Jump to content

Şi-a izolat copilul de lume pentru că îl credea Iisus


dcp100168

Recommended Posts

"Iisus" învaţă să fure maşini

Anul trecut, presa din Romania semnala cazul 'copilului Iisus', din Galati. Micul Gabriel, in varsta de 12 ani pe atunci, era considerat de mama lui insusi Mantuitorul. Libertatea a mers sa vada ce s-a intamplat dupa un an cu 'copilul Iisus'. Daca anii trecuti era obligat sa citeasca Biblia, acum pustiul se joaca pe calculator.

Gherghina Darabana (55 de ani) si fiul ei, Gabriel Spulber, locuiesc in satul Costi, judetul Galati. 'Pruncul', asa ii spune ea baiatului care in martie a implinit 13 ani. S-au mutat acolo dupa ce au stat ani buni in Galati, intr-un fel de garaj-magazie unde ii si descoperise presa atunci cand relatase cazul copilului cu par lung care anul trecut era abia in clasa a doua si pe care mama lui nu-l lasa sa se joace pe afara cu ceilalti copii.

Desi Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Galati a intervenit in caz, judecatorii au socotit la momentul respectiv ca nu sunt motive pentru a-l lua pe baiat de langa mama lui. Acum, Gabriel e clasa a III-a. Gherghina spune in continuare ca este Maica Domnului, care l-a nascut pe Iisus, fiul ei, dar, in acelasi timp, spune: 'Eu si Tatal una suntem', ceea ce ar fi valabil doar pentru Hristos. 'Maica' Gherghina se plange ca la scoala se mai vorbeste urat. Il cheama pe Gabriel ca sa-i pozam. Baiatul pare deranjat. Cum scapa, se repede in fata calculatorului. 'Pruncul' joaca GTA, jocul acela in care trebuie sa furi masini sau sa faci tot felul de lucruri ilegale pentru cel care comanda 'misiunea'.

Il intreb ce si-ar dori sa faca atunci cand va fi mare. 'Ceva legat de calculatoare', raspunde. Se simte zvacnetul varstei si mustacioara ii da un aer de copil mai matur. Ca si ochii adanci si tristi. Dima Spulber, tatal lui Gabi, are 68 de ani si prefera sa traiasca in aceeasi magazie din Galati. El ii intretine material pe cei doi. 'L-am pus sa jure pe Biblie ca il recunoaste pe Prunc ca fiind Dumnezeu', recunoaste femeia.

"Este foarte indemanatic"

Invatatoarea Maria Iancu ne-a spus ca Gabriel s-a integrat bine. 'E bun la lucru manual, e indemanatic. Nu pot spune ca exceleaza la alte obiecte, dar e plin de viata si energie cand e vorba sa faca ceva cu mainile', spune invatatoarea. Copiii stau cuminti in bancute, dar cativa baieti povestesc imediat despre meciurile de fotbal din curtea scolii. 'Gabriel sta in poarta, dar ii bagam multe goluri', zice unul mai dezghetat.

http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=205526

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Şi-a izolat copilul de lume pentru că îl credea Isus Hristos

Gherghina Darabană, o mamă din Galaţi, şi-a izolat copilul de societate pentru ca îl credea Fiul lui Dumnezeu. Acum cinci ani, după intervenţia Protecţiei Copilului, Gabriel Spulber a început o viaţă normală, iar acum este un adolescent perfect normal.

Povestea lui Gabriel Spulber, prezentată de acasatv.ro, este una incredibilă. Gherghina Darabană a fost întotdeauna convinsă că fiul său este Iisus Hristos. Copilul a fost retras de la şcoală la 12 ani, pentru că, la aceeaşi vârstă, Iisus Hristos s-a dus la templu. Copilul nu avea la acel moment nici un prieten, în afară de un papagal. Gabriel a a stat mai tot timpul închis în garajul în care locuia alături de mama lui.

