Jump to content

Ziua Reginei Ana, marcată şi la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Ziua Reginei Ana, marcată şi la Galaţi

Miercuri seara, o duzină de membri gălăţeni ai Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) s-au adunat în faţa Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, de unde, purtând tricolorul cu stema regală şi însoţiţi de Imnul regal de stat (pe versurile lui Alecsandri, inclus de Enescu în finalul „Poemei Române”), au plecat pe strada Domnească spre statuia lui Ion C. Brătianu de pe Faleză, împărţind pe drum pliante în care era prezentată personalitatea Reginei Ana de România, care a împlinit ieri 90 de ani - cea mai longevivă soţie de şef de stat din istoria noastră.
Preşedintele ANRM Galaţi, Ioan Furtună, a vorbit presei prezente despre descendenţa regală daneză şi franceză a reginei, dar şi despre faptul că aceasta a fost înrolată în timpul ultimului război mondial şi că, fără emfază, a fost chiar angajată în slujbe modeste. A vorbit de asemenea despre sănătatea reginei, îmbunătăţită după o recentă intervenţie chirurgicală, dar şi despre intenţia asociaţiei, pe fondul „falimentului republican”, de a determina schimbarea Constituţiei pentru a permite restaurarea monarhiei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.