Jump to content

Galaţi Auto Show


dcp100168

Recommended Posts

În perioada 20-22 septembrie, a doua ediţie a Salonului Auto Galaţi

  • 24 de mărci de renume vor expune 250 de modele de maşini la ediţia de anul acesta a Salonului Auto Galaţi Auto Show, GAS 2013

Organizatorii garantează faptul că niciunul dintre cei care vor vizita „GAS” 2013 în perioada 20-22 septembrie nu va pleca dezamăgit. De la simplitatea şi bunul gust al maşinilor de epocă şi până la ultimele modele anunţate pe piaţă de producătorii auto, exponatele au fost alese pentru a satisface gustul şi curiozitatea oricărui vizitator, oricât de pretenţios ar fi acesta.

Mărcile prezente la GAS 2013 sunt: Hyundai, BMW, Honda, Jeep, Dacia, Renault, Nissan, Mitsubishi Motors, Land Rover, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Peugeot, Mazda, Opel, Mercedez-Benz, Škoda, Jaguar, Citroën, Ford, Lexus, Toyota, Suzuki, Chevrolet şi Cefin Trucks.
Alături de maşinile de epocă, sunt expuse şi autoturisme, SUV-uri, autoturisme de teren, autoutilitare, tunning, camioane şi utilaje, precum şi asigurări şi alte servicii.

Link to comment
Share on other sites

15 milioane de euro parcate în weekend pe Faleza Superioară

De la maşini fabricate înainte de Al Doilea Război Mondial până la modele care se pot conduce singure, în timp ce şoferul îşi poate bea liniştit cafeaua pe bancheta din spate. 24 de mărci de renume şi-au anunţat participarea la cea de-a doua ediţie a Salonului Auto Galaţi Auto Show "GAS" 2013, aducând în faţa publicului gălăţean 250 de vehicule.
Chiar dacă fiecare model expus va avea cel puţin câte un punct forte care cu siguranţă nu te va lăsa indiferent, vedetele salonului se anunţă a fi bolizii pentru care cuvântul compromis nu a fost încă inventat.

O felină britanică ameninţă supremaţia germană

Cunoscutul şi apreciatul producător britanic de maşini exclusiviste Jaguar dezvăluie la Galaţi noua versiune a celebrului model F-Type. Marcând o reîntoarcere către începuturile companiei, Jaguar F-Type este o maşină sport de două locuri, decapotabilă. Vizitatorii vor putea "citi" în formele seducătoare ale acestui vehicul povestea a peste 75 de ani de evoluţie neîntreruptă a conceptului de "maşină sport".
Cu noul S-class, nemţii de la Mercedes-Benz vin să dicteze standardele în materie de tehnologie şi siguranţă auto pentru următorii zece ani. În buna tradiţie care durează de peste 40 de ani, încă de la prima privire, a şasea generaţie a limuzinei de la Mercedes lasă impresia unei eleganţe impunătoare.
Tot din Germania, dar din landul Bavaria, vine la GAS 2013 şi noul BMW Seria 5 GT facelift. Designerii de la Bavarian Motor Works au realizat câteva mici modificări ale farurilor, care nu mai sunt acum perfect rotunde, ci uşor teşite în părţile inferioară şi superioară. Retuşuri au fost făcute şi barei de protecţie faţă, precum şi grilei şi stopurilor.
Ireproşabilă va fi şi prezenţa producătorului nipon Lexus, prin noul model IS 300h. Un sedan de lux ale cărui forme trimit cu gândul la un răpitor ajuns pe asfalt direct dintr-un acvariu cu creaturi de speriat.

Duelul giganţilor

Aflat în oricare dintre cele două maşini prezentate în continuare poţi privi "de sus" la modelele despre care tocmai am vorbit. Noul Jeep Grand Cherokee vine cu un aspect nou şi îmbunătăţit. Pe lângă farurile LED din dotare, modelul are şi un interior realizat manual. Noua cutie de viteze cu transmisie automată cu 8 trepte şi panoul de comandă cu touchscreen de 8,4 inchi propulsează modelul într-o cu totul altă clasă tehnologică.
Este fără echivoc cel mai rapid, agil si fiabil Land Rover construit vreodată şi este prezent la GAS 2013. Vorbim despre noul Range Rover Sport, sau, mai simplu spus, RRS, maşina care îţi oferă posibilitatea  de a aborda fără teamă orice tip de teren.

