Jump to content

Gălăţeanul Florin Ristei a uimit juriul de la "X Factor"

dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanul Florin Ristei a uimit juriul de la "X Factor"

Fostul component al trupei Amicii, care nu lipsea din playlist-urile radiourilor acum mai bine de un deceniu, a interpretat perfect o piesă din repertoriul trupei Mika

Florin Ristei spune că a venit la concursul „X Factor” la îndemnul prietenilor. „Vreau să uite toată lumea că am cântat cândva în trupa Amicii, este un concurs, şi abia acum o să-mi măsor puterile”, le-a cerut Ristei celor din public.

După o interpretare de excepţie a piesei Grace Kelly, din repertoriul trupei Mika, juriul i-a împărţit lui Florin Ristei o grămadă de „DA”. Delia i-a dat simbolic 10 de DA, iar Cheloo i-a dat şi el trei de DA.

La final, Dan Bitman a ţinut să spună ironic că „poate ne face vreo surpriză şi câştigă concursul”.

Gălăţeanul Florin Ristei a dat pe spate juriul X Factor

Revelaţia începutului celui de-al treilea sezon al emisiunii „X Factor”, de la Antena 1, a fost, duminică seară, gălăţeanul Florin Ristei. Născut pe 29 august 1987, în oraşul nostru, Florin  a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Informatică aplicată în energetică, apoi Informatică managerială la Universitatea Româno-Americană, iar în prezent urmează un master în producţie multimedia şi audio-video, la Universitatea din Bucureşti. S-a lansat în lumea  muzicală încă din anul 2000, când a lansat, împreună cu formaţia Amici, melodia „Dana”. Din 2004 până în 2012 a fost solist al trupei Marfar, iar în toamna lui 2012, Florin a decis să pună capăt „relaţiei” cu Dana şi să lanseze primul single al noului său proiect „FreeStay – Ea a fost Dana”, piesă ce încheie orice legătură cu această fată. Nu întâmplător, data debutului acestui proiect nou a coincis cu aniversarea lui Florin Ristei (25 ani),  momentul marcând şi o altfel de "naştere", pe plan muzical. Acum, la 26 de ani, talentatul gălăţean a cucerit nu doar juriul – pe „necruţătorii” Dan Bittman, Delia şi mai ales Cheloo, ci şi publicul, care s-a ridicat în picioare ascultându-l cum a interpretat piesa „Grace Kelly”, a cântăreţului britanic Mika.   
Florin recunoaşte că l-au motivat să participe la concurs colegii şi prietenii şi ne-a mărturisit  că îşi doreşte, ca şi acum 13 ani, „ca oamenii să rămână cel puţin cu încă un refren în minte şi să-şi amintească de faptul că le-am bucurat, într-un fel sau altul, tinereţea. Vreau să le arăt că pot şi vreau să surprind din nou cu o apariţie muzicală. Îmi doresc enorm să reuşesc cu FreeStay”, ne-a declarat Florin Ristei.
Miza concursului  X Factor este, după cum se ştie, suma de 120.000 de euro. „În afară de bani, mă interesează să apar, să mă cunoască lumea şi să-mi asculte cu plăcere muzica. Am promis că dacă voi câştiga, voi face o gaşcă de 10 oameni, colegi de trupă şi prieteni, şi le voi plăti tuturor o vacanţă în Thailanda”, dezvăluie îndrăgitul solist. După prestaţia de duminică, a primit o sumedenie de mesaje: „M-a bucurat faptul că aproape toate au fost pozitive. Am fost apreciat pentru modul cum am cântat, pentru felul cum am performat, au fost şi câţiva care au spus că nu e locul meu acolo, însă vreau ca pasiunea şi dorinţa mea de a cânta să răzbată şi dincolo de ecrane. Acum urmează etapele filmate, eliminatorii, unde veţi vedea dacă mă calific pentru galele live, care vor începe pe 24 noiembrie”, ne-a mai declarat Florin Ristei, gălăţeanul talentat căruia îi vom ţine pumnii strânşi în continuare.

viata-libera.ro

Tecuceanca Eliza Bunu, pe scena X Factor

„Veninosul Cheloo, sărutat de o tecuceancă”, scriam, în urmă cu un an, despre Eliza Bunu, care s-a remarcat, la emisiunea-concurs "X Factor" de pe Antena 1, nu numai prin dezinvoltură, interpretare şi talent, ci şi prin faptul că a reuşit să-l îmblânzească pe acidul şi durul Cheloo, cel mai „periculos” membru al juriului. După o mică dispută cu Cheloo, pe teme lingvistice, “coşmaruri?” vs. „coşmare”, Eliza a reuşit să-l lase „mască” pe vajnicul jurat: “Pot să te pup?”. Degeaba a căutat durul Cheloo o scăpare, „Sunt veninos”, până la urmă Eliza l-a îmblânzit şi pupat.
Tecuceanca Eliza Bunu, în vârstă de 19 ani, studentă în Bucureşti, a revenit duminică seara pe scena de la X Factor, şi a dovedit prin interpretarea piesei „I love rock’n’roll” că a progresat artistic şi vocal. Delia s-a ridicat de pe scaun şi a dansat, încurajând publicul să facă la fel. Atât Delia cât şi Dan Bittman i-au oferit câte un „Da”, şi şansa de a merge mai departe în concurs, declarându-şi bucuria că s-a întors la X Factor. Doar Cheloo a preferat să fie maliţios spunându-i în faţă "Îţi ofer şansa să fii din nou dată afară din concurs”, făcând aluzie la faptul că, la ediţia de anul trecut, a fost eliminată în faza „grupurilor”. Noi îi ţinem pumnii Elizei şi îi dorim mult succes!

