dcp100168 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Trei gălăţeni morţi şi 18 răniţi, într-un accident în UngariaTrei români au murit şi 18 au fost răniţi vineri dimineaţă în Ungaria, după ce microbuzul în care se aflau a fost implicat într-un accident pe autostrada M5, pe sensul spre Budapesta. Au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc, informează MAE. "Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât şi cele rănite sunt cetăţeni români.", menţionează MAE.Microbuzul aparţine firmei gălăţene Tegaltrans SRL. Din datele preliminare, se pare că accidentul a fost provocat de un tir cu numere de Bulgaria, care a intrat practic în spatele microbuzului care era staţionat. Trei persoane au decedat, doi bărbaţi şi o femeie, iar restul pasagerilor, inclusiv cei doi şoferi sunt în spital. "Microbuzul nu avea nicio defecţiune tehnică şi ar fi trebuit să ajungă la Milano. Nu-mi pot imagina cum s-a petrecut aşa ceva", a declarat Sorin Amărinei, administrator Tegaltrans SRL.Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria sunt internate în cinci spitale, unele dintre acestea fiind în stare gravă, un avion militar urmând să plece la Budapesta pentru un eventual transfer al pacienţilor, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat Raed Arafat. "În urma evaluării situaţiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România", a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat.viata-libera.ro
dcp100168 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Şoferul microbuzului nu este vinovatŞoferul microbuzului plin cu români care a fost implicat în accidentul de pe M5, vineri dimineaţă, în Ungaria, nu se face vinovat de moartea celor trei persoane din Galaţi, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Microbuzul românesc era staţionat într-o coloană, în momentul în care lovit de un tir care mergea cu 70-80km/h. "Vorbim de un tir de 42 de tone, 70-80 de kilometri la oră, nicio urmă de frânare. Mai mult ca sigur vorbim de un şofer care a adormit la volan", a declarat preşedintele FORT, Augustin Hagiu, informează Mediafax. Preşedintele FORT a precizat că atunci când vor fi obţinute mai multe informaţii de la şoferul tirului bulgăresc se vor afla date concrete despre cauza accidentului.Cei 18 răniţi se află la patru spitale în Ungaria. O singură persoană a fost rănită foarte grav. Aceasta a fost luată cu un elcopter şi dusă la un spital din Ungaria. Doi copii minori au fost răniţi uşor şi acum se află în afara oricărui pericol.Potrivit agenţiei MTI, accidentul produs pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta s-a soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci. Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord.romanialibera.roFirma gălăţeană avea toate licenţele în regulăSocietatea gălăţeană Tegal Trans administrează 60 de autovehicule de transport, dar nu a avut, de 12 ani, niciun incident major. Potrivit ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, firma gălăţeană avea toate licenţele în regulă. „Este un accident tragic, noi am verificat firma şi are toate actele în regulă. Ambii şoferi deţin atestate. Mă gândesc serios să intervenim în legislaţia rutieră şi să introducem cursuri de conducere defensivă“, a explicat Ramona Mănescu.