Jump to content

A murit judecătorul Ion Avram Dunăreanu


dcp100168

Recommended Posts

A murit judecătorul Ion Avram Dunăreanu

Duminică, a încetat din viaţă magistratul Ion Avram Dunăreanu. Născut la 18 martie 1945, în comuna Cudalbi, judeţul Galaţi, Ion Avram Dunăreanu a fost cunoscut, de asemenea, ca pictor (având 44 de expoziţii personale, în ţară şi în străinătate) şi poet.
Licenţiat al Institutului Agronomic „Ion Ionescu de la Brad” şi al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost membru fondator al Asociaţiei Artiştilor Plastici „Simeza” din Galaţi. Din 1982 a fost judecător şi apoi magistrat la Galaţi. Ca poet a debutat, în 1971, în revistele ieşene. În 1996 a publicat volumul de poezie "Labirintul tăcerii", urmat de alte două apariţii editoriale - "La peştera vântului" şi "Realitatea orei". Şi-a pus, de asemenea, semnătura pe câteva lucrări de specialitate - „Justiţie, judecător", Editura All Beck, 2005 şi „Managementul organizaţiilor judiciare”, Editura C.H. Beck, 2008.
Casa părintească din comuna Suhurlui a transformat-o, în 1997, din dragoste pentru tradiţia şi oamenii acestor locuri, în Muzeul "Casa Rurală Ion Avram Dunăreanu" - secţie a Muzeului de Istorie Galaţi.
Dumnezeu să-i ocrotească sufletul bun şi generos!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.