Jump to content

Opţiuni de agrement la Gârboavele


dcp100168

Recommended Posts

Opţiuni private de agrement la Gârboavele

Cine vrea pădure ori iarbă verde de maxim trei stele se refugiază la unul dintre cele trei complexuri turistice de la Gârboavele. În funcţie de buget şi de pretenţii, puteţi alege cazarea la „Vânătorul” (30 de lei pe noapte), la „Pibunni” (40 de lei) sau la „Stejarul” (de la 92 până la 107 lei).

Singura piscină din pădure

Ca să ai acces în incinta acestora nu trebuie musai să te cazezi peste noapte. Cei mai mulţi gălăţeni preferă Complexul „Stejarul” pentru piscina în aer liber, singura ofertă de acest gen de la Gârboavele. Ca să faci baie, trebuie să plăteşti 30 de lei pe zi, în timpul săptămânii, şi 40 de lei dacă e weekend, în preţ fiind incluse un şezlong şi un prosop. Un bazin mai mic este destinat copiilor. Piscina olimpică de la „Vânătorul” nu e funcţională în acest sezon, iar cea de la „Pibunni” se umple cu apă doar la evenimente.

Ce doriţi la masă?

În cazul în care, ghinion, aţi ars grătarul adus special pentru ieşirea la Gârboavele, la Complexul „Stejarul” puteţi comanda oricând o masă. O serveşti la restaurant sau chiar la una dintre mesele de lemn din aer liber. Şi „Vânătorul” vă poate pregăti un meniu, în weekend, dar trebuie să anunţaţi din timp venirea dumneavoastră la pădure. Dacă, la „Stejarul”, nu veţi intra sub niciun pretext cu mâncare de-acasă, la celelalte două aveţi opţiunea să vă păstraţi alimentele la frigider. „Pibunni” este însă singurul care vă oferă posibilitatea să faceţi şi grătar în curte, la umbră, dacă sunteţi un grup de câteva persoane şi dacă vă programaţi cu o zi înainte.

Sport în mijlocul naturii

Când vine vorba de sporturi, cele trei complexuri de agrement se întrec în oferte. La „Stejarul”, terenul de fotbal se închiriază cu 80 de lei (pe timp de zi) şi cu 100 de lei (nocturna). La „Pibunni”, preţurile sunt de 50 de lei, respectiv 70 de lei pe oră, dar sunt negociabile în funcţie de timpul pe care vreţi să-l petreceţi pe teren. Tot negociabil este aici preţul orei de tenis de câmp, costul standard fiind 20 de lei pe timp de zi şi 40 de lei nocturna. Tenis de masă şi biliard puteţi juca la „Stejarul”, contra a 10-12 lei pe oră, iar jocurile de societate se închiriază tot cu ora. Şi la „Vânătorul” puteţi juca fotbal, accesul fiind gratuit, dacă vă cazaţi la vilele sau căsuţele din complex.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Grătarul de weekend este sfânt în Pădurea Gârboavele

Mici de toate tipurile, fleici de carne bine condimentate, cârnăciori rotofei, muzică la maxim, fum şi popor cât vezi cu ochii! Cam aşa arată Pădurea Gârboavele în orice weekend, când soarele arzător şi pofta şi mai arzătoare de un grătar scoate la iarbă verde sute de gălăţeni.
Aglomeraţie sâmbăta şi duminica
Deşi unii dintre ei spun că ies din oraş doar pentru natură, aproape că este o lege nescrisă să vii la Gârboavele pentru un grătar. Unii aleg să stea chiar şi câteva zile, la cort. “Cum prindem o zi liberă, cum tragem o fugă la pădure. Venim chiar şi în afara sezonului estival. Ne relaxăm în aer liber şi, de regulă, da, facem şi un grătar”, ne-a spus un gălăţean, care, alături de familie, se bucura la un rummy de liniştea de la Gârboavele. Sâmbăta şi duminica însă, atunci când la pădure vin şi peste 500 de oameni, aproape că nu ai loc să arunci un ac. În aşa fel încât, până îţi vine rândul să pârpoleşti ceva pe jar, trebuie să fii pregătit într-un fel să-ţi amăgeşti foamea şi să-ţi ostoieşti gâtul uscat.
Locul perfect, la umbra stejarilor
“Dacă eşti la Gârboavele şi nu faci grătar, degeaba ai venit la pădure”, ţine să ne spună şi domnul Paul Butnaru, un obişnuit al ieşirilor la marginea Galaţiului. Cine cunoaşte bine pădurea ştie să-şi aleagă, de la bun început, locul care îţi oferă cele mai bune condiţii. “Am stat şi mai jos, în locurile amenajate aproape de intrarea în pădure. Dar acolo e mai cald, chiar şi la umbră. Ca să nu mai spun că sunt mai multe gângănii”, ne vinde pontul doamna Butnaru, bunica lui Robert, spălându-şi bine mâinile înainte să ia în primire carnea ce urma să ajungă pe grătarul încins.
Leagăne în pădure
Nu doar aerul curat, departe de betoanele fierbinţi, atrage în pădure zeci de familii, cu copii cu tot. Cele câteva locuri de joacă amenajate în imediata apropiere a zonelor de grătar sunt, cu siguranţă, un argument în favoarea venirii la Gârboavele cu cei mici. Unde mai pui că leagănele şi toboganele sunt în bună stare, lucru care nu se poate spune despre multe locuri de joacă din oraş. Cât despre curăţenie, oamenii spun că nu mai este atât de mizerie ca altădată, cel puţin după ce vine Ecosalul. În plus, o echipă de meşteri a reparat, chiar săptămâna trecută, grătarele stricate. “E acceptabil. Am observat că lunea se face imediat curăţenie după un weekend plin. Mai este şi containerul mare unde lumea duce resturile. Totuşi, deşi taxa de intrare nu e mare, uitaţi că la izvorul mare, amenajat cu pietre, nu e apă şi miroase îngrozitor”, ne-a semnalat unul dintre gălăţenii aflaţi săptămâna trecută la iarbă verde. Taxa de acces la Gârboavele a rămas neschimbată de câţiva ani – 5 lei pentru maşină şi câte un leu de persoană.

Transport din Autogara Bariera Traian

Nu toţi îşi permit maşină, aşa că transportul rămâne, în continuare, o problemă de care se lovesc gălăţenii care vor să meargă la iarbă verde. Cursele spre Gârboavele sunt prinse, totuşi, în planul Autorităţii de Transport Galaţi din cadrul Consiliului Judeţului. Doi operatori particulari de transport judeţean asigură, între 1 mai şi 30 august, legătura între Autogara Bariera Traian, Odaia Manolache şi comuna Vânători. Transportatorii prelungesc traseul până la pădure, numai dacă există aceste solicitări. Legăturile din Autogara Bariera Traian sunt la orele 9,00, 11,00, 13,00, 15,00, 17,00 şi 19,00, iar la întoarcere la orele 8,00, 10,00, 12,00, 14,00, 16,00, 18,00 şi 20,00. Costul unui bilet este 3 lei. Se pare că, de anul viitor, odată cu redeschiderea Grădinii Zoologice, va fi asigurată şi o linie specială, numai către Gârboavele.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.