„Ghinionul nostru a fost că microbuzul era ultimul în coloană. L-a izbit şi l-a aruncat de pe drum. Eu zic că şoferul a adormit la volan, altă explicaţie nu există. Martorii spun că nu au văzut nicio o urmă de frânare“, povesteşte administratorul firmei Tegal Trans, Sorin Amarinei. Doi bărbaţi şi o femeie din microbuz au decedat în urma impactului violent. Cei doi şoferi au fost şi ei răniţi, dar se află în afara oricărui pericol. Unul are o fractură la un picior, celălalt are câteva plăgi deschise. Cei doi şoferi sunt internaţi la spitalul din Cegled.adevarul.roAdministratorul firmei gălăţene Tegaltrans SRL, Sorin Amărinei, proprietarul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, a declarat, vineri, că autovehiculul nu avea nicio defecţiune tehnică şi ar fi trebuit să ajungă la Milano. El a precizat că microbuzul a fost închiriat de o persoană fizică, Viorel Năstase, că avea toate documentele necesare transportului de persoane iar toţi şoferii firmei sunt experimentaţi, având peste 40 de ani.agerpres.ro 'Operatorul de transport implicat în accident este TegalTrans SRL din Galaţi, care deţinea licenţa comunitară de transport persoane din anul 2011. Cursa care se efectua era de tip ocazional, raportată la ARR, pe ruta Galaţi - Arad cu plecare din Galaţi la ora 9.00, având în acest sens document de control'. Autovehiculul cu care se efectua cursa este GL-99-TGL, vehicul pentru care firma TegalTrans SRL deţinea Copie Conformă a licenţei comunitare, valabilă din data de 9 martie 2013. Autobuzul are capacitatea de 21 de locuri, an fabricaţie 2008, cu clasificare categoria III. Cursa era efectuată, conform raportării operatorului de transport, de doi conducători auto, respectiv Pintilie Marius şi Huruianu Vasile, ambii conducători auto deţinând certificate profesionale de transport persoane. Pintilie Vasile are vârsta de 29 ani, iar Huruianu Vasile are vârsta de 45 de ani.agerpres.ro Cele trei persoane care au decedat, doi bărbaţi şi o femeie, sunt din Galaţi şi comunele Pechea şi Smulţi.presagalati.ro
dcp100168 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 11 răniţi vor fi aduşi în ţară în această searăSecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN. Potrivit reprezentantului MS, ceilalţi 7 nu pot fi aduşi în ţară, întrucât nu pot fi transportaţi din cauza stării în care se află.agerpres.ro
dcp100168 Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Galaţiul, îndoliat cu trei morţi Dintre cei 19 pasageri ai microbuzului gălăţean implicat în accidentul din Ungaria, trei au murit pe loc. Galaţiul, Smulţi şi Pechea sunt cele trei localităţi de unde moartea a răpit câte un om. Este vorba de doi bărbaţi, unul din comuna Pechea şi altul din Galaţi, precum şi o femeie în vârstă de 29 de ani din comuna Smulţi.La Pechea, vestea morţii lui Constantin Stan i-a îngenuncheat pe părinţii care, la cei peste 80 de ani, de abia mai rezistă. Batrânii au mai îngropat acum 7 ani un alt băiat, în Spania, care a murit tot în circumstanţe violente. Constantin a stat ultimele două săptămâni la Pechea şi a dat zor să îşi ridice cât mai mult din casa rămasă încă neterminată. Nu a apucat, iar acum familia îl jeleşte. „El acum a stat aici două săptămâni, atât a stat şi a muncit cât a putut ca să termine mai repede casa asta. El are o fată în Italia, o prietenă, acolo, dar aici voia să se retragă. Am avut mari probleme cu el acum 15 ani, dar de vreo 10 ani nu mai bea şi nu mai fumează şi a strâns ban cu ban să facă casă. Acum, când mi-am luat la revedere, parcă a fost altfel. Parcă şi-a luat la revedere mai altfel şi mi-a spus să am grijă de mama lui, că e bolnav”, spunea Tănase Stan, tatăl bărbatului de 42 de ani din Pechea ucis în accidentul rutier din Ungaria.Maria Stan, mama bărbatului, abia putea vorbi. Lacrimile o podideau la fiecare cuvânt. „A plecat şi nu mai vine. Cum să mai fiu eu mamă pe pământ? Nu mai vreau! Mai bine muream eu”, spunea femeia printre lacrimi.Microbuzul era plin cu gălăţeni care se întorceau la Milano, în Italia, după ce îşi petrecuseră concediul în ţară.monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Arafat: Cele