Jump to content

Nuntă pe platforma Arcelor Mittal Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Nuntă pe platforma Arcelor Mittal Galaţi

Nuntă la Grădina Botanică, nuntă pe şalupă, nuntă în Turnul de Televiziune, nuntă pe motocicletă, cam acestea au fost, până acum, opţiunile mirilor nonconformişti când a fost vorba să imortalizeze fericitul eveniment din viaţa lor.

Ei bine, cum Galaţiul este în continuare oraş siderurgic, nu putea lipsi şi… nunta din combinat! Aşadar, nu a fost o nuntă în adevăratul sens al cuvântului, cu naşi, ofiţerul stării civile sau preot, ci o şedinţă foto, destinată special albumului de nuntă.

Ieri, în zona secţiilor Oţelăria şi Turnarea Continuă nr. 1, siderurgiştii au fost surprinşi să observe o tânără şi un tânăr care pozau în faţa aparatului de fotografiat. Atât mireasa, aranjată, coafată şi purtând tradiţionala rochie albă, cât şi mirele - în costum elegant - au atras ca un magnet privirile angajaţilor din combinat care aveau treabă în zonă.

Mirarea siderurgiştilor a fost cu atât mai mare cu cât, în ciuda faptului că gălăţenii consideră combinatul siderurgic un fel de a doua casă a lor, până ieri, niciodată nu s-a mai pomenit ca o mireasă şi un mire să vină să se fotografieze pe platforma siderurgică! „Lucrăm de ani de zile în combinat, dar nimănui nu i-a venit în cap să se pozeze în ginerică pe la oţelărie! Vă daţi seama, ce ar fi? Sau unul care lucrează la Şantierul Naval, să se pozeze cu soţia, mireasă, la dublu fund, unde vopseşte!”, au comentat siderurgiştii, amuzaţi de apariţia inedită din combinat.

„Dar, este într-adevăr o premieră pentru combinat, cel puţin eu nu am cunoştinţă de un alt eveniment similar în combinat. Cei doi miri sunt arhitecţi şi pasionaţi de peisajul industrial, aşa că au venit pentru o şedinţă foto. Au cerut permisiunea şi administraţia a fost de acord, bineînţeles după ce li s-a făcut instructajul de protecţia muncii”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Arcelor Mittal Galaţi, Dorian Dumitrescu. Acesta a precizat că niciun moment mirii nu au fost în pericol, întrucât toate fotografiile au fost făcute în afara spaţiilor de producţie.

Combinatul siderurgic, obiectiv turistic?

În urmă cu mai mulţi ani, un actual deputat propunea ca pe lista obiectivelor turistice din Galaţi să se afle şi combinatul siderurgic Arcelor Mittal Galaţi. Propunerea a stârnit amuzament la vremea respectivă, însă la recenta întâlnire a societăţii civile cu administraţia Arcelor Mittal Galaţi, Petruţa Moisi, preşedinta Centrului de Consultanţă Ecologică,  a revenit asupra ideii, folosită cu succes, în străinătate, de marile şi istoricele unităţi de producţie. De pildă, în Irlanda, distileria Jameson - unica din lume care produce whisky-ul Jameson - este atât o unitate de producţie, cât şi muzeu. Distileria veche - construită la 1780 - a fost transformată în muzeu pentru milioanele de turişti care îi trec pragul, anual, iar fabrica nouă, aflată la doar doi paşi de vechea unitate, produce non-stop whisky-ul tradiţional de care irlandezii sunt atât de mândri!

O astfel de „reţetă” ar putea fi aplicată şi în combinatul siderurgic de la Galaţi, având în vedere interesul pe care îl trezeşte o astfel de unitate de producţie, dar şi numeroasele zone dezafectate, de-a lungul anilor, zone care, în lipsa altor utilizări, ajung mai devreme sau mai târziu să fie demolate.

Totuşi, pentru a înlătura orice dubiu, Dorian Dumitrescu a precizat că pe viitor combinatul  nu va face o tradiţie din a permite mirilor să se fotografieze pe platforma siderurgică! Iar despre trasformarea combinatului în obiectiv turistic, directorul general Bruno Ribo, a comentat, cu un umor destul de negru, având în vedere activitatea Arcelor Mittal Galaţi din ultimii ani: „Noi încercăm tot ce putem pentru a nu transforma combinatul într-un obiectiv turistic!”

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.