viata-libera.ro

• 3 weeks later...

Sorin Bumbaru a trecut de preselecţiile X Factor

* După Florin Ristei şi tecuceanca Eliza Bunu, un alt gălăţean, Sorin Bumbaru, a trecut de preselecţiile emisiunii concurs X Factor de la Antena 1

Ca o îngheţată la soare, aşa s-a topit Delia la vederea gălăţeanului Sorin Bumbaru, în vârstă de 19 ani, manechin de ocazie. „Arăţi mai bine ca anul trecut, ce-ai făcut?”, a ţinut să afle jurata emisiunii X Factor de la Antena 1 în vreme ce îl sorbea din priviri pe frumuşelul care îşi încercase norocul muzical şi anul trecut, dar fără succes, pentru că n-a trecut de preselecţie. „Fă-o bine de data asta”, l-a rugat fierbinte vedeta care constituie, pentru Sorin Bumbaru, o muză inspiratoare.

Dacă anul trecut anteniştii l-au comparat pe chipeşul gălăţean cu Robert Pattinson, starul din din saga „Twilight”, acum s-au grăbit să-l asemene cu vârcolacul Alcide din serialul “True Blood”. Fire artistică şi visătoare, pasionat de şedinţe foto şi de actorie, Sorin Bumbaru a declarat că e dornic să lucreze cu Delia, şi a făcut tot ce i-a stat în putere s-o cucerească. A cântat piesa lui Chris Isaak „Wicked game”, însă mai mult pentru inima Deliei, pe care a privit-o intens, mai să o hipnotizeze, apropiindu-se de masa juriului. Vraja în care căzuse artista a fost ruptă de Dan Bittman care l-a oprit şi i-a atras atenţia: „Fata e cu mine - Îţi face curte aşa, pe faţă?!” - „Dar îmi face curte frumos, brută mică ce eşti!”, a ripostat Delia. Bittman l-a supus unei noi provocări, cerându-i gălăţeanului să cânte şi altceva, “Kiss” al lui Tom Jones? Delia n-a rezistat pe scaun şi i s-a alăturat pe scenă.

Banii lui Bittman

Deşi farmecul personal al gălăţeanului depăşea prestaţia lui artistică şi talentul muzical, Delia, convinsă că Sorin trebuie să meargă mai departe în concurs, i-a dat primul „Da”. Din nou Bittman a încercat să-i încurce divei planurile. I-a făcut o ofertă gălăţeanului: „Din banii mei, personali, îţi dau o mie de euro, ca să pleci, sau, dacă câştigi premiul de 120.000 de euro, nu te alegi decât cu 20.000 şi o sută e a mea!”. Sorin a acceptat a doua variantă. „Hai să terminăm cu glumele. Consider că la anul vei fi sută la sută pregătit, deci votul meu este Nu”, i-a retezat aripile necruţătorul Cheloo. Delia a apelat la public şi în cele din urmă, l-a convins pe Bittman să-i ofere gălăţeanului un „Da”, şi şansa de a merge mai departe în concurs, dar nu înainte de a-i aminti colegei de juriu că e măritată.

Pe scurt, Sorin Bumbaru i se alătură în concurs celuilalt gălăţean, Florin Ristei şi tecucencei Eliza Bunu! Succes tuturor!

viata-libera.ro

• 3 weeks later...

În cursa talentelor de la X Factor, Florin Ristei şi Eliza Bunu printre cele mai bune voci

Dintre sutele de voci, unele de-a dreptul extraordinare, altele veritabile antitalente, care s-au străduit să impresioneze juriul la X Factor, gălăţeanul Florin Ristei şi tecuceanca Eliza Bunu vor merge mai departe în marele concurs al Antenei 1. Florin Ristei face parte din echipa Deliei, iar Eliza Bunu formează o trupă cu braşoveanul Rareş Raicu şi îl are drept mentor artistic pe veninosul Cheloo.

„Ea este Dana, colega mea!”

