Jump to content

Oţelul Galaţi are echipă feminină

Recommended Posts

Posted

Oţelarele iernează pe locul 2

Echipa feminină a FC Oţelul, înfiinţată în vara acestui an, a încheiat prima parte a sezonului din Liga I (liga secundă) pe un onorabil loc 2. Gălăţencele pregătite de Ion Morohai au adunat 9 puncte în cele şase jocuri disputate, linia de clasament fiind echilibrată: trei victorii, trei înfrângeri, golaveraj 14-28. Golaverajul este dezechilibrat de anularea victoriei, 9-3 de acasă, din prima etapă, cu Sporting Craiova, din cauza retragerii echipei din Craiova.
Cele trei victorii ale oţelarelor au fost: 3-0 acasă cu CS Şcolar Târgovişte, 2-1 cu Viitorul Buzău şi 3-0 la Târgovişte (în retur, la masa verde). Înfrângerile au fost 3-11 la Buzău, 1-9 pe terenul liderului Universitatea Alexandria şi 2-7 la Constanţa cu Selena. La cele trei victorii din Liga I se adaugă succesul din primul tur al cupei, 4-1 cu Selena Constanţa, şi victoria anulată cu Sporting Craiova.
În prima parte a sezonului, cea mai bună marcatoare pentru Oţelul a fost Loredana Nica, fosta portăriţă de la HC Oţelul (la fotbal evoluează vârf de atac), care a marcat 14 goluri (în campionat, cupă şi cu Sporting Craiova). Evoluţiile bune ale ”handbalistei” au fost încununate de convocarea la echipa naţională de senioare. Celelalte marcatoare au fost: Georgiana Stratu 4, Carmen Ciobanu 4 şi Alexndra Ivan 1.
În liga secundă feminină, meciurile se vor relua în primăvara anului viitor, când Oţelul va juca doar două meciuri, ambele pe teren propriu: primul va fi duminică, 9 martie 2014, cu Universitatea Alexandria, iar al doilea va fi duminică, 30 martie 2014, cu Selena Constanţa. În alte două jocuri, Oţelul trebuia să joace cu Sporting Craiova şi FC Voluntari, echipe retrase din campionat. Tot în primăvară, Oţelul va mai juca în turul II al Cupei României, cu Fair Play Bucureşti, la Galaţi. 
Echipa gălăţeană a folosit în prima parte a sezonului lotul: Ramona Ioana Baciu, Nicoleta Chirilă, Alina Gabriela Mirică, Viorica Vasile, Elena Cristina Ivan, Alexandra Ştefania Dănilă, Carmen Ciobanu, Daniela Simona Radu, Aurelia Harabagiu, Gerogiana Rodica Stratu, Claudia Loredana Nica, Iuliana Mihalea, Irina Ivan, Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Elena Aurelia Dragomir, Cristina Georgiana Cioroi, Monica Bențoiu, Ana Maria Grosu.

sportgalati.com

• 4 weeks later...
Posted

Patru surori joacă fotbal la Oţelul!

* Fetele provin dintr-o familie numeroasă, cu zece copii *  Părinţii au practicat mai multe discipline sportive, mama fiind „vinovată” de legitimarea lor la clubul roş-alb-albastru  * Mândri de fiicele lor, cei doi vin la stadion, meci de meci, pentru a le încuraja

Începuturile acestei istorioare s-au petrecut în vara acestui an, când la FC Oţelul s-au pus bazele unei echipe feminine de fotbal. Proiectul aparţine federaţiei de specialitate, care şi-a îndreptat atenţia spre Galaţi - un oraş cu un puternic potenţial feminin - în care era foarte posibil să ia naştere o astfel de grupare. Şi presupunerile s-au adeverit, Oţelul devenind o formaţie apreciată şi respectată în cel de-al doilea eşalon. Între zecile de fete care au trecut prin „sita” lui Ion Morohai, antrenorul noii grupări, au fost şi cele ale familiei Ivan, din Smârdan. Nu una, nu două, ci patru. Toate au trecut de selecţie şi au devenit jucătoare de bază sub culorile FC Oţelul.

