dcp100168 Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Miting gălăţean împotriva mineritului la Roşia MontanăMarţi seară, câţiva ecologişti inimoşi s-au adunat din nou în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia Montană şi pentru a atrage atenţia asupra faptului că „Roşia Montană nu e de vânzare”. „În primul rând, vor muri oameni. Nu poţi pune valoare pe vieţile omeneşti. Cine nu crede că vor muri oameni, să caute pe internet efectele exploatărilor făcute de aceeaşi companie în Guatemala şi Honduras. Mineritul cu cianuri a dus în zonele respective la apariţia unui număr foarte mare de bebeluşi născuţi morţi, copii cu diferite afecţiuni”, ne-a explicat organizatorul protestelor, Ştefan Bădiţă.Calendarul protestelorIeri a venit şi autorizaţia oficială, din partea Primăriei, pentru organizarea manifestaţiilor. Potrivit organizatorilor, s-a obţinut aprobare pentru proteste în zilele de 6 septembrie, între orele 17.00 şi 19.00, în faţa Prefecturii, 7 şi 8 septembrie, pentru un marş, pe traseul Prefectură - Faleză, între orele 17.00 şi 20.00. Între 9 şi 13 septembrie, ecologiştii vor fi prezenţi iar în faţa Prefecturii, între orele 17.00 şi 19.00, iar pe 14 şi 15 septembrie vor relua marşul pe traseul Prefectură - Faleză. „Vor să facă un lac de acumulare cu cianuri de suprafaţa Sibiului. Este imens. Ne afectează patrimoniul arhitectural, istoric. Sunt încă vestigii nedescoperite. Vor distruge patru munţi încadraţi pe lista monumentelor naturale, pentru 600 de locuri de muncă. Mi se pare crunt. Ne va afecta pe toţi”, ne-a spus Ştefan Bădiţă.Cum protestele sunt autorizate abia de pe 6 septembrie, cei care se vor aduna în faţa Prefecturii astăzi riscă, teoretic, să fie amendaţi.viata-libera.ro
riaji Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 Multumim VL ca le-a reamintit galatenilor statutul de sclavi ce trebuie sa ramana obedienti. Totusi, poate s-or mai gasi persoane care sa riste o amenda pentru a-si putea expune punctul de vedere (culmea, acelasi cu cel sustinut de majoritate).
dcp100168 Posted September 4, 2013 Author Posted September 4, 2013 Totusi, poate s-or mai gasi persoane care sa riste o amenda pentru a-si putea expune punctul de vedere (culmea, acelasi cu cel sustinut de majoritate).Aici te contrazic. Majorităţii i se fâlfâie de Roşia Montană. Poate or fi 15% contra şi 10% pro, nu zic nu, da' 75% habar n-au ce e RM şi nici nu-i interesează
Mikka Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Pentru cei 6-7 "protestatari" (sau fie, maxim 10) ar fi suficienta o sufragerie pentru miting.Oare dintre cei care protesteaza (in tara, ca la Galati e fix-pix) cati stiu macar unde e Rosia Montana?
riaji Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Eu raman la parerea mea, oameni buni. Doar pentru ca sunt bombardati de stiri false si propaganda ieftina din presa (care a fost si a ramas prima unealta in afacerea RM) nu inseamna ca nu au habar sau ca nu ii intereseaza fenomenul. Stiu de cel putin 20 galateni care protesteaza in Bucuresti de 5 zile.. si cati altii n-or mai fi.