Aşa i-a cântat Delia la videotelefon gălăţeanului Florin Ristei. Artista a ales piesa trupei „Amicii”, care l-a consacrat pe Florin Ristei, pentru a-i da vestea că din sutele de voci a fost ales pentru a intra în Bootcamp - cantonamentul de pregătire pentru spectacolele live ale X Factor.
Un telefon similar a primit şi Sorin Bumbaru, chipeşul gălăţean în faţa căruia Delia s-a topit ca o îngheţată la soare. Deşi l-a sorbit din priviri şi a promis că se va ocupa personal de el, după noua probă de talent oferită de gălăţean, Delia a trebuit să-l elimine din competiţie.
În vreme ce unii concurenţi plângeau şi părăseau X Factor, alţii, printre care şi Florin Ristei, stăteau ca pe frigare în aşteptarea verdictului. Ca să se „răcorească”, şi-au promis că se aruncă în piscină dacă merg mai departe în concurs. După ce i-a perpelit bine de tot, reproşându-le că n-au fost suficient de convingători, Delia i-a salvat anunţându-i că au trecut de primul hop! Prinsoarea trebuia respectată, aşa că Ristei a dat tonul bălăcelii generale şi s-a aruncat îmbrăcat în piscină!
În suc propriu a fiert până a dat în clocot şi tecuceanca Eliza Bunu, care formează o trupă cu braşoveanul Rareş Raicu, rapperul care l-a impresionat atât de mult pe Cheloo, încât i-a promis câteva „instrumentale”. Chiar dacă s-a calificat la X Factor individual, Eliza, studentă în Bucureşti şi „veterană” a concursului, fiind deja la a doua participare, a acceptat o prestaţie artistică în doi. După noua probă de talent, necruţătorul Cheloo a recunoscut că tecuceanca s-a descurcat mult mai bine, ba chiar că braşoveanul rapper o trage înapoi. Pentru că Eliza n-a vrut în ruptul capului să renunţe la el, Cheloo le-a dat vestea bună: merg mai departe în concurs.
Le ţinem pumnii lui Florin Ristei şi Elizei Bunu şi ne dorim să-i vedem în finală!

viata-libera.ro

Doi gălăţeni, finalişti la X Factor

Prima gală live X Factor se apropie cu paşi repezi de start. Duminică, de la 20:00, cei 15 finalişti vor da piept cu publicul, care, începând de acum, va deveni al patrulea membru al juriului şi va decide, prin SMS, cine merită să rămână mai departe în competiţie şi cine nu. Ca noutate a celui de-al treilea sezon X Factor, în fiecare gală vor pleca acasă câte 3 finalişti, fiecare mentor alegând din ultimii doi clasaţi concurenţi ai săi, în urma voturilor telespectatorilor. Cine sunt concurenţii pe care cei trei juraţi-mentori au avut curajul să îi trimită în probele decisive?

...

Florin Ristei (“Ea este Dana...”) are 26 de ani, este din Galaţi şi va rămâne în inimile tuturor drept băiatul de la Amicii care cucerea topurile muzicale cu melodia „Ea este Dana, colega mea”, deşi recunoaşte că a venit la X Factor tocmai pentru a scăpa de această emblemă. Florin cântă de la 6 ani la vioară şi de la 9 ani vocal, în trupa Amicii. A moştenit talentul pe linia maternă, atât mama, cât şi bunica lui au cântat. Momentul care l-a marcat cel mai tare a fost lansarea noului său proiect, FreeStay, pe care îl descrie drept un vis împlinit, o confirmare că poate reuşi. Viaţa nu l-a scutit de momente grele, au fost zile în care nu avea ce să mănânce, însă nu a renunţat la visul său, muzica. În prezent, Florin cântă alături de trupa sa, FreeStay, în cluburile bucureştene.

ei-sunt-finalistii-x-factor-18467143.jpg

...

Trupa Bruiaj este singura trupă din concurs formată înainte de Bootcamp, din Eliza Bunu (prezentă pentru a treia oară la X Factor) şi Rareş, ambii pasionaţi de Paraziţii. Spun despre numele lor că este tocmai deplasarea de la comun, de la banal, că vor să „bruieze” ascultătorii cu piese diferite de ce se află acum pe piaţă. Despre Eliza, prietenii spun că este varianta feminină a lui Cheloo, în vreme ce Rareş este mai introvertit.

ei-sunt-finalistii-x-factor-18467151.jpg

jurnalul.ro

Florin Ristei şi Eliza Bunu, în Galele X Factor

* Gălăţeanul Florin Ristei l-a lăsat fără cuvinte pe vorbăreţul actor Mihai Bendeac * Pentru că a vrut-o mai sexy, Mihaela Rădulescu i-a tăiat rochia tecucencei Eliza Bunu

Gălăţeanul Florin Ristei şi tecuceanca Eliza Bunu au reuşit performanţa extraordinară de a se califica - din sutele de voci care şi-au încercat norocul - între cei 15 finalişti care, începând de duminica viitoare, se vor duela în Galele live ale X Factor, pe Antena1.

