Jump to content

Primăria vrea să mute serbările oraşului în luna august


dcp100168

Recommended Posts

Primăria vrea să mute serbările oraşului în luna august

* Propunerea va fi supusă aprobării Consiliului Local

Ideea de a muta cu totul Serbările Galaţiului de la finele lunii noiembrie, vara, sau de a transfera măcar partea lor laică într-un anotimp mai prietenos, apare anual înainte sau după ziua patronului spiritual al oraşului, Sfântul Apostol Andrei.

De această dată, însă, pe masa aleşilor locali a ajuns un proiect de hotărâre care propune, începând cu anul 2014, organizarea Lunii Oraşului Galaţi în perioada 15 august - 15 septembrie. De Sfântul Andrei ar urma să aibă loc doar manifestările cu caracter religios şi social-filantropic.

Autorităţile au pornit de la ideea că, potrivit documentelor din perioada interbelică, serbările oraşului erau organizate pe timp de vară, chiar în perioada 15 august - 15 septembrie. Această lună a oraşului ar urma să fie una plină de culoare şi antren pentru gălăţeni: concerte de muzică de promenadă, spectacole ale teatrelor, expoziţii de costume tradiţionale ale diverselor etnii, de articole de pescărie, dar şi degustarea unor produse care au făcut deliciul vremurilor de odinioară: halva, alviţă, turtă dulce, baclava, covrigi şi bragă.

Rămâne de văzut ce vor spune aleşii în faţa unei asemenea propuneri şi dacă ea va devenit realitate din 2014.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

O stire de tot rahatul, o porcarie. Cu ii este frig sa stea acasa. Dar s-o lase asa cum este. Pe 30.11 mi se pare bine fiind si in apropierea de sarbatorile de iarna. In august este deja sfanta Maria care nu se ingramadeste lumea deci.. In august se intuneca si tarziu, cand le face la 11-12 noaptea? Si atunci in noiembrie erau si beculetele aprinse pe strada. O sa dispara aceste sarbatori, am crezut ca Stan are mai multa minte dar ne-am inselat multi.

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.