandat la Dunărea, Grigore a mai antrenat în Liga I pe Unirea Urziceni, iar la nivelul ligii secunde a mai profesat la Petrolul.

Noul antrenor al celor de la FCM Dunărea va conduce încă de mâine primul antrenament din cel de-al doilea mandat al său la echipa gălăţeană.
„Este adevărat, ne-am înţeles cu Octavian Grigore pentru a prelua funcţia de antrenor principal şi de mâine va începe şi treaba la echipă”, a spus Auraş Braşoveanu, preşedinte FCM Dunărea.

viata-libera.ro

Posted

Rapid CFR Suceava - FCM Dunărea 0-1

Echipa gălăţeană din eşalonul secund, FCM Dunărea, a câştigat, scor 1-0, partida de la Suceava, împotriva celor de la Rapid CFR, principalul adversar în lupta pentru evitarea retrogradării.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Bogdan Chipirliu, ajuns deja la a treia reuşită de când a fost împrumutat de Oţelul la Dunărea. Pe lângă golul decisiv marcat în jocul de astăzi, Chipirliu şi-a mai trecut în cont şi alte câteva ocazii, printre care şi un şut care a şters bara porţii adverse.

Meciul cu sucevenii a fost primul pentru antrenorul Octavian Grigore pe banca gălăţenilor de la revenirea sa la Dunărea.

Echipa utilizată: Olaru - Radu, Panait, Hrucean, Cristea - Cucu, Şomodean, Florea, Apostol - Grosu, Chipirliu. Au mai intrat: Cristescu, Gueye şi Stoica.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

FCM Dunărea (locul 8, cu 18 puncte) întâlneşte sâmbătă, pe teren prorpiu, pe Farul Constanţa (ultimul loc, cu 13 puncte). Meciul va începe la ora 11,00 şi va fi găzduit de terenul de la fostul stadion „Ancora”.

Posted

FCM Dunărea a învins ”lanterna”

FCM Dunăarea s-a impus, în etapa a XXII-a, pe teren propriu, cu 4-1 (2-1), în faţa ultimei clasate, Farul Constanţa, graţie evoluţiei lui Iulian Apostol, fost jucător al constănţenilor, care a marcat două goluri şi a fost coautor la celelalte două.

Dunărenii au deschis scorul în minutul 22, prin Florea Voicu, dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Apostol. Farul a egalat în minutul 33, tot din 11 metri, după un henţ în careu al lui Panait. La pauză, dunărenii au intrat în avantaj, după ce Ionuţ Enache a marcat în minutul 45, fructificând o pasă a lui Apostol. Iulian Apostol a marcat în minutul 49, cu un şut de la aproape 11 metri, iar în minutul 78 a reuşit dubla.

FCM Dunărea: Olaru - Cristescu, Panait, Şomodean, Cristea, Chebac (68 Negoescu), Cucu, Voicu (76 Ousmane Gueye), Apostol, Chipirliu ( 71 Grosu), Enache. Antrenor: Octavian Grigore.

Dunărenii se menţin pe locul 8, cu 21 de puncte din 17 jocuri, golaveraj 19-23.
În etapa viitoare, sâmbătă, 27 aprilie, FCM Dunărea va juca pe terenul celor de la Dinamo II Bucureşti.

Posted

În etapa de sâmbătă a celui de-al doilea eşalon fotbalistic, FCM Dunărea Galaţi se deplasează în Capitală, pentru întâlnirea cu echipa a doua a clubului Dinamo. Cu excepţia lui Cucu, accidentat, întregul lot gălăţean este valid. Întâlnirea va începe la ora 11,00 şi va fi găzduită de terenul de la fostul stadion „Victoria”, din Complexul Dinamo.

Posted

Egal alb pentru FCM Dunărea

În etapa a XXIII-a din liga secundă, FCM Dunărea a înregistrat primul rezultat de 0-0 din acest sezon. Gălăţenii au remizat alb la Bucureşti, cu vecina de clasament Dinamo II.
FCM Dunărea: Olaru - Al. Cristescu, Panait, Şomodean, Cristea - Chebac, Negoescu, Voicu Florea (65 Laurenţiu Radu)  Apostol (74 Nae) - Chipirliu (83 Grosu), Enache. Antrenor Octavian Grigore.
Dunărenii se menţin pe locul 8 ,cu 22 de puncte, golaveraj 19-23.

