Jump to content

Bazinele unde gălăţenii pot învăţa să înoate


dcp100168

Recommended Posts

Bazinele unde gălăţenii pot învăţa să înoate

* Până la inaugurarea oficială de la Baia Comunală şi reabilitarea celorlalte bazine ce aparţin municipalităţii, piscinele private ţin prim-planul în oraş

Gălăţenii şi-au manifestat interesul pentru bazinele de înot din oraş, fie pentru a-şi duce copiii la înot, fie pentru agrement. Oraşul nostru nu dă pe-afară de bazine, iar sectorul privat a luat prim-planul în ceea ce priveşte numărul piscinelor sau al locurilor special amenajate pentru a practica înotul.
Cel mai mare interes îl provoacă bazinul de la Baia Comunală. Consiliul Local a aprobat transmiterea investiţiei în valoare de 5,7 milioane de lei, realizată acolo, societăţii Gospodărire Urbană SRL şi tarifele pentru utilizarea bazinului. Cu toate că e pe punctul de a fi deschis, ultimul termen fiind preconizat pentru 20 iulie, inaugurarea a fost stopată de lipsa unui filtru, aşteptat să sosească din Germania. Chiar şi în aceste condiţii, responsabilii de la Baia Comunală au dat asigurări că până la finalul lunii iulie gălăţenii vor avea ocazia să vadă bazinul plin cu apă.
Tarifele pentru o oră la bazinul de la Baia Comunală este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii, iar la 120 de minute ajung până la 18 lei la adulţi şi 16 lei la copii. De asemenea, vor fi puse la dispoziţia publicului şi abonamente de iniţiere la înot. Pentru zece şedinţe de o oră pe lună, un adult va trebui să scoată din buzunar 150 de lei, iar preţul la copii e cu 50 de lei mai mic. Fără instructori, doar de dragul bălăcelii, adulţii vor plăti 80 de lei pe lună pentru zece intrări de 60 de minute, iar în cazul copiilor preţul va fi de 60 de lei.

Tarifele pentru înot la celelalte bazine

Cum înotul ajută la creştere şi dezvoltare şi e considerat drept cel mai bun mod de menţinere fizică la un nivel optim, iar bazinul de la Baia Comunală se lasă aşteptat deja de multă vreme, am trecut în revistă şi celelalte opţiuni.
La Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, de exemplu, costul unui abonament lunar e de 80 de lei la patru şedinţe, 100 de lei la cinci, 140 de lei la opt, 158 de lei la nouă şi 175 de lei la zece. Programul pentru perioada de vacanţă, 21 iulie - 31 august, e mai restrâns decât în timpul anului şcolar. Avansaţii şi intermediarii au şedinţe marţea şi joia, iar pentru începători programul e de o oră şi jumătate în fiecare marţi, între 10.00 şi 11.30.
Bazin pentru cursuri de înot pentru copii, adulţi şi părinţi cu bebeluşi există şi la Grădiniţa Piticot, situată între Kaufland şi Penny XXL. Există patru tipuri de abonamente, 120 de lei la patru ore pe lună, 160 de lei la şase ore, 200 de lei la opt ore şi 240 de lei pentru 12 ore. Programul este de luni până vineri, în două ture, de la 9.00 la 13.00 şi de la 17.00 la 20.00, plus câteva ore sâmbăta şi duminica.
La centrul „Delfinul” de lângă Real există două feluri de abonamente. Cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe, 200 de lei la opt, 270 de lei la 12 şi 300 de lei la 16, iar programul se stabileşte în funcţie de fiecare. Pentru agrement, bazinul e deschis doar spre seară, cu două tipuri de abonament: 200 de lei la zece intrări pe lună sau 250 de lei nelimitat, cu saună inclusă.

