Jump to content

Grupul gălăţean "Voces" a câştigat "Mamaia copiilor"


dcp100168

Recommended Posts

Preselecţie pentru Mamaia Copiilor

Pe 31 martie, la Liceul de Artă (Str.Domnească nr.97-99) se va desfăşura una dintre etapele zonale de preselecţie pentru concursul "Mamaia Copiilor, 2008 - editia VIII". La preelecţie se pot prezenta concurenţi pentru cele patru categorii de vârstă la Secţiunea de Interpretare ( 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani şi 14-18 ani împliniţi până pe 3 iulie 2008), precum şi grupuri vocale formate din 8-20 copii sau adolescenţi. Interpreţii individuali se prezintă în etapa de preselecţie cu două melodii de muzică uşoară românească, din care una să fi fost interpretată pe scena Festivalului „Mamaia Copiilor” într-o ediţie precedentă. Acompaniamentul poate fi făcut pe negativ sau de către un instrument. Grupurile se prezintă cu un show de maximum 7 minute. Înscrierea se face în ziua respectivă la Secretariatul centrului de preselecţie.

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Pe 25 martie

Preselecţie pentru Mamaia Copiilor

Preselecţia pentru Festivalul „Mamaia Copiilor” - ajuns anul acesta la a IX-a ediţie - se va desfăşura la Galaţi pe 25 martie, la Liceul de Artă „D.Cuclin”.

Pentru secţiunea interpretare se pot prezenta solişti individuali la cele patru grupe de vârstă (5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani şi 14-17 ani), grupuri mici (formate din 2-5 componenţi), precum şi grupuri mari (formate din 8-20 componenţi). La preselecţia zonală, concurenţii individuali vor cânta două melodii de muzică uşoară românească, dintre care una trebuie să fi fost prezentată pe scena Festivalului “Mamaia Copiilor” într-una din cele opt ediţii precedente (lista acestora se găseşte pe pagina de internet www.mamaiacopiilor.ro).

Grupurile mici prezintă un colaj de muzică uşoară românească având o durată maximă de 5 minute sau două melodii a câte 3 minute. Grupurile mari prezintă câte un show de muzică românească cu durata maximă de 7 minute. Acompaniamentul trebuie asigurat pe negativ orchestral înregistrat pe CD.

Taxa de participare este de 50 lei pentru solişti individuali, 80 lei pentru grupuri mici şi 120 lei pentru grupuri mari.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pres ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Preselecţie pentru Mamaia Copiilor, pe 25 martie

Preselecţia pentru Festivalul „Mamaia Copiilor” - ajuns anul acesta la a IX-a ediţie - se va desfăşura la Galaţi miercuri, 25 martie, la Liceul de Artă „D. Cuclin”, începând cu ora 14,00. Pentru secţiunea interpretare se pot prezenta solişti individuali la cele patru grupe de vârstă (5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani şi 14-17 ani), grupuri mici (formate din 2-5 componenţi), precum şi grupuri mari (formate din 8-20 componenţi).

La preselecţia zonală, concurenţii individuali vor cânta două melodii de muzică uşoară românească, dintre care una trebuie să fi fost prezentată pe scena Festivalului “Mamaia Copiilor” într-una din cele opt ediţii precedente (lista acestora se găseşte pe pagina de internet http://www.mamaiacopiilor.ro). Grupurile mici prezintă un colaj de muzică uşoară românească având o durată maximă de 5 minute sau două melodii a câte 3 minute. Grupurile mari prezintă câte un show de muzică românească cu durata maximă de 7 minute. Acompaniamentul trebuie asigurat pe negativ orchestral înregistrat pe CD.