În etapa viitoare, vineri, 3 mai, de la ora 11.00, FCM Dunărea va juca pe teren propriu cu CS Buftea.

sportgalati.com

Posted

FCM Dunărea Galaţi - CS Buftea 0-1

Neînvinşi de trei etape, fotbaliştii de la Dunărea au pierdut astăzi primul meci cu Octavian Grigore pe bancă. Gălăţenii au cedat, 0-1, în faţa nou promovatei CS Buftea. Singurul gol al meciului a fost marcat de Karamyan, în minutul 4.

FCM Dunărea: Olaru - Cristescu, Panait, Şomodean, Cristea (75 Teleagă), Negoescu, Chebac (50 Voicu Florea), Radu, Apostol, Grosu (57 Gueye), Enache.
Etapa viitoare în liga secundă este programată etapă intermediară, iar FCM Dunărea va juca miercuri, 8 mai, pe terenul celor de la Chindia Târgovişte.
Posted
În liga secundă este programată miercuri etapă intermediară. FCM Dunărea va juca, de la ora 18.00, la Târgovişte, cu Chindia, locul 12, primul loc care duce în Liga a III-a.

Posted

CHINDIA - DUNĂREA GALAŢI 3-0

► Min. 21 1-0 Honciu centrează din lovitură liberă şi Şeran înscrie cu capul, mingea atingând şi bara laterală.

► Min. 28 2-0 Honciu execută o lovitură liberă de pe la 22 de metri şi trimite mingea direct sub transversală.

► Min 88 3-0 Voduţ înscrie după ce a driblat şi portarul.

Posted

FCM Dunărea a învins şi a scăpat momentan de griji

În etapa a XXVI-a din liga secundă, FCM Dunărea a învins pe teren propriu cu 2-0 (0-0) pe Unirea Slobozia. Victoria gălăţenilor s-a conturat în partea a doua, deşi dunărenii au evoluat în superioritate numerică din minutul 2. Prima reuşită a fost un autogol (min 57), după o acţiune a lui Enache, iar golul secund a fost marcat în minutul 69, de Voicu Florea.
FCM Dunărea: Olaru - Radu, Panait, Şomodean, Cristea - Negoescu, Apostol (46 Asanache), Cristescu (74 Moroşanu) - Enache, Drăgan (50 Voicu Florea), Chipirliu. Antrenor Octavian Grigore.
Etapa de astăzi a fost favorabilă pentru dunăreni, adversarele în lupta pentru evitarea retrogrdării pierzând. Dunărea urcă până pe locul 7, cu 25 de puncte, la 5 puncte de ultimul loc care duce în Liga a III-a.
Posted

Meciul CF Brăila - FCM Dunărea Galaţi, programat sâmbătă, 18 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Municipal” din Brăila, va putea fi urmărit în direct pe canalul secund Dolce Sport

Posted

FCM Dunărea s-a impus în derby-ul Dunării de Jos

Derby-ul Dunării de Jos din liga secundă de fotbal a fost câştigat de data aceasta de gălăţeni. Deşi nu aveau nevoie de victorie, dunărenii s-au impus cu 1-0 chiar pe terenul brăilenilor, grupare care în urma înfrângerii este eliminată complet din cursa pentru promovarea în liga I. Singurul gol al meciului a fost marcat de Marian Asanache, în minutul 47, cu un şut de la 35 de metri.
Pentru Dunărea au evoluat astăzi: Olaru - Cristescu, Panait, Şomodean, Radu, Negoescu, Drăgan (72 Teleagă), Asanache, Daniel Florea (88 Gueye), Chipirliu (56 Grosu), Enache. Antrenor Octavian Grigore. 
Victoria de la Brăila urcă trupa gălăţeană pe locul 6, cu 28 de puncte.
Etapa viitoare, FCM Dunărea stă, iar până la finalul sezonului gălăţenii mai au de jucat două meciuri, pe 30 mai şi 5 iunie.
  • 2 weeks later...
Posted

SĂGEATA NĂVODARI - DUNĂREA GALAŢI 1-0

►Min 8 1-0 Vezan bate un corner de pe stânga şi Tigoianu reia cu capul din 7 metri

►Min 45 Bătaie cu sancţiuni. Se dictează dublă eliminare: Şomodean (Dunărea) şi Ologu (Săgeata), în timp ce Tigoianu şi Cristea s-au ales doar cu galbene

Dunărea: Olaru - L. Radu, B. Panait, Şomodean, Al. Cristea - S. Cucu, Negoescu - Cristescu (57 Moroşanu), Asanache, Chipirliu (65 Grosu) - I. Enache. Antrenor: Octavian Grigore.