Jump to content

Oţelul a legitimat un atacant argentinian


dcp100168

Recommended Posts

Oţelul a legitimat un atacant argentinian

Mult-aşteptatul atacant argentinian anunţat de conducerea Oţelului încă de acum câteva zile a ajuns la o înţelegere cu gruparea roş-alb-albastră şi va evolua timp de un sezon pentru gălăţeni. Diego Sevillano, 22 de ani, vine de la Godoy Cruy din prima ligă argentiniană. Are 174 de cm, 72 de km, este dreptaci şi joacă pe postul de atacant. În ultimul sezon a reuşit să marcheze doar două goluri, dintre care unul în Copa Libertadores.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Atacantul argentinian a ajuns în România

* Diego Sevillano a efectuat ieri vizita medicală în Bucureşti şi în curând va intra în programul echipei gălăţene

Una dintre marile probleme ale Oţelului din ultimii ani a reprezentat-o postul de atacant, dificultăţi amplificate şi după plecarea lui Pena în iarnă, astfel că achiziţionarea un vârf cu sânge proaspăt a devenit principala ţintă pentru clubul roş-alb-albastru. Cei din conducerea Oţelului s-au orientat către piaţa sud-americană şi au obţinut împrumutul pe un sezon al argentinianului Diego Sevillano (22 de ani), de la formaţia de primă ligă Godoy Cruz, care a evoluat în ultimul sezon din Copa Libertadores, un fel de Liga Campionilor din America de Sud. Tânărul atacant a reuşit să şi marcheze în Copa Libertadores şi a mai punctat o dată în campionat, în cele şapte prezenţe bifate pentru Godoy.
Oţelul a reuşit să-l împrumute pe Sevillano pentru un sezon fără să plătească nimic, ci doar salariul jucătorului, cu opţiune de cumpărare. Ieri, Sevillano a efectuat vizita medicală la Bucureşti, iar astăzi va face cunoştinţă cu noii săi coechipieri.
Pentru atacantul argentinian vestea mutării în Europa a însemnat o bucurie imensă, drept dovadă stând fotografiile de la petrecerea de dinaintea plecării cu familia şi apropiaţii, dar şi numărul impresionant de prieteni care l-au condus la plecare pe aeroport.
„Cel mai important pentru mine este sa joc, vreau să profit de orice oportunitate îmi iese în cale. Să joc în Europa a fost visul întregii carierei mele de fotbalist. Acum că visul mi s-a îndeplinit, trebuie să profit”, a spus Sevillano.
E poreclit „Grasul”
În condiţiile în care are doar 72 de kilograme şi măsoară 174 de cm, Sevillano are o porecla suprinzătoare, „Gordo”, care însemană „Grasul”. Încă de când era junior a fost bine văzut de specialiştii din Argentina, iar la debutul pentru Godoy a fost descris în presă ca fiind „un atacant sinonim cu golurile”. N-a avut prea multe şanse să evolueze pentru Godoy, asta şi din cauza unei concurenţe puternice pe post. După cum spune, a avut mai multe oferte în această vară, dar a ales Oţelul.
„Am ajuns la Oţelul prin intermediul agentului meu, Claudio Molli. Mi-a propus mai multe posibilităţi de a alege, dar Oţelul mi s-a părut cel mai bun club pentru mine. Au avut ceva probleme cu legitimările de jucători, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a putut realiza împrumutul meu de la Godoy Cruz. Nu cunosc prea multe despre campionatul românesc, nu e printre cele mai cunoscute, dar asta nu înseamnă că nu-i printre cele mai importante ca valoare din Europa”, a declarat Sevillano.
Teama de limba română
Singurul lucru de care Sevillano se teme odată cu transferul la Oţelul este învăţarea limbii române. "Cea mai mare frică a mea e că nu voi înţelege limba. Să învăţ limba română reprezintă o altă provocare pentru mine. Chiar am aşteptări mari de la acest transfer”, a spus cel poreclit „Gordo”. În mod normal, n-ar trebui să aibă probleme cu limba română, mai ales că îl va avea aproape mai mereu pe compatriotul său Gabriel Viglianti, director sportiv la Oţelul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Argentinianul Sevillano a ajuns la antrenament

Diego Sevillano, vârful argentinian venit sub formă de împrumut de la Godoy Cruz, a sosit în cursul acestei seri la Galaţi, fix în momentul antrenamentului condus de antrenorul Ionuţ Badea. Sevillano şi-a pus repede echipamentul de joc şi a început un antrenament uşor, cu alergări, sub atenta îndrumare a staffului tehnic.