şapte victime rămase în Ungaria sunt la terapie intensivăCei 11 răniţi implicaţi, vineri, în accidentul din Ungaria care au fost aduşi în ţară sunt conştienţi, în timp ce ceilalţi şapte, care au rămas internaţi în patru spitale din Ungaria, sunt la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. Cei 11 răniţi au fost preluaţi de la Baza 90 Otopeni de echipaje SMURD fiind transportaţi la spitalele Floreasca (patru), Universitar (patru) şi Bagdasar-Arseni (trei).Raed Arafat a declarat că cei 11 răniţi nu au răni foarte grave, unii suferind fracturi care le-au fost deja operate în Ungaria. La Baza 90, după ce răniţii au fost preluaţi de echipajele SMURD din autospeciale, Arafat le-a declarat jurnaliştilor că ceilalţi şapte români răniţi în accident se află în trei spitale din Budapesta şi unul din provincie, fiind la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică. Decizia aducerii în ţară se va lua pentru fiecare dintre aceşti pacienţi individual, a mai spus Arafat.În ceea ce-i priveşte pe cei trei români decedaţi în accident, autopsiile acestora au fost finalizate, urmând ca trupurile neînsufleţite să fie aduse în ţară după îndeplinirea formalităţilor consulare.mediafax.ro
dcp100168 Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Raed Arafat: „Starea de sănătate a răniţilor repatriaţi este echilibrată. Mai grav sunt cei rămaşi în Ungaria”11 din cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria au fost aduse la Bucureşti în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu un avion militar. Patru dintre răniţii aduşi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca, patru la Spitalul Universitar şi trei la Bagdasar Arseni.„Am ajuns cu 11 din cei 18 pacienţi internaţi în spitalele din Ungaria. Dintre cei 11, unii suferă de diferite nivele de leziuni - de fracturi, unele deja operate, coloană. O persoană are leziune de coloană, alţii au leziuni minore. Sper ca o parte să se externeze repede, alţii vor rămâne pentru mai multe investigaţii. Niciunul din cei 11 nu este în comă", a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, la sosirea pe aeroport.Arafat a explicat că doi dintre răniţii rămaşi în Ungaria sunt copii care prezintă leziuni ale ficatului şi splinei. "Copiii mai ales au avut leziuni, au decis să le trateze într-un mod conservator. Unul are leziune de ficat, altul de splină. Unul dintre pacienţii rămaşi (în spital - n.r.) se afla în operaţie, alţii la terapie intensivă în stare critică intubaţi şi ventilaţi", a mai spus secretarul de stat.El a adăugat că în cursul săptămânii viitoare Ministerul Sănătăţii va primi rapoarte din Ungaria după care se va lua decizia de repatriere, pentru fiecare caz în parte. Secretarul de stat în MS a afirmat că cele trei persoane decedate cel mai probabil vor ajunge în ţară pe cale rutieră sau cu o cursă de linie, după efectuarea formalităţilor.adevarul.ro
dcp100168 Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Familia Lungu aşteaptă să vină sicriul cu cel dragTragicul accident de vineri petrecut în Ungaria a luat vieţile unor gălăţeni, schimbând tragic şi iremediabil destinele familiilor îndoliate. Toţi cei care se aflau vineri în „microbuzul morţii” se îndreptau spre Italia, Milano. Un tir a intrat în microbuz curmând trei vieţi şi punând sub semnul întrebării destinele altor 18 pasageri.Vineri au încetat din viaţă: Costică Stan din Pechea, o tânără în vârstă de 29 de ani din Smulţi şi Gheorghe Lungu din Galaţi. Omul, în vârstă de 54 de ani, era mecanic auto, specializat, culmea, în repararea tirurilor. El s-a întors în august din Italia şi a stat câteva săptămâni acasă, cu familia. A plecat, joi, spre Milano şi ar fi trebuit să se întoarcă în