Bazine de agrement

Pe lângă cele care sunt axate mai mult pe instructaj şi sport, există şi alte locuri cu piscine în Galaţi. La hotelul Viva, spre exemplu, intrarea costă 25 de lei în cursul săptămânii şi 40 de lei sâmbătă şi duminică. Tarife asemănătoare sunt la complexul „Stejarul” (Pădurea Gârboavele) şi piscina Bora Bora (Priza Dunării), de 30 de lei de luni până vineri şi 40 de lei în weekend.
Mari probleme apar când vine vorba de bazinele de la Plaja Dunărea, acolo unde sunt preţuri accesibile, 6 lei pentru adulţi, 4 lei pentru copii, elevi, studenţi sau pensionari, dar nu există apă în bazine decât sâmbăta şi duminica. În cursul săptămânii se face plajă pe uscat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Bazinele unde gălăţenii pot învăţa să înoate. Program şi tarife la piscinele din oraş

* Patru piscine private, alături de cea de la Baia Comunală, oferă cursuri de iniţiere, în special pentru copii

Gălăţenii sunt tot mai interesaţi de bazinele de nataţie din oraş, fie pentru a-şi duce copiii la înot, fie pentru agrement. Oraşul nostru nu dă pe-afară de bazine, iar sectorul privat a luat prim-planul în ceea ce priveşte numărul piscinelor sau al locurilor special amenajate pentru a practica înotul.
Cel mai mare interes îl provoacă bazinul de la Baia Comunală, singurul propritate publică din Galaţi. Redeschis anul trecut, după o reabilitarea care a durat ani buni, acesta oferă condiţii bune. Acest aspect, cumulat cu tarife mai mici decât ale celorlalte piscine din Galaţi, fac ca bazinul de la Baia Comunală să fie chiar suprasolicitat, aspect asupra căruia vom reveni pe larg zilele următoare.
Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră zece şedinţe a câte 60 de minute costa 100 de lei. Tariful pentru adulţi, înot de agrement, este de 10 lei - o oră, iar abonamentul de zece şedinţe a câte o oră costă 80 de lei. Abonamentul pentru a învăţa să înoate adulţii este de 150 de lei, tot zece şedinţe.

Tarifele pentru înot la celelalte bazine

Cum înotul este considerat cel mai benefic sport pentru sănătate iar accesul la Baia Comunală este dificil, am trecut în revistă şi celelalte opţiuni la bazine acoperite.

La bazinul Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, de exemplu, costul unui abonament lunar e de 80 de lei la patru şedinţe, 140 de lei la opt. Programul pentru perioada de vacanţă, e mai restrâns decât în timpul anului şcolar, doritorii având la dispoziţie doar trei zile, miercurea, vinerea şi duminica, atât dimineaţă, cât şi dupa amiază.

Bazin pentru cursuri de înot pentru copii, adulţi şi părinţi cu bebeluşi există şi la Grădiniţa Piticot, situat între Kaufland şi Penny XXL, în Micro 21. Există patru tipuri de abonamente, 120 de lei la patru ore pe lună, 160 de lei la şase ore, 200 de lei la opt ore şi 240 de lei pentru 12 ore. Se acordă diverse reduceri, începând de la 20 la sută la al treilea abonament consecutiv. Programul este de luni până vineri în intervalul orar 16.00 - 20.00, iar sâmbăta şi duminica, de la 10.00 la 13.00

La centrul „Delfinul” de lângă Real, abonamentul cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe, 200 de lei la opt şi 270 de lei la 12 (de trei ori pe săptămână). Programul este între orele 15.00 - 18.00 de luni până vineri, sâmbăta de la 9.00 şi duminica de la 10.00. Pentru agrement, bazinul e deschis doar spre seară, de la ora 20.00 în zilele lucrătoare şi de al 18.00 în weekend, cu două tipuri de abonament: 200 de lei la zece intrări pe lună sau 250 de lei nelimitat, cu saună inclusă.

La Viva Sport Club, cu piscină semiolimpică (25 de metri), tariful la iniţiere copii este de 140 de lei - cinci şedinţe, programul fiind de luni până vineri de la 9.00 la 18.00, prelungit joia cu o oră. Aici se poate face trecerea de la iniţiere la înot de performanţă, oferindu-se vouchere celor cu performanţe notabile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

La bazinul public din Galaţi, sute de copii stau la coadă să înveţe să înoate

* La bazinul de la Baia Comunală sunt 500 de abonaţi la cursuri de iniţiere, iar alţi 400 de puşti sunt pe listele de aşteptare