Înainte să intre la alergări, Sevillano a declarat că e foarte fericit în urma transferului său la Oţelul şi că îşi doreşte să obţină performanţe cel puţin la fel de importante ca Viglianti, actualul director sportiv, cel care l-a adus de la Bucureşti.

“Sunt foarte încântant că am ajuns să joc în Europa. Nu cunosc foarte multe detalii despre fotbalul românesc, dar ştiu că e un nivel ridicat şi îmi doresc să mă adaptez cât mai rapid. Îmi doresc să obţin performanţe măcar la fel de importante ca Viglianti”, a spus Sevillano, care a declarat că idolul său din fotbal este Maradona.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Sevillano - trei săptămâni pentru acomodare

Atacantul argentinian Diego Sevillano, sosit joi în Galaţi, are o perioadă de acomodare de trei săptămâni, abia apoi va putea fi văzut la capacitate maximă, conform antrenorului Ionuţ Badea. „Sevillano a început pregătirile, analiza asupra lui a fost făcută cu ajutorul datelor de la Instat. E un atacant cu potenţial foarte mare şi peste trei săptămâni - o lună ar putea fi la cel mai bun nivel, momentan e în urmă cu pregătirea fizică”, a spus Badea
De asemenea, Narcis Răducan, managerul general al FC Oţelul, a spus că gruparea roş-alb-albastră nu a riscat nimic odată cu împrumutul argentinianului. „Am văzut ca pe o oportunitate aducerea lui Sevillano, pentru că este un jucător foarte tânăr din prima ligă argentiniană. Riscurile noastre sunt minime, el vine sub formă de împrumut timp de un an fără să plătim nimic, cu opţiune de cumpărare dacă ne va convinge. Salariul său e unul mediu, în tonul celorlalte salarii de la Oţelul”, a spus Răducan.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Sevillano nu are permis de muncă

Aşteptat să debuteze încă de la meciul cu FC Braşov, argentinianul Sevillano nu a prins lotul de 18 nici la partida amintită, câştigată de oţelari cu 1-0. Cei din staff-ul tehnic au explicat că atacantul nu este încă pregătit fizic, dar aceasta nu era singura problemă se pare. Sevillano nu are permis de muncă în România, deoarece Oţelul se află în insolvenţă şi a avut probleme cu obţinerea cazierului fiscal.

Cu toate acestea, conducerea clubului dă asigurări  că în cel mai scurt timp acest lucru se va remedia, iar noul atacant al Oţelului ar urma să debuteze cât de curând, poate chiar la partida cu Ceahlăul, care va avea loc sâmbătă, începând cu ora 19.00, la Piatra Neamţ.
Diego Sevillano are 22 de ani şi a evoluat ultima oară pentru Godoy Cruz (Argentina), de altfel singura formaţie pentru care a jucat în cariera sa. Atacantul de 1.74 m înălţime a prins doar 7 partide în ultimele două sezoane în care a marcat 2 goluri, unul din ele în Copa Libertadores. El a fost împrumutat pe o perioadă de un an cu opţiune de cumpărare şi este considerat de fani cel mai promiţător transfer din această vară.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Argentinianul Sevillano nu va juca nici în meciul cu Ceahlăul