Fiert în suc propriu

„Sunt un fan al lui Florin Ristei. Domnule, mie cel mai mult îmi place când rămân fără cuvinte. Atunci înseamnă că am avut în faţa mea un artist mare. Bravo!", a fost tot ce a mai putut spune actorul Mihai Bendeac, după ce l-a ascultat pe Florin Ristei cântând piesa lui Bruno Mars - „When I was your man”. Delia, din echipa căreia face parte Florin, a încercat să nu pară prea impresionată, chit că îl sorbea din priviri. Deşi părea singurul concurent nonşalant care îşi aştepta verdictul, Delia nu l-a scutit de o păcăleală numai bună să-l fiarbă la foc domol. S-a jucat cu mintea lui şi i-a dat de înţeles că drumul lui la X Factor s-a oprit, că se poate întoarce mai departe la trupa lui, „FreeStay”, pentru ca apoi să-l întoarcă din drum şi să-i dea vestea cea mare: va intra în galele live ale competiţiei.

„Bruiaj” şi-o foarfecă

„Ştii că ai o parteneră frumoasă?”, a fost prima întrebare adresată de Mihaela Rădulescu lui Rareş Raicu, rapperul care formează trupa „Bruiaj” împreună cu Eliza Bunu. Rareş şi Eliza au mărturisit că sunt doar prieteni, dar antrenorul lor, Cheloo, a ţinut să-i avertizeze: „Dacă mergeţi mai departe şi schimbaţi inele, vă fac zebre”. Piesa lor, „Nimeni pe drum”, a trupei „Spin”, a sunat perfect. Şi Mihaela Rădulescu a fost vizibil impresionată de prestaţia lor artistică, nu şi de rochia lungă şi largă a Elizei, care i s-a părut prea cuminte: „Vreau şi eu să văd un crac, un decolteu!”, a punctat diva şi, înarmată cu un foarfece, i-a făcut Elizei un ditamai şliţul, pe cusătură. La final, Cheloo i-a pus pe jar: „Sunt pregătit să renunţ la tine - i-a zis lui Rareş. Eliza merge mai departe, cu alt băiat, din altă trupă!”. Realmente dezamăgiţi de situaţie, cei doi componenţi ai trupei Bruiaj au primit vestea adevărată: „Mergeţi în gale!”. „Să-i spui lui Cheloo că-l iubesc!”, a venit, prin telefon, replica de la mama Elizei.
Baftă Eliza, succes Florin!

viata-libera.ro

• 2 weeks later...

Florin Ristei şi „Bruiaj”, preferaţii publicului

Artistul gălăţean Florin Ristei şi trupa „Bruiaj”, din care face parte tecuceanca Eliza Bunu, se apropie cu paşi siguri de marea finală a competiţiei X Factor de la Antena 1. Cea dea doua ediţie a Galelor Live X Factor a fost difuzată vineri seara, la aniversarea a 20 de ani de Antena 1, iar Eliza şi Florin au fost extraordinari.
Forţă, emoţie şi nesfârşită sensibilitate a transmis din plin Florin Ristei, interpretând excepţional piesa Mihaelei Mihai „Salcia” – „De-ai fi tu salcie la mal,/ M-aş face râu la umbra ta”. Dan Bittman a fost primul care i-a spus „Bravo!”. Până şi pretenţiosul Cheloo a fost impresionat şi a recunoscut-o direct: „Asta înseamnă cu adevărat să cânţi, să ai Factorul X. Din păcate, asta înseamnă şi să fii în altă echipă, nu-mi pare rău şi chiar nu-mi pare rău dacă tu câştigi anul acesta. Eşti unul dintre ce-i mai puternici concurenţi”. „Aşa e! Extraordinar a sunat piesa”, a întărit şi Delia care l-a aplaudat în picioare.
„Pitbuliţa nebună” - aşa a numit-o antrenorul Cheloo pe tecuceanca Eliza Bunu, componentă a trupei „Bruiaj”. Artista a scăpat de ghipsul de la picior şi s-a dezlănţuit împreună cu Rareş Raicu interpretând piesa Deliei, „Vino la mine”, de pe vremea când era în trupa „N&D”. Trupa a rescris versurile cântecului şi le-a ieşit chiar o piesă mai bună decât originalul. Delia a lăudat-o pe Eliza, iar Cheloo le-a spus în faţă că la repetiţii l-au enervat degeaba. Antrenorul i-a muştruluit bine, dar cu folos!
Atât Florin Ristei cât şi trupa „Bruiaj” au fost salvaţi de publicul care i-a votat şi s-au calificat fără emoţii în etapa următoare a Galelor X Factor, fără să treacă prin furcile caudine ale vreunui duel.
Le dorim succes în continuare!

viata-libera.ro

• 2 weeks later...

Ristei merge mai departe şi după seara de azi. E foarte bun, fără dubii.