decembrie, de sărbători. A venit mai repede, dar, din nefericire, într-un sicriu. „Nu mi-a venit să cred că e mort. L-am dus la microbuz, în Ţiglina. Mereu pleca cu microbuzul şi nu au fost probleme. El muncea de 11 ani acolo la Milano ca mecanic auto. Era un om bun şi vesel. Când l-am condus la microbuz ultima oară am avut eu semne, dar de abia apoi mi-am dat seama. Mă durea capul şi-mi ardeau faţa şi urechile. Nu am mai aşteptat să plece microbuzul deoarece mă grăbeam să ajung la muncă. Am dat să mă mai uit odată la el, dar m-am împiedicat. Acum îmi dau seama că au fost semne rele. Eram singură acasă când a venit un poliţist singur şi mi-a spus aşa deodată că bărbatul meu e mort. Nu am vrut să cred. Mi s-a făcut rău şi am stat trei ore în spital. Apoi au venit alţi poliţişti şi cu un psiholog. Nu îmi vine să cred că s-a dus. Nu e real”, a spus Ioana Lungu, văduva lui Gheorghe Lungu. Gheorghe şi Ioana au doi copii mari care muncesc şi ei în Italia. Fata este acasă, dar băiatul urmează să sosească.Moartea a încercat din greu această familie. Acum câteva zile au îngropat doi veri, care au murit într-un accident rutier, în urmă cu câteva luni, o altă rudă, iar anul trecut, cumnatul femeii a murit de inimă. „O ţinem din înmormântare în înmormântare. Nu ştiu cât mai putem aşa. Iar lovitura cu Gheorghe ne-a doborât”, a afirmat Rodica Nazare, cumnata celui mort.Este posibil ca trupurile neînsufleţite ale celor trei gălăţeni morţi să fie aduse mâine în ţară. Cel puţin aşa au înţeles rudele. Şeful firmei de transport care deţinea microbuzul implicat în accident a declarat că va trimite maşini în Bucureşti pentru răniţii care ar dori să se întoarcă acasă.viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 2, 2013 Author Posted September 2, 2013 O altă familie îşi plânge fiica şi sora, moartă în accidentul din UngariaParcă nu se mai termină coșmarul accidentului din Ungaria, de la sfârșitul săptămânii trecute. Trei familii din Galați își așteaptă acasă rudele în sicrie, iar alte 18 stau cu sufletul la gură pentru copiii, frații sau soții lor care au fost în microbuzul morții.În comuna Smulți, și pietrele plâng de când Janeta, o tânără de 29 de ani, s-a stins în accident. Se afla în mașină împreuna cu fetița sa în vârstă de 9 ani. Din fericire, micuța a scăpat cu viață. „Fetița a ieșit din comă dimineață. Ne-a spus la telefon unchiul ei, care e acolo, la spital în Ungaria. Prea multe nu știm despre Georgiana. Bine că trăiește. Acum suntem ocupați cu înmormântarea Janetei”, a spus Culița, una dintre surorile tinerei moarte în accident.Janeta Popa, o altă tânără aflată în microbuzul morții, o altă dramă. Tânăra de 29 de ani muncea în Italia de șase ani, ca îngrijitoare la o fermă. Își luase și fata cu ea in Milano, o copilă în vârstă de nouă ani. La începutul lui august, Janeta și Georgiana au venit acasă, în comuna natală Smulți. Au stat două săptămâni, iar pe 29 august au plecat spre Italia. „Au venit la începutul lui august. I-am făcut pomană lui tata și când a plecat ne-am luat la revedere și ne-am promis că ne vom revedea sănătoși anul viitor. Ea era singura care ne trimitea bani. De când tata a murit, nu mai avem niciun venit. Ultima dată am vorbit cu ea la telefon joi noaptea, pe la 10. Ne-a spus ca este în Sibiu și că au oprit să mănânce. Urma să ne sune când ajungea în Italia, dar am primit telefon a doua zi că a avut accident”, a spus Gheorghe, fratele Janetei. Janeta și Georgiana au plecat joi după-amiază înapoi spre Italia. Plecaseră îngândurate că se despart de familie pentru încă un an. Se aveau una pe alta și asta le alina dorul de casă. Din păcate toate planurile s-au năruit pe drumul morții din Budapesta, vineri dimineață, la