Jump to content

Peste 700 de infractori condamnaţi nu sunt de găsit


dcp100168

Recommended Posts

Peste 700 de infractori condamnaţi nu sunt de găsit

Peste 700 de infractori periculoşi sunt în libertate în momentul de faţă pentru că instanţele de judecată i-au condamnat, dar organele de urmărire penală nu au reuşit să-i găsească pentru a-i trimite după gratii. Printre cei care se sustrag de la executarea pedepselor se numără escroci, ucigaşi şi proxeneţi.
La Judecătoria Galaţi, în urmă cu trei ani erau date în urmărire 44 de persoane condamnate, pentru ca astăzi numărul lor să fie de şapte ori mai mare. Astfel, peste 300 de persoane condamnate se sustrag de la executarea pedepselor, situaţia fiind similară şi la Tribunalul Galaţi şi la celelalte judecătorii arondate, unde au fost date în urmărire alte 400 de persoane, ce au de ispăşit pedepse între 2 şi 15 ani de închisoare. În total, pedepsele pe care le au de executat infractorii care fug de justiţie depăşesc 1.000 de ani de puşcărie.
De exemplu, Emil Liviu Andrici (44 de ani) are de executat 12 ani de închisoare pentru înşelăciune, însă nimeni nu a reuşit să îi dea de urmă.
Nici proxeneţii nu sunt de găsit. Ionel Coman (33 de ani) este căutat pentru a ispăşi o pedeapsă de patru ani de închisoare după ce a racolat şi transportat mai multe tinere în Turcia, de pe urma cărora a obţinut bani şi bunuri obligându-le să practice prostituţia.
Unii gălăţeni s-au specializat pe ţepe aplicate la diverse societăţi comerciale, iar după ce s-au văzut cu banii, escrocii au dispărut ca măgarul în ceaţă. Este cazul Gianinei Elena Doroftei (40 de ani), condamnată la şapte ani de închisoare pentru delapidare după ce a cauzat un prejudiciu de 50.688.850 lei.
Numărul infractorilor care reuşesc să scape de braţul legii este din ce în ce mai mare, iar autorităţile nu par să aibă un plan pentru limitarea fenomenului. Faţă de anii trecuţi, numărul infractorilor condamnaţi care nu sunt de găsit a crescut de aproape şase ori.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.