dcp100168 Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Tentativă eşuată de protestPrimul protest autorizat şi organizat vineri seară de gălăţeanul Ştefan Bădiţă nu a reuşit să aducă în faţa Monumentului Eroilor, de vizavi de Prefectură, decât opt persoane. La ora de începere a protestului, ora 17.00, la locul acestuia, nu se afla decât organizatorul, iar după jumătate de oră lui i s-au alăturat alte două persoane. „Sunt total dezamăgit, mai multe persoane au venit în această săptămână când protestul nu a fost autorizat… Acum nu înţeleg de ce nu au venit oamenii, eu am autorizaţie pentru protest. Sper să vină mai mulţi zilele următoare, căci avem autorizaţie pentru toată săptămâna viitoare”, a spus Ştefan Bădiţă.presagalati.ro
AdiTZA21 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 (edited) Poi nu au venit din mai multe motive:-daca e protest autorizat, n-are haz, suntem obisnuiti cu alea neautorizate, sa ne imbrancim cu jandarmii;-habar n-avem ce sa facem cu Dunarea, ce sa mai vorbim de minerit;-Rosia Montana e la mama dreaq si pana vin cianurile pe Dunare, plecam in Italia,-nu stiu multi unde e Rosia Montana si ce se invarte pe acolo;-cei care stiu, probabil ca s-au dus la Bucuresti sau chiar la fata locului;-mai degraba ar iesi pentru Labus si pensii decat sa iasa pentru sanatate si viitor;-multi cred ca aurul se cumpara de la bijuterii si se amaneteaza la Romero deci n-au treaba cu mineritul sau habar nu au ca aurul se extrage din munti;-multa lume nu-l cunoaste pe Stefan Badita;---adaugati si voi..... Edited September 7, 2013 by AdiTZA21
riaji Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 ) Poate tocmai din cauza lui n-a venit lumea la protestele "autorizate". Doamne, ce imbecilitate! Trebuie sa ai autorizatie ca sa poti sa te plangi cand nu te asculta nici naiba..
dcp100168 Posted September 8, 2013 Author Posted September 8, 2013 Gălăţenii, neinteresaţi de „Roşia Montană”Gălăţenii nu prea se înghesuie să lupte împotriva exploatării miniere de la Roşia Montantă. Primul protest autorizat, organizat vineri seară de către Ştefan Bădiţă, a fost un fiasco total. Chiar dacă era programat cu începere de la ora 17.00, după jumătate de oră nu erau decât vreo cinci persoane. La cel de sâmbătă au fost vreo zece oameni. „Sunt dezamăgit. Sper ca astăzi (duminică, n.r.) să fie mai multă lume. Cred că nu-i interesează pe gălăţeni problema. Sunt mai interesaţi de câini. Pe facebook îşi anunţă prezenţa câte 200 - 300 de persoane, dar când e vorba de realitate, situaţia e alta”, ne-a spus organizatorul. Manifestările sunt programate pe parcursul întregii săptămâni.viata-libera.ro
dcp100168 Posted September 9, 2013 Author Posted September 9, 2013 Protestele au prins viaţă în rândul gălăţenilorDupă protestele eşuate de vineri şi sâmbătă, aproape 50 de gălăţeni s-au adunat, duminică, pentru marşul de protest împotriva exploatării miniere de la Roşia Montană. Mult mai bine organizaţi decât în zilele anterioare, manifestanţii s-au perindat cu fluiere, pancarte şi pliante pe traseul Prefectură - Universitate - Parcul Eminescu - Pasajul Pietonal - Elice - Faleza Inferioară - Trecere Bac. În Parcul Eminescu şi la Elice, manifestanţii au făcut popasuri de 15-20 de minute, pentru discuţii cu oamenii şi pentru informări. Poate cel mai impresionant lucru a fost că printre protestatari s-au numărat şi părinţi cu copii de mână, al căror mesaj a fost clar: „Părinţii, pentru un viitor fără cianuri”. De-a lungul traseului, mai mulţi cetăţeni s-au alăturat marşului.„Duminică au ieşit mai multe persoane la protest, pentru că oamenii sunt la muncă în restul zilelor. Oamenii ne-au întâmpinat cu bucurie, dar foarte puţini s-au alăturat marşului. În cursul săptămânii actuale, mă aştept din nou la foarte puţină lume. Mă bucur că la Bucureşti şi Cluj oamenii merg zilnic în număr mare”, ne-a declarat organizatorul protestelor, Ştefan Bădiţă. Acesta speră ca, în cel mai scurt timp, să obţină o autorizaţie de la Primărie şi pentru amplasarea unor corturi în oraş. „Sper sa ne organizăm cu echipe de voluntari şi să strângem semnături în mai multe puncte ale oraşului”, a mai spus Bădiţă.viata-libera.ro
Recommended Posts