ora 6. În urma accidentului, Janeta a murit pe loc, iar Georgiana a fost grav rănită. Micuța a fost internată la un spital din Budapesta, în stare foarte gravă. Abia în această dimineață a deschis ochii. Vestea le-a fost dată familiei din Smulți de un unchi de-al fetiței, plecat de urgență în Budapesta.Trupul neînsuflețit al Janetei Popa va fi adus acasă pentru înmormântare cel târziu mâine. Fetița va mai rămâne internată la Budapesta și nu își va putea conduce pe ultimul drum mama. Primarul din Smulți a promis că va ajuta familia cu tot ce-i va sta în putiință. „O să le acordăm un ajutor de înmormântare și o să le fim aproape pentru orice problemă vor avea”, a declarat Costică Gafton, primarul comunei Smulți.presagalati.ro Tragedia din Ungaria a lovit crunt o familie sărmană din Smulţi! Janeta a murit la nouă luni după tatăl ei* Femeia care a murit în urma tragicului accident din Ungaria avea doar 29 de ani şi era singurul întreţinător al mamei şi surorii sale, care locuiesc într-o casă sărăcăcioasă din comuna SmulţiÎn casa Chiţei Neculiţă din Smulţi, durerea care stăpâneşte de trei zile e prea mare pentru a putea fi descrisă în cuvinte. Janeta Popa, fiica sa cea mai mică, în vârstă de doar 29 de ani, plecată de şase ani din ţară pentru a câştiga un ban cu care să-şi ajute familia şi să-şi crească fetiţa, a murit în Ungaria, la câteva ore după ce îşi luaseră rămas bun în poarta casei părinteşti.Venise în vacanţă în august, la fel ca în fiecare an, singurul prilej de altfel când îşi revedea familia. În acest an, ca un fapt prevestitor de rău, revederea a marcat şi comemorarea a nouă luni de la moartea tatălui. În ziua cea tristă, 29 august, Janeta a plecat spre Milano, pentru a ajunge la timp la ferma de vaci la care era angajată.„Când a plecat, ne-am luat la revedere, totul a fost bine, a spus că poate ne vedem la anul în august şi cu fratele din Spania. Fratele nostru este în cărucior şi urmează să vină şi el acasă. Speram ca la anul să vină amândoi odată, să fim cu toţii”, ne-a spus luni, plină de durere, Culiţa Munteanu, sora Janetei.Ca şi cum tragedia nu ar fi fost prea mare, accidentului care i-a luat viaţa Janetei i-a căzut victimă şi fiica acesteia, Georgiana Teodora, de 9 ani. Fetiţa a scăpat însă cu viaţă. Grav rănită, a fost în comă câteva zile într-un spital din Budapesta şi vestea că şi-a revenit ieri le-a mai liniştit un pic zbuciumului rudelor năucite de durere.Culiţa şi mama sa tresar de fiecare dată când un necunoscut le trece prin poartă, aşteptând dintr-o clipă în alta să le fie adus coşciugul cu trupul neînsufleţit al Janetei. Au de partea lor toată suflarea din comună, dar asta nu le ajută să-şi stăpânească lacrimile.„În doi ani, au pierdut trei persoane dragi, pe soţul surorii şi pe tată, iar acum şi pe Janeta. Erau tocmai cei care întreţineau familia. Mai au un frate, care este în cărucior, în Spania, după ce a suferit un accident de maşină acolo. Dumnezeu a fost nedrept să dea atâta necaz unei singure familii. Tatăl fetiţei a venit pe la Primărie ca să îşi schimbe buletinul, că vrea să plece la Budapesta. Noi îi vom ajuta cu tot ce putem. Le vom acorda un ajutor de înmormântare”, ne-a spus Costică Gafton, primarul comunei Smulţi.viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 După ce a văzut moartea cu ochii, prima victimă a accidentului din Ungaria a ajuns acasăUnul dintre şoferii microbuzului implicat în tragicul accident de săptămâna trecută din Ungaria a ajuns acasă. Marius Pintilie era în pauză în momentul accidentului, dar a trăit aceleaşi clipe de groază ca toţi ceilalţi pasageri. Îşi aduce aminte fiecare secundă de dinainte şi de după accident.