Riposta clasicului

"Auto Clasic Club" s-a alăturat în acest an organizatorilor GAS 2013 şi aduce în faţa gălăţenilor 30 de maşini de epocă, aparţinând atât colecţionarilor gălăţeni, cât şi altor pasionaţi din ţară. În acest fel, cei prezenţi la eveniment vor putea vedea pe viu cum a evoluat industria auto pe parcursul ultimilor aproape 90 de ani. Vedeta "clasicelor" va fi un Ford T, produs în anul 1926, cu proprietar gălăţean. Alături de tombolele organizate de dealerii de maşini veniţi vineri, sâmbătă şi duminică pe Faleza Superioară, vizitatorii vor avea şi posibilitatea să testeze multe dintre modelele auto prezentate.

Faleza, închisă pentru trei zile

Începând din această dimineaţă de la ora 10.00 şi până duminică, 22 septembrie, ora 24.00, Faleza Superioară (bulevardul Marea Unire) va fi închisă pentru circulaţie. Standurile celor 24 de mărci prezente se vor întinde între Elice şi Parcul Viva. Ruta alternativă recomandată de Primăria Galaţi este strada Brăilei, cu acces spre Port prin Domnească - Navelor - Portului.
Deschiderea oficială a programului are loc astăzi, la ora 17.00. Invitaţii şi publicul larg pot vizita standurile până la ora 21.00. Sâmbătă, între 10.00 şi 13.00, standurile pot fi iar vizitate. După o pauză care durează între 13.00 şi 16.30, standurile sunt din nou deschise între 17.00 şi 21.00. Duminică, programul este identic cu cel de sâmbătă, urmând ca la ora 21.00 să aibă loc închiderea oficială a GAS 2013.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Bijuterii pe patru roţi la malul Dunării

Maşini ultimul răcnet sau automobile de epocă, vehicule graţioase ori jeepuri masive, maşini cu atuuri tehnice sau bijuterii pe patru roţi care mizează pe eleganţa designului. Cu alte cuvinte, maşini pentru toate gusturile! Şi toate vor fi parcate, în acest weekend, pe Faleza Superioară a Dunării, între Elice şi Parcul Viva, unde se desfăşoară a doua ediţie a Salonului Galaţi Auto Show „GAS”. Iubitorii de cai-putere au ocazia să vadă, la acest eveniment, nu mai puţin de 250 de vehicule de toate tipurile, expuse de cei 24 de participanţi.

Ce alegeţi între clasic şi modern?

Cu câteva ore înainte de deschiderea oficială, care are loc azi la ora 17,00, oaspeţii pe patru roţi de pe faleză se bucurau de toată atenţia trecătorilor. „Mie mi-au plăcut maşinile de epocă”, ne-a mărturisit Adrian (8 ani), în timp ce tatăl lui ne-a spus că se va uita, doar orientativ, după mărcile ceva mai accesibile ca preţ şi se va interesa de modele noi şi de costul lor.
Lustruite şi ceruite până în vârful farurilor, încât dădeau impresia că abia au ieşit pe poarta fabricii, automobilele de epocă au ajuns printre primele pe Faleză. În ciuda soarelui de după-amiază, un Peugeot negru din anii ’30, unicat în ţară, părea scos din filmele cu gangsteri. Imediat urmau să sosească, din alte oraşe, un Triumph, un Dodge, nişte Cadillacuri şi nişte Dacii din anii ’60 care, în ciuda vârstei, se dau în vânt după raliuri.
Câteva dintre VIP-urile evenimentului se lăsau în continuare aşteptate. „Eu vreau să văd Jaguarul F-Type, dar n-a ajuns încă”, ne-a spus, acum câteva ore, chiar unul dintre poliţiştii de lângă Elice, care dirija circulaţia pe o rută ocolitoare. Ca nişte jeepuri care se respectă, noul Grand Cherokee, cu cutie automată de viteze în 8 trepte, dar şi Wrangler Rubicon, tapiţat cu piele, depăşiseră orice obstacole şi erau parcate pe Faleza Superioară încă de la ora prânzului.
Salonul „GAS” 2013 se poate vizita astăzi până la ora 21,00, mâine între orele 10,00 - 13,00 şi 17,00 - 21,00, iar duminică până la miezul nopţii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