Taxa de participare este de 50 lei pentru solişti individuali, 80 lei pentru grupuri mici şi 120 lei pentru grupuri mari.

http://www.viata-libera.ro/articol-Pres ... tie_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Două dintr-o lovitură

Gălăţence finaliste la Mamaia Copiilor

Alexandra Penciu şi Cătălina Godică sunt cele două reprezentante ale Galaţiului la Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor”. Cele două tinere au trecut probele de preselecţie şi sunt finaliste la secţiunea Interpretare. Ambele s-au calificat la grupa de vârstă 14 – 17 ani. Etapa finală a celei de-a IX-a ediţii a festivalului se desfăşoară între 9 şi 12 iulie.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Galaţiul are două finaliste la Mamaia Copiilor

Alexandra Penciu (elevă la clasa de canto a Sofiei Şerban) şi Cătălina Godică (eleva lui Teodor Munteanu), ambele de la Liceul de Artă „D. Cuclin” sunt cele două tinere talente care vor reprezenta Galaţiul la finala Concursului de Muzică Uşoară „Mamaia Copiilor”, care se va desfăşura săptămâna viitoare, între 6-12 iulie. Tot de la clasa doamnei Sofia Şerban vor participa câţiva tineri la manifestările conexe: Livia Crăescu, Paula Dumitraşcu, Alexandra Ciobanu, Cristina Caraghiulea şi Iustina Buznea.

http://www.viata-libera.ro/articol-Gala ... lor_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 10 months later...

Două gălăţence la „Mamaia Copiilor” 2010

La vară, în iulie 2010, numele Galaţilor se va auzi în două rânduri la Festivalul Naţional „Mamaia Copiilor”, ediţia a X-a. La categoria de vârstă 14-17 ani, de la noi s-a calificat adolescenta Cătălina Godică, iar la grupa de vârstă 8-10 ani, între cei paisprezece finalişti se află şi Maria Cristina Crăciun. Fiecare (dintre aceste două finaliste) a făcut faţă unei selecţii naţionale la care au participat aproximativ 90 de copii din toate localităţile româneşti. Şi Cătălina şi Maria sunt eleve ale Liceului de Artă „Dimitrie Cuclin” Galaţi, Maria în clasa a III-a, la vioară, iar Cătălina în clasa a VIII-a, la balet.

Cătălina Godică este pentru a doua oară finalistă la Mamaia Copiilor, iar anul trecut ea a obţinut Locul II la Festivalul „Floare de April” de la Tecuci. S-a pregătit o vreme cu interpretul Theodor Munteanu şi profesoara Silvia Niţă, iar din toamna lui 2009, săptămânal, învaţă să cânte, la Bucureşti, cu interpreta şi profesoara Crina Mardare. La „Mamaia Copiilor” va interpreta melodia „Lângă mine”, text şi muzică Mihai Alexandru.

Maria Cristina Crăciun este deja câştigătoare a unui Premiu Special la Mamaia Copiilor şi a multor premii ale festivalurilor de muzică pentru copii din ţară. În plus, anul trecut, Maria Cristina Crăciun a revenit, la Galaţi, cu Marele Premiul de la Festivalul Internaţional „Slaviansky Bazaar” din Belarus şi acelaşi premiu l-a obţinut la Festivalul „Două inimi gemene” de la Chişinău, Republica Moldova. Cu câteva zile în urmă, Maria Cristina Crăciun a revenit din Italia, de la San Remo, cu Premiul III, la prima ediţie a Festivalului „San Remo Junior”. Maria s-a calificat în finala de la „Mamaia Copiilor” cu piesa „Primul cer”, pe muzica lui Nicoale Caragia şi versurile marelui poet român Grigore Vieru. Maria Crăciun este pregătită de doamna Aurelia Vaida, la Focşani, şi de soţii Dana Doroftei şi Nicolae Caragia.

Anul acesta, Festivalul „Mamaia Copiilor” se va desfăşura mai devreme, în perioada 14-17 iulie, pentru că în august – când avea loc de obicei - este Campionatul Mondial de fotbal. Sunt astfel evitate suprapunerile în transmisiunea în direct a celor două competiţii de către Televiziunea Română.

http://www.viata-libera.ro/articol-Doua_galatence_la_%E2%80%9EMamaia_Copiilor%E2%80%9D__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

La 5 ani, Diana Movilă cântă la Mamaia Copiilor

La numai 5 anişori, Diana Movilă a reuşit o performanţă extraordinară. Micuţa talentată va reprezenta Galaţiul la una dintre cele mai puternice şi mai exigente competiţii de gen din ţară – Mamaia Copiilor, grupa de vârstă 4-6 ani.

maginaţi-vă că Diana a reuşit să convingă juriul în condiţiile în care face canto de numai două luni, fiind eleva profesoarei Monica Măciuceanu. Preselecţia pe Galaţi a luat-o după trei ore de canto: prima a fost doar un fel de examen de admitere la cursul profesoarei Monica Măciuceanu, în a doua oră a învăţat piesa „Bubu”, iar în a treia a cântat-o. Cea de-a patra oră de canto a fost de fapt primul ei examen de muzică, pe care l-a trecut cu brio.

