Jump to content

Modernizare pe strada Democraţiei


dcp100168

Recommended Posts

Modernizare pe strada Democraţiei

Deşi locuiesc în zona A de impozitare şi plătesc pentru "privilegiul" de a sta în buricul târgului, gălăţenii de pe strada Democraţiei trăiesc sub o dictatură a hârtoapelor. Asta ca să nu mai punem la socoteală imobilele marcate cu bulină roşie care le oferă o perspectivă deloc confortabilă: dacă nu-ţi rupi maşina sau picioarele din cauza trotuarelor şi a carosabilului distrus, poate îţi iei măcar o cărămidă în cap! Vestea bună pentru ei, dar şi pentru cei care au drum pe aici pentru a face aprovizionarea comercianţilor din Piaţa Centrală, este că strada va fi modernizată.

Atenţie, drum cu denivelări!

Dacă în ţările civilizate semnul rutier care avertizează şoferii că urmează denivelări marchează doar drumurile forestiere, un asemenea indicator tronează în capul străzii, ca să ştie şoferii din start în ce se bagă. În vecinătatea lui, un locatar al străzii şurubărea de zor la o maşina defectă. „M-am învăţat să repar singur, că de unde bani de service în fiecare lună? Eu, pentru că stau în capul străzii, sunt mereu înjurat de şoferi, de parcă ar fi vina mea că nu o repar!”, ne-a spus cu umor negru gălăţeanul. Când i-am spus că strada va fi modernizată, a zâmbit ironic. „De câte ori am mai auzit asta până acum! Uitaţi-vă în partea cealaltă a străzii: au asfaltat, pe urmă a venit Apaterm şi-a spart”, ne-a arătat gălăţeanul locul unde asfaltul se termina brusc pentru a lăsa loc drum(eag)ului de piatră cubică. Deşi zona unde lucra Apaterm era delimitată, nici măcar umbră de muncitor nu se vedea!

Planuri pentru viitor

Primăria Galaţi a scos la licitaţie lucrările de modernizare a străzii Democraţiei, care este penultima pe lista obiectivelor de investiţii prevăzute pentru 2013-2016. Potrivit anunţului postat pe SEAP, se vor executa lucrări la conductele de apă şi canalizare şi asfaltare, valoarea totală estimată fiind de 2.386.618 de lei. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar data limită de depunere a ofertelor este 9 august. Primăria nu a putut spune cât ar putea dura lucrările, dar conform planului de investiţii, strada ar trebui să fie gata până în 2016. Cu ce bani se va repara strada, e greu de spus. Ea este cuprinsă pe lista obiectivelor care vor putea fi finanţate în condiţiile accesării unui împrumut, cu suma de 3.077.660 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

2,5 milioane de lei pentru modernizarea „Democraţiei”

Primăria Galaţi a încheiat cu firma Vega 93 SRL un contract în valoare de aproape două milioane şi jumătate de lei pentru modernizarea străzii „Democraţiei”, pe întregul tronson cuprins între străzile Ion Luca Caragiale şi Traian.

Valoarea estimată totală a lucrărilor, cifrată la 2.386.618 lei, fără TVA, a fost structurată pe un cuantum de 2.240.957 lei pentru lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canalizare şi de asfaltare, suma de 33.614 lei pentru organizarea de şantier, o sumă de 112.047 lei fiind alocată pentru cheltuieli neprevăzute.

Primăria şi Vega 93 au încheiat contractul nr. 129.690/28.10.2013, în valoare de 2.372.202 lei fără TVA.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Asfaltul înlocuieşte copacii, pe strada Democraţiei

Şase arbori au fost tăiaţi fără autorizaţie, din cauza unor lucrări edilitare pe strada Democraţiei, dar la modul în care firma de construcţii a asfaltat trotuarele, sigur municipalitatea nu mai are de gând să planteze alţii în loc, aşa cum ar fi normal.
Liviu Erghelan, născut şi crescut pe strada Zânelor, colţ cu Democraţiei, nu înţelege cum e posibil ca nişte arbori în putere să fie dărâmaţi numai pentru că-i încurcau pe muncitori la turnarea asfaltului. „Da, înţeleg că se modernizează strada Democraţiei. Mă bucur, chiar era nevoie. Mai înţeleg şi că arborii erau ieşiţi cu rădăcinile din aliniamentul trotuarului, dar nu puteau găsi o soluţiei şi să nu îi taie? Măcar dacă lăsau loc pe trotuar, să planteze alţii, dar au turnat asfalt peste tot, aici sigur nu vor mai planta”, ne-a spus domnul Erghelan.
Potrivit Agenţiei pentru Protecţia Mediului, nici de această dată Primăria nu a avut autorizaţie pentru tăierea respectivilor copaci.
În acelaşi timp, şi comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Iulian Cosma, are în vedere acest caz şi se aşteaptă rezultatele unei anchete referitoare la situaţia de pe strada Democraţiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Modernizarea de pe strada Democraţiei e în grafic, dar nu prea se lucrează

Pe strada Democraţiei, intrată în lucru la 17 martie anul acesta, marţi dimineaţă, doar doi angajaţi ai Vega ’93 erau prezenţi la datorie, spre dezamăgirea celor care locuiesc acolo. De-a lungul celor peste şase luni de când durează şantierul, am fost contactaţi telefonic de mai multe ori pentru a ni se atrage atenţia că pe strada respectivă se lucrează din an în Paşti. Ultimele apeluri telefonice au venit chiar zilele acestea, aşa că am verificat din nou cum stau lucrurile. Cu toate că ieri, la faţa locului, mai mult nu se lucra decât se făcea ceva, potrivit municipalităţii, se respectă programarea.
„Termenul de finalizare este 30 noiembrie. Lucrările sunt în grafic, executate în proporţie de 90 la sută. Estimăm că nu vor fi întârzieri”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Ce-i drept, că lucrările sunt aproape gata este vizibil cu ochiul liber, mai trebuie turnat asfalt numai pe porţiunea dinspre strada Brăilei, de la intersecţia cu Mihai Eminescu. Însă, dacă tot au decurs bine lucrările şi este posibilă finalizarea acestora într-un termen mai scurt, punem şi noi o întrebare simplă: de ce nu o termină odată?
Reabilitarea străzii Democraţiei costă 2,3 milioane de lei de la bugetul local şi presupune înlocuirea reţelei de apă şi de canalizare, refacerea branşamentelor şi modernizarea trotuarelor şi a carosabilului.
În acest moment, circulaţia automobilelor este posibilă până la segmentul cuprins între Mihai Eminescu şi I.L. Caragiale, care este încă în lucru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.