Jump to content

Minoră "scoasă la vânzare" sub o identitate falsă


dcp100168

Recommended Posts

Minoră "scoasă la vânzare" sub o identitate falsă

* O adolescentă din Galaţi a ajuns să fie pasată de la un proxenet la altul, în Occident, după ce a fost scoasă din ţară cu acte false

Mama, plecată la muncă în Italia. Tatăl, nu ştie nimic de el, nu a făcut parte din viaţa ei. Inevitabil, statul a dat-o în plasamentul celei mai apropiate rude, o bunică bătrână, de la Frumuşiţa, care nu a putut-o struni şi nici nu a fost în stare să o apere de vicisitudinile adolescenţei. Povestea Andreei Donosă, născută pe 1 octombrie 1995, nu este cu mult diferită de cea a sutelor de adolescenţi victime ale tranziţiei, abandonaţi de părinţii despărţiţi şi plecaţi care încotro pentru câştigarea unei bucăţi de pâine. Lipsită de grija maternă şi de autoritatea un tată, fata a căzut devreme în mrejele diferitor indivizi care i-au promis libertate, bani şi diverse avantaje, tentante pentru o tânără.  

Concubina de serviciu

Aşa a început Andreea „pelerinajul” la Galaţi. A părăsit satul unde locuia cu bunica pentru a trăi când cu unul, când cu altul. Fireşte, indivizi de joasă speţă, certaţi cu legea şi abonaţi la surse de venit dintre cele mai neortodoxe. Unul dintre ei, un infractor specializat în furturi de maşini din Germania şi condamnat la trei ani închisoare, i-a deschis porţile către lume cu o procură întocmită la Bereşti, pe care bunica fetei ar fi semnat-o fără să ştie prea bine ce iscăleşte.

În vara lui 2010, Andreea a părăsit ţara alături de hoţul căutat de autorităţi. Poliţia avea să îi dea de urmă individului un an mai târziu, în Germania, moment în care a şi fost pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Deşi au existat informaţii că adolescenta era cu urmăritul la acel moment, până la verificarea informaţiilor, fata nu a mai fost de găsit.

Ultimele informaţii atestă că Andreea Donosă s-ar afla pe teritoriul Belgiei, unde stă sub protecţia buletinului unei verişoare majore, act care a fost declarat pierdut. Poliţiştii români bănuiesc că fata ar fi încăput pe mâinile unor proxeneţi care o „plimbă” între Belgia, Franţa şi Germania. Andreea Donosă a fost reperată recent pe teritoriul Germaniei, INTERPOLUL făcând verificări pentru identificarea şi localizarea ei.

Cine are informaţii suplimentare care ar putea ajuta la găsirea tinerei, este rugat să apeleze Compartimentul Urmăriţi din cadrul IPJ Galaţi la numărul unic 112 sau la 0236/407.000.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.