Jump to content

Accident mortal de muncă pe strada Oţelarilor

dcp100168

Recommended Posts

Accident mortal de muncă pe strada Oţelarilor

Un bărbat în vârstă de 44 de ani din Brăila, angajat al unei firme brăilene subcontractoare a Transurb, a murit în timp ce efectua lucrări de reparaţii pe strada Oţelarilor. „Se lucra la refacerea reţelei electrice pentru tramvaie. Probabil că s-a făcut o manevră greşită cu braţul macaralei, astfel încât braţul acesteia a rupt o creangă care a dezechilibrat muncitorul care mai apoi a căzut în cap şi a murit pe loc. Acesta nu avea echipament de protecţie” a declarat Ionel Petrea, director ITM Galaţi. În prezent s-a deschis o anchetă pentru a se stabili cine este vinovat.

presagalati.ro

Un muncitor şi-a pierdut viaţa pe strada Oţelarilor, în urma unei manevre greşite la macaraua pe care lucra

Un bărbat de 44 de ani şi-a pierdut viaţa după ce o creangă i-a căzut în cap, miercuri dup-amiază. Bărbatul, angajat al unei firme din Brăila, contractoare a Transurb, lucra, alături de alţi colegi, la înlocuirea firelor de tramvai de pe strada Oţelarilor. Din cauza unei manevre greşite, făcute chiar de muncitor, braţul macaralei pe care lucra a agăţat o creangă dintr-un copac. Creanga l-a lovit pe bărbat în cap, acesta şi-a pierdut echilibrul şi a căzut pe caldarâm. Impactul a fost nimicitor, medicii fiind obligaţi să declare decesul. O echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă a ajuns la faţa locului şi a demarat o anchetă. „În primul rând, s-a constat faptul că bărbatul nu avea echipament de protecţie. Vom stabili în urma anchetei cum s-au întâmplat exact lucrurile”, ne-a declarat Ionel Petrea, şeful ITM Galaţi. Tragedia s-a întâmplat sub privirile trecătorilor. „Eram pe partea cealaltă de stradă. Am văzut cum manevra braţul, iar acolo erau doi colegi ai lui. A agăţat creanga, aceasta s-a rupt şi i-a căzut în cap. Eu am auzit cum a pârâit creanga. A fost vorba de o fracţiune de secundă. Probabil nu a mai avut timp să reacţioneze. Am venit imediat, în speranţa că îi vom putea acorda primul ajutor. Am constatat însă că era deja mort. Colegii lui au sunat la 112 şi au alertat autorităţile”, ne-a povestit un trecător. Ancheta inspectorilor ITM este în plină desfăşurare, la fel şi cea a poliţiei.

viata-libera.ro

Si colegii astia a lui cand a vazuyt ca Cade, de ce nu s-au bagat sa incerce sa il prinda chiar cu riscul de a isi rupe nitel bratele? macar nu s-ar mai fi pierdut o viata de om ci s-ar fi spitalizat vreo 2-3 cu bratele rupte. 

Pai, George, cand pica omu` de la vreo 2000 de metri, apuci sa vezi victima si s-o faci pe superman, dar cand aterizeaza sub ochii tai de pe la vreo 5-10 metri inaltime, de regula, nu apuci decat sa ramai cu gura cascata..

Si colegii astia a lui cand a vazuyt ca, Cade, de ce nu s-au bagat sa incerce sa il prinda chiar cu riscul de a isi rupe nitel bratele? macar nu s-ar mai fi pierdut o viata de om ci s-ar fi spitalizat vreo 2-3 cu bratele rupte. 

Tu George citesti cea ce scri ? Din pacate nu era superman prin zona :(

AndreiM esti de belea =)):))

Edited by LaurX82