Jump to content

Două gălăţence minore au vrut să fugă din ţară cu acte false


dcp100168

Recommended Posts

Două gălăţence minore au vrut să fugă din ţară cu acte false

Plecate de acasă fără ştirea părinţilor, două fete, în vârstă de 17 ani, au vrut să ajungă cu orice preţ în Italia. Au plătit 200 de euro unui falsificator pentru a deveni „majore” în buletin.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea le-au depistat pe cele două minore, ambele în vârstă de 17 ani, când încercau să treacă ilegal frontiera, azi-noapte, în jurul orei 01.30, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad. Ele se aflau într-un microbuz care circula pe ruta România - Italia. Una avea carte de identitate pe care e născută în anul 1993 și cealaltă, în 1994.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, motiv pentru care au fost demarate cercetările. În urma verificărilor specifice s-a stabilit că cele două persoane sunt de fapt minore, ambele având vârsta de 17 ani, domiciliate în municipiul Galaţi.
Fetele care se dădeau, în actele false, „domnişoare” de 19 şi 20 de ani au declarat că neavând acceptul notarial al părinţilor pentru a ajunge în Italia, au apelat la o persoană din Galaţi, a cărei identitate nu o cunosc, plătindu-i acesteia suma de 200 euro pentru fiecare carte de identitate falsă.
Poliţiştii de frontieră  au luat măsura întreruperii călătoriei celor două pentru fals, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.