Mama Dianei, Manuela Veronica Movilă, la fel ca restul familiei, este pur şi simplu uimită: „Sincer, nu mă aşteptam să ajungă acolo şi aveam inima strânsă, pentru că nu participase la niciun concurs şi a fost prima dată când a urcat pe scenă. Din punctul meu de vedere trebuia să înceapă cu concursuri mai mici ca să se obişnuiască şi cu scena, şi cu publicul, nu direct la Mamaia. Profesoara a avut încredere de la început în ea. Eram aşa de emoţionată la selecţie încât nu am auzit şi nu am văzut nimic, fiind în spatele scenei. Cineva a filmat-o. Pe casetă m-am uitat şi nu mi-a venit să cred cum a dansat şi a cântat. Nu ştiam cum va reacţiona mai ales că au fost copii care de emoţie au plâns. Ea a fost în elementul ei pe scenă. Ne-a oferit o bucurie extraordinară”, ne-a povestit doamna Movilă.

Diana îmi povesteşte cu seninătate şi inocenţă că a fost bine pe scenă şi că i-a plăcut „Bubu”, melodia lui Virgil Popescu, pe care a cântat-o. „Bubu” este un bufniţoi. Piesa ei preferată este „Răţoiul meu”, melodia favorită a bunicului. Îi place însă şi „Pisicuţa Gămălie”. Fiind la început de drum, Diana nu are în repertoriu decât trei piese. Pe scenă, mica artistă a purtat o rochiţă mov, al cărei designer a fost mama.

Copila a mers la canto la insistenţele bunicii din partea mamei, care a fost învăţătoare şi a simţit prima talentul şi potenţialul Dianei. E drept că şi mama micuţei cântăreţe are voce şi a cântat în timpul şcolii, dar nu a avut ocazia să treacă la profesionism. Va avea însă şansa să o facă alături de Diana: „Am intrat deja în pâine, avem spectacole planificate la Bârlad, la Galaţi, la Iaşi”.

Deja aleargă de la serviciu la orele de canto şi de coregrafie ale Dianei. Ştie ce efort financiar presupune viitorul artistic al copilei şi e gata să facă faţă.

Dincolo de muzică, Diana are grijă de bebeluşul ei de jucărie Cicciobello, şi este fascinată de calculator, colorează şi participă la diverse concursuri de perspicacitate la grădiniţă. Diana Movilă ne-a declarat că, atunci când va fi mare, vrea să devină profesoară de canto, ca să-i înveţe pe copii să cânte. Indiferent ce va alege, suntem siguri că talentul o va ajuta să-şi împlinească visele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Diana Zaharia - locul 2 la „Mamaia Copiilor” 2011

* Diana Movilă - Premiul special al TVR *

La ediţia din 2011, trei au fost participările gălăţene la festivalul-concurs „Mamaia Copiilor”: Diana Movilă, la categoria de vârstă 4-6 ani, Diana Zaharia, categoria de vârstă 7-9 ani, şi Alexandra Penciu, categoria de vârstă 16-18 ani. Toate trei sunt „fetele” Monicăi Măciuceanu, profesoară la Secţia Muzică a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”.

La „grupa mică”, Diana Movilă, în vârstă de doar 5 ani, a obţinut „Premiul special TVR”. Diana Movilă este înscrisă la Grădiniţa „Dumbrava Minunată”.

Diana Zaharia, în vârstă de 8 ani, elevă a Şcolii nr. 26 „Ion Creangă”, clasa a III-a, s-a situat pe locul 2 la categoria de vârstă 7-9 ani.