Mai bune ca băieţii, în curtea şcolii
Vestea a făcut înconjurul ţării, nu se mai întâlnise şi auzise despre un astfel de caz, unic în istoria fotbalului românesc şi extrem de rar în cel feminin din întreaga lume. Acest lucru a fost posibil, întrucât cele patru provin dintr-o familie numeroasă, cu zece copii, dintre care nu mai puţin de opt fete!

Pasiunea pentru mişcare, pentru sport, vine de la părinţii lor. Tatăl, Toma Ivan (49 ani) a făcut lupte, box şi rugby, iar mama (Elena Ivan, 45 de ani) a practicat gimnastica şi patinajul artistic. „Dacă ar fi existat echipă de fotbal pe vremea mea, cu siguranţă că aş fi făcut şi fotbal”, se destăinuie doamna Elena. De altfel,  mama le-a îndrumat să meargă la Oţelul, când a aflat de acţiunile de selecţie. „Noi jucam des în curtea şcolii alături de băieţi şi nu eram deloc mai prejos decât ei. Mama a aflat de pe internet de selecţia de la Oţelul, ne-a sugerat să încercă şi iată-ne toate patru în echipă”, a povestit junioarea Elena Ivan, considerată de surorile ei cea mai talentată dintre ele. „În scurt timp, Elena va ajunge la echipa naţională”, le-a completat antrenorul Morohai.
Valentina, Elena, Irina, Alexandra...
Acestea sunt numele celor patru. Valentina are doar 14 ani şi este elevă în clasa a VII-a la Liceul Sportiv. A învăţat să joace fotbal alături de băieţii din comună, unde nu se dădea niciodată bătută. Chiar dacă fusese cooptată în lotul Oţelului, a trebuit să aştepte ceva vreme pentru a putea juca într-un meci oficial, deoarece nu împlinise încă 14 ani, vârsta obligatorie pentru a evolua într-o echipă de senioare. Elena şi Irina au 15, respectiv 17 ani, în timp ce Alexandra a împlinit 22. Aceasta din urmă a mai cochetat o vreme cu fotbalul şi în Spania, acolo unde trăieşte una dintre surorile mai mari. Un lucru inedit s-a petrecut în meciul de Cupă, de la sfârşitul lunii trecute, când în repriza a doua în teren s-au aflat simultan toate cele patru surori, o altă situaţie nemaiîntâlnită până acum în fotbalul românesc. 

Fratele, rugbist la Colegiul „Traian Vuia”
Patru dintre membrii familiei Ivan s-au instruit sau sunt acum elevi ai Colegiului Tehnic „Traian Vuia”. Debutul a fost al celei mai mari dintre fotbaliste, Alexandra, deja absolventă. Acum, studiază la acest colegiu Elena (clasa a IX-a) şi Irina (clasa a XI-a). Cele două sunt eleve silitoare, întocmai cum o fac şi pe terenul de fotbal, încercând să îmbine armonios fotbalul cu învăţătura. Mai mult, unul dintre cei doi băieţi, Alexandru, este elev în clasa a X-a şi este rugbist în echipa de juniori de la „Traian Vuia”. De altfel, unul dintre antrenorii săi, Viorel Secuianu, ne-a spus că anul viitor, când Galaţiul va găzdui finala Olimpiadei Sportului Şcolar la rugby, în competiţia echipelor mixte şi-ar dori ca Irina să fie coechipieră cu fratele său.
Părinţii familiei Ivan sunt gălăţeni get-beget şi au locuit la bloc în cartierul „I.C.Frimu”, iar creşterea numerică a membrilor familiei i-a determinat să se mute la „casă”. Astfel, au devenit printre cei mai cunoscuţi locuitori ai comunei Smârdan, iar la meciurile fetelor o mică galerie provine din această localitate.

viata-libera.ro

Posted

Când pierduse orice speranţă, Georgiana Stratu a renăscut prin fotbal

* Printr-un noroc nesperat, tânăra din satul Priponeşti care se zbătea în cruntă sărăcie şi-a găsit rostul în viaţă la echipa de fete a clubului Oţelul

Pentru Georgiana Stratu, fotbalul este mai mult decât un sport şi o pasiune. Este familia ei, îi ţine loc de mamă şi de tată, este rostul ei în viaţă, vindecarea sufletului de toate durerile care i-au fost date până acum, speranţa pentru viitor, e ceea ce a adus-o în rândul lumii. Mai pe scurt, prin fotbal s-a născut a doua oară.

