Jump to content

Parc de 500.000 de lei în Micro 39


dcp100168

Recommended Posts

Parc de 500.000 de lei în Micro 39

Primăria oraşului a ajuns la concluzia că „pentru a fi asigurate condiţii civilizate de recreere a persoanelor care locuiesc în zona Micro 39 din cartierul Aviaţiei, se impune amenajarea unui parc dotat cu utilităţile necesare”. Cel puţin aşa scrie în proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici şi avizarea lucrărilor de intervenţii necesare pentru construirea unui parc, proiect ajuns pe masa aleşilor locali.

Conform planului prezentat, parcul, care va fi încadrat de blocurile J5, J11 şi J4, va avea alei pietonale cu dale autoblocante, o fântână arteziană, cişmea publică, spaţii plantate cu material dendrologic şi floricol, loc de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi, mese de şah, stâlpi de iluminat, alimentare cu apă, canalizare, energie electrică şi sistem de irigaţii. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 549.791 de lei cu TVA, de la bugetul local, iar durata de realizare este de 12 luni. Rămâne de văzut dacă aleşii vor fi de acord.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Proiect pilot in Micro 39. A fost inaugurat primul parc de cartier

Primăria a inaugurat, ieri, primul parc de cartier, respectiv Parcul din Micro 39. Parcul include o fântână arteziană, o cişmea publică, rulouri de gazon, loc de joacă pentru copii, bănci, coşuri de gunoi, mese de şah, stâlpi de iluminat, alimentare cu apă, canalizare, energie electrică şi sistem de irigaţii. Toate acestea au costat, potrivit primarului Marius Stan, aproape 100.000 de euro, iar, în viitor, mai multe cartiere se vor bucura de astfel de parcuri. „Este un model care va fi dezvoltat în toate cartierele. În cursul anului viitor, vom avea, probabil, în jur de zece astfel de parcuri. Locaţiile le-am vizualizat”, a declarat primarul Marius Stan. De asemenea, primarul promite că toate parcurile de cartier vor avea în proximitate şi un teren de sport, îngrădit, cu suprafaţă sintetică şi iluminat nocturn. „Dacă aici nu am găsit loc pentru terenul de sport, vom identifica în interiorul cartierului, în apropiere, un astfel de loc”, a mai declarat Stan. Proiectul parcului a fost făcut de către Direcţia de Dezvoltare din cadrul Primăriei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.