Jump to content

Sicuţa Murgu, declarată incompatibilă


Recommended Posts

Comunicat - incompatibilitate - 4 primari şi 1 viceprimar

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a patru primari şi a unui viceprimar: VÎLCOMEANU JANE (Primar al Comunei Orodel, Jud. Dolj), LUPU ŞTEFAN (Primar al Comunei Stejari, Jud. Gorj), VRAJĂ GHEORGHE (Primar al Comunei Giuleşti, Jud. Maramureş), DRAGNEA MARIAN (Viceprimar al Comunei Colibaşi, Jud. Giurgiu), MURGU SICUŢA (Primar al Comunei Vînători, Jud. Galați).

Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar prevederilor legale, astfel:

[…]

5) MURGU SICUŢA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 07 iulie 2010, întrucât a deținut, simultan, funcția de Primar al Comunei Vînători, Jud. Galați, și calitatea de reprezentant asociaţie familială în cadrul MURGU SICUŢA AF.

Astfel, DRAGNEA MARIAN și MURGU SICUȚA au încălcat dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de [...] viceprimar [...] este incompatibilă cu [...] calitatea de comerciant persoană fizică [...]”.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Cu excepția lui LUPU ȘTEFAN și a lui MURGU SICUŢA, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

[…]

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

[…]

AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, 9 iulie 2013

integritate.eu

Link to comment
Share on other sites

ANI acuză că primarul comunei Vânători este în incompatibilitate

Sicuţa Murgu, primarul comunei Vânători, a fost declarată în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât, susţin inspectorii de integritate, în perioada 20 iunie 2008 - 7 iulie 2010, primarul comunei Vânători a deţinut simultan funcţia de edil-şef şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale „Murgu Sicuţa AF”. „Astfel, Dragnea Marian şi Murgu Sicuţa au încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de viceprimar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază. Cu excepţia lui Lupu Ştefan şi a Sicuţei Murgu, toate persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul postat pe pagina web a ANI.
În replică, primăriţa comunei Vânători ne-a declarat că nu a primit vreo adresă oficială din partea ANI în legătură cu acest subiect. Sicuţa Murgu a precizat, în schimb, că are calitatea de membru asociat în cadrul asociaţiei familiale, fapt ce, susţine aceasta, nu contravine legii. „Nu ştiu despre acest raport. Nu l-am văzut şi nici nu am fost anunţată. Sunt membru asociat în cadrul acestei asociaţii. După moartea soţului meu, am rămas împreună cu fetele aici. Legea îmi permite acest lucru”, ne-a spus primarul comunei Vânători.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

ANI, nemulţumită de trecerea pe linie moartă a procesului primarului din Vânători

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să repună pe rol procesul primarului din Vânători, Sicuţa Murgu, după ce Curtea de Apel Galaţi a suspendat judecarea dosarului la finele anului trecut, în condiţiile în care edilul nu a depus actele cerute de judecători.

ANI a constatat că Sicuţa Murgu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vânători şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale în cadrul „Murgu Sicuţa AF”. Mai mult, Sicuţa Murgu s-ar putea alege şi cu interdicţia ca timp de trei ani să mai ocupe o funcţie publică.

Sicuţa Murgu a ales să se judece direct cu Agenţia Naţională de Integritate, cerând în justiţie anularea raportului de evaluare, deoarece nu ar fi încălcat legea când a ales să rămână şi reprezentant al asociaţiei pe care familia sa o deţine, dar nu a mai depus şi actele în justiţie, care să facă dovada acestui lucru.

Funcţia de primar, incompatibilă cu cea de comerciant

De cealaltă parte, ANI susţine că Sicuţa Murgu a încălcat articolul 87, aliniatul 1, litera g din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”.

Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Dacă procesul rămâne suspendat, iar primarul din Vânători nu face nimic să repună procesul pe rol, acţiunea în justiţie se perimează în termen de un an de la momentul suspendării, raportul Agenţiei Naţionale de Integritate producându-şi efectele, ceea ce înseamnă că Sicuţa Murgu îşi va pierde mandatul de primar. Inspectorii de integritate nu doresc să aştepte încă nouă luni de zile, instanţa supremă urmând să decidă dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru ca judecarea procesului să continue.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Deşi a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel, mandatul de primar de Vânători al Sicuţei Murgu este salvat de un „scurt-circuit” la ÎCCJ

În cazul incompatibilităţii primarului comunei Vânători, Sicuţa Murgu, constatată în vara anului trecut de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), s-a ajuns la o confuzie generală, dosarul fiind în acelaşi timp suspendat la Curtea de Galaţi, dar şi pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