Venit la Oţelul în urmă cu o lună de la echipa argentiniană Godoy Cruz sub formă de împrumut pentru un an, atacantul Diego Sevillano încă se află în aşteaptarea rezolvării formalităţilor de obţinere a permisului de muncă pentru a debuta la echipa gălăţeană. Procedura este întârziată de necesitatea ataşării la dosar a cazierului fiscal pentru FC Oţelul SA, societate aflată în insolvenţă, aspect care, după mutarea sediului social la Bucureşti, trebuie rezolvat de către reprezentanţii din Capitală ai companiei TNG, acţionarul majoritar al clubului.
Cei din conducerea clubului estimează că sunt şanse mine ca problema să fie rezolvată până sâmbătă, când Oţelul are meci în deplasare cu Ceahlăul, sperându-se ca în cele trei săptămâni de pauză competiţională de după partida de la Piatra Neamţ să se obţină permisul de muncă, iar argentinianul să poată juca.
viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Diego Sevillano tot nu are permis de muncă

Situaţia argentinianului Diego Sevillano nu a fost rezolvată nici pe parcursul săptămânii trecute. Atacantul, adus în această vară de la echipa Godoy Cruz din prima ligă a ţării natale este în continuare în aşteptarea permisului de muncă pentru a putea debuta la Oţelul într-un meci oficial. Problema o reprezintă cazierul fiscal pe care clubul trebuie să-l depună la dosar, dar acesta este destul de greu de obţinut în condiţiile în care FC Oţelul SA se află în insolvenţă. De acest aspect se ocupă reprezentanţii acţionariatului aflaţi în echipa administrativă de la Bucureşti, acolo unde a fost mutat sediul social al societăţii, iar directorul general Narcis Răducan a precizat că a primit promisiuni că situaţia va fi rezolvată în cele două săptămâni rămase până la următorul meci oficial, cel din deplasare cu formaţia Concordia Chiajna.

"Din păcate, acest statut al clubului din punct de vedere juridic împiedică foarte mult achiziţionarea de jucători extracomunitari. Situaţie lui nu depinde direct de noi. Sunt şanse foarte mari, sper să fie legitimat până la primul meci oficial. S-au făcut paşi importanţi şi, din câte am aflat de la cei care se ocupă cu acest lucru, la următorul meci îl vom avea, aşa ni s-a promis”, a spus Răducan.

prosport.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Transferul lui Sevillano nu e perfectat

Mărturisire surprinzătoare făcută ieri de Narcis Răducan, managerul general al Oţelului, transferul atacantului argentinian Diego Sevillano nu este perfectat nici la şase săptămâni de la sosirea acestuia în Galaţi.
Jucătorul nu are drept de joc pentru că nu i-a sosit cartea verde (certificatul de transfer internaţional) din Argentina. Conform lui Răducan, argentinienii au tras de timp şi au făcut operaţiunea în ultima zi de transferuri, pe 9 septembrie, dar managerul din Argentina al TMS, sistemul online de transfer internaţional, a făcut o greşeală. „Am făcut împreună o scrisoare la FIFA, am explicat că a fost doar o greşeală umană de operare şi sperăm să avem parte de înţelegere, iar acest transfer să se rezolve. E vorba de 2-3 zile, nu ar trebui să dureze mai mult”, a declarat Răducan.
În primele săptămâni de la sosirea lui Sevillano în Galaţi, cei de la Oţelul au spus că nu joacă doar pentru că este în urmă cu pregătirea fizică. Apoi, după ce antrenorul Ionuţ Badea a dezvăluit că sunt probleme cu documentele, conducătorii clubului au explicat că este vorba de obţinerea permisului de muncă, procedură îngreunată de situaţia juridică a societăţii, aflată în insolvenţă.
Conform afirmaţiilor făcute la sfârşitul lunii iulie de către Narcis Răducan, atacantul a fost adus împrumut pentru un an, cu opţiune de cumpărare, de la Godoy Cruz, echipă din prima ligă argentiană.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

În sfârşit Sevillano

Problema cu actele argentinianului Diego Sevillano a fost rezolvată, iar atacantul venit încă din vară are în sfârşit drept de joc la Oţelul. Diego Sevillano a fost numit de suporteri cel mai promiţător transfer al Oţelului din această vară, într-un sondaj realizat pe Dunărea Bătrână, numai că argentinianul nu a putut debuta în Liga I. S-a spus mai întâi că nu este pregătit fizic, apoi că insolvenţa îl ţine pe loc, iar la final a ieşit la iveală şi adevăratul motiv: acela că jucătorul nu primise “cartea verde” de la fostul său club. Până la urmă, problema dintre Oţelul şi Godoy Cruz a fost rezolvată şi cu ajutorul FIFA, iar jucătorul este liber să evolueze pentru Oţelul.
Diego Sevillano are 22 de ani şi a evoluat ultima oară pentru Godoy Cruz (Argentina), de altfel singura formaţie pentru care a jucat în cariera sa. Atacantul de 1.74 m înălţime a prins doar 7 partide în ultimele două sezoane în care a marcat 2 goluri, unul din ele în Copa Libertadores. El a jucat pentru Oţelul doar în amicale lipindu-se la gol destul de des în aceste partide de verificare.