Acum cinci ani, autorităţile au intervenit, iar Protecţia Copilului din Galaţi a deschis un proces împotriva mamei. Judecătorul a hotărât sa nu despartă mama de copil, cu condiţia ca femeia să îl reintegreze pe Gabriel în societate.

Deşi nu a renunţat la credinţa că fiul ei este Isus Hristos, Gherghina Darabană a renunţat să-şi mai izoleze băiatul. Gabriel a evoluat frumos şi s-a transformat într-un adolescent perfect normal: s-a înconjurat de prieteni şi savurează viaţa din plin.

O mama si-a izolat copilul de societate pentru ca aceasta il credea Fiul lui Dumnezeu

Gabriel Spulber, copilul care in vizunea mamei sale era incarnarea lui Isus Hristos, a reusit sa se rupa de fanteziile femeii si s-a transformat intr-un adolescent perfect normal. In urma cu 5 ani, Gabriel traia izolat in casa, fusese retras de la scoala si nu avea nici un prieten, in afara de un papagal, din cauza faptului ca mama lui voia ca fiul sa calce pe urmele Mantuitorului care la 12 ani a mers la templu.

Gherghina Darabana a fost intotdeauna convinsa ca Gabriel este fiul lui Dumnezeu si din acest motiv, cand baietul avea 12 ani, l-a retras de la scoala, pentru ca la aceeasi varsta Iisus Hristos s-a dus la templu.

Din cauza mamei sale, Gabriel a fost izolat de societate. Nu a mers la scoala, nu s-a jucat cu alti copiii, iar singurul sau prieten a fost un perus. Baietelul a stat mai tot timpul inchis in garajul pe care el si mama lui il numeau camin, pana cand povestea lui a ajuns la urechile celor de la Protectia Copilului din Galati. In urma cu cinci ani, autoritatile au intervenit in acest caz si au deschis un proces impotriva mamei. Vroiau ca Gabriel sa fie incredintat unui asistent social.

Judecatorul a fost indulgent si a hotarat sa nu desparta mama de copil, cu conditia ca femeia sa il reintegreze pe Gabriel in societate. Autoritatile au urmarit indeaproape evolutia lui Gabriel, l-au vizitat frecvent sa se asigure ca totul merge bine.

Desi nu a renuntat la credinta ca fiul ei este Isus, Gherghina Darabana a renuntat sa-si mai izoleze baiatul. Chiar daca nu este de multe ori de acord cu ea, Gabriel isi respecta mama si incearca sa ii faca pe plac.Copilul in varsta de 12 ani, izolat de lume, a evoluat frumos si s-a transformat intr-un adolescent perfect normal. Gabriel s-a inconjurat de prieteni si savureaza viata din plin.

acasatv.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Povestea fabuloasă a unei femei din Galaţi - se crede Maria Magdalena şi susţine că fiul ei este Iisus!

De aproape 13 ani, o femeie de 58 de ani din judeţul Galaţi se dă drept Maria Magdalena şi îşi creşte fiul într-o credinţă strictă, tratându-l ca şi cum ar fi "Mântuitorul". Gherghina susţine că a avut viziuni toată viaţa, iar pe 9 iulie 1999 l-a văzut chiar pe Dumnezeu. "Eu sunt omul dreptăţii şi al adevărului", susţine femeia, care a fost izolată de vecini şi poartă un "război rece" cu autorităţile din zonă. Motivul? Gherghina şi-a crescut fiul, care acum are 17 ani, departe de lume, într-un garaj, făcându-l să creadă că este Iisus, şi nu a lăsat pe nimeni să intervină în educaţia lui.

Protecţia Copilului a încercat să-l preia, însă instanţa a decretat că nu este în pericol şi l-a lăsat alături de Gherghina, cu condiţia ca aceasta să-i permită să meargă la şcoală. "Este un copil divin, trimis de Dumnezeu Tatăl", spune Gherghina despre fiul ei, Gabriel.

cancan.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.