Jump to content

Unei femei fără un picior i-a fost scăzut gradul de handicap


dcp100168

Recommended Posts

Unei femei fără un picior i-a fost scăzut gradul de handicap

33 de lei și 50 de bani. Aceasta este suma cu care trebuie să se descurce lună de lună o femeie de 59 de ani din Galați care nu are un picior.

La ultima expertiză medicală i s-a dat  un grad mai mic de handicap, așa că pensia de boală pe care o primește a scăzut și ea. Și de parcă nu ar fi suficient, femeia, care locuiește la o sută de kilometri distanță de oraș, trebuie să se prezinte în fiecare an în fața comisiei  pentru ca dosarul ei să fie analizat. 

Eugenia Grosu locuiește în comuna gălățeană Buciumeni. La vârsta de 22 de ani a rămas fără un picior, în urma unei forme de cancer osos. După ce a mers timp de doi ani în cârje, a apelat la o proteză. A fost încadrată înițial la  gradul 2 de handicap.

Anul trecut însă, în urma campaniei de verificare a persoanelor cu handicap, gălățeanca a fost chemată la o reevaluare, pentru că deținea un certificat obținut înainte de 2007. A primit de această dată gradul mediu de handicap, ceea ce înseamnă o pensie de 33 de lei și 50 de bani.

În plus, acum Eugeniei i s-a impus să se prezinte anual la comisia de evaluare. Practic un drum la comisie  este echivalent cu venitul pe care îl primește într-o jumătate de an. Singurul sprijin al femeii este mama ei. Bătrâna are o pensie de 600 de lei.

Eugenia poveștește cu lacrimi în ochii, că atunci când acesta nu va mai fi pur și simplu va ajunge să moară de foame. Săptămâna viitoare gălățeanca se va prezenta din nou în fața comisiei de evaluare a DGASPC Galați.

reporterntv.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.