@riaji

Ar fi o idee, insa revenim la vechea problema a infrastructurii - primo nationala: Galatiul e cam mort la capitolul asta si secundo locala: nu ai un spatiu expozitional aecvat. Faleza e doar o "idee", in niciun caz ceva de viitor.

Link to comment
Share on other sites

@riaji

 Faleza e doar o "idee", in niciun caz ceva de viitor.

O sa fie si de viitor daca lumea nu zice nimic, o sa o faca pasaj pietonal cu... terase, cum a facut cu faleza inferioara (aia sa zicem ca da e bun...), alea de la P-uri, partea cu elicea si mai urmeaza, incet incet... Nu de alta, dar nici ruta ocolitoare calumea nu ai... Alegi ori oras care la ora de varf e dezastru, ori printre blocuri cu masini parcate, pietoni, copii, gropi etc

 

Daca mai sta actualul primar mult, o sa faca acest oras cum era acum 70-50 ani pe vremea lui... Dar nu se mai poate, doar sa dispara peste jumate din oameni si masini de alfel si altele...

Edited by LaurX82
Link to comment
Share on other sites

Eu, personal, as inchide de tot faleza, lasand-o loc de promenada. S-ar putea gasi cu usurinta o locatie, undeva inafara orasului, dar in apropiere, in care sa se desfasoare astfel de evenimente; dar cum in Galati inca n-avem nici macar o crasma in care sa-ncapa 400 de oameni la o nunta.. e, cu adevarat, greu de crezut ca vom vedea una amenajata pentru atatea automobile.

Edited by riaji
Link to comment
Share on other sites

 

Eu, personal, as inchide de tot faleza, lasand-o loc de promenada

 

Cel mai bine am intezice circulatia auto in intreg orasul. Sa fie promenada la tot cartierul...

Ce v-a casunat, fratilor, pe singurul drum mai de Doamne ajuta din oras? Bine, ideal al fi fost sa fie reparata nenorocirea de la Elice. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

De vineri și până duminică, Salonul Auto Gas 2017

Nu mai puțin de 26 de mărci auto vor fir prezente de vineri și până duminică (1-3 septembrie 2017) pe Faleza Superioară a Dunării. A șasea ediție a Salonului Auto Gas va lua prin surprindere gălățenii, adunând „Toți caii putere ȋntr-un singur loc”.  Vor putea fi văzute ultimele tendințe pe piața auto 2017 la categoriile automobile, SUV, autoutilitare și camioane. Cei prezenți vor putea solicita și testarea unora dintre mașini.

Deschiderea oficială a salonului va avea loc vineri, 1 septembrie, de la ora 17.00. Programul de vizitare de sâmbătă și duminică este 10.00 -21.00 cu pauză ȋntre orele 13.00-16.30.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

"GAS 2018", între 14 şi 16 septembrie, pe Faleza Superioară

Cel mai mare eveniment auto din România, după numărul mărcilor participante şi a modelelor noi expuse, "GAS 2018", transformă oraşul Galaţi pentru trei zile în capitala cailor putere. Între 14 şi 16 septembrie, pe Faleza Superioară vor putea fi admirate cele mai noi, luxoase sau fiabile maşini ale anului. Cele 25 de branduri auto vor prezenta ultimele noutăţi din 2018 la categoriile autoturisme, SUV, autoutilitare şi camioane. De asemenea, anul acesta vor avea loc trei lansări la nivel naţional şi vor fi aduse peste 23 de modele în premieră pentru zona Galaţi-Brăila. La fiecare stand se vor regăsi modele vedetă pentru fiecare marcă în parte. În total, în cele trei zile de eveniment se pot admira şi testa peste 200 de modele noi, lansate pe piaţă în anul 2018.
Accesul este gratuit.