De la lumina lumânării pe gazonul speranţei

Am cunoscut-o în urmă cu cinci ani, când ziarul nostru a desfăşurat o campanie pentru ea şi fratele ei Ciprian. Georgiana trăia pe atunci într-un grajd, fără lumină şi fără căldură, mânca mai mult din pomana pe care şi-o făceau sătenii. Era însă o elevă bună la şcoală, chiar dacă învăţa la lumina lumânărilor, avea grijă de fratele ei mai mic, spăla rufe, deretica prin cămăruţa unde-şi ducea traiul. Dumnezeu nu o învrednicise cu nişte părinţi acătării. Mama ei fugise în Franţa şi nu mai voia să ştie de copii, iar tatăl căzuse în patima băuturii şi muncea doar când îi pica ceva, cu ziua. Am găsit atunci oameni care au ajutat-o. A reuşit să intre la un liceu din Galaţi, dar tatăl ei a chemat-o acasă după câteva luni. I-a spus că plecă la Bucureşti să muncească şi nu avea cine să aibă grijă de fratele ei. De atunci n-am mai ştiut nimic de ea până în urmă cu câteva săptămâni, când am descoperit-o cu totul alt om, dar cu aceeaşi tenacitate şi drag de învăţătură ca să-şi poată face un rost în viaţă.

„Nici mie nu-mi vine să cred!”

„Ştiţi că eu jucam fotbal la mine în sat şi eram foarte bună. Am jucat şi în echipă cu băieţii. Într-o zi, în urmă cu vreo şase luni, un fost coleg mi-a spus că a văzut el că la Clubul Oţelul se face selecţie pentru echipa de fotbal fete. Am venit la Galaţi. Antrenoarea mi-a spus să intru pe teren şi eu şi aşa am rămas în echipă”, îşi aminteşte Georgiana ziua în care a dat norocul peste ea.
I se citeşte în ochi fericirea. Îmi spune că fetele din echipă şi antrenorii reprezintă acum familia ei. „Domnul Remus Pascu ţine la mine, pentru că sunt serioasă şi hotărâtă să joc. Dana Radu e mai mult decât antrenoarea mea, e mama şi prietena mea. M-a ajutat cu bani să merg acasă să-mi văd fratele şi cu pachete pentru el”, se entuziasmează atacantul care are deja la activ şapte goluri, care o clasează pe locul al doilea în proaspăta echipă de fete.
Îmi mărturiseşte fără înconjor că uneori i se pare că trăieşte un vis cu ochii deschişi: „Nici mie nu-mi vine să cred! Am unde să stau, am ce mânca. Am mers şi la restaurant. Nici nu ştiam ce să fac cu atâtea furculiţe şi linguri pe masă. Acum mă descurc. Au fost suficiente şase luni ca să devin alt om, să-mi permit să sper într-o viaţă mai bună. Fac ceea ce-mi place şi primesc şi salariu, este nemaipomenit. Speram să vină flacăra luminii şi la mine, dar nu mi-am imaginat că Dumnezeu mă va salva prin fotbal”, mai mărturiseşte ea.

Priponeştenii sunt mândri de ea

Chiar şi oamenii din sat o privesc altfel acum şi-i spun că merita să ajungă acolo, pentru că are talent la fotbal. „Mi-a spus cineva că alta ar fi fost soarta mea dacă de mică aş fi avut posibilitatea să merg la un club. Dar nici acum nu e prea târziu. Voi face tot ce-mi stă în putere să devin din ce în ce mai bună. Am avut perioade negre în viaţă, dar nu mă las, sunt o luptătoare”, spune ea hotărâtă.