O hărmălaie plăcută, zeci de copii ce se bălăcesc înaintea momentului în care distracţia devine treabă serioasă odată ce antrenorul începe să le dea indicaţii. Aceasta este imaginea de care te loveşti atunci când întri la Baia Comunală, locul unde este situat singurul bazin proprietate publică din oraş. Condiţiile sunt bune, începând de la bazin, până la vestiare, cu  apă ce este împrospătată în fiecare seară, astfel ca toţi cei ce vin aici să fie mulţumiţi. De asemenea, Baia Comunală este dotată cu saună şi zonă de fitness. Având şi tarife accesibile, s-a ajuns în situaţie de a nu se mai face faţă numărului mare de solicitări la cursurile de iniţiere pentru copii, în special pe perioada anului şcolar, când toţi vor să vină după amiaza. Cererea e uriaşă, într-un oraş căruia i-a lipsit mult prea mulţi ani un astfel de bazin, până anul trecut când în sfârşit s-au finalizat lucrările de reabilitare şi a fost redeschis. „Vă rog să nu scrieţi despre noi, suntem şi aşa supraglomeraţi”, ne-a spus, mai în glumă mai în serios, Sandu Istrate, administratorul bazinului.
Situaţia chiar este incredibilă, în acest moment sunt în jur de 500 de copii abonaţi la cursurile de iniţieri şi alţi 400 stau la coadă, înscrişi pe lista de aşteptare cu şanse mici de a avansa până la intrarea în bazin.
„Le place, iar după ce învaţă să înoate toţi vor să continue, îşi prelungesc abonamentele, excepţiile sunt rare. N-ai cum să-i refuzi, să le spui că de mâine, gata, nu mai intră. Astfel că foarte greu se trece de pe listele de aşteptare între cursanţii din bazin”, a explicat Claudia Sava, antrenoarea de la CSŞ care îi învaţă pe cei mici să înoate alături de colegul săi de la club, Paul Munteanu, şi instructorii Valentin Bubulică şi Ştefan Dolinescu. Conform acestora, 16 este media numărului de şedinţe necesare pentru ca un copil să înveţe să înoate, la nivelul minim, cel de a pluti, înainte de a se trece la învăţarea tehnicii.
Un abonament de iniţiere pentru copii, în care intră opt şedinţe a câte 60 de minute, costă 100 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ofertele şi programul bauinelor din Galaţi. Unde putem înota în sezonul rece

Galaţiul, oraşul dintre ape, este deficitar la capitolul piscine sau bazine, astfel că odată cu venirea toamnei se restrânge şi oferta, oricum redusă, a locurilor în care se poate învăţa înotul sau perfecţionarea lui. Un bazin public şi câteva private, încearcă să facă faţă cererilor venite din partea doritorilor, care devin conştienţi de beneficiile acestui sport
Cel mai mare interes îl provoacă în continuare bazinul de la Baia Comunală, singurul proprietate publică din Galaţi. Redeschis în 2013, după o reabilitarea care a durat ani buni, acesta oferă condiţii bune, iar preţurile îl fac şi mai atractiv. Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră patru şedinţe a câte 60 de minute costă 75 de lei, iar cel de opt şedinţe costă 100 de lei. Tariful pentru adulţi, înot de agrement, este de 13 lei - o oră, iar abonamentul de zece şedinţe a câte o oră costă 131 de lei. Abonamentul pentru a învăţa să înoate adulţii este de 105 lei pentru patru şedinţe, respectiv 150 de lei la cel de opt şedinţe. La înot de agrement, accesul publicului este permis duminica, de la ora 15,30 la 21,00, şi în fiecare seară, după ora 20,00. În restul timpului, bazinul este ocupat pentru iniţiere şi performanţă.  

La Centrul „Delfinul”, unde se poate ajunge pe strada dintre Selgros şi Auchan, abonamentul cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe şi 200 de lei la opt. Programul pentru copii este între orele 15,00 - 19,00 de luni până vineri, iar miercurea este şi de la 9,00 la 10,00 şi sâmbăta de la 9,00 la 15,00; pentru bebeluşi, programul este miercuri şi vineri (11,00-12,00), marţi (10,00-12,00) şi sâmbătă (16,00-19,00). De menţionat că aici se află singurul bazin cu apă sărată din Galaţi.