Chiar dacă nu s-a numărat printre câştigători, evoluţia Alexandrei Penciu rămâne una de o ţinută interpretativă şi scenică deosebită, iar vocea ei are darul să-l oprească pe ascultător în loc.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Grupul gălăţean "Voces" a câştigat "Mamaia copiilor"

Grupul „Voces” condus de profesoara Monica Măciuceanu a cucerit trofeul Festivalului „Mamaia copiilor” 2013, după ce anul trecut a câştigat premiul I la secţiunea grupuri, din cadrul aceleiaşi competiţii. A fost o muncă de echipă, fapt ce a făcut ca gălăţenii să se detaşeze în mod clar de restul concurenţilor de anul acesta.

Grupul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a interpretat un cântec pe muzica şi textul lui Dan Eugen Drăgoi - „Ţara muzicii”. Oana Manolea este cea care a semnat coregrafia, iar Valentina Huţov este designerul lor vestimentar. Roxana Dobre a fost make-up artist şi hair-stylist, iar aranjamentele muzicale au fost realizate de Leo Ambrozie.
Însă cei care au concretizat eforturile acestei echipe în reprezentaţia impecabilă de pe scena de la Mamaia sunt cei 16 componenţi ai grupului: Gabriela Munteanu, Valentina Ilie, Andreea Mihai, Cătălina Dragomir, Alexandra Lupoae, Alexandra Chirilă, Ioana Bulgaru, Diana Movilă, Rareş Căldăraru, Sorina Caramfil, Alexandra Pascu, Sebastian Mihai, Ana Maria Vasile, Bianca Pavel, Mitzura Pentiuc şi Teodora Gheonea. Avem cu ce ne mândri, având în vedere că este pentru prima dată când trofeul acestui festival vine la Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Trei gălăţence, finaliste la "Mamaia Copiilor" 2014

Alexandra-Maria Lupoae, Gabriela Munteanu şi Sorina Caramfil sunt cele trei tinere talente din Galaţi care, în această vară, vor urca pe scena marelui festival "Mamaia Copiilor". Datorită lor, Galaţiul va fi prezent în finala fiecăreia dintre secţiunile competiţiei. Ceea ce le leagă pe cele trei artiste de "Mamaia Copiilor" este o reuşită extraordinară. Toate trei au făcut parte din Grupul „Voces” condus de profesoara Monica Măciuceanu care a cucerit trofeul Festivalului „Mamaia copiilor” 2013! Iată că acum vin să confirme individual succesul de grup de anul trecut.
Alexandra-Maria, pe care aţi văzut-o recent la emisiunea „Next Star” de la Antena 1, este finalistă la secţiunea „Show” de la Mamaia Copiilor şi promite să facă, de una singură, spectacol pe cinste cu "Gaşca fără nume”. Până atunci, însă, Alexandra îşi doreşte din toată inima să intre în finala de popularitate a „Next Star” şi, chiar dacă se află între primii zece preferaţi ai publicului, tot mai are nevoie de voturi, pe site-ul Next Star. Alexandra învaţă la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, este eleva profesoarei de canto Adina Lazăr, şi, mai mult, îl va avea ca mentor şi pe celebrul compozitor Viorel Gavrilă la Şcoala de Canto Vivox.
Sorina Caramfil va evolua în finala de la Mamaia Copiilor, la secţiunea „Creaţie”, alături de alte două colege. Cele trei vor interpreta o piesă superbă, „Florile”, compusă de Virgil Popescu. Sorina este din comuna Corni, judeţul Galaţi, iar reuşitele muzicale i le datorează, după cum mărturiseşte prietenilor de pe Facebook, profesoarei sale dragi, Cristina Manoliu Săvulescu din Bucureşti.
În finala de la "Interpretare", grupa 13-15 ani, va concura Gabriela Munteanu, care este elevă la Şcoala „Petru Rareş” (Nr. 25) din Galaţi, în clasa a VII-a. Tânăra artistă, cu un palmares impresionant de premii, se pregăteşte tot cu profesoara Cristina Manoliu Săvulescu.
Le ţinem pumnii şi le dorim succes!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Trei gălăţence, concurente la Mamaia Copiilor, în acest weekend

Alexandra Lupoae, în vârstă de zece ani, eleva profesoarei Adina Lazăr de la Centrul Cultural "Dunărea de Jos" s-a calificat la Festivalul "Mamaia copiilor" la secţiunea Show. Alexandra va intra sâmbătă în concurs.