„Se făcuse coloană de maşini. Colegul meu a încetinit, a pus avariile şi a oprit la vreo cinci metri de maşina din faţă. Apoi a venit camionul de Bulgaria, ne-a lovit şi ne-a aruncat pe sus în afara părţii carosabile. După ce ne-am dezmeticit, am încercat să acordăm primul ajutor celor din maşină. Celor care nu erau foarte grav, pentru că ne-a fost frică să nu le facem mai rău. La scurt timp au venit ambulanţele şi au luat o parte dintre răniţi, apoi au venit şi alte salvări şi i-au luat pe toţi”, ne-a povestit Marius Pintilie.Bărbatul lucrează de cinci ani ca şofer, iar cursa spre Milano o făcea pentru prima dată. A văzut moartea cu ochii, dar a scăpat cu doar câteva răni la cap. Acum se poate considera norocos, mai ales că este primul care a fost externat din spital şi a ajuns acasă, alături de cei dragi. Marius Pintilie a ajuns ieri după-amiază la Galaţi, cu o maşină pusă la dispoziţie de administratorul SC Tegaltrans SRL, firmă căreia îi aparţinea microbuzul implicat în accident.Un singur rănit mai este în comăSorin Amarinei, administratorul Tegaltrans, se interesează permanent de starea victimelor şi i-a asigurat pe toţi că va avea grijă ca toată lumea să ajungă acasă. „Ne-am aşteptat să aducem mai multe persoane acasă. O să avem în fiecare zi maşină pentru victimele internate în spitalele din România. Ţinem legătura şi cu autorităţile din Ungaria, pentru a afla starea victimelor internate acolo. Din informaţiile pe care le am mai este o singură persoană în comă, restul fiind într-o stare bună. Tot ceea ce facem este din solidaritate cu victimele din tragicul accident. Statul român se ocupă de cheltuielile de repatriere, dar suntem dispuşi să acordăm oricând ajutor. Avem maşini atât în Bucureşti, cât şi în străinătate, prin partenerii noştri, atât pentru transportul victimelor, cât şi al trupurilor neînsufleţite. Sperăm ca totul să fie bine până la urmă”, ne-a declarat Sorin Amarinei.Proces pentru despăgubirea victimelorAdministratorul firmei de transport este decis să deschidă şi un proces pentru ca victimele să primească despăgubiri de la şoferul bulgar. „Avem deja un avocat şi vom mai angaja şi un specialist din Budapesta, pentru a se ocupa de procesele pe care le vom deschide acolo.Noi aveam asigurare pentru maşină şi pentru pasageri, dar acestea erau mici. Au fost multe maşini implicate şi pagubele sunt însemnate. Despăgubirile vor veni pe asigurarea şoferului bulgar, iar procedura va fi, cu siguranţă, greoaie, mai ales că au fost 33 de victime şi foarte multe maşini implicate, din diferite ţări", a mai adăugat Amarinei.Procesul va fi de lungă durată, iar despăgubirile vor veni cel mai probabil după ani de judecată. Cu toate acestea, atât victimele, cât şi Sorin Amarinei sunt dispuşi să lupte pentru ca şoferul vinovat să plătească pentru tragedia de pe autostrada din Ungaria.viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 Cei trei gălățeni morţi în Ungaria au fost aduşi acasăTrupurile neînsuflețite ale celor trei gălățeni, morți în accidentul din Ungaria au fost aduse astăzi acasă. La cinci zile de la producerea tragediei, rudele au putut astăzi să atingă sicriele celor pe care nu-i vor mai vedea niciodată.Mașina mortuară a făcut prima oprire la Smulți pentru a lăsa sicriul în care se afla tânăra de 29 de ani. Femeia stătea pe bancheta microbuzului împreună cu fetița sa, când tirul bulgăreasc a produs nenorocirea. Din fericire, copila a scăpat cu viață, dar se află încă internată într-un spital din Budapesta. Janeta Popa lucra de șase ani ca îngrijitoare la o fermă de animale și era singura întreținătoare a familiei după ce tatăl îi murise în urmă cu nouă luni, iar un frate a rămas infirm după un accident suferit în Spania.Cel de-al doilea sicriu a fost lăsat la Pechea. Constantin Stan lucra în Italia de 11 ani. Și el a avut ghinionul să se afle în microbuzul blestemat. Le promisese părinților că va mai rămâne un singur an printre străini. Din păcate, bătrânii de 84 de ani sunt nevoiți să-și conducă acum pe ultimul drum fiul de numai 42 de ani.