Jump to content

Moaştele sfinţilor Ioachim şi Ana, la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Moaştele sfinţilor Ioachim şi Ana, la Galaţi

Moaştele Sfinţilor şi Drepţilor Ioachim şi Ana, părinţii după trup ai Maicii Domnului, vor ajunge la Galaţi pe 26 şi 27 august şi vor fi oferite spre închinare la Biserica „Sfânta Ana” din Galaţi. Sfântul Odor şi o părticică din lemnul Sfintei Cruci vor fi însoţite de Înalt Prea Sfinţitul Isaia, Mitropolitul de Tamassos şi Orinis din Biserica Ortodoxă a Ciprului-Grecia, care conduce şi un grup de pelerini. Moaştele Sfintei Ana, bunica Mântuitorului nostru Iisus Hristos, vor fi aduse la Galaţi de la Biserica Kyykos din Cipru.
În calendarul nostru, Sfinţii şi Drepţii Ioachim şi Ana sunt prăznuiţi împreună pe 9 septembrie, imediat după Naşterea Maicii Domnului, cea care l-a purtat în pântecele sale pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos.
Biserica Sfânta Ana este situată în cartierul Dunărea, în imediata apropiere a Colegiului Economic "Virgil Madgearu".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Procesiune cu moaştele Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana în Arhiepiscopia Dunării de Jos
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în perioada 25-27 august a.c. în Arhiepiscopia Dunării de Jos vor fi aduse o părticică din lemnul Sfintei Cruci şi moaştele Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, de către o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Cipru, condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Isaia de Tamassos şi Orinis.
Primirea raclelor cu sfintele odoare şi a delegaţiei cipriote în Eparhia Dunării de Jos, se va face la Catedrala „Naşterea Domnului” din Brăila, duminică, 25 august a.c., în jurul orei 18:00, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.
Luni, 26 august a.c. sfintele odoare vor fi duse şi aşezate spre închinare în biserica „Sfânta Ana” din municipiul Galaţi, unde vor rămâne până pe data de 27 august a.c.
În perioada menţionată, binecredincioşii creştini sunt aşteptaţi atât la momentul primirii delegaţiei, cât şi la slujbele speciale oficiate în bisericile menţionate şi la venerarea Sfintelor Relicve.
Link to comment
Share on other sites

Coadă la moaştele sfinţilor Ioachim şi Ana

Mii de gălăţeni s-au înarmat cu răbdare şi credinţă şi aşteaptă la intrarea în curtea Bisericii Sfânta Ana din Galaţi, unde sunt depuse raclele cu moaştele mai multor sfinţi. De luni dimineaţa şi până la   ora prânzului, numărul celor care se închinase trecuse de 3.000, iar alţi 1.500 de oameni aşteptau să facă acelaşi lucru. Miile de gălăţeni stau ore în şir la coadă pentru a atinge moaştele sfinţilor Ioachim şi Ana şi o bucăţică din Sfânta Cruce. Se estimează că numărul credincioşilor care vor veni să se închine se va dubla. „Am stat de la ora 9 dimineaţa şi acum, la ora 14, am izbutit. Nu contează, îmi dă Dumnezeu putere, că doar el ne ajută. Am fost şi la Brăila, peste tot, după moaştele acestea”, spunea Ioana Petrică, o enoriaşă.
Jandarmii şi poliţiştii au luat măsuri şi chiar dacă au fost făcute trei cozi iar accesul în curtea bisericii se realiza în grupuri care nu depăşeau 100 de persoane, oamenii nerăbdători tot s-au certat cu poliţiştii şi jandarmii, încercând să intre peste rând. În schimb, în timp ce alţii se certau, două doamne, ambele cardiace, stăteau pe o bucată de piatră şi îşi aşteptau cuminţi rândul, fiind decise să nu plece, chit că vor sta toată noaptea. „Dumnezeu ne va da putere să reuşim să atingem sfintele moaşte”, a spus una dintre ele.
Moaştele au fost aduse la Biserica Sfânta Ana din Galaţi, unde vor sta până marţi la prânz, cand liturghia va fi săvârşită de ÎPS Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, şi de ÎPS Isaia, Mitropolitul de Tamassos şi Orinis din Biserica Ortodoxă a Ciprului.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.