Clubul Viva, aflat în Bariera Traian, oferă lecţii de iniţiere şi perfecţionare în piscină semiolimpică (25 de metri lungime şi cinci culoare). Aici, tariful este de 150 de lei pentru opt şedinţe a câte o oră, iar programul de funcţionare pe perioada şcolii este de luni până vineri, după amiaza, iar sâmbăta este dimineaţa. “Orele de acces la piscină pot fi modificate în funcţie de cerinţe doritorilor”, a spus Cornelia Radu, coordonatorul clubului. 
Grădiniţa Piticot este situată între Kaufland şi XXL. Aici preţurile abonamentelor variază între 120 de lei pe lună la patru şedinţe a câte o oră şi 240 de lei la 12 şedinţe. Programul este următorul: luni, miercuri şi vineri de la 17,00 la 21,00, marţi şi joi de la 17,00-19,00, iar sâmbătă de la 11,00 la 13,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Mişcare pentru sănătate. Unde pot înota gălăţenii în această vară

  • Ofertele şi programul bazinelor de la Baia Comunală, Delfinul, Piticot şi CNVA şi Nemo, atât la iniţiere, cât şi la înotul de relaxare

Odată cu venirea sezonului de vară, începe şi căutarea celor mai bune oferte în ceea ce priveşte piscinele sau bazinele, atât pentru iniţiere, cât mai ales pentru agrement. Galaţiul, oraşul dintre ape, este în continuare deficitar la acest capitol, mai ales că bazinul de la plaja “Dunărea” este închis pentru al treilea an consecutiv.  
Un bazin public şi câteva private încearcă astfel să facă faţă cererilor venite din partea doritorilor, mai mici sau mai mari, care sunt conştienţi de beneficiile acestui sport.

Cel mai mare interes îl provoacă în continuare bazinul de la Baia Comunală, singurul proprietate publică din Galaţi, în administrarea “Fundaţiei Sportul Gălăţean”, unde, conform administratorului Sandu Istrate, “sunt în jur de 700 de copii la cursuri. Lucru care nu poate decât să ne bucure, dar în acelaşi să tragă şi un semnal de alarmă cu privire la necesitatea construirii a încă unui bazin”, a spus Istrate.
Redeschis în 2013, după o reabilitarea care a durat ani buni, acesta oferă condiţii bune, iar preţurile îl fac şi mai atractiv. Pentru cei care nu ştiu să înoate şi vor să înveţe, un abonament de iniţiere în care intră patru şedinţe a câte 60 de minute costă 75 de lei, iar cel de opt şedinţe costă 130 de lei. Tariful pentru adulţi, înot de agrement, este de 13 lei – o oră, iar abonamentul de zece şedinţe a câte o oră costă 131 de lei. Abonamentul pentru a învăţa să înoate adulţii este de 105 lei pentru patru şedinţe, respectiv 195 de lei la cel de opt şedinţe. La înot de agrement, accesul publicului este permis duminica, de la ora 15,30 la 21,00, şi în fiecare seară, după ora 20,00. În restul timpului, bazinul este ocupat pentru iniţiere şi performanţă.

La Centrul „Delfinul”, unde se poate ajunge pe strada dintre Selgros şi Auchan, abonamentul cu instructor costă 130 de lei pe lună la patru şedinţe şi 200 de lei la opt. Programul pentru copii este între orele 15,00 - 19,00 de luni până vineri, iar miercurea este şi de la 9,00 la 10,00 şi sâmbăta de la 9,00 la 15,00; pentru bebeluşi, programul este miercuri şi vineri (11,00-12,00), marţi (10,00-12,00) şi sâmbătă (16,00-19,00). De menţionat că aici se află singurul bazin cu apă sărată din Galaţi. Pe perioada vacanţei de vară, bazinul de la Delfinul va avea program inclusiv dimineaţa.