Și la Galaţi, acasă la Gheorghe Lungu, bărbatul de 54 de ani a fost jale mare. Rudele au sperat până în ultimul moment că este vorba despre o confuzie, iar în sicriul adus de mașina mortuară nu se află bărbatul despre care toată lumea avea numai cuvinte de laudă. Gheorghe Lungu lucra ca lăcătuș mecanic la un service auto din Milano. Fusese acasă, în vacanță două săptămâni, iar sâmbătă trebuia să ajungă înapoi în Italia. Drumul i s-a curmat brusc, în Ungaria, vineri dimineață în jurul orei 6.00, când microbuzul în care se afla împreună cu alți 20 de români a fost izbit din spate de un tir.Cei trei gălățeni vor fi înmormântați creștinește joi.presagalati.ro
dcp100168 Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria a fost adus acasăȘoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria, în care trei persoane au murit și alte 20 au fost rănite, a ajuns aseară acasă, la Galați. Cu un picior în ghips și foarte afectat de ceea ce a trăit, bărbatul nu își gășește cuvintele parcă, atunci când descrie carnagiul de pe autostrada M5, petrecut vineri, la ora 6 dimineața. ,,Aveam coloană în faţă şi încetineam. Mai aveam jumătate de oră de condus apoi ieşeam din tură şi intra colegul de lângă mine. Apoi am zis că a explodat ceva. Cred că pentru câteva momente mi-am pierdut conștiința. Când mi-am revenit, ce am văzut în jurul meu m-a făcut să cred că sunt în iad. Dacă iadul există, aşa cred că e. Aveam piciorul zdrobit şi norocul meu a fost că am avut centura. Oamenii plângeau, țipau, gemeau. Am reuşit să îmi scot piciorul care durea crunt și am sărit să ajut pasagerii cu celălalt şofer şi ne-am târât şi am scos copiii, ştiam că aveam doi copii în maşină, dar şi femeia blondă care era rău sfărâmată. Era cea din Smulţi care avea şi fetiţa cu ea. De- abia atunci am văzut că ne-a lovit un tir, iar lovitura practic scurtase maşina în spate cu vreun metru şi ceva și încă vreo 70 cm în faţă. Au sărit şi nişte turci cred, şoferi, şi am încercat să o resuscităm pe pasagera blondă care respira scurt, dar din păcate am aflat că a murit în ambulanţă. Nu ştiu într-un fel, chiar dacă ştiu că nu a fost vina mea, mă simţeam şi mă simt responsabil pentru ei” a spus Vasile Huruianu, gălăţeanul în vârstă de 45 de ani aflat la volanul microbuzului. Chiar dacă a produs o tragedie, Vasile Huruianu nu aruncă cu pietre în șoferul bulgar. Vrea să-i lase pe anchetatori să-i stabilească vinovăția. „Erau tată şi fiu, deci avea şi tirul şofer de rezervă. Am înţeles că era pe pilot automat maşina. Nu ştiu dacă a adormit sau nu, dar pe noi ne-a lovit cu viteză în plin. Am înţeles că ei chiar regretă cumplit ce s-a întâmplat. Nu cred că voit cineva a făcut asta” a mai spus Huruianu. Vasile Huruianu îi mulțumește lui Dumnezeu că trăiește, însă gândul că în microbuzul pe care îl conducea au murit trei oameni și alți 20 au fost răniți îl determină să stea o vreme departe de volan.presagalati.ro