Florin Ristei s-a calificat în semifinalele concursului "X Factor"

„Nu e nimic să compenseze lipsa ta/ Aş da orice să te am în preajma mea/ De când ai plecat, eu m-am schimbat în bine/ Şi oriunde eşti, ai fi mândru de mine”, acestea sunt versurile emoţionante pe care tecuceanca Eliza Bunu le-a scris cu gândul la fratele ei decedat mult prea devreme. Puse pe melodia lui Puff Daddy, „I'll be missing you”, interpretată de Eliza şi partenerul său de scenă, Rareş Raicu, alături de care formează trupa „Bruiaj”, versurile au reuşit să răvăşească publicul şi juriul "X Factor". Din păcate, deşi prestaţia „Bruiaj” a fost impecabilă, au ajuns la duel cu o altă trupă. Eliza a încercat să-şi stăpânească emoţiile şi alături de partener a interpretat o piesă puternică, produsă de doi maeştri ai rapului, Eminem şi Skylar Grey. Cheloo, antrenorul lor, nevoit să aleagă între cele două trupe, a preferat să renunţe la „Bruiaj”.
De la extaz la agonie şi înapoi a trecut şi Florin Ristei. După ce a dat tot ce-a fost mai bun din el cântând piesa lui Freddie Mercury, „Don't Stop Me Now”, Ristei a aflat cu surprindere că va trebui să facă faţă unui duel. Florin a reuşit să se mobilizeze exemplar şi a interpretat cu aceeaşi forţă piesa Boyz II Men „End Of The Road”, ferm convins că drumul lui nu se termină acolo! Salvarea lui a venit din partea Deliei, care a decis că Florin trebuie să meargă mai departe, în semifinale.
Îi ţinem pumnii lui Florin Ristei şi suntem siguri că de Eliza Bunu şi de trupa "Bruiaj" sigur vor mai auzi.

viata-libera.ro

Oh Happy Day, ce i-au făcut lui Ristei…

Semifinala X Factor 2013  care va avea loc duminică 15 decembrie îi va reuni pe November și Double X (echipa lui Cheloo), Alex Mațaev și Florin Ristei (echipa Deliei) și pe Mădălina Lefter și Bogdan Bratiș (echipa lui Dan Bittman). Fiecare concurent vrea să atragă susținători cât mai mulți pentru semifinală. Și, se promovează fiecare cum știe mai bine. Fie cu un flyer pe la școală, fie printre prieteni. Colegii de trupă ai zâmbărețului Ristei i-au pregătit ceva… mai mult cu titlul simbolic: „Oh Happy Day, votați RISTEI”… citește mai departe pe xfactor.a1ro. Vezi aici video cu melodia pe care a interpretat-o artistul la duel.

Gălăţeanul Florin Ristei a ajuns în finala X Factor

* Delia îl vede deja va find câştigător al concursului de la Antena 1

Gălăţeanul Florin Ristei a trecut duminică seara cu brio de cele două etape ale semifinalei şi, bazându-se doar pe voturile publicului, a intrat în marea finală a concursului X Factor. Artistul a oferit două momente excepţionale aşa că nu e deloc de mirare că a fost ales între cele patru voci care se vor lupta duminica viitoare pentru podiumul concursului.
Super-duet al gălăţenilor
În prima etapă a semifinalei fiecare dintre cei şase concurenţi a susţinut un duet alături de o vedetă a muzicii. Şi dacă adversarii săi au cântat alături de Paula Seling, Luminiţa Anghel sau Cătălin Goia, Florin Ristei a avut-o drept parteneră de microfon pe gălăţeanca Lora. Florin a mărturisit că o cunoaşte pe Lora din Galaţi, încă de pe când avea doar 7-8 ani. „Mama lui l-a lăsat în grija mea. Acum o să le spun tuturor cum te duceam eu noaptea să faci pipi”, l-a făcut de… baftă vedeta. Îmbrăcată extrem de sexy, Lora a cântat excepţional alături de un Florin Ristei carismatic, plin de viaţă şi de voce, piesa „Somebody that I used to know”, dăruind telespectatorilor un duet de zile mari. „Îm place foarte mult atitudinea lui Ristei. În primul rând cântă foarte bine şi nu simte nevoia să înduioşeze pe nimeni”, a spus durul Cheloo. Dan Bittman a recunoscut că Ristei reprezintă o concurenţă serioasă şi chiar un pericol pentru concurenţii săi. După emoţiile prelungi ale unui voting, Ristei a fost salvat de public şi a trebuit să treacă de o nouă probă.
Zânele i-au purtat noroc
În cea de-a doua etapă a semifinalei, Florin a mizat pe un cântec câştigător - „Fairytale” cu care Alexander Rybak şi-a adjudecat trofeul Eurovision. La fel ca şi artistul care a lansat melodia, Florin Ristei a cântat şi la vioară, a zâmbit tot timpul, şi a recreat atmosfera unei poveşti cu zâne! „Ca X Factor să aibă sens anul acesta, Ristei trebuie să fie în finală!”, a exclamat cel mai dur jurat, Cheloo. Despre Delia, antrenoarea lui Florin trebuie să spunem că îl priveşte deja ca pe un câştigător al X Factor. Cert este că voturile publicului, pe care gălăţeanul l-a cucerit, l-au salvat pe Florin şi l-au trimis în marea finală.
Îi ţinem pumnii şi aşteptăm cu interes finala. Cei care vor decide cine va fi marele câştigător sunt telespectatorii, votând la numărul de telefon 1313.

viata-libera.ro

Alex Maţaev şi Florin Ristei, favoriţi la câştigarea trofeului

Au mai ramas cateva zile pana la marea Finala a celei de-a treia editii X-Factor din Romania. Pentru al treilea an consecutiv, Stanleybet ofera romanilor posibilitatea de a paria pe castigatorul talent-show-ului.