S-a reîntors la şcoală

I-a plăcut să înveţe şi a ştiut dintotdeauna că educaţia îi va oferi o şansă în viaţă şi un loc unde să câştige o bucată de pâine. După ce a renunţat la liceu, s-a întors în sat, unde a lucrat cu ziua la muncile câmpului, ca să aibă ce pune pe masă pentru ea şi fratele ei, Ciprian, la care ţine enorm, fiind singurul din familie care i-a rămas aproape. Anul trecut s-a hotărât să-şi continue studiile la seral şi a făcut iar clasa a IX-a la Liceul Tehnologic „Ovid Caledoniu” din Tecuci. „A fost foarte greu să fac naveta în fiecare zi. Acum pot să-mi văd liniştită de şcoală. M-am transferat  la Liceul „Anghel Saligny”. Îmi văd de antrenamente şi de şcoală, deşi nu-i uşor, dar am tot ce-mi trebuie. Vreau să termin liceul, ca să pot da şi la facultate. Şi mai vreau ca de la anul să-l pot aduce lângă mine pe fratele meu, să facă liceul aici. Vreau ca măcar el să se ţină de şcoală ca lumea, pentru că e singura lui şansă”, mai adaugă Georgiana, grijulie mai ceva ca o mamă.
Povestea ei pare desprinsă dintr-un film. În realitatea zilelor noastre sunt sute, poate mii de talente care se pierd în mizerie. Georgiana a avut însă lumina ei, care a călăuzit-o pe drumul succesului. O lumină care li se arată numai celor aleşi.

viata-libera.ro

Posted

Incredibila poveste a Loredanei Nica. Din portar de handbal, golgeter la fotbal

* Jucătoarea echipei feminine a FC Oţelul a devenit o componentă a lotului naţional în foarte scurt timp de când a schimbat macazul, trecând de la semicerc la careul de 16 metri

De schimbarea postului dintr-o echipă s-a tot auzit în aproape orice disciplină sportivă, dar să te reprofilezi cu succes de la un sport de performanţă la altul este o raritate. Loredana Nica (22 de ani) a fost portarul echipei de handbal Oţelul, pentru care a evoluat la cel mai înalt nivel pe plan intern, în Liga Naţională. În vară s-a apucat de fotbal profesionist, odată cu înfiinţarea echipei de fete a FC Oţelul şi încă de la primul meci a impresionat prin uşurinţa şi ritmicitatea crescută cu care marchează.

„Sportul de performanţă l-am început în handbal, la vârsta de 15 ani. Antrenoarea Gabriela Artene m-a luat la câteva antrenamente, am făcut junioratul la echipa de handbal a Oţelului, iar apoi, tot prin intermediul dânsei, am ajuns la echipa mare”, ne-a spus Loredana Nica.
Apoi, a plecat din Galaţi pentru o perioadă de un an, ca portar al echipei de handbal Unirea Slobozia, iar în vară a decis să-şi încerce norocul în fotbal, fiind cooptată de Ion Morohai în lotul echipei de fotbal de la Galaţi. Totuşi, fotbalul nu-i era tocmai străin, spunând că juca alături de băieţi pe maidan încă de pe la vârsta de şapte ani, dar, pentru că n-avea unde să-l practice într-un cadru organizat, s-a apucat de handbal.
„Practic, eu joc fotbal de la vârsta de şapte ani, dar nu-mi găseam echipă de fotbal. După ce m-am apucat de handbal, am fost plecată un an la Slobozia, apoi m-am întors acasă şi am vrut să continui. Însă, din cauza situaţiei financiare precare din handbal, m-am apucat de fotbal. Trecerea de la un sport la celălalt a fost plăcută, deşi s-a produs după mulţi ani de handbal”, s-a confesat Loredana.