Festivalul se transmite în direct pe Neptun TV, de la ora 17,00, iar duminică are loc Gala laureaţilor. Alexandra are un an foarte bun, a participat la emisiunea-concurs "Next Star" de la Antena 1 şi s-a calificat la "MusicForKids", care se desfăşoară la Iaşi, între 1-3 august.
Tot din Galaţi s-au calificat şi Gabriela Munteanu şi Sorina Caranfil, foste eleve ale profesoarei Monica Măciuceanu, care va fi şi ea prezentă la Mamaia, alături de grupul Voces, care va susţine un recital, în calitate de câştigător al trofeului de anul trecut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Grupul Voces a câştigat "Delfinul de Argint" la San Remo

Grupul Voces din Galaţi şi-a adjudecat, sâmbătă seara, trofeul "Delfinul de Argint" la secţiunea Musical a prestigiosului Festival Sanremo Junior. Talentaţii artişti coordonaţi de profesoara Monica Măciuceanu au intrat în concurs cu o versiune scurtă, de doar 30 de minute, a spectacolului „Personajele evadează”, primul musical realizat cu elevi şi pentru elevi, care s-a bucurat de succes mai întâi pe scena gălăţeană.
„Am ridicat nu doar sala, ci şi juriul în picioare. Ne-au aplaudat minute în şir tot întrebând: «Finito? Finito?». Neştiind dacă s-a terminat. Graţie organizatorilor, spectacolul a avut titrare, şi astfel spectatorii au înţeles glumele noastre”, ne-a declarat, încântată, profesoara Monica Măciuceanu.
Aşa cum am mai spus, spectacolul Voces invită publicul să evadeze din lumea reală, dominată de tehnologie, şi să pătrundă într-o lume perfectă, unde să redescopere farmecul basmelor din copilărie şi plăcerea de a citi. Scenariu şi regia îi aparţin lui Radu Horghidan, în timp ce muzica şi versurile poartă semnătura lui Dan Eugen Drăgoi. Coregrafia este realizată de Oana Rusu, scenografia de Rodica Gherghinoiu, iar costumele de Vali Cuţov. Din punct de vedere muzical, showul abordează o paletă largă de la jazz la hip-hop, introducând subtil teme de circulaţie folclorică românească în orchestraţiile moderne.
Felicitări, Voces! Şi vă aşteptăm cu trofeul acasă!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 years later...

Trei gălăţence, finaliste la ”Mamaia Copiilor”

Alexandra-Maria Lupoae, Diana-Cosmina Penghiş şi Sabina-Bianca Crăescu sunt cele trei gălăţence care vor evolua pe scena Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare Mamaia Copiilor, ediţia 2018, şi pe care le veţi putea admira şi susţine, în direct, la TVR2.

După cum am aflat de la mama ei, Alexandra Lupoae este pentru a cincea oară finalistă la „Mamaia Copiilor”, după ce a câştigat trofeul cu grupul „Voces”, apoi a concurat la secţiunea „Show” şi de alte trei ori la cea mai grea dintre toate secţiunile, la „Interpretare”. Anul acesta, Alexandra va interpreta o prelucrare modernă a unei partituri superbe semnată de Cornel Fugaru - „De vrei să ştii ce înseamnă român”, şi speră ca momentul ei să le amintească tuturor ce ţară frumoasă avem. Vă puteţi convinge urmărind-o joi seara, de la ora 20,00, în direct la TVR2.

Tot la Interpretare, Grupa a IV-a de vârstă (13-15 ani), concurează şi Diana-Cosmina Penghiş, din comuna Buciumeni, judeţul Galaţi. Numele ei vă este cunoscut, la fel ca al Alexandrei, de la „Next Star”, emisiune la care Cosmina a concurat anul trecut în luna februarie, moment artistic despre care aţi putut citi în paginile ziarului „Viaţa liberă”. Cosmina va urca pe scenă nu doar la Interpretare, ci şi la secţiunea „Creaţie - Adolescenţi”, cu piesa „Doar când te văd”, compusă de Marcel Iorga.