Vazut de bookmakerii Stanleybet ca principalul favorit la castigarea trofeului cu o cota de 1.90, Alex Maţaev va trebui sa-l invinga pe principalul sau contracanditat, mult mai experimentatul Florin Ristei. Devenit celebru cu piesa „Dana” la inceputul anilor 2000, acesta are o cota de 2.25 la castigarea concursului.
Cotele oferite de Stanleybet pentru finalistii concursului sunt:
· Alex Mataev 1.90
· Florin Ristei 2.25
· Madalina Lefter 7.50
· Bogdan Bratis 10.0
Stanleybet

Gălăţeanul Florin Ristei, în finala X Factor. Votaţi-l la 1313!

Exuberanţă, talent, o voce extraordinară, energie, tinereţe şi un zâmbet cum altul nu există, adică Florin Ristei! Artistul gălăţean va intra duminică seara, de la ora 20,30, la Antena 1, în marea finală a competiţiei „X Factor”. Şi e hotărât să dea ce-i mai bun din el, aşa cum a făcut-o şi până acum. Iar dacă mai aveţi semne de îndoială, e suficient să ascultaţi „Salcia” sau „Fairytale” în interpretarea lui şi-o să vă convingeţi că Dan Bittman are dreptate e „un artist complet”. Delia ştie ce spune când îl priveşte ca fiind deja marele câştigător, iar Cheloo ştia de săptămâna trecută că, fără Ristei, finala "X Factor" n-ar avea nici farmec, nici sens.
Între două repetiţii şi filmări, Florin le-a transmis tuturor gălăţenilor mesajul său: „Mulţumesc tuturor pentru susţinere. Îmi doresc să nu vă dezamăgesc şi vă promit cât mai multe concerte aproape de sufletele voastre. Pentru voi cant, pentru voi vreau să fac muzică. În finală o să dau pe scenă tot ce am mai bun şi îmi doresc ca lucrul ăsta să vă convingă să puneţi mâna pe telefon şi să-mi daţi votul vostru de încredere la 1313 cu textul RISTEI. Rolurile noastre acum sunt foarte bine stabilite… Eu voi performa cum ştiu eu mai bine, dar, pentru a câştiga, doar voturile voastre contează. Eu sunt pregătit să-mi fac partea cât mai bine, voi?”. E clar, trimiteţi SMS la 1313 cu textul „RISTEI”. Baftă Florine!

viata-libera.ro

Florin Ristei a câştigat X Factor 2013!

Bittman îi ştie de mult valoarea, Cheloo l-a apreciat în finală, Delia l-a susţinut la fiecare gală iar publicul a votat pentru el - Florin Ristei, Marele Câştigător X Factor 2013!

În timp ce Alex Maţaev a primit înfrângerea cu zâmbetul pe buze, Florin Ristei a fost în extaz! Extazul câştigării titlului de cel mai bun concurent X Factor.

„Cu siguranţă au fost şi momente când m-am trezit şi am crezut că nu mai pot... dar m-am îmbărbătat. Îi mulţumesc lui Alex Maţaev că a ridicat ştacheta. Este şi perioada Sărbătorilor, am primit cel mai frumos cadou posibil!”, a exclamat Florin, nebun de fericire!

a1.ro

Publicul l-a ales pe Florin Ristei

Gălăţeanul Florin Ristei şi-a adjudecat duminică noaptea marele trofeu al concursului X Factor de la Antena 1 şi cecul în valoare de 120.000 de euro. Dacă până acum Ristei rima doar cu 1313, numărul de SMS la care artistul putea fi votat pentru a rămâne în concurs, de data aceasta Florin Ristei rimează cu marele câştigător al X Factor Sezonul III. Trebuie spus că artistul a trecut de două ori prin furcile caudine ale votului telespectatorilor şi a ieşit învingător.

Numai Cerul era deasupra sa

Seara de concurs a început pentru Florin Ristei cu piesa „Stay”, interpretată excepţional în duet cu Delia, mentorul său muzical în această competiţie. Florin a primit încurajările calde ale colegilor săi de breaslă printre care Andreea Bălan, Xonia, Jean de la Craiova şi Bodo, toţi ferm convinşi că artistul gălăţean e cel mai bun şi trebuie să câştige.