Grădiniţa Piticot este situată între Kaufland şi XXL. Aici preţurile abonamentelor variază între 120 de lei pe lună la patru şedinţe a câte o oră şi 240 de lei la 12 şedinţe. Fraţii beneficiază de o reducere de 10 la sută la cel mai mic abonament, iar la pachetul “părinte-copil” (copil cu vârste între 0 şi 4 ani) se va plăti doar abonamentul pentru o persoană.
Programul este următorul: pentru copii, luni-vineri de la 17,00 la 20,00 (la ora 19,00 urmând a fi ultima intrare), iar sâmbătă de la 11,00 la 13,00 (ultima intrare); pentru adulţi, luni, miercuri şi vineri, de la ora 20,00, o singură şedinţă de o oră.

La bazinul din cadrul Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri” (strada N. Bălcescu), pe perioada verii, vor avea loc cursuri de iniţiere. Tarifele sunt de 80 de lei/4 şedinţe (şedinţa de câte o oră şi jumătate), respectiv 160 lei/8 şedinţe. Programul va fi după-amiază, iar orele vor fi stabilite împreună cu antrenorul - Gabriel Constantinescu, în funcţie de numărul de copii înscrişi.

Înotătorul Nemo” - prezent la Galaţi din luna februarie - îşi desfăşoară activitatea în cadrul complexului Viva (Bariera Traian) şi oferă lecţii de iniţiere (copii şi adulţi) şi perfecţionare în piscina interioară.
Tariful este de 110 lei/4 şedinţe pe lună (şedinţa este de o oră), 180 lei/8 şedinţe şi 228 lei/12 şedinţe, iar programul este de  luni până vineri, 16-19 (ultima ieşire), iar sâmbătă şi duminică, 10-13. “Deocamdată funcţionăm în bazinul cel mic, dar pe măsură ce numărul cursanţilor va creşte ne vom ţine lecţiile în piscina mare (semiolimpică)”, a spus Ionel Bălăeş, instructorul de înot.

Ofertă restrânsă pentru agrement

Şi la capitolul agrement oferta este restrânsă, gălăţenii având posibilitatea să se bucure de apă şi soare la piscina de la complexul Stejarul (Pădurea Gârboavele), respectiv la piscina Viva.
La Stejarul programul este în fiecare zi, 9-19. Pentru copiii mai mari de 10 ani şi adulţi, tarifele sunt de 30 de lei (de luni până vineri), respectiv 40 de lei (sâmbătă şi duminică), aceştia beneficiind de saltea de apă, prosop şi şezlong. Pentru copiii mici (0-5 ani) accesul este gratuit, în timp ce pentru cei cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani, costul este de 50 la sută, dar vor avea doar prosop).
La Viva puteţi beneficia de ore de relaxare la piscina exterioară, cu tarife diferenţiate. De luni până joi costul este de 30 de lei/persoană, vineri - 40 lei, iar sâmbătă şi duminică - 50 de lei. În acest tarif aveţi prosop şi şezlong. La piscina interioară, programul este de luni până vineri, de la orele 19-22, iar în weekend (13-18), cu tarif de 50 de lei de persoană. Puteţi opta şi pentru varianta abonamentului, astfel: 250 lei (piscină şi saună) şi 200 lei (piscină).

Înotul, printre cele mai benefice sporturi

Studiile arată că înotul este o activitate care stimulează dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, cu multiple implicaţii pozitive pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea: îi învaţă să-şi fixeze ţinte pe care să le atingă; le îmbunătăţeşte încrederea în sine; îi ajută să supravieţuiască în cazul în care se confruntă cu riscul de înec; poate fi transformat dintr-o formă de divertisment într-un sport de performanţă; reprezintă formula ideală pentru scăderea în greutate; dacă o persoană poate înota fără întrerupere 300 de metri, atunci este pregătită pentru o mulţime de alte activităţi amuzante: scuba diving, snorkeling, scufundări, polo pe apă sau poate face parte dintr-o echipă de înot; înotul este relaxant muscular şi psihic ideal; sculptează corpul; îmbunătăţeşte ritmul cardiac şi respiraţia, creşte imunitatea şi rezistenţa la efort.
Beneficiul major este dat de faptul că această formă de exerciţiu fizic antrenează musculatura întregului organism fără să pună presiune pe articulaţii, un aspect important şi în cazul adulţilor, dar cu atât mai important în cazul copiilor care au încheieturile mult mai „laxe” şi mai vulnerabile.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.