Eficientă ca Mitroglou

Şi mai spectaculoasă devine trecerea de la portar de handbal la atacant de fotbal, mai ales că Loredana Nica e cea mai bună marcatoare a echipei din liga secundă, cu 14 goluri în opt partide. Cam acelaşi bilanţ pe care îl avea şi atacantul grecilor Kostas Mitroglou la echipa sa de club înaintea barajului României contra reprezentativei elene. Evoluţiile excelente şi golurile pe bandă rulantă reuşite de Loredana Nica au propulsat-o pe gălăţeancă în vizorul echipei naţionale de fotbal feminin, pentru care a bifat deja două selecţii.
„Sunt jucătoare profesioniste la lot, de la care chiar am ce învăţa. E o experienţă foarte plăcută să reprezint echipa naţională”, a spus gălăţeanca.

Handbalul, ca variantă de rezervă

Deşi a trecut de la handbal la fotbal, Loredana nu exclude o revenire în sportul la care a debutat, în cazul în care nu şi-ar mai găsi echipă de fotbal. „Depinde de cum vor evolua lucrurile în fotbalul românesc. Momentan mă axez pe fotbal, dar pot să revin şi la handbal, dacă va fi cazul”, ne-a declarat Loredana.
Chiar dacă a fost portar la handbal, Loredana Nica nu vrea să încerce acelaşi post şi la fotbal. „La fotbal îmi place să joc, nu să stau în poartă. La handbal, când eram junioară, nici bine n-am ajuns la antrenamente că în două-trei zile m-au băgat în poartă pentru că acolo sunt puşi cei puţin mai nebuni”, a povestit amuzată sportiva gălăţeancă.
Referitor la viitor, Loredana se gândeşte la promovarea în prima ligă cu Oţelul în cât mai scurt timp. Sportiva îşi doreşte să evolueze cât mai bine la fotbal, iar pentru asta dovedeşte profesionalism dus la extrem. „Cel mai important pentru mine e să mă antrenez bine şi să mă odihnesc. Nu prea ies în oraş, decât rar la câte o plimbare sau la un suc”.
În doar jumătate de an, devenită jucătoare de fotbal din portar de handbal, Loredana Nica a reuşit să marcheze pentru echipa de fete a Oţelului 14 goluri ceea ce înseamnă peste 50 la sută din totalul golurilor înscrise de echipa de băieţi în turul actualului sezon.

viata-libera.ro

• 2 weeks later...
Posted

Loredana Nica a debutat în echipa naţională

Naționala de senioare a României a susținut miercuri, un meci de pregătire la Atena, în Grecia, cu echipa națională similară a Greciei. Jocul a fost câștigat de naționala României cu 4-0, după ce la pauză scorul a fost 2-0.
În jocul cu Grecia, pentru naționala României a debutat și gălățeanca Loredana Nica, singura componentă a lotului care provine de la o echipă de liga secundă. Fosta portăriță de la HC Oțelul a intrat pe teren în minutul 55, la scorul 4-0 pentru România. Pâna la debutul din jocul cu Grecia, Loredana Nica a mai bifat convocarea la echipa națională de senioare în jocurile cu Spania și Cehia.
  • 1 month later...
Posted
Echipa feminină a clubului Oţelul a susţinut sâmbătă primul meci amical al iernii, pe stadionul ”Siderurgistul”, cu echipa de prima ligă CS Navobi Iaşi. Amicalul s-a încheiat nedecis, scor 1-1, pentru Oţelul marcând Georgiana Stratu.

În primul meci oficial din 2014, Oţelul va juca, pe teren propriu, cu liderul Universitatea Alexandria, duminică, 9 martie, de la ora 11.00.

