Jump to content

Razie printre morarii şi patiserii gălăţeni


dcp100168

Recommended Posts

Razie printre morarii şi patiserii gălăţeni

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare şi inspectori din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă au acţionat pe parcursul întregii săptămâni pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Au fost vizate atât unităţile de morărit - panificaţie (mori, brutării, patiserii, etc.), dar şi mijloacele de transport, unităţile de desfacere a unor astfel de produse, respectiv folosirea forţei de muncă în condiţiile prevăzute de lege.

Pe parcursul acţiunii au fost efectuate 42 de controale, fiind verificate 14 societăţi comerciale, 8 persoane fizice şi 20 de mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat opt infracţiuni (patru infracţiuni privind neevidenţierea veniturilor realizate şi implicit eludarea plăţii către bugetul de stat a sumelor reprezentând impozite şi taxe aferente, o infracţiune privind reţinerea şi nevărsarea contribuţiilor către bugetul de stat şi trei infracţiuni de înşelăciune şi fals, prin obţinerea în mod ilegal de subvenţii agricole).

Prejudiciul total estimat este de 546.771 lei. Totodată, poliţiştii au aplicat şi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.000 lei, fiind confiscate şi produse de panificaţie în valoare de 1.100 lei.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Au descoperit apa calda... Ieri (parca) a fost un material pe Realitatea cu evaziunea  din "sfera" legume-fructe: miliarde de euro, binenteles cu largi complicitati prin "institutiili" satului. "Investigarea Fraudelor" + Garda Financiara +...+  se ocupa de covrigi si merdenele. Rezon, coane!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Peste 20 de infracţiuni constatate la brutăriile şi morile din Galaţi

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au acţionat şi în această lună pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. Poliţiştii au avut sprijinul comisarilor din cadrul Gărzii Financiare – Secţia Galaţi şi inspectorilor din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului Teritorial de Muncă.
De la începutul lunii septembrie şi până în prezent, poliţiştii au efectuat 75 de controale, în urma cărora au fost constatate 23 de infracţiuni. „În cadrul acţiunilor au fost vizate atât unităţile de morărit - panificaţie (mori, brutării, patiserii, etc.), dar şi mijloacele de transport, unităţile de desfacere a unor astfel de produse, respectiv folosirea forţei de muncă în condiţiile prevăzute de lege. Au fost constatate 11 infracţiuni privind neevidenţierea veniturilor realizate şi implicit eludarea plăţii către bugetul de stat a sumelor reprezentând impozite şi taxe aferente, cinci infracţiuni privind reţinerea şi nevărsarea contribuţiilor către bugetul de stat, şase infracţiuni de înşelăciune şi fals, prin obţinerea în mod ilegal de subvenţii agricole şi una privind folosirea ilegală a forţei de muncă”, ne-a explicat Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Pe parcursul derulării acţiunii au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind de 106.000 lei. De asemenea, au fost confiscate produse de panificaţie în valoare de 6.538 lei.

viata-libera.ro
 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Prejudicii impresionante găsite de poliţişti în domeniul comercializării produselor agricole şi de panificaţie

Noi inginerii financiare ies la iveală în domeniul producerii, prelucrării sau comercializării produselor cerealiere. Poliţia făcut zilele acestea mai multe controale şi a găsit nereguli care au adus prejudicii statului de aproape 1,5 milioane lei.

Ofiţerii Serviciului de Investigare Fraude împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi şi medici din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Galaţi au făcut noi controalele pe raza judeţului Galaţi domeniul producerii, prelucrării, depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. După cele peste 100 de controale, poliţiştii au găsit nu mai puţin de şapte infracţiuni grave (trei privind neevidenţierea veniturilor realizate şi implicit eludarea plăţii către bugetul de stat a sumelor reprezentând impozite şi taxe aferente, două infracţiuni privind reţinerea şi nevărsarea contribuţiilor către bugetul de stat şi două infracţiuni de înşelăciune şi fals, pentru obţinerea în mod ilegal de subvenţii agricole).

Prejudiciul total estimat în dosarele penale instrumentate este de 1.420.034 lei, din care s-a recuperat suma de 156.940 lei. "Poliţiştii au aplicat 76 sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.710 lei, confiscând totodată şi produse de panificaţie în valoare de 5.876 lei. Activităţile de verificare vor continua şi pe parcursul lunii decembrie pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, Cristina Tatulici.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.