Jump to content

Copil în stare gravă, după ce a căzut de la etajul IV

Recommended Posts

Posted

Copil în stare gravă, după ce a căzut de la etajul IV

Un copil de 5 ani şi 8 luni a căzut marţi după-amiază de la etajul al IV-lea al blocului în care locuia. Copilul se află în momentul de faţă internat în secţia Reanimare a Spitalului Clinic de Copii "Sf. Ioan" Galaţi.

Posted

Copil de cinci ani căzut de la etajul patru

Un băiețel în vârstă de 5 ani a căzut de la aproape 15 m, de la etajul patru, pe copertina de beton a unui balcon de la parter, după ce a fost împins din greșeală de fratele lui de numai 2 ani. Micuțul de 5 ani s-a ales cu un picior și cu nasul rupte, dar și cu multiple echimoze. „Pacientul în vârstă de 5 ani și opt luni a suferit un traumatism de membre inferioare și facial. Este în afara oricărui pericol, dar este internat la secția de Reanimare pentru a-i supraveghea funcțiile vitale”, a declarat dr. Ginel Baciu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Apostol Ioan”.  

Cei doi băieți de 5 și respectiv 2 ani erau singuri acasă. Se pare că micuții sunt lăsați deseori nesupravegheați, mai ales de când părinții lor au divorțat. Aseară, băiatul mai mare s-a urcat pe un taburet și se uita pe fereastra bucătăriei apartamentului situat la etajul 4. Băiatul mai mic a vrut și el să se urce pe același scaun, iar când a pus piciorușul pe taburet, fratele mai mare s-a dezechilibrat și a căzut 12 m în gol.

Bunica paternă a fost cea care a aflat și a ajuns prima la locul accidentului. „Am ajuns într-un suflet când mi-au dat telefon vecinii. Am crezut că nu-l mai găsesc în viață, mai ales când am văzut mașini de pompieri, poliția și salvarea. Când am auzit că este conștient și el a început să mă strige, atunci m-am mai liniștit. Nu-l mai lasă mamaia, stau cu el de mână mereu”, a spus Elena Cristea, bunica paternă a micuțului.

Chiar dacă este un miracol că băiatul a scăpat cu viață, anchetele Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului și cea a Poliției urmează să stabilească gradul de neglijență al mamei.

presagalati.ro