Tot la secţiunea „Creaţie”, categoria Adolescenţi, va concura şi Sabina-Bianca Crăescu, un nume cunoscut deja cititorilor ziarului „Viaţa liberă”! Sabina va interpreta piesa „Pariu cu focul”, muzică şi text Claudiu Bulete. Ca şi pe Cosmina, gălăţenii o pot vedea, asculta şi susţine pe Sabina din faţa televizoarelor, vineri, de la ora 20,00, în direct pe TVR2.

Le dorim mult succes talentatelor noastre gălăţence, şi să le vedem pe podium!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeancă premiată la Mamaia Copiilor

Gălăţeanca Sabina-Bianca Crăescu a câştigat Premiul al III-lea la secţiunea "Creaţie", categoria Adolescenţi, a Festivalului Naţional de Creaţie şi Interpretare "Mamaia Copiilor", ediţia 2018.

Sabina, un nume cunoscut cititorilor ziarului "Viaţa liberă", a cucerit acest trofeu interpretând piesa "Pariu cu focul", compusă de Claudiu Bulete, care a semnat atât versurile, cât şi muzica.

Trebuie spus că momentul decernării premiilor festivalului a fost marcat de un incident periculos: scena a cedat şi s-a rupt, pur şi simplu, sub greutatea copiilor. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă spaima celor mici şi a părinţilor din public nu a fost deloc mică.

Revenind la aspectele frumoase ale concursului "Mamaia Copiilor", reamintim că Galaţiul a avut nu mai puţin de trei finaliste pe scena celui mai mare şi mai important festival naţional, dedicat copiilor talentaţi - Alexandra-Maria Lupoae, Diana-Cosmina Penghiş şi Sabina-Bianca Crăescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Grupul Voces a câştigat Delfinul de Argint la Sanremo

Delfinul de Argint, preţiosul trofeu al la GEF - The World Festival of Creativity in Schools, Sanremo, Italia ajunge din nou la Galaţi, graţie talentaţilor copii din Grupul „Voces” care l-au cucerit cu un moment artistic pur românesc.

Anastasia Budeșteanu - 17 ani, Adina Lavinia Bostan - 10 ani, Ioana Bulgaru - 15 ani, Rebecca Cristiana Măciuceanu - 16 ani, David Dobre - 14 ani, Maia Fluture - 9 ani, Ramona Elena Ibrian - 12 ani, Bianca Miron - 10 ani, Selini Mihailopol - 13 ani, Giulia Maria Milea - 10 ani, Alexandra Mihaela Neculai - 13 ani, Teodora Irene Necula - 11 ani, Maria Teodora Vasiliu - 15 ani, Bianca Mădălina Dan - 15 ani sunt copiii gălăţeni care au urcat pe scena celebrului festival de la Sanremo, Italia, desfăşurat în perioada 1-4 mai. Aşa cum aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, „Virus”, este numele momentul artistic pur românesc, pe care l-au prezentat cu succes cei 14 artişti ai VOCESchool Music & Dance, elevii profesoarei de canto Monica Măciuceanu, care este şi coordonatoarea acestui proiect. Regia micului spectacol este semnată de Sergiu Cornelius Făinărea, iar designerul vestimentar este Rebecca Măciuceanu.

„A fost greu, obositor, emoţionant, dar superfrumos”, ne-a mărturisit Monica Măciuceanu. Potrivit profesoarei de canto, la secţiunea „Musical”, copiii „Voces” au concurat cu patru trupe din Italia şi alte două din Turcia. Gălăţenii au urcat ultimii pe scenă: „Momentul a fost extraordinar de bine primit! Ne-au aplaudat toţi ridicaţi în picioare, şi chiar unii au şi plâns! S-au acordat premiul I, II şi III şi Trofeul pe care l-a luat Voces, în rest s-au dat diplome de participare. Prin urmare, suntem din nou mândri de Voces. Marele trofeu Delfino d'Argento -Sanremo ajunge din nou la Galaţi! Mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut financiar: Arhiepiscopia Dunării de Jos, Primăria municipiului Galaţi prin Fundaţia Andreiana Juventus, Asociaţia Culturală Cavaleria, KAEFER Shipbuilding Contracting SRL, Asociaţia Rotary Club Galaţi Donaris, Criomec SA. Fără ei nu ar fi fost posibilă deplasarea copiilor”, ne-a mărturisit Monica Măciuceanu. Reamintim că Voces a obţinut şi în 2015 trofeul Delfinul de Argint de la Sanremo, cu momentul artistic „Personajele evadează”.

