Jump to content

A fost tâlhărit de aurul pe care-l furase!


dcp100168

Recommended Posts

A fost tâlhărit de aurul pe care-l furase!

Un tânăr preocupat de câştigurile uşoare a ajuns să fure din casa propriei mame, dar ce a urmat pare rupt dintr-un film de comedie, iar dacă finalul nu ar fi unul cu gratii, probabil ar râde şi cei implicaţi.
Marius Gabriel Ghiassi a comis mai multe furturi, dar a fost el însuşi tras în piept de prietenii prietenilor, după care cu toţii au ajuns pe mâna anchetatorilor. De câte ori rămânea în pană de bani, Ghiassi mergea la mama lui, care-i dădea bijuterii din aur pe care el le amaneta sau le vindea. Într-una din zile, ştiind că locuinţa va rămâne liberă prin plecarea mamei şi a concubinului ei, Ghiassi şi-a propus să-i fure acesteia bijuteriile din aur, ştiind că avea o cantitate considerabilă. Pentru asta l-a cooptat pe amicul său Alexandru Liviu Caranfil. Împreună, noaptea, au urcat pe acoperişul blocului vecin, au sărit pe cel unde locuia femeia, au legat o funie groasă de o gură de aerisire, iar Ghiassi a coborât până la fereastra băii apartamentului, a intrat în casă, a luat punga cu bijuterii din geanta în care erau ţinute şi dus a fost.

Prietenii prietenilor

După această adevărată aventură, băieţii au mers acasă, au constatat că sunt 300 de grame de bijuterii din aur, după care au început să le vândă la casele de amanet. Afacerea au făcut-o prin interpuşi, evitând astfel să apară în evidenţele magazinelor. Pentru a scăpa cât mai repede de cele 300 de grame de aur, Caranfil şi-a contactat un amic, Petru Siminel, un fost iubit de-al surorii sale. Acesta din urmă a fost de acord cu propunerea de a vinde aurul, dar în minte i-a încolţit un plan diabolic, în care avea să-l atragă pe un alt individ, Marian Roşca, angajat al unei firme de pază şi amic cu el. Siminel i-a spus lui Roşca faptul că se va întâlni cu Caranfil, undeva pe strada Arcaşilor, sub pretextul că-i găsise client la aur. Roşca a primit o cagulă şi un spry paralizant, pe care urma să-l folosească pe Caranfil, în momentul în care acesta venea cu aurul. Bărbatul avea să le mărturisească mai târziu anchetatorilor că a făcut asta pentru 3.000 de lei, bani de care avea nevoie disperată pentru că urma să fie evacuat din casă.
Cel tâlhărit a realizat că fusese victima unei înscenări, pentru că nu mulţi ştiau de acea întâlnire, astfel că lucrurile s-au precipitat. Caranfil i-a înapoiat aurul, dar, între timp, proprietarii de drept făcuseră plângere penală, iar primul pe care l-au bănuit a fost cel care le călca pragul zi de zi, Ghiassi. Deşi nu s-au constituit părţi civile în procesul ce tocmai s-a finalizat la Judecătorie, mama lui Ghiassi şi concubinul ei au cerut să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut.

Condamnări pentru toată lumea

Ghiassi a mai comis şi alte furturi: a spart un apartament de unde a luat aparatură electronică, dar şi firma unde lucra iubita lui, de unde a luat bani. Pentru toate astea, Judecătoria i-a dat lui Ghiassi trei ani şi opt luni de puşcărie, lui Caranfil, „tâlhăritul”, un an şi jumătate cu suspendare, lui Petru Siminel, patru ani de puşcărie, la care s-a adăugat o condamnare anterioară de un an şi jumătate, alegându-se astfel cu cinci ani şi jumătate de închisoare, iar lui Marian Roşca patru ani, dar cu suspendare. Într-unul dintre furturile comise de Ghiassi a fost cooptat şi un minor, care s-a ales cu un an cu suspendare. Pentru că încă mai există cale de atac, toţi cei care au fost condamnaţi la puşcărie vor rămâne deocamdată liberi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Doi ani şi zece luni de închisoare pentru că i-a furat bijuteriile mamei sale

Soarta tânărului care a furat 300 de grame de bijuterii din aurul mamei sale a fost pecetluită de magistraţii Curţii de Apel, care i-au dat doi ani şi zece luni de puşcărie pentru fapta comisă.
Povestea este halucinantă prin felul în care cinci tineri au ajuns în faţa completului de judecată. Totul a pornit de la preocuparea lui Marius Gabriel Ghiassi de a obţine repede câştiguri mari. El a decis să-i fure bijuteriile mamei sale, dar a ajuns după gratii, din cauza condamnărilor cu suspendare pe care le primise anterior, pentru alte fapte.
Marius Gabriel Ghiassi este arestat acum, dar în trecut ori de câte ori avea nevoie de bani mergea la mama lui, care-i dădea diverse obiecte din aur, pe care el le amaneta sau a le vinde. Ştiind că femeia urma să plece de acasă împreună cu concubinul ei, Ghiassi a decis să-i fure aurul. A chemat un prieten, pe Alexandru Liviu Caranfil, ca să-i fie părtaş la "afacere". După miezul nopţii, au urcat pe acoperişul blocului vecin, au sărit pe cel unde locuia mama lui Ghiassi, au legat o funie de o gură de aerisire, iar Marius a coborât până la fereastra băii apartamentului mamei sale. A intrat în casă, a luat punga cu cele 300 de grame de bijuterii din aur şi de aici a început nebunia.
Cum trebuia să scape de aur cât mai repede, a început să-l vândă la casele de amanet, prin interpuşi, pentru a nu apărea în actele societăţilor. Astfel, Caranfil l-a contactat pe fostul iubit al surorii sale, Petre Siminel, care a mirosit că e rost de făcut bani şi a decis să-l jefuiască pe Caranfil când acesta avea să-i aducă bijuteriile. L-a cooptat pe Marian Roşca, agent de pază la o firmă, care avea nevoie acută de bani. Pentru 3.000 de lei, omul a acceptat să joace rolul jefuitorului, pentru că urma să fie evacuat din casă dacă nu-şi achita datoriile.
Caranfil a realizat imediat că a fost tâlhărit de singurul care ştia povestea aurului. A recuperat bijuteriile pentru a i le da lui Ghiassi, dar între timp femeia făcuse plângere la poliţie. Parchetul i-a trimis pe toţi în judecată, vorbind în rechizitoriu şi de alte fapte în care au fost implicaţi o parte dintre inculpaţi. Acest lucru, dar şi faptul că aveau şi alte condamnări cu suspendare au atârnat foarte greu când judecătorii au pronunţat sentinţa.
Judecătoria i-a dat lui Ghiassi trei ani şi opt luni de închisoare, iar Curtea de Apel a decis, în ultima cale de atac, ca acesta să stea după gratii doi ani şi zece luni. Caranfil a primit de la prima instanţă un an şi jumătate cu suspendare, Curtea i-a dat doar un an, Petru Siminel s-a ales de la Judecătorie cu o condamnare de cinci ani şi jumătate de închisoare, Curtea i-a dat patru ani şi şase luni, iar Marian Roşca, care a luat patru ani cu suspendare de la prima instanţă, s-a ales cu o condamnare de trei ani cu suspendare din partea Curţii de Apel.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.