Posted

Oţelul a transferat o jucătoare de echipă naţională

Echipa feminină a clubului Oţelul are în componenţă încă o jucătoare internaţională. Conducătorii echipei gălăţene au realizat transferul jucătoarei Giorgiana Vasile, 20 de ani, sosită de la CS Şcolar Târgovişte. Despre transferul fostei internaţionale U 19, antrenorul echipei dâmboviţene, Mihai Tătăranu, a declarat: ”Pentru noi, Giorgiana este o mare pierdere. Am pierdut cea mai valoroasă componentă a lotului, după ce a semnat contractul cu Oţelul. La Galaţi a găsit unele dintre cele mai bune condiţii pentru a-şi desfăşura activitatea fotbalistică”. De serviciile Giorgianei Vasile s-au interesat mai multe cluburi, printre care două de prima ligă, FC Brazi şi Real Craiova, dar şi Universitatea Alexandria, liderul seriei în care activează Oţelul.
Posted

Loredana Nica revine la echipa naţională

Echipa naţională de senioare a României va juca vineri, 7 martie, şi duminică, 9 martie, o ”dublă” amicală, în deplasare, cu echipa naţională similară a Ţării Galilor. În lotul României se află şi Loredana Nica, cea mai bună marcatoare de la Oţelul, aflată la a patra convocare.

Posted

Loredana Nica a jucat la echipa naţională

Naţionala de senioare a României a susţinut în weekend o ”dublă” amicală în deplasare cu echipa Ţării Galilor. Cele două jocuri s-au încheiat la egalitate. Primul meci s-a terminat 1-1 (1-0), iar al doilea 0-0.
Gălăţeanca Loredana Nica, singura jucătoare din lotul României care activează în liga secundă, a intrat pe final în cele două jocuri. În primul meci a intrat pe teren în minutul 89, iar în al doilea în minutul 80.
Posted
Duminică, 16 martie, de la ora 11.00, pe stadionul „Ancora-Zoltan David”, Oţelul va juca cu liderul neînvins al seriei, Universitatea Alexandria.

Posted

Victorie importantă pentru Oţelul

Echipa feminină a FC Oţelul s-a impus, scor 2-1, în faţa celor de la Universitatea Alexandria, liderul neînvins al seriei înaintea acestei runde. Gălăţencele au condus cu 2-0 încă din prima repriză, după reuşitele semnate de Monica Benţoiu şi Georgiana Vasile. Scorul final putea fi mai mare, dar Monica Benţoiu a ratat un penalti în minutul 87.
Antrenorul Ion Morohai a început partida în următoarea formulă: Ramona Baciu - Irina Ivan, Georgiana Vasile, Viorica Vasile, Elena Ivan - Monica Benţoiu, Dana Radu, Aura Harabagiu, Nicoleta Chirilă - Georgiana Stratu, Loredana Nica. Au mai intrat: Alexandra Ivan, Elena Dragomir (jucătoare transferată din Republica Moldova), Eugenia Gherghişan şi Ana Maria Grosu.
Pentru echipa de fete urmează două etape în care va sta. Următorul meci este programate pe 19 aprilie, pe teren propriu, cu Selena Constanţa.

sportgalati.com

• 3 weeks later...
Posted

Două jucătoare de la Oţelul, convocate la echipa naţională

Naţionala de senioare a României va susţine miercuri, 2 aprilie, la Mogoşoaia, un nou meci amical, de data aceasta contra echipei B a Franţei. La acţiunea lotului naţional de senioare, echipa feminină a clubului Oţelul va avea două reprezentante. Pe lângă deja obişnuita Loredana Nica, a fost convocată în premieră şi Georgina Vasile, jucătoare recent transferată la echipa pregătită de Ion Morohai.
Pe lângă testul cu Franţa, cele două jucătoare de la Oţelul vor fi în lotul echipei României şi pentru meciul din 10 aprilie, de la Cluj Napoca, cu Italia, din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2015.
Altfel, echipa feminină de la Oţelul este in continuare în pauză competiţională. Următorul meci este programat miercuri, 16 aprilie, de la ora 14.00, pe teren propriu, cu Selena Constanţa. Meciul va conta pentru etapa a XIV-a, ultima din sezonul regulat.
Posted

