Jump to content

Târg de manuale second hand la CNVA


dcp100168

Recommended Posts

Târg de manuale second hand la CNVA

Sute de elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” au participat ieri la cea de-a doua ediţie a evenimentului intitulat CNVA Book Fair, organizat de profesoara Roxana Gogoaşă şi de psihologul şcolar Cornelia Bocăneală. „Ideea organizării unui târg în care elevii să poată cumpăra de la colegii lor mai mari sau de la absolvenţi manuale şi auxiliare şcolare ne-a venit urmărind cum se desfăşoară an de an astfel de tranzacţii pe holul şcolii. Am considerat că este mai nimerit să facem acest lucru în mod organizat, având în vedere că ambele tabere au beneficii. În plus, aşa dezvoltăm spiritul antreprenorial, dar şi reciclăm, refolosind manualele”, ne spune profesoara Roxana Gogoaşă.
Pentru că în numai doi ani a câştigat foarte mulţi adepţi, târgul de manuale second hand s-a desfăşurat anul acesta pe două secţiuni: ieri s-au vândut cărţi de ştiinţe, iar astăzi sunt aşteptaţi cei care au sau vor cărţi la disciplinele umaniste. Liana Ursoiu, una dintre elevele organizatoare (alături de Bianca Mercouffer, Diana Marcosanu, Andreea Ţugui, Bianca Boga şi Ioana Trâmbiţaşu), ne-a spus că preţurile variază în funcţie de cât de valoroasă este cartea: „De obicei, manualele şi culegerile se vând la jumătate de preţ. Doar „Economia” sau „Filosofia”, care nu se găsesc aşa de uşor, sunt ceva mai scumpe şi ajung la 20 de lei. În rest, preţurile variază între 10 şi 15 lei. Anul trecut am participat doar ca simplu cumpărător, dar acum m-am implicat şi în organizare şi sunt încântată că târgul a căpătat notorietate, nu mă aşteptam să vină atât de mulţi absolvenţi”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.