Jump to content

Primarii USL întorc armele împotriva propriului guvern


dcp100168

Recommended Posts

Primarii USL întorc armele împotriva propriului guvern

* Zeci de primari din judeţul Galaţi acuză Guvernul Ponta de reglementări legislative „aberante şi ilogice”, care duc la subminarea capacităţii administrative a comunelor * Edilii localităţilor din judeţ spun că se simt umiliţi şi că astfel de măsuri erau practicate de sovietici, în perioada 1948-1950, atunci când a fost instaurată „teroarea roşie” în România

Asociaţia Comunelor din România ameninţă cu boicotarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei, a alegerilor europarlamentare, a celor prezidenţiale, dar şi cu ample acţiuni de protest, dacă Guvernul României nu va modifica o serie de acte normative pe care edilii din ţară le consideră aberante şi ilogice şi despre care spun că vor condamna mediul rural la subdezvoltare. „Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării, din 7 mai 2012, şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului guvern, la data de 21 decembrie 2012 (…) şi deziluzia este generală! (…) Sub umbrela democraţiei şi a descentralizării, prost înţelese şi chiar şi mai prost aplicate, din partea Guvernului României, asistăm la subminarea capacităţii administrative a comunelor, a tuturor resurselor materiale, instituţionale şi umane, precum şi a acţiunilor pe care acestea le desfăşoară pentru exercitarea competenţelor stabilite prin lege”, se arată în scrisoarea Asociaţiei Comunelor din România transmisă primului ministru Victor Ponta.
Edilii comunelor semnalează, în scrisoare, ca fiind defectuoase nu mai puţin de 11 acte normative ale Guvernului României, despre care spun că vor conduce la îngroparea definitivă şi irevocabilă, din punct de vedere economic şi social, a cetăţenilor din mediul rural. „În permanenţă, se invocă lipsa capacităţii administrative la nivelul comunelor, fără să se vadă că, de fapt şi de drept, fructul amar al acestei deficienţe este din „pomul” ce îşi are rădăcinile adânc înfipte în „grădina” Guvernului României, fiind alimentat doar cu promisiuni şi indiferenţă. Sunt cam 200 de primari la nivelul comunelor, cu mandate din anul 1990, acestora li se adaugă mai bine de 2.600, oameni care şi-au făcut un ideal din munca lor şi se văd, mandat de mandat, trataţi cu aceeaşi indiferenţă (…)”, reclamă edilii comunelor.
Conform primarului Ghiorghe Bute, preşedintele filialei gălăţene a Asociaţiei Comunelor din România, nu mai puţin de 45 de primari din judeţ au semnat scrisoarea de protest adresată Guvernului şi sunt pregătiţi să declanşeze acţiuni de protest.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Protestul primarilor din România, fără niciun răspuns din partea premierului

Protestul Asociaţiei Comunelor din România (ACOR), semnat şi de 45 de primari din judeţul Galaţi, a fost depus la Registratura Cancelariei premierului Victor Ponta pe 20 august, dar nu a primit până acum niciun răspuns.

Mai grav este că premierul nu a răspuns nici măcar în cele 7 luni (!) scurse de la depunerea unei alte adrese, de această dată la Secretariatul General al Guvernului, pe data de 1 februarie 2013.

În consecinţă, ACOR „constată cu stupoare că, deşi mesajul Asociaţiei Comunelor din România era şi încă mai este deschis unui dialog constructiv, din partea instituţiei ce o conduceţi nu am primit niciun răspuns care să corespundă unei aşteptări legitime şi pertinente. (…) Apreciem că indiferenţa faţă de cererea noastră este în egală măsură neinspirată şi nejustificată, dar şi în vădit dispreţ chiar faţă de lege…”, se arată într-un comunicat remis de conducerea ACOR.

Pe data de 20 august 2013, protestul ACOR, convenit la Adunarea Generală din 29 iulie de la Constanţa, a fost depus la Registratura Cancelariei Primului Ministru. În documentul respectiv, membrii ACOR cereau Guvernului măsuri urgente pentru modificarea unei serii de 11 acte normative, pe care primarii semnatari ai protestului le consideră aberante şi ilogice, afirmând că acestea vor condamna mediul rural la subdezvoltare. În caz contrar, primarii semnatari ameninţau cu acţiuni de protest şi cu boicotarea alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale, precum şi a referendumului pentru revizuirea Constituţiei.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.