Oţelarele au intrat pe final în amicalul România - Franţa B

Naţionala de senioare a României a pierdut la limită, scor 1-2 (0-0), meciul amical disputat la Mogoşoaia cu echipa B a Franţei. Pentru selecţionata României au evoluat şi cele două jucătoare de la Oţelul, Loredana Nica şi Georgiana Vasile, care a debutat la senioare. Loredana Nica a intrat în teren în finalul meciului, minutul 90, iar Georgiana Vasile a intrat în joc în minutul 84.

sportgalati.com

Posted

Naţionala de senioare a României va susţine joi, 10 aprilie, de la ora 18.00, la Cluj-Napoca, un meci important în preliminariilor Cupei Mondiale 2015, contra Italiei. În lotul României se regăsesc şi două jucătoare de la Oţelul, Loredana Nica şi Georgiana Vasile.

Posted
În ultima etapă a sezonului regulat, echipa feminină de la Oţelul va juca pe teren propriu cu Selena Constanţa. Partida de miercuri se va disputa pe stadionul „Ancora-Zoltan David”, cu începere de la ora 14.00.

Posted

”Oţelarele” au încheiat sezonul regulat cu o remiză

În ultima etapă din sezonul regulat al Ligii I, echipa feminină Oţelul a înregistrat primul rezultat de egalitate. "Oţelarele” au remizat, scor 3-3 (1-2), pe teren propriu, cu Selena Constanţa. Pentru Oţelul au marcat Nicoleta Chirilă în minutul 17 şi Loredana Nica în minutele 63 şi 86. De menționat că în minutul 90 al jocului, Oţelul a ratat o lovitură de la 11 metri, executată de Georgiana Vasile.

Ion Morohai, antrenorul echipei gălăţene, a trimis în teren formula: Elena Toma - Irina Ivan, Georgiana Vasile, Viorica Vasile, Elena Ivan - Monica Benţoiu, Eugenia Ghergişan (Dana Radu), Aura Harabagiu (Alexandra Ivan), Nicoleta Chirilă - Loredana Nica, Georgiana Stratu.

Oţelul a încheiat sezonul regulat cu 13 puncte din opt jocuri, patru victorii, un egal, trei înfrângeri, golaveraj 19-31.

sportgalati.com

Posted

Fetele de la Oţelul continuă în play-off

Echipa feminină a clubului Oţelul a terminat primul sezon regulat din istorie pe locul 3. Linia de clasament de la finalul sezonului regulat a ”oţelarelor” este opt jocuri, patru victorii, un meci egal, trei înfrângeri, golaveraj 19-32. Sezonul regulat a fost câştigat de Universitatea Alexandria - 21 de puncte, pe 2 s-a clasat Viitorul Buzău - 13 puncte, Oţelul a încheiat pe 3, Selena Constanţa a terminat pe locul 4, cu 9 puncte, iar locul cinci (ultimul) este ocupat de CSŞ Târgovişte, cu un singur punct.
La debutul seriei Sud din Liga I au fost opt echipe, însă pe parcurs unele s-au retras (Sporting Craiova şi FC Voluntari Bucureşti) sau au fost promovate în Superligă (Fair Play Bucureşti). Din cauza numărului scăzut de meciuri disputate, s-a luat decizia organizării unui turneu play-off.

În faza a II-a (play-off) vor juca primele patru echipe din cele două serii ale Ligii I. În seria Sud, echipele vor intra în play-off cu următoarele puncte: Universitatea Alexandria - 3 puncte, Viitorul Buzău - 2 puncte, Oţelul - 1 punct, Selena Constanţa - 0 puncte. Meciurile din play-off se vor juca în sistem tur-retur.