A apărut o situaţie fără precedent, pentru că deşi dosarul a fost înregistrat la ÎCCJ în luna ianuarie, nici după două luni nu a fost stabilit vreun termen de judecată, aşa că timpul curge în dezavantajul ANI şi favoarea primăriţei din Vânători, prelungind „sine die” pronunţarea unei sentinţe definitive şi implicit mandatul Sicuţei Murgu, pentru că este foarte posibil ca această sentinţă să îi fie defavorabilă. Iată cum stau lucrurile:

Practic, Sicuţa Murgu a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel

Pe 29 iulie 2013, Sicuţa Murgu a contestat raportul de evaluare al ANI la Curtea de Apel Galaţi. În dosarul 864/44/2013 au fost trei termene de judecată, două amânări şi o suspendare. La primul termen, de pe 17 septembrie, a fost cerută o amânare pentru studierea documentelor depuse la dosar, iar la al doilea termen, de pe 15 octombrie, a urmat o altă amânare cerută de avocatul primăriţei din Vânători, pentru depunerea probelor la dosar. La al treilea termen, de pe 10 decembrie, instanţa de la Curtea de Apel a suspendat cauza, conform articolului 411 din Codul de Procedură Civilă, pentru că nu s-au prezentat la proces nici juristul ANI, nici avocatul Sicuţei Murgu.

În această situaţie, principala concluzie ar fi că cea care a pierdut procesul este Sicuţa Murgu, pentru că prin neprezentarea în instanţă la termenul de pe 10 decembrie nu şi-a mai susţinut acţiunea în instanţă prin care contesta raportul de evaluare al ANI. Pierderea procesului cu ANI ar fi echivalat cu încetarea mandatului de primar de către Sicuţa Murgu, preluarea atribuţiilor de primar de către viceprimarul comunei şi organizarea alegerilor anticipate pentru Primăria Vânători pe data de 25 mai.

ANI a făcut recurs

Teoretic, ar putea fi reluată judecarea cauzei la Curtea de Apel Galaţi, în baza unei cereri de repunere a cauzei pe rol. Se pare că o astfel de cerere ar fi fost depusă la dosar de avocatul Sicuţei Murgu, dar pe Portalul Instanţelor de Judecată, actualizat pe 18 martie, nu a fost stabilit niciun termen de judecată. Nici nu va fi stabilit vreun termen, pentru că între timp dosarul a ajuns pe rolul ÎCCJ.

Pe data de 20 ianuarie, ANI a făcut recurs şi dosarul 864/44/2013 a fost înregistrat pe rolul ÎCCJ pe data de 27 ianuarie. Numai că asistăm la situaţia nemaiîntâlnită, în judecarea cauzei nefiind stabilit un termen, deşi există regula ca la înregistrarea unui dosar să fie stabilit şi primul termen de judecare a cauzei.

„Nu există termene asociate acestui dosar”, este explicaţia de pe site-ul ÎCCJ.

Sicuţa Murgu: Ne judecăm la Galaţi!

Primarul din Vânători ne-a declarat că nu ştie de recursul de la Înalta Curte şi se aşteaptă ca dosarul să fie judecat, în continuare la Galaţi: „Procesul a fost suspendat şi se va relua în luna mai. Eu ştiam că avem termen la sfârşitul lunii mai, nu mi-a spus avocatul că Agenţia Naţională de Integritate a făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, ne-a explicat Sicuţa Murgu, care s-a şi declarat optimistă în privinţa procesului: „Sper să se dovedească faptul că nu a fost un caz de incompatibilitate, pentru că eu am fost membru al unei asociaţii familiale, care s-a şi închis şi care nu a avut contracte cu statul. Principalul reprezentant era soţul meu, iar după decesul său asociaţia nu a mai funcţionat. Cred că totul a pornit de la sesizarea unui <<prieten>>, care a dorit să facă rău. Eu sunt optimistă”.

Sicuţa Murgu a încurcat Primăria cu PFA-ul

Reamintim că ANI a constatat că primarul din Vânători, Sicuţa Murgu, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vănători şi calitatea de reprezentant asociaţie familială în cadrul „Murgu Sicuţa AF”.

Prin aceasta, Sicuţa Murgu a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”.

Potrivit ANI, „persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

În primăvara lui 2013, ANI a informat-o pe Sicuţa Murgu despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază, de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, ori prin transmiterea unui punct de vedere scrie, însă iniţial primarul din Vânători a refuzat să depună la ANI un punct de vedere cu privire la constatările inspectorilor de integritate şi nici nu a contestat în vreun fel decizia ANI. Ulterior, Sicuţa Murgu a angajat avocat şi a contestat raportul de evaluare la Curtea de Apel Galaţi.

Mandatul de primar, salvat de „scurt-circuitul” de la Înalta Curte

Contestaţia va fi judecată de către instanţa de la ÎCCJ, dar cum deocamdată nu a fost stabilit vreun termen, nu se ştie când se va întâmpla acest lucru. Din această eroare, confuzie sau mai bine zis „scurt-circuit” în funcţionarea Înaltei Curţi, are de câştigat primăriţa din Vânători, al cărui mandat nu prea mai poate fi pus în primejdie de constatările ANI. Cu cât se întârzie mai mult în stabilirea primului termen, cu atât se amână şi judecarea constestaţiei.

