Jump to content

Carrefour oferă 200 de locuri de muncă la noul mall


dcp100168

Recommended Posts

Carrefour oferă 200 de locuri de muncă la noul mall

Dacă n-aţi aflat încă de la Mica publicitate, atunci v-o spunem noi. Săptămâna aceasta încep recrutările pentru o parte dintre locurile de muncă ce vor fi create prin inaugurarea Shopping City Galaţi, mall-ul de pe Coşbuc construit de concernul NEPI. Deocamdată, doar hipermarketul Carrefour, care va ocupa o suprafață de 9.600 mp din mall, pune la bătaie aceste joburi. “Este vorba despre 200 de locuri de muncă oferite de hypermarketul Carrefour de pe Coşbuc”, ne-a confirmat directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. Ieri, pe site-ul AJOFM Galaţi erau vacante peste 300 de locuri de muncă, numeroase fiind de casier (52 de locuri) şi de lucrător comercial (44), pentru care nu se cere experienţă, ci doar studii liceale. Carrefour mai caută operatori vânzări, profesionişti care să se ocupe de produsele proaspete, oameni care să facă recepţia mărfii sau care să efectueze diverse lucrări de întreţinere.
Cei care s-au programat deja telefonic la interviu au aflat că îşi pot aduce CV-urile în zilele de 4, 5 şi 7 septembrie, la Teatrul Muzical “Nae Leonard”, după care vor aştepta răspunsul responsabililor de la departamentul Resurse umane al firmei.
Deschiderea mall-ului este programată pentru trimestrul al IV-lea al acestui an. Shopping City Galați va include, pe lângă hipermarketul Carrefour, un "shopping mall" de aproximativ 20.000 mp cu retaileri naţionali şi internaţionali, precum şi o zonă de divertisment şi un food court, se arată într-un comunicat de presă recent al grupului Carrefour.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bătălie în toată regula pentru un job la noul mall de pe Coşbuc

* Sute de gălăţeni vor să ocupe unul din posturile scoase la bătaie de concernul Carrefour

Anunţul de angajări la Carrefour-ul care se va deschide în mall-ul de pe Coşbuc a strâns, ieri dimineaţă, în prima zi de recrutare, câteva sute de persoane. Probabil alte câteva sute, deja programate telefonic, sunt aşteptate astăzi şi sâmbătă, tot la Teatrul Muzical „Nae Leonard”. Pe toţi îi uneşte speranţa că vor avea unde să lucreze peste câteva săptămâni.

"Accept şi salariul minim"

Absolvent de Asistenţă Socială, Marius Viorel Necula (25 de ani) lucrează la un casino. Cum nu e chiar ceea ce îşi doreşte, caută alt loc de muncă stabil. Cot la cot cu el, o doamnă care, la cei 51 de ani, ar putea să-i fie mamă, candidează tot pentru postul de casier. „Caut de lucru din martie, accept şi salariul minim, doar să îmi găsesc ceva”, spune femeia, fumând nervoasă în aşteptarea rezultatelor la testul angajatorului.
Alt candidat, altă speranţă: un domn de 40 de ani, capul unei familii cu doi copii, are de achitat credite contractate în 2004. Aşa că vrea un job nou, cu un salariu mai mare de 1.400 de lei, cât câştigă de zece ani încoace. La rândul său, Claudia, de formaţie inginer piscicol, spune că nu mai vrea să declare în CV-uri că are studii superioare, altfel riscă să fie respinsă pe motiv că e supracalificată.

"Patronii aleg numai tineretul"

Cu sentimentul că vor pleca de la recrutare cu acelaşi statut cu care au venit, mai multe doamne trecute de prima tinereţe au alt of. „Am 47 de ani. De trei ani nu m-a sunat nimeni să îmi dea de lucru, deşi depun câte 5-6 CV-uri pe lună. Înainte am lucrat ca macaragiţă, apoi a trebuit să fiu magazioner, lucrător hotelier, ajutor de bucătar, operator date. Degeaba am cunoştinţe de Office, de italiană şi de engleză, tot tineri se caută”, se plânge doamna Anişoara Boşmoagă.
„Cred că CV-urile noastre ajung direct la coş! Noi nu mai ajungem să ieşim la pensie!”, exclamă şi colega sa de generaţie, care nu ştie dacă să îşi plângă de milă ei sau tinerilor aflaţi în aceeaşi situaţiei cu a sa.

Se aşteaptă CV-uri online

La selecţia de ieri sperau să participe şi mulţi dintre cei care nu au putut să se programeze în prealabil (lucru obligatoriu). Ei erau nemulţumiţi că, deşi au sunat din timp, li s-a spus că programările s-au încheiat. Aceştia au aflat că mai pot trimite CV-urile doar pe internet.
Pentru cei aproape 17.000 de şomeri ai judeţului Galaţi, cifră care ne plasează pe locul patru pe ţară la rata şomajului, cele 200 de posturi oferite de Carrefour sunt doar o picătură într-un pahar de apă. Şi e clar că nu sunt suficiente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

In ziua de azi se cere facultate la orice meserie.... (ala cu facultate nu stie nici cine e Mihai Eminescu dar are diploma... nu zic toti dar in mare parte si cei tineri...)  deci cei mai de generatie mai veche cu 10-12 clase nu mai au sanse in ziua de azi la un servici, o sa moara si generatia asta peste 20-30 ani, cineva va mai munci la munca de jos, cei cu facultate ???

Eu unul nici nu ma ingramadesc sa depun acolo CV, ca sunt foarte mult cu facultate care depun CV si normal pe aia ii va alege.

 

Asa cand te duci la un magazin asa mare si intrebi ceva pe angajatul ala, se uita ca la felu 14 la tine... deci...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.