Jump to content

Oţelul îl vrea pe brazilianul Henrique

dcp100168

Recommended Posts

Oţelul îl vrea pe brazilianul Henrique

Directorul general al Oţelului, Narcis Răducan, a precizat că face eforturi pentru a înregimenta pe ultima sută de metri un atacant care a evoluat şi în prima ligă braziliană pentru Corinthians! Se pare că este vorba despre De Jesus Bernardo Henrique, un vârf de atac care a cochetat timp de 3 sezoane şi cu Vitoria Setubal din Portugalia.

Fotbalistul brazilian de 26 de ani are 1,87m înălţime şi ar putea rezolva problema din atacul Oţelului, care nu a avut un atacant adevărat în debutul de sezon. Narcis Răducan a explicat că, dacă va reuşi să-l aducă pe brazilian până pe 9 septembrie, când se încheie perioada de transferuri din România, acesta nu va avea aceleaşi probleme pe care le-a întâmpinat argentinianul Sevillano cu permisul de muncă, urmând ca şi acesta să fie valid cel mai probabil la următorul joc de campionat.
Henrique şi-a început cariera în 2004, în localitatea natală, la Campinas, iar apoi la vârsta de 20 de ani a trecut la FC Guarani, pentru care a evoluat în Paulista A1, adică prima divizie din zona Sao Paolo. După două sezoane aici, în care cele 8 goluri ale sale au ajutat la salvarea de la retrogradare, a fost remarcat de Corinthians şi adus în eşalonul de top al Braziliei, un lucru demn de remarcat având în vedere multitudinea de jucători dintr-o ţară ca Brazilia. Nu a apucat să marcheze niciun gol pentru Corinthians, cu care a câştigat Cupa, dar evoluţia sa nu a trecut neobservată peste Ocean, el ajungând la scurt timp în prima ligă portugheză la o formaţie de tradiţie: Vitoria Setubal! A prins trei sezoane aici, marcând 5 goluri în 35 de meciuri. Cariera sa a cunoscut un regres apoi şi a ajuns din nou într-un campionat zonal din Brazilia, transferându-se la formaţia Nautico. De aici a fost cumpărat de o echipă ceva mai exotică, Aluminium Hormozgan din Iran. După doar 7 meciuri în care a înscris un singur gol s-a reîntors în Brazilia natală la EC Sao Jose din Divizia 1 Gaucho, pentru care a înscris un gol în 13 partide. Ultimele informaţii îl dau ca fiind liber de contract din aprilie anul acesta.
Henrique este genul de atacant pivot pe care Oţelul l-a avut în ultimele sezoane, dar care îi lipseşte la momentul actual. Brazilianul este un vârf de gura porţii care loveşte bine mingea cu ambele picioare şi este foarte periculos în jocul aerian datorită înălţimii sale.

Cei care vor să-l urmărească mai bine o pot face privind filmuleţele de AICI sau AICI.

dunareabatrana.ro

Henrique e la Galaţi

Atacantul despre care v-am anunţat în urmă cu două zile a ajuns între timp la Galaţi, iar acum aşteaptă rezultatele testelor medicale pentru a putea semna cu Oţelul. Directorul general, Narcis Răducan, a adus vârful despre care vorbea zilele trecute şi este posibil ca şi alţi fotbalişti să ia drumul Oţelului zilele acestea, data de expirare a perioadei de transferuri fiind 9 septembrie, după care se mai pot aduce jucători doar lberi de contract. 
dunareabatrana.ro

Oţelul Galaţi l-a transferat pe atacantul brazilian Henrique de Jesus Bernardo

Gruparea Oţelul Galaţi l-a transferat, marţi, pe atacantul Henrique de Jesus Bernardo, care a evoluat ultima oară la Sao Jose RS, formaţie din liga a patra braziliană. Conform site-ului oficial al clubului gălăţean, atacantul brazilian a semnat un contract valabil un sezon, cu posibilitatea de prelungire pe încă două.

În vârstă de 26 de ani, a jucat în sezonul 2012-2013 în Iran, la Aluminium Hormozgan FC, formaţie cu care a retrogradat. În cariera sa de până acum a mai evoluat în Portugalia la Vitoria Setubal, şi în Brazilia la formaţiile Nautico, Corinthians şi Guarani.

La Oţelul Galaţi, Henrique de Jesus Bernardo va purta tricoul cu numărul 9.

Henrique, prezentat oficial

Noul jucător al Oţelului, Henrique de Jesus Bernardo, a fost astăzi prezentat oficial în cadrul unei conferinţe de presă organizată la stadionul Oţelul. Fotbalistul brazilian a afirmat că a găsit la Galaţi un grup de jucători de calitate şi împreună vor ajuta da totul în acest sezon pentru formaţia gălăţeană. Henrique a mai evoluat de-a lungul carierei sale la Guarani, Corinthians (Brazilia), Vitoria Setubal (Portugalia), Nautico (Brazilia), Aluminium (Iran) şi Sao Jose (Brazilia). La Oţelul va purta tricoul cu numărul 9.

Henrique de Jesus Bernardo: „Mă bucur că m-am întors în Europa, sunt fericit că voi juca la o fostă echipă campioană. Prima ligă din România este puternică, dar avem o echipă bună şi putem face un sezon extraordinar.”

Narcis Răducan: „Am considerat ca avem nevoie de o uşoară infuzie pe această poziţie de atacant, de aceea l-am ales pe Henrique. Mi-a plăcut că a jucat în prima ligă braziliană, este greu de adus un jucător de acest gen. I-am urmărit calităţile împreună cu antrenorul nostru şi am ajuns la concluzia că este fotbalistul de care avem nevoie. Sperăm să se integreze rapid, are colegi de echipă din aceeaşi zonă, deci nu cred ca va avea probleme. Îi dorim multă baftă şi să rămână cât mai mult la Galaţi !”

otelul-galati.ro