dcp100168 Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Victimele accidentului din Ungaria au fost astăzi înmormântateCele trei persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Ungaria au fost conduse astăzi pe ultimul drum, de către rude. Cu durere în suflete şi cu lacrimi în ochi, aşa au fost duşi la groapă astăzi Janeta Popa, de 29 de ani, Constantin Stan, de 42 de ani şi Gheorghe Lungu, de 54 de ani. „Prea devreme”. Aşa şi-au spus toţi cei care au însoţit cortegiile funerare. De departe, durerea imensă a fost în comuna Smulţi, acolo unde tânăra de 29 de ani a fost inmormântată în cimitirul din comună. Janeta Popa lucra de şase ani în Italia, iar vinerea trecută, se afla în microbuz împreună cu fetiţa ei, în vârstă de nouă ani. Femeia a murit pe loc, iar copila a fost transportată în stare gravă la un spital din Budapesta. Micuţa nici nu a putut să participe la înmormântarea mamei. Şi la Pechea a fost jale mare.Constantin Stan a fost dus la groapă de doi părinţi bătrâni şi bolnavi, care nici putere să-şi strige durerea nu mai au. Bărbatul lucra de 11 ani în Milano, iar joia trecută înainte să urce în microbuzul blestemat le-a promis părinţilor că este ultimul an când mai lucrează printre străini. Nu a mai apucat să se bucure de casa pe care şi-o ridicase în comuna natală. În jurul prânzului, familia gălăţeanului Gheorghe Lungu l-au dus la groapă pe bărbatul de 54 de ani. Gălăţeanul lucra împreună cu fiul său la un service auto din Milano, iar vineri şi el s-a numărat printre cei 21 de pasageri care au plecat în cursa groazei. Soţia şi fiica aproape că au leşinat astăzi când au conştientizat că nu-l vom mai vedea niciodată pe Gheorghe Lungu. Administratorul firmei de transport şi-a exprimat regretul pentru ceea ce s-a întâmplat şi chiar dacă nu-i va putea aduce înapoi pe cei trei gălăţeni, vrea să înceapă un proces împotriva şoferului bulgar, vinovat de tragedie.presagalati.ro
dcp100168 Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 Şase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de acum o săptămână au fost aduşi în ţarăŞase dintre răniţii în accidentul din Ungaria de acum o săptămână au fost aduşi în ţară, sâmbătă, cu un elicopter, respectiv cu o maşină pentru transport victime multiple, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Potrivit sursei citate, un elicopter MI - 17 al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul MAI a aterizat, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în Bucureşti, cu trei persoane rănite în accident.Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat vineri, pentru MEDIAFAX, că toţi aceşti trei pacienţi vor fi duşi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. De asemenea, alţi patru răniţi - trei din accident şi unul cu o suferinţă cronică - au fost aduşi în ţară, sâmbătă, cu o maşină pentru transport victime multiple din dotarea MAI. Aducerea răniţilor în ţară a fost decisă pe baza avizului medical, în funcţie de starea lor de sănătate, a precizat MAI.Cei trei răniţi sosiţi în ţară cu maşina pentru transport victime multiple din dotarea MAI sunt din Galaţi, fiind vorba despre o fetiţă în vârstă de nouă ani, un tânăr de 22 de ani şi un bărbat de 57 de ani, aceştia fiind preluaţi de la trei spitale din Budapesta. Răniţii au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Timişoara. "Pe parcursul transferului de la Budapesta, cei trei pacienti au fost stabili, echilibraţi, constienţi, nu au pus niciun fel de probleme, astfel că nu a fost nevoie de nicio intervenţie. După ce vor fi investigaţi în cadrul UPU, vor fi transferaţi în secţiile de Chirurgie, Politraumatologie şi Chirurgie pediatrică", a declarat Vasile Gavrilă, medic UPU la Spitalul Judeţean Timişoara. După încheierea investigaţiilor de la UPU, fetiţa a fost transferată la Spitalul de Copii din Timişoara, tânărul de 22 de ani, la Clinica de Chirurgie a Spitalului Judeţean Timişoara, iar bărbatul de 57 de ani, la Politrauma Casa Austria, clinică aparţinând tot Spitalului Judeţean din municipiu. Răniţii vor fi îngrijiţi la Timişoara, iar în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate ar putea fi transferaţi în următoarele săptămâni la Galaţi.
Recommended Posts