A urmat un alt moment extraordinar: Florin a cântat melodia trupei Proconsul - „Cerul”, apoi s-a dat start vot, în competiţie urmând să rămână doar doi concurenţi din cei patru finalişti. Când emoţiile stăteau să dea în clocot, s-a anunţat rezultatul: Florin Ristei a fost preferatul publicului, fiind primul salvat şi intrat în marea finală. S-a adeverit astfel ceea ce-i spusese Bodo, solistul trupei Proconsul: „Dragă Florine, nu-ţi face nici un fel de grijă, de câte ori a intrat cântecul Cerul în concurs, în orice concurs din România sau de peste hotare, cel care l-a cântat a ieşit pe locul întâi”.

Bătălia finală

Florin a rămas să lupte pentru marele trofeu X Factor cu Alex Maţaev, venit de peste Prut. Ultima probă a concursului a fost, de fapt, un duel între cei doi mari finalişti. Ristei a oferit un nou moment de excepţie interpretând cântecul „Bed of Roses”. Când liniile de vot s-au redeschis, emoţiile cu greu mai puteau fi ţinute în frâu! În clipa în care Răzvan şi Dani, prezentatorii show-ului, au anunţat numele marelui câştigător al X Factor 2013, Florin Ristei, gălăţeanul a explodat de fericire! „Cu siguranţă au fost şi momente în care am simţit că nu mai pot, că nu mai vreau, dar m-am îmbărbătat. În afară de a le mulţumi lui Dan Bittman, Deliei şi lui Cheloo, trebuie să-i mulţumesc şi lui Alex Maţaev care a ridicat ştacheta! Le mulţumesc românilor care au votat. E şi perioada sărbătorilor, cred că e cel mai frumos cadou pe care aş fi putut vreodată să-l primesc”, a mărturisit extaziat, Florin Ristei. Cerându-i-se să caracterizeze X Factor III într-un singur cuvânt Florin a spus: “Cred că doar aş tăcea şi m-aş înclina în faţa lor”, făcând o reverenţă în faţa publicului.

Gălăţeanul a ţinut să încheie ultima noapte de X Factor cu piesa „Fairytale”.

Felicitări Florin Ristei!

viata-libera.ro

Florin Ristei este marele castigator de la X Factor
Florin Ristei, artistul de 26 de ani, din Galati, a castigat, duminica seara, finala X Factor si marele premiu in valoare de 120.000 de euro.
Ristei, fostul solist al trupei “Amicii”, cu care facea senzatie la inceputul anilor 2000, a fost preferat in dauna lui Alex Mataev, artistul de peste Prut care le-a impresionat mai ales pe doamne si domnisoare cu modul senzual in care a interpretat mai multe balade rock.
Desi s-a vehiculat varianta conform careia Ristei a fost impus drept castigator pentru ca este favoritul Deliei, trebuie precizat ca inclusiv Cheloo, cel mai dur dintre jurati, a fost cucerit de prestatiile galateanului. “Mi-a placut Ristei de la bun inceput. Nu a umblat la coarda sensibila. Doar a venit si a cantat” a fost declaratia clara a lui Cheloo.
Ristei si Mataev au ajuns sa se bata pentru marele premiu, dupa ce publicul a avut un rol important in eliminarea altor doi finalisti, Bogdan Bratis si Madalina Lefter, elevii lui Dan Bittman.
Inainte de final, Ristei anunta ca banii se vor duce pe achitarea creditului facut pentru apartamentul in care locuieste, pe o vacanta de trei saptamani cu prietenii in Thailanda si pe proiecte muzicale.
enational.ro

Florin Ristei, marele câştigător al X Factor: "Cel mai frumos cadou pe care aş fi putut vreodată să-l primesc"

Exuberant, carismatic, mereu cu zâmbetul pe buze şi extrem de talentat, gălăţeanul Florin Ristei a câştigat duminică noaptea marele trofeu al concursului X Factor de la Antena 1 şi cecul în valoare de 120.000 de euro. Trebuie spus că artistul a trecut de două ori prin furcile caudine ale votului telespectatorilor şi a ieşit învingător. Şi culmea, aflaţi că Florin nu voia deloc să participe la concurs, dar colegii din trupa lui, FreeStay, au tras de el, l-au motivat şi l-au adus de mânuţă la X Factor!

