Jump to content

Chestorul Tache Bocănială, verificat de Corpul de Control al MAI


dcp100168

Recommended Posts

Chestorul Tache Bocănială, verificat de Corpul de Control al MAI

Mai mulţi şefi din Poliţia Română sunt verificaţi de Corpul de Control al ministrului de Interne, după ce numele acestora au apărut pe o listă publicată în presă, care ar fi fost întocmită de un ofiţer antidrog din Constanţa şi ar conţine cadouri pe care aceştia ar fi trebuit să le primească. Oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române au declarat, pentru MEDIAFAX, că instituţia s-a sesizat în legătură cu informaţiile publicate în presa centrală şi a trimis un raport, miercuri, Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, competent să facă verificări în cazul ofiţerilor menţionaţi în materialul de presă.

Este vorba despre o presupusă listă apărută într-un material publicat de enational.ro care conţine numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboşanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliţiei Capitalei, în prezent şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliţiei Române, şi cel al comisarului şef Liviu Ungureanu.

Din listă rezultă că ofiţerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanţa, peşte şi sticle cu vin şi cu whisky.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor în contextul verificărilor declanşate la sfârşitul lunii mai, la Constanţa, după ce un ofiţer sub acoperire al Direcţiei Generale Anticorupţie, care s-a dat drept traficant de droguri, a fost bătut de doi poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

Trei poliţişti de la BCCO Constanţa au fost arestaţi în 25 mai, după ce au bătut un investigator sub acoperire. Poliţiştii de la BCCO Constanţa sunt acuzaţi de lipsire de libertate şi violenţe, după ce l-au dezbrăcat pe investigatorul sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă şi l-au ameninţat cu arma la tâmplă, arătau procurorii Parchetului instanţei supreme.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant şi le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi şi mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care poliţiştii l-ar fi sechestrat şi agresat, au mai spus aceleaşi surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eşuat, investigatorul şi-ar fi dezvăluit identitatea.

Link to comment
Share on other sites

Fostul şef al Poliţiei Galaţi, verificat de MAI

Potrivit agenţiei Mediafax, Corpul de Control al ministrului de Interne va verifica mai mulţi şefi din Poliţia Română, după ce numele acestora au apărut pe o listă publicată în presă, care ar fi fost întocmită de un ofiţer antidrog din Constanţa şi ar conţine cadouri pe care aceştia ar fi trebuit să le primească. „Oficiali ai Inspectoratului General al Poliţiei Române au declarat că instituţia s-a sesizat în legătură cu informaţiile publicate în presa centrală şi a trimis un raport Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne, competent să facă verificări în cazul ofiţerilor menţionaţi în materialul de presă. Este vorba despre o presupusă listă apărută într-un material publicat de enational.ro, care conţine numele chestorului Florentin Robescu, adjunct al şefului Poliţiei Române, chestorului Claudiu Cucu, directorul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolboşanu, al chestorului Cătălin Dragotă, fost director al Poliţiei Capitalei, în prezent şef al Direcţiei de Ordine şi Siguranţă Publică, al chestorului Tache Bocănială, fost adjunct al Poliţiei Române, şi cel al comisarului şef Liviu Ungureanu”, precizează agenţia Mediafax.

Din listă rezultă că ofiţerii ar fi trebuit să primească, de la subalternii din Constanţa, peşte şi sticle cu vin şi cu whisky.

„Se urmăreşte discreditarea unor persoane”

Contactat telefonic, Tache Bocănială, fost inspector şef al IPJ Galaţi şi fost adjunct al Poliţiei Române, ne-a spus care este părerea sa despre toată această poveste. „La Constanţa se desfăşoară o anchetă referitoare la trei ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate, care, la începutul lunii mai 2013, ar fi sechestrat şi agresat un ofiţer sub acoperire din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie. Cineva dintre cei care lucrează la caz, prin abuz, dar probabil cu un scop bine determinat, a livrat "pe surse" o listă cu mai multe nume, în dreptul cărora figurează înscrise nişte aşa-zise "atenţii". Nu există nicio dovadă că lista provine din anchetă sau este o făcătură, dar scenariul pare clasic. Prin această acţiune se urmăreşte discreditarea structurilor de Combatere a Crimei Organizate din poliţie - acestea fiind singurele structuri care mai au credibilitate în prezent şi sunt aproape neatinse de ingerinţele politice. Se încearcă discreditarea unor persoane din conducerea Poliţiei Române sau M.A.I. ori împiedicarea unora dintre acestea de a fi promovate în astfel de funcţii. Eu nu mai activez în Poliţia Română de mai bine de trei ani şi, ca atare, nu ştiu de ce am fost amestecat în această telenovelă. De asemenea, i-am cunoscut pe majoritatea celor înscrişi în listă ca profesionişti cu rezultate deosebite şi de o probitate morală neîndoielnică”, ne-a declarat Tache Bocănială, care a ţinut să precizeze că speră ca toată povestea să fie clarificată în următoarele zile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.