Jump to content

incompetenta administratiei publice locale


Legumix

Recommended Posts

1.cetatean roman cu domiciliul in alta tara. in urma unui proces, cetateanul roman dobandeste un drept de proprietate asupra unui teren, in detrimentul altor rude. cetateanu roman onest, merge la finantele publice locale si se inregistreaza ca un bun platitor de taxe. Cand vrea sa plateasca impozitul, afla ca este COproprietar, cu o cota de 1/6, alaturi de celelalte rude (pe care hotararile judecatoresti definitive si irevocabile le-au inlaturat).....Personalul angajat din cadrul Diresctiei taxe si impozite, in baza unor hotarari judecatoresti CASATE, le-au inregistrat si pe rude ca proprietari. S-a facut plangere la Primarie in luna iunie - NICI PANA LA ACEST MOMENT NU S-A RASPUNS

 

incompetenta la toate nivelele, rea-vointa sau prostie??? :-W

 

2.cetatean strain, cu domiciliul in strainatate, are un imobil in romania. Vreau sa platesc impozitul in numele lui. Intreb la aceeasi institutie - Directia de taxe si impozite din cadrul Primariei Galati : cat are de plata la impozit, pentru ca vreu sa platesc pentru el?!? 

raspunsul - Buletinul titularului ?! (lasand la o parte politetea excesiv de lipsa a functionarei) raspund: Este cetatean strain si este la el in tara. replica robotelului: Daca nu imi prezentati buletinul titularului nu va dau nici o informatie! @-) 

am precizat din nou - nu este in tara, si este cetatean strain! robotelul de la ghiseu: Fara buletinul titularului nu va comunicam nimic

 

iar prostul de mine, care voiam sa platesc - iar Primaria Galati ma refuza!! :O) 

Link to comment
Share on other sites

1. Discutabil. Cine a trimis o hotarare (cea casata)? Cine trebuia sa trimita hotararea "buna"? Nu cred ca e treaba functionarului de la ghiseu... Plangere? Cam mult... Ce vina are Primaria ca o persoana (romana/straina/extraterestra) nu si-a inregistrat un drept?

2. In mod normal nici nu trebuia sa stea de vorba cu un cetatean care vrea sa faca ceva in numele altuia. Legal nu trebuia sa discute decat cu proprietarul sau cu reprezentantul legal. Aici chiar nu e nicio "problema".

Link to comment
Share on other sites

Mikka, nu e chiar asa. A face o plata nu e mare scofala; chiar legea zicea ca poate fi facuta de catre oricine are sau n-are interes, cata vreme cel care primeste are calitatea necesara. Cu nesimtirea celor de la ghisee, insa, chiar e o problema. Eu inteleg ca toata lumea e nemultumita, stresata, etc, dar 90% din probleme chiar le poti rezolva pe loc cu putin respect fata de cetatean si un minim de bunavointa. Insa, ca majoritatea adevaratilor bugetari, <dreptatea> se afla numai pe curul de pe scaunul sau pe ecranul monitorului de dupa ghiseu..

Legumix.. cred ca macar un memoriu, daca nu o plangere pentru abuz in serviciu merge fara nicio problema in cazul cetateanului strain. Paguba o poti demonstra foarte usor cu prima ocazie cand omu` vine in tara, cu biletul de avion pe care tre sa-l platesti ca sa poti achita un rahat de impozit..

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

Riaji, ca sa platesti taxele/impozitele locale fara sa ai habar (acte, imputernice) inseamna ca in schimbul unei sume (care nici nu trebuie sa fie tot impozitul datorat) obtii datele personale ale unui cetatean - proprietati (case, terenuri) + adresa, cotele in care e proprietar pe unele imobile, informatii despre sumele restante (daca e cazul, desigur) etc. Ceea ce nu e prea ok, parerea mea.

Link to comment
Share on other sites

Inteleg ce vrei sa zici, Mikka, dar tot nu vad de ce trebuie sa punem "gura lumii" inaintea interesului circuitului civil. Si-apoi legea e clara. Poate ca Legumix urma sa-i prezinte functionarului de la ghiseu mandatul in temeiul caruia proprietarul il imputernicise sa-i plateasca impozitele, caz in care erau precizate toate datele necesare, fara a mai fi nevoie de buletinul proprietarului. Eu inteleg ca in 99% din cazuri lumea achita taxele folosind buletinul, dar asta nu inseamna ca restul nu-si pot plati impozitele doar pentru ca maimutoul de la ghiseu n-a vazut/n-a auzit de vreo alta modalitate de plata si pentru ca sufera de autosuficienta: "Fara buletinul titularului nu va comunicam nimic". Suna a replica demna de a fi trecuta cu vederea, mai ales cand stii ca dobitocul nu are dreptate? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.