Programul echipei gălăţene în play-off este:
etapa I, duminică, 27 aprilie, Viitorul Buzău - Oţelul (11-3 şi 1-2 în sezonul regulat);
etapa a II-a, duminică, 11 mai, Selena Constanţa - Oţelul (7-2 şi 3-3 în sezonul regulat);
etapa a III-a, duminică, 18 mai, Oţelul - Universitatea Alexandria (1-9 şi 2-1 în sezonul regulat);
etapa a IV-a, duminică, 25 mai, Oţelul - Viitorul Buzău;
etapa a V-a, duminică, 1 iunie, Oţelul - Selena Constanţa;
etapa a VI-a, duminică, 8 iunie, Universitatea Alexandria - Oţelul.

sportgalati.com

Posted

Jocul din turul II al „Cupei României” dintre Oţelul şi Fair Play Bucureşti se va disputa joi, 1 mai, de la ora 14.00, pe stadionul „Zoltan David” („Ancora”)

Posted

Oţelul va debuta în play-off, faza a II-a a campionatului, la Buzău, pe terenul sintetic al stadionului „Cornel Negoescu”, duminică, 27 aprilie, ora 16.00

Posted

Oţelul a debutat cu o victorie în play-off

Meciul de debut din play-off, de la Buzău, de pe terenul celor de la Viitorul, a fost câştigat de Oţelul, cu 3-1 (1-1). După această victorie, echipa gălăţeană trece peste Viitorul în clasamentul seriei Sud.
În celalalt meci al etapei, Universitatea Alexandria a învins cu 4-1 pe Selena Constanţa.
Următorul meci în play-off este programat peste trei săptămâni, duminică, 11 mai., când Oţelul va juca la Constanţa, cu echipa locală Selena.
Posted
Oţelul, varianta feminină, va juca, pe 1 mai, pentru calificarea în sferturile Cupei României, contra echipei de prima ligă Fair Play Bucureşti. Meciul va începe la ora 14.00 şi se va disputa pe stadionul „Zoltan David”, fost „Ancora”.

Posted

Oţelul s-a calificat în sferturile Cupei

La doar al doilea meci din istorie în „Cupa României”, Oţelul, varianta feminină, a pătruns în primele opt echipe din competiţie. În faza a II-a, Oţelul a trecut, pe teren propriu, de echipa de prima ligă Fair Play Bucureşti. Echipa gălăţeană, pregătită de Ion Morohai, s-au impus cu 3-2 (2-1). Toate cele trei goluri ale ”oţelarelor” au fost marcate de internaţionla de senioare Loredana Nica.
Jocul a fost abordat de echipa gălăţeană cu formula: Elena Toma - Irina Ivan, Viorica Vasile, Georgiana Vasile, Elena Ivan (Aura Harabagiu) - Monica Benţoiu, Daniela Radu, Eugenia Gherghişan, Nicoleta Chirilă - Georgiana Stratu (Carmen Ciobanu), Loredana Nica.

sportgalati.com

Posted

Echipa feminină a clubului Oţelul revine la meciurile din turneul pentru promovarea în Superliga. Duminică, 11 mai, de la ora 11.00, ”oţelarele” vor juca la Constanţa, cu Selena, în etapa a II-a din play-off.

Posted

Oţelul a remizat, la Constanţa, cu Selena

În etapa a II-a din play-off, Oţelul a scos doar o remiză, scor 1-1, pe terenul ulitimei clasate, Selena Constanţa. Golul gălăţencelor a fost marcat de Loredana Nica.
În etapa viitoare, Oţelul va juca, pe teren propriu, cu liderul seriei, Universitatea Alexandria. Meciul este programat duminică, 18 mai, de la ora 11.00, pe stadionul „Ancora-Zoltan David”.

Posted

Oţelul a pierdut derbyul cu Alexandria

Echipa feminină a clubului Oţelul a suţinut duminică, pe stadionul „Ancora-Zoltan David”, primul meci de pe teren propriu din play-off, în compania liderului Universitatea Alexandria. Deşi erau neînvinse în jocurile de acasă, ”oţelarele” au pierdut la limită, scor 3-4 (1-3). Cele trei goluri ale gălăţencelor au fost marcate de Loredana Nica - 2 şi Dana Radu.
Oţelul este pe locul 2 cu 5 puncte din trei jocuri, iar Alexandria este pe primul loc cu 12 puncte.

Pentru Oţelul, următorul joc este programat duminică, 25 mai, de la ora 11.00, cu Viitorul Buzău, pe teren propriu.

sportgalati.com