Numai Cerul a fost deasupra lui

Finala X Factor i-a adus faţă în faţă pe cei mai buni şi mai votaţi patru concurenţi: Florin Ristei şi Alex Maţaev - elevii Deliei şi pe Mădălina Lefter şi Bogdan Bratiş, elevii lui Dan Bittman, Cheloo, cel de-al treilea membru al juriului neavând nici un competitor pe scenă. Seara de concurs a început pentru Florin Ristei cu piesa Rihannei, „Stay”, interpretată excepţional în duet cu Delia. Florin a primit încurajările calde ale colegilor săi de breaslă printre care Andreea Bălan, Xonia, Jean de la Craiova şi Bodo, toţi ferm convinşi că artistul gălăţean e cel mai bun şi trebuie să câştige.
A urmat un alt moment extraordinar: Florin a cântat melodia trupei Proconsul - „Cerul”, apoi s-a dat start vot, în competiţie urmând să rămână doar doi dintre cei patru finalişti. Când emoţiile dădeau în clocot, s-a anunţat rezultatul: Florin Ristei a fost preferatul publicului, fiind primul salvat şi intrat în marea finală. S-a adeverit astfel ceea ce spusese Bodo, solistul trupei Proconsul: „Dragă Florine, nu-ţi face nici un fel de grijă, de câte ori a intrat cântecul Cerul în concurs, în orice concurs din România sau de peste hotare, cel care l-a cântat a ieşit pe locul întâi”.

Luptă foarte strânsă

Pentru marele trofeu, Florin s-a duelat muzical cu Alex Maţaev, rockerul în vârstă de 22 de ani, născut în oraşul Bălţi, dar care locuieşte în Kiev. Este remarcabil faptul că un artist de peste Prut, valoros, a fost atât de bine primit de publicul românesc şi susţinut pas cu pas până în marea finală. Bătălia între cei doi a fost extrem de strânsă, mai ales că Alex a câştigat anul trecut 50.000 de euro şi un contract cu o casă de discuri din Bucureşti, în urma altei emisiuni-concurs „Fabrica de staruri“!
Ristei a oferit un nou moment de excepţie interpretând cântecul „Bed of Roses”, iar Maţaev a contraatacat cu “I don't wanna miss a thing”. „E o finală excepţională între doi artişti compleţi deja. Pot să plece de mâine să cânte unde vor ei în lumea asta. Vă felicit pe amândoi”, a spus Dan Bittman. Dacă ar fi fost după Delia, ar fi împărţit premiul în două, dar, cum nu se putea, a cerut publicului să voteze cu sufletul. Şi asta s-a întâmplat!
În clipa în care Răzvan şi Dani, prezentatorii show-ului, au anunţat numele marelui câştigător al X Factor 2013, Florin Ristei, gălăţeanul a explodat de fericire! Alex şi-a primit cu zâmbetul pe buze şi cu demnitate înfrângerea. Euforic, Florin a mărturisit: „Cu siguranţă au fost şi momente în care am simţit că nu mai pot, că nu mai vreau, dar m-am îmbărbătat. În afară de a le mulţumi lui Dan Bittman, Deliei şi lui Cheloo, trebuie să-i mulţumesc şi lui Alex Maţaev, care a ridicat ştacheta! Le mulţumesc românilor care au votat. E şi perioada sărbătorilor, cred că e cel mai frumos cadou pe care aş fi putut să-l primesc vreodată”, a mărturisit extaziat, Florin Ristei. Gălăţeanul a ţinut să încheie ultima noapte de X Factor cântând la voce şi vioară, şi dansând piesa „Fairytale”, a lui Norway Alexander Rybak, marele câştigător al concursului Eurovision 2009. Felicitări, Florin Ristei!

Cine este Florin Ristei

N-a câştigat Eurovision, dar a devenit X Factor! Florin Ristei s-a născut pe 29 august 1987, în Galaţi, a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Informatică aplicată în energetică, apoi Informatică managerială la Universitatea Româno-Americană, iar în prezent urmează un master în producţie multimedia şi audio-video, la Universitatea din Bucureşti. S-a lansat în lumea muzicală încă din anul 2000, cu formaţia Amici şi melodia „Dana”. Din 2004 până în 2012 a fost solist al trupei Marfar, iar în toamna lui 2012, Florin a decis să pună capăt „relaţiei” cu Dana şi să revină pe piaţa muzicală cu proiectul FreeStay, propria sa trupă. În primăvară, FreeStay a reuşit să ajungă până în finala Eurovision România cu piesa „Criminal Mind”.
Fericit, dar şi foarte obosit, Florin Ristei, a acceptat să ne răspundă cum e să fii X Factor 2013. „Aşa cum am spus şi pe scenă, când mi-au cerut să caracterizez într-un singur cuvânt X Factor, nu pot decât să tac şi să mă înclin! Este ceva unic! N-am mai simţit aşa ceva niciodată şi nu se compară cu nimic! Am mai cântat în concursuri, în festivaluri, în spectacole, dar niciodată n-am avut asemenea emoţii! Este incredibil să ştii că oamenii dau SMS-uri pentru tine, că te votează. Am fost nebun de emoţii! Mă bucur că oamenii au votat şi cu inima, dar şi cu urechea şi le mulţumesc”, ne-a declarat Florin Ristei. Când îl auzim în concert în Galaţi? Cel mai probabil în luna februarie, pentru că Florin abia aşteaptă să cânte pentru gălăţenii lui. Cert este că mâine seară va ajunge şi el acasă, la Galaţi, pentru a petrece Crăciunul alături de familia care l-a susţinut şi l-a încurajat clipă de clipă.

viata-libera.ro