Jump to content

A început demolarea Furnalului 2 din Combinat


dcp100168

Recommended Posts

A început demolarea Furnalului 2 din Combinat

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a început operaţiunea de demolare a Furnalului nr.2, inaugurat în 1969 şi care a fost operaţional timp de 39 de ani. Practic, din cele 6 furnale, câte au existat în combinatul siderurgic de la Galaţi, în prezent mai funcţionează doar unul, Furnalul nr. 5, în timp ce două furnale sunt oprite (furnalele nr. 4 şi 6), un furnal se află în stand-by (furnalul nr. 3),  unul a fost deja demolat (furnalul nr. 1), iar unul, iată, se află în curs de desfiinţare (furnalul nr. 2) .

Potrivit şefului compartimentului de mediu din combinat, Vespasian Ionescu, demolarea furnalului nr. 2 a fost decisă din cauza capacităţii sale mici de producţie, a performanţelor tehnice reduse, a nivelului scăzut de automatizare şi a impactului mare asupra mediului.

În prezent, în combinatul ArcelorMittal Galaţi funcţionează doar Furnalul nr.5, recent modernizat şi retehnologizat ca urmare a unei investiţii de 80 milioane euro, care poate produce nivelul de oţel actual cerut pe piaţă, la calitate ridicată, având costuri variabile la un nivel competitiv şi parametri reduşi de emisie. De asemenea, atunci când piaţa oţelului o va cere, şi Furnalul nr.3, oprit temporar, poate fi pornit oricând.

Din cauza tehnologiei depăşite în fabricarea oţelurilor şi a scăderii treptate a cerinţelor de oţel pe piaţă, în ultimii trei ani au fost desfiinţate, din combinatul siderurgic de la Galaţi, un furnal, o cocserie, o maşină de aglomerare, un slebing, două oţelării, dar şi fabrica de cărămidă.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.