În continuare, Grupul Voces îşi propune să cucerească marile scene ale lumii. „Ne pregătim pentru a evolua pe scena Festivalului Artis, organizat la nivel mondial la Sankt Petersburg în decembrie, unde copiii şi-au câştigat dreptul de a participa prin obţinerea locului I la Festivalul Kavkaz de la Chişinău”, ne-a mai spus coordonatoarea Voces.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 years later...

Artiștii "Voces" din Galați au făcut spectacol la un festival internațional din Macedonia

Artiștii "Voces School Music&Dance", îndrumați de profesoara de canto Monica Măciuceanu, au strălucit pe scena Festivalului Internațional "Lake Pearls" din Macedonia de Nord. O competiție care a adunat în Struga, lângă frumosul lac Ohrid, nu mai puțin de 300 de participanți - cântăreți de muzică pop, clasică, dansatori și instrumentiști - din 13 țări.

Sasha Damian, Lorena Avram, Bianca Miron, Daria Carp, Elena Radu, Isabel Puiu, Marina Iancu, Teodora Necula, Maia Fluture, Timeea Bostan, Adina Bostan, Gafton Carla au reprezentat Galațiul, dar și România, la Festivalul și concursul internațional "Lake Pearls" din Macedonia. A fost o experiență de neuitat, după cum ne-a povestit profesoara lor de canto, Monica Măciuceanu.

Special pentru secțiunea pop a competiției, artiștii gălățeni au pregătit nu doar o piesă internațională, ci și una în limba română, etno sau cu influențe populare. De altfel, și costumațiile lor de scenă au fost de inspirație folclorică. Intenția a fost aceea de a reprezenta România în toată frumusețea ei, chiar dacă în festival a mai fost o participare conațională, din Baia Mare.

"Minunat a fost! Locuri frumoase, oameni frumoși și distracție pe măsură. Noi ne-am simțit bine și am dat tot ce puteam să dăm. Am vrut să facem spectacol", ne-a povestit Monica Măciuceanu. Și au reușit cu brio!

Numai că organizarea a fost... cam ca la concursurile de la noi: copiii - pe scenă, iar profesorii lor - în juriu. O realitate cu care Monica Măciuceanu nu e de acord în ruptul capului. Ca atare, a refuzat invitația de a face parte din juriul festivalului, iar rezultatul a fost... "Cine împarte parte-și face".

Nu-i vorbă, artiștii "Voces" au fost pe podium, dar nu pe măsura performanțelor artistice: "Toți am fost pe podium, nu am fi avut cum să nu fim acolo! Doi dintre copiii mei au luat premiul I, în rest - premiile II și III. Dar nu pentru premii ne-am dus! Am vrut ca ei să strălucească pe scenă, să se întreacă pe ei, ceea ce au și făcut. Copiii noștri chiar au strălucit. Strălucire înseamnă pachetul complet: să se simtă că au venit la un concert. Au avut și costumație, și atitudine, și charismă, și piese mișto și interpretare bună! Mi-au plăcut și foarte mândră am fost de ei", ne-a spus Monica Măciuceanu. E drept, în seara galei și-a rupt mâna, iar asta a făcut ca experiența să devină cu atât mai mult de neuitat.

Pentru că sprijinul acordat copiilor și adolescenților care vor să facă performanță este important și prețios, Monica Măciuceanu a ținut să mulțumească firmelor care au sponsorizat participarea la festival: Cipsor Construct SRL, Dirom V SRL, Criomec SRL, Flu Briarconsult SRL. Datorită acestora, transportul copiilor până în Macedonia și înapoi a fost gratuit.

Iar pentru artiști urmează noi și noi provocări artistice, în festivaluri naționale, motiv pentru care le urăm "Succes!".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.