Jump to content

Premiile anti-Nobel 2013


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Premiile anti-Nobel 2013

Cercetarile fara o mare utilitate, dar foarte amuzante au fost recompensate cu premiile anti-Nobel. Ceremonia celei de-a 23-a editie a acestor premii alternative, care onoreaza inventii care "intai te fac sa razi si apoi sa te gandesti", potrivit organizatorilor, a avut loc joi la Universitatea americana Harvard.
Premiul pentru psihologie a fost primit de o echipa franco-americana pentru studiul cu titlul "Frumusetea este in ochii celui care tine berea in mana". Studiul dovedeste ca, pe masura ce bem alcool, ni se pare ca suntem mai frumosi.
La medicina, premiul anti-Nobel i-a revenit unei echipe chino-japoneze care a studiat efectul muzicii de opera asupra soarecilor care au suferit un transplant cardiac.
La categoria biologie si astronomie, a fost premiat studiul care arata ca gandacii de balegar isi gasesc drumul ghidandu-se dupa Calea Lactee.
La fizica, mai multi cercetatori au demonstrat ca anumiti oameni pot alerga pe suprafata unui lac, daca lacul se afla pe Luna.
Cu Anti-Nobelul pentru chimie a fost recompensata o echipa japoneza care sustine ca procesul care ne face sa plangem atunci cand taiem o ceapa este mai complicat decat credeau oamenii de stiinta pana in prezent.
Premul Nobel pentru pace a fost acordat presedintelui din Belarus, Alexandr Lukasenko, pentru ca a declarat ilegal aplaudatul in public.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.