După cum s-a întâmplat, recent, în alt dosar referitor la incompatibilitate, aflat tot pe rolul ÎCCJ, este foarte posibil să fie stabilit un termen pentru primăvara anului 2015. Cu două-trei amânări, pentru administrare de probe şi alte chichiţe avocăţeşti, se poate ajunge ca procesul să fie prelungit până în toamna anului 2015 sau primăvara lui 2016. Atunci instanţa de la ÎCCJ ar putea pronunţa o sentinţă care să spună că într-adevăr, ANI a avut dreptate, că primăriţa Sicuţa Murgu s-a aflat în incompatibilitate şi va trebui destituită din funcţia de primar, dar nu vor mai fi organizate alegeri anticipate, pentru că peste câteva luni ar urma organizarea la termen a alegerilor locale din 2016.

Astfel, cu trei amânări la Curtea de Apel Galaţi şi un „scurt-circuit” la ÎCCJ, Sicuţa Murgu va reuşi să scape cu mandatul de primar „neşifonat” de constatările Agenţiei de Integritate.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Procesul de incompatibilitate al primarului din Vânători a fost pus în mişcare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât la finalul săptămânii trecute să fie comunicat raportul în procesul de incompatibilitate al primarului din Vânători, Sicuţa Murgu, procedură premergătoare procesului în sine, ce presupune o verificare preliminară a probelor din dosar înainte de începerea judecăţii propriu zise. Instanţei supreme i-a luat nu mai puţin de un an să stabilească acest lucru, după ce Curtea de Apel Galaţi a suspendat judecarea dosarului la finele lui 2013, în condiţiile în care edilul nu a depus actele cerute de judecători.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ceruse Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în luna ianuarie 2014 să repună pe rol procesul, în ideea ca acţiunea împotriva primarului din Vânători să se judece mai repede, dar până la urmă solicitarea instituţiei a avut efectul contrar, în sensul că judecătorii instanţei supreme au amânat o perioadă lungă de timp pronunţarea unui verdict în acest caz. ANI a constatat că Sicuţa Murgu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vânători şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale în cadrul „Murgu Sicuţa AF”.

A ales să se judece direct cu ANI

Sicuţa Murgu a ales să se judece direct cu Agenţia Naţională de Integritate, cerând în justiţie anularea raportului de evaluare, deoarece nu ar fi încălcat legea când a ales să rămână şi reprezentant al asociaţiei pe care familia sa o deţine, dar nu a mai depus şi actele în justiţie, care să facă dovada acestui lucru.

De cealaltă parte, ANI susţine că Sicuţa Murgu a încălcat articolul 87, aliniatul 1, litera g din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”. Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Se pare că decizia primarului din Vânători de a se judeca cu ANI a fost una câştigătoare, cel puţin până în acest moment în condiţiile în care, dacă procesul nu se va judeca mai repede la Înalta Curte, Sicuţa Murgu are toate şansele să îşi ducă până la capăt mandatul înainte de pronunţarea unui verdict.

monitoruldegalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Va fi reluată judecata în dosarul de incompatibilitate al primarului din Vânători

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a dat dreptate inspectorilor de integritate şi a hotărât ca procesul de incompatibilitate al primarului din Vânători, Sicuţa Murgu, să fie reluat la Curtea de Apel Galaţi. Instanţa gălăţeană suspendase judecarea dosarului la finele lui 2013, în condiţiile în care edilul nu a depus actele cerute de judecători.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ceruse Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în luna ianuarie 2014 să repună pe rol procesul, în ideea ca acţiunea împotriva primarului din Vânători să se judece mai repede, dar judecătorii instanţei supreme au amânat mai bine de un an de zile pronunţarea unui verdict în acest caz.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

S-a reactivat dosarul de incompatibilitate al primarului din Vânători

După mai bine de trei luni, de când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le-a dat dreptate inspectorilor de integritate şi a hotărât ca procesul de incompatibilitate al primarului din Vânători, Sicuţa Murgu, să fie reluat, Curtea de Apel Galaţi a decis finalmente să reia judecata în dosar. Instanţa gălăţeană suspendase judecarea dosarului la finele lui 2013, în condiţiile în care edilul nu a depus actele cerute de judecători. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ceruse Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în luna ianuarie 2014 să repună pe rol procesul, în ideea ca acţiunea împotriva primarului din Vânători să se judece mai repede, dar judecătorii instanţei supreme au amânat mai bine de un an de zile pronunţarea unui verdict în acest caz. ANI a constatat că Sicuţa Murgu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 – 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vânători şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale în cadrul „Murgu Sicuţa AF”.

