Jump to content

Concubinajul dăunează grav procesului electoral!


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Concubinajul dauneaza grav procesului electoral

Presedintele unei sectii de votare din Cavadinesti si loctiitorul acestuia au fost schimbati din functii in urma unei sesizari depuse la Biroul Electoral de Circumscriptie prin care se facea cunoscut faptul ca cei doi nu merita sa ocupe aceste functii intrucat traiesc in concubinaj de 10 ani.

Am trait sa o vedem si pe asta. Stefan Catavela, reprezentant PNL, a contestat la Biroul Electoral de Circumscriptie faptul ca presedintele si loctiitorul sectiei de votare nr. 1 Grapeni, comuna Cavadinesti, Dima Lucica si Paul Poalelungi, “nu au o moralitate sanatoasa si nu sunt demni de a conduce o sectie de votare intrucat traiesc in concubinaj de 10 ani”. Sesizarea ca sesizarea, dar sa vedeti ce raspuns a dat Biroul Electoral de Circumscriptie (BEC). Reprezentantii BEC au tinut mortis sa precizeze ca “nu exista prevedere legala care sa interzica participarea celor doua persoane care traiesc in concubinaj ca presedinte al unei sectii de votare sau loctiitor al acesteia”.

Asta spunem si noi, numai ca membrii BEC schimba decizia la 180 de grade in finalul hotararii, spunand ca sesizarea trebuie admisa in baza dispozitiilor art. 24 si 28 din Legea nr. 67/2004, care prevede motivul amintit anterior ca fiind o cauza de incompatibilitate cu numirea acestora ca presedinte de sectie de votare sau loctiitor al acestuia. “Noi nu avem ce sa mai facem. Hotararile birourilor electorale de circumscriptie sunt irevocabile”, ne-a declarat presedintele Tribunalului, judecatoarea Carmen Sandu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.