dunareabatrana.ro

Link to comment
Share on other sites

Oţelul i-a legitimat pe Diego Sevillano şi Armando Cooper

Argentinianul Diego Sevillano și panamezul Armando Cooper au fost legitimați, miercuri, de clubul Oțelul Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi se pregăteau de mai mult timp cu formația gălățeană, ei fiind împrumutați de la gruparea argentiniană Club Deportivo Godoy Cruz.

Argentinianul Diego Sevillano are 22 de ani și evoluează pe postul de atacant, în timp ce Armando Cooper are 25 de ani și este mijlocaș central ofensiv. Cooper este internațional al statutului Panama pentru care a jucat de 41 de ori și a marcat trei goluri.

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Sevillano: "Sper să dau cât mai multe goluri"

În conferinţa de presă de vineri au fost prezentaţi oficial la Oţelul argentinianul Diego Sevillano şi panamezul Armando Cooper.

"Aşa cum am promis suporterilor, am reuşit să mai legitimăm doi jucători, pe Sevillano şi Cooper, ambii din prima ligă argentiniană, un campionat foarte puternic. Am negociat de mai mult timp transferurile lor şi mă bucur că am reuşit să le şi realizăm. Ambii jucători sunt împrumutaţi până la finalul sezonului, cu opţiune de cumpărare. Sperăm să fi fost inspiraţi în alegerea lor şi să se poată integra în echipă, pentru că nu întotdeauna jucătorii de pe alt continent se pot adapta în Europa. Pentru Cooper era important să aibă meciuri în picioare, pentru că se află în campania de calificare la Campionatul Mondial. Joacă pentru Panama şi chiar are şanse mari să ajungă la cea mai importantă competiţie de fotbal", a declarat Narcis Răducan.

"A fost foarte mult şi foarte greu să aştept până s-a rezolvat transferul. Sper să dau cât mai multe goluri, să ajut echipa. Le mulţumesc tuturor pentru răbdarea avută cu mine şi nu vreau să dezamăgesc încrederea primită", a afirmat Sevillano.

Panamezul Cooper a spus că ştia echipa Oţelul din Liga Campionilor: "Ştiam foarte puţine lucruri despre Oţelul, am văzut campania din grupele Ligii Campionilor de acum doi ani, m-am interesat de club când am primit oferta, iar acum sunt bucuros că am ajuns aici. Chiar dacă n-am mai jucat în ultima vreme, m-am pregătit tot timpul şi lucrurile se vor vedea în teren. Promit că voi munci foarte mult şi îmi doresc ca suporterii să fie mulţumiţi de prestaţia mea."

Cei doi fac parte din lotul pe care Oţelul îl va deplasa la Cluj-Napoca. "Sevillano este bine pregătit fizic, rămâne de văzut când va avea oportunitatea de a intra pe teren. De Cooper ştiu că e un fotbalist valoros, acum e o situaţie de adaptare în cazul său. Sevillano şi Cooper fac parte din lotul pe care îl vom deplasa la Cluj, dar nu ştiu încă dacă îi voi şi folosi la joc", a declarat tehnicianul Ionuţ Badea.

Cei doi au fost împrumutaţi de la gruparea din prima ligă a Argentinei, Club Deportivo Godoy Cruz.

Argentinianul Diego Sevillano are 22 de ani şi evoluează pe postul de atacant, în timp ce Armando Cooper are 25 de ani şi este mijlocaş central ofensiv, internaţional al statutului Panama, pentru care a jucat de 41 de ori şi a marcat 3 goluri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.