Verdict pe final de mandat

Sicuţa Murgu a ales să se judece cu Agenţia Naţională de Integritate, cerând în justiţie anularea raportului de evaluare, deoarece nu ar fi încălcat legea când a ales să rămână şi reprezentant al asociaţiei pe care familia sa o deţine, dar nu a mai depus şi actele în justiţie, care să facă dovada acestui lucru. De cealaltă parte, ANI susţine că Sicuţa Murgu a încălcat articolul 87, aliniatul 1, litera g din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”. Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Cel mai probabil, Curtea de Apel Galaţi va da un verdict până în 2016, când au loc alegeri locale, pentru a limpezi situaţia în care s-a aflat primarul din Vânători şi pentru a stabili dacă acesta va avea sau nu interdicţie să candideze pentru un nou mandat.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Primarul din Vânători a scăpat de acuzaţiile de incompatibilitate

Curtea de Apel Galaţi a tranşat finalmente procesul de incompatibilitate al primarului din comuna gălăţeană Vânători, hotărând să anuleze raportul de evaluare 30491/G/II/09.07.2013, emis de Agenţia Naţională de Integritate.

Decizia vine după ce instanţa gălăţeană suspendase judecarea dosarului la finele lui 2013  pentru că edilul nu depusese actele cerute de judecători. S-a ajuns astfel în situaţia ca Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să ceară Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în ianuarie 2014, să repună pe rol procesul, în ideea ca acţiunea împotriva primarului din Vânători să se judece mai repede, dar judecătorii instanţei supreme au amânat mai bine de un an de zile pronunţarea unui verdict în acest caz.

ANI a constatat că Sicuţa Murgu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vânători şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale în cadrul „Murgu Sicuţa AF”. Sicuţa Murgu a ales să se judece cu Agenţia Naţională de Integritate, cerând în justiţie anularea raportului de evaluare, deoarece nu ar fi încălcat legea când a ales să rămână şi reprezentant al asociaţiei pe care familia sa o deţine, iar Curtea de Apel Galaţi a stabilit prin decizia luată pe 22 decembrie că a avut dreptate.

Hotărârea Curţii de Apel Galaţi nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce Agenţia Naţională de Integritate va face probabil în perioada următoare.
monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Procesul de incompatibilitate al primarului din Vânători va continua până la expirarea mandatului

Sicuţa Murgu, primarul din comuna gălăţeană Vânători, se poate felicita pentru modul în care decurge judecarea procesului său de incompatibilitate în instanţă. După ce se părea că lucrurile s-au clarificat odată cu decizia de anul trecut a Curţii de Apel Galaţi, care hotărâse să anuleze raportul de evaluare 30491/G/II/09.07.2013 emis de Agenţia Naţională de Integritate, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis acum câteva zile că procesul va continua la instanţa gălăţeană.

Problema este că, în mai puţin de trei luni, Sicuţei Murgu îi expiră mandatul de primar, ce face obiectul procesului. Inspectorii de integritate au constatat că Sicuţa Murgu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie 2008 - 7 iulie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar al comunei Vânători şi calitatea de reprezentant al asociaţiei familiale „Murgu Sicuţa AF”. Se va ajunge acum la situaţia aberantă ca judecarea procesului să continue şi după ce Sicuţa Murgu îşi încheie mandatul de primar. Edilul şi-a calculat bine mutările, iar în final a reuşit să prelungească judecarea dosarului pe întreaga durată a mandatului său. Mai întâi, a contestat raportul de evaluare al ANI în justiţie. A urmat apoi suspendarea procesului, pentru că nu a depus actele cerute de judecători, pentru ca finalmente Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să decidă continuarea procesului, stare de fapt ce este tot în favoarea primăriţei din Vânători.
Curtea de Apel Galaţi suspendase judecarea dosarului la finele lui 2013  pentru că edilul nu depusese actele cerute de judecători. S-a ajuns astfel în situaţia ca Agenţia Naţională de Integritate (ANI) să ceară Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în ianuarie 2014, să repună pe rol procesul, în ideea ca acţiunea împotriva primarului din Vânători să se judece mai repede, dar judecătorii instanţei supreme au amânat mai bine de un an de zile pronunţarea unui verdict în acest caz.

Sicuţa Murgu a ales să se judece cu Agenţia Naţională de Integritate, cerând în justiţie anularea raportului de evaluare, deoarece nu ar fi încălcat legea când a ales să rămână şi reprezentant al asociaţiei pe care familia sa o deţine, iar Curtea de Apel Galaţi a stabilit prin decizia luată pe 22 decembrie 2015 că a avut dreptate. ANI susţine că Sicuţa Murgu a încălcat articolul 87, aliniatul 1, litera g din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „funcţia de primar este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoană fizică”. Conform legii, persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.