Jump to content

Doi gălăţeni, finalişti în concursul Tech School


dcp100168

Recommended Posts

Doi gălăţeni, finalişti în concursul Tech School

Cei mai buni 20 de tineri care şi-au înscris proiecte în concursul Tech School de pe SmartNation.ro – platforma de tehnologie iniţiată de UPC România – au participat la început de septembrie la a doua ediţie a Taberei Tech School. Printre provocările acestui an s-au numărat crearea unuit start-up virtual şi construirea unui robot cu funcţii multiple. Astfel, la finalul a doar 12 ore de lucru pe parcursul a mai puţin de 6 zile, echipa taberei l-a prezentat juriului – condus de Cătălin Buliga, CTO UPC România şi de Paul Neculoiu, Agenţia Spaţială Europeană – pe Helpy, un robot umanoid cu aplicaţii directe în domeniul medical. În plus, s-a demonstrat capacitatea acestuia de a transmite imagini în livestream, de a citi senzori de presiune, oxigen şi gaze din mediul înconjurător precum şi abilitatea de a vorbi cu potenţialii pacienţi prin sinteză vocală!

„Ne bucurăm că, pentru al doilea an consecutiv, tabara Tech School a adus laolaltă 20 de tineri geniali, oferindu-le oportunitatea de a dobândi cunoștinte noi, care să îi ajute în evoluția lor ulterioară. Echipa Tech School 2013 ne-a confirmat o dată în plus că am făcut alegerea cea mai inspirată când am spus că UPC crede în capacitatea acestei generaţii de a crea tehnologii digitale care să ne schimbe viaţa de zi cu zi. Mai mult decât atât, prin simplul fapt că 20 de tineri au construit un robot umanoid funcţional, lucrând doar 2 ore pe zi, demonstrează că ideile lor nu doar vor schimba lumea, ci că o fac deja”, afirmă Cătălin Buliga, CTO UPC România.

Galaţiul se poate mândri cu faptul că a avut doi reprezentanţi, inclusiv în echipa finală de prezentare – Alexandru Pană pe marketing şi Alexandru Grigoraş pe demo tehnic – având un rol esenţial în convingerea juriului. Mai mult decât atât, Alexandru Grigoraş, creatorul programului de inteligenţă artificială muzicală ARTII, a câştigat şi premiul al III-lea în cadrul competiţiei taberei.

La finalul taberei, cei 20 de participanţi au decis să îşi mărească echipa la nivel online printr-un parteneriat cu participanţii în Tabăra Tech School 2012. Ei vor continua să dezvolte un plan de business pentru versiunea a doua a prototipului Helpy, un robot prin care cei peste 40 de tineri geniali descoperiţi deja de UPC România pot contribui la păstrarea României pe harta mondială a invenţiilor tehnologice revoluţionare.

presagalati.ro
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.