În perioada  vineri, 14 septembrie, ora 9:00 - duminică, 16 septembrie, ora 24:00, pe bulevardul Marea Unire (Faleza Superioară), între intersecţia cu strada Alexandru Cernat şi intersecţia cu strada Prelungirea Traian, circulaţia rutieră va fi închisă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

GAS 2019. Vineri începe Salonul Auto Galaţi

Aflat la cea de-a VIII-a ediţie, Salonul Auto Galaţi „GAS 2019” reuneşte şi în acest an cele mai importante mărci auto din Galaţi şi Brăila comercializate de dealerii zonali. „Comparativ cu celelalte evenimentele auto din România, în Galaţi se desfăşoară cel mai mare salon auto după prezenţa numărului de mărci şi al modelelor expuse”, ne asigură organizatorii.

În perioada 13-15 septembrie, pe Faleza superioară, între Elice şi Parcul Viva, toţi caii-putere vor fi, pentru al optulea an consecutiv, într-un singur loc. La cele 26 de standuri vor fi prezente peste 240 de noi modele auto, la secţiunile autovehicule, autoutilitare, camioane şi tehnologie de asistenţă rutieră. Ca în fiecare an, sunt aşteptate noi lansări la nivel naţional sau prezentări în premieră pentru anumiţi producători. În cei opt ani de GAS, la Galaţi au fost prezentate 1.840 de noi modele auto, au avut loc 26 de lansări oficiale la nivel naţional şi peste 220.000 de vizitatori au putut compara şi testa cele mai noi modele pe piaţa auto în fiecare an. Anul acesta, organizatorii se aşteaptă la o creştere a prezenţei modelelor hibrid şi electrice, aceasta fiind şi tendinţa la nivel internaţional. 

Organizatorii Salonului Auto Galaţi „GAS 2019” mulţumesc, pentru sprijinul acordat an de an, Primăriei Municipiului Galaţi, Poliţiei Rutiere şi celei Locale, cât şi partenerilor logistici care au făcut posibilă desfăşurarea şi creşterea acestui eveniment pentru comunitate.

Pentru mai multe detalii despre mărcile participante şi modelele expuse, sunteţi invitaţi să vizitaţi site-ul www.galatiautoshow.ro sau pagina de Facebook a evenimentului „GAS 2019”. De vineri, 13 septembrie, ora 9,00, până duminică, 15 septembrie, ora 24,00, circulaţia rutieră va fi închisă pe Faleza Superioară, între Parcul Viva (intersecţia cu str.Alexandru Cernat) şi Elice (intersecţia cu Prelungirea Traian) pentru desfăşurarea evenimentului. Prezentăm scuze cetăţenilor oraşului pentru disconfortul creat – au mai spus organizatorii Salonului Auto Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Salonul Auto GAS 2021, pe Faleza Superioară

Salonul auto GAS, ajuns la cea de-a X-a editie, se va desfăşura în perioada 17-19 septembrie 2021, pe Faleza Superioara, intre Parcul Viva si Elice, cu inchiderea circulatiei incepand de vineri, 17 septembrie, ora 9:00, pana duminica, 19 septembrie, ora 00:00. Galatenii pot vedea in premiera Mercedes-Benzul blindat al lui Nicolae Ceausescu. În cele trei zile, vor fi prezente peste 20 de marci de prestigiu, un stand al Politiei Rutiere, dar şi maşini de epocă de la clubul Retromobil Galaţi. Nu vor lipsi lansarile la nivel national, cu trei autovehicule prezentate in premiera.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Salonul Auto GAS 2022

Salonul Auto GAS 2022 este cel mai mare eveniment auto din regiune și va reuni peste 25 de mărci auto la categoriile autoturisme, autoutilitare și camioane. Vor fi prezentate ultimele tendințe din piața auto 2022 și vor fi expuse peste 200 de autovehicule. Ca în fiecare an, sunt așteptate premiere la nivel național, lansări de modele noi și modele ce vor fi prezente pentru prima dată în regiune și care nu sunt disponibile în showroom-urile dealearilor zonali. Evenimentul se deschide oficial vineri, 16 septembrie, la ora 17,00 și se va închide duminică, 18 septembrie, la ora 21,00.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.