dcp100168 Posted September 22, 2013 Posted September 22, 2013 Parcare luată în stăpânire cu japca în Mazepa* De mai bine de un an, o parcare publică din cartierul central al oraşului este „asigurată” de câţiva locatari cu sisteme de blocare care fac imposibil accesul „intruşilor”Lupta pentru locurile de parcare atinge cote inimaginabile în cartierele Galaţiului, mai cu seamă în cele centrale, unde parcul auto este simţitor mai mare decât în alte zone ale oraşului. Proprietari a câte două şi chiar trei autoturisme, unii gălăţeni care stau în buricul târgului au ajuns să recurgă la metode nu doar neortodoxe, dar şi ilegale, pentru a fi siguri că au unde să-şi lase maşinile, numai că acest aspect nu este văzut cu ochi buni de ceilalţi vecini.Asta se întâmplă, de exemplu, de mai bine de un an, în parcarea răsărită pe un fost spaţiu verde din vecinătatea blocului LC 9. Locul care ar fi putut foarte bine să servească pentru staţionarea maşinilor tuturor locatarilor, fără discriminare, dar şi ale celor veniţi în vizită, a fost transformat într-o parcare exclusivistă de câţiva proprietari din zonă, care au montat „pe şestache” opt sisteme de blocare, astfel încât doar ei să îşi poată lăsa maşinile acolo, şi nu altcineva. În cazul în care vreun vecin sau alt musafir îndrăzneşte să ocupe un loc unde nu este activat sistemul, fie îl blochează, fie ies direct la atac.„Zilele trecute l-au blocat pe tatăl meu. Am un băieţel de un an şi opt luni, iar tatăl meu a parcat acolo cinci minute, cât să îl aducă în casă. Când a revenit, îl blocaseră. Nu se poate aşa ceva. Unii au câte două sau chiar trei maşini, pe una o scot şi le parchează pe celelalte. Acolo, deşi ar trebui să poată parca toată lumea, e interzis. Când parchezi acolo, ei te blochează sau, dacă nu, fac un scandal monstru”, ne-a spus Daniel Ursache, un locatar al blocului LC 9, care zilele trecute a făcut şi o sesizare la Poliţia Locală.Abuz cu ştiinţa autorităţilorSituaţia este cunoscută de cei care ar trebui să ia măsuri aproape de când au fost montate sistemele de blocare, dar nici în ziua de astăzi lucrurile nu s-au schimbat în vreun fel. Mecanismele sunt la locul lor, iar cei care le-au montat sunt tot atât de vehemenţi în a-şi proteja investiţia. Soluţii ar exista dacă ar fi puţină voinţă, mai ales că persoanele competente să ia atitudine sunt, în primul rând, poliţiştii locali. Din câte se pare, însă, patrulele celor de la Disciplina în construcţii ori nu trec pe acolo, ori procedurile de identificare a celor vinovaţi sunt extrem de complicate.„Clar acele sisteme nu au fost montate de noi sau cu aprobarea noastră. Competenţi în rezolvarea problemei şi luarea măsurilor care se impun sunt cei de la Disciplina în Construcţii”, ne-a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.Doar pentru firmeCu adevărat problematic este că parcarea de la LC 9 nu este singura zonă unde cetăţenii cu „iniţiativă” şi-au montat astfel de mecanisme în dorinţa de a-şi apăra locurile. Ştiu prea bine probabil că, cel puţin a nivel oficial, sunt greu de identificat şi sancţionat. În plus, prima sancţiune prevăzută de lege este doar un avertisment şi numai dacă se dovedeşte că cel vizat ignoră sancţiunea şi nu scoate sistemele, poate primi o amendă de cel puţin 1.000 de lei. Asta în condiţiile în care persoanele fizice nu pot, legal, primi autorizaţii pentru montarea unor asemenea sisteme, posibilitatea fiindu-le garantată doar firmelor.viata-libera.ro
AdiTZA21 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa = cand pleaca vecinul, se ia una bucata flex (1500W) si se taie bariera. Sau se poate trece la dezumflarea sistematica (zilnica) a cauciucurilor. Asta pana se invata melteanul ca parcarea la oras nu e la fel cu parcarea in curte la tara, de unde au migrat....Sau, asa cum ceilalti sunt blocati, se poate lua una bucata masina "Programul Rabla" si se poate bloca cimpanzeul respectiv pana se va invata ca blocarea nu e civilizata. In alta ordine de idei, pentru orice necioplit exista unelte / metode de finisare. Unele mai ortodoxe, altele mai pe intelesul ciumpalacului de oras.
mambo Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 în parcarea răsărită pe un fost spaţiu verdepai nu e totuna cu parcarea publica. se intelege ca parcarea a fost initiata fara autorizatie de cativa locatari din zona. deci cei care au riscat si au amenajat ilegal parcarea au tot dreptul sa o foloseasca. riscul e al lor.
LaurX82 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 Cand pisica nu-i acasa, joaca soarecii pe masa = cand pleaca vecinul, se ia una bucata flex (1500W) si se taie bariera. Sau se poate trece la dezumflarea sistematica (zilnica) a cauciucurilor. Asta pana se invata melteanul ca parcarea la oras nu e la fel cu parcarea in curte la tara, de unde au migrat....Sau, asa cum ceilalti sunt blocati, se poate lua una bucata masina "Programul Rabla" si se poate bloca cimpanzeul respectiv pana se va invata ca blocarea nu e civilizata. In alta ordine de idei, pentru orice necioplit exista unelte / metode de finisare. Unele mai ortodoxe, altele mai pe intelesul ciumpalacului de oras. Ai curaj sa faci asta ? Da ai daca nu ai masina sau ai garaj sau nu parchezi masina in zona si nu stie "specimentul" care iti e masina sau cine a facuta. Ca alfel la cat de tampiti si bolnavi sunt, poti sa te trezesti cu masina varza sau altele tu la randul tau ii faci masina si mai varza si tot asa pana la batai politie chesti... nu se merita. Doar legea sa faca ceva dar....
AdiTZA21 Posted September 23, 2013 Posted September 23, 2013 (edited) Se poate.... da vina pe Zana Parcarilor .... A venit noaptea si a facut vraja alba de magie voodoo si a scapat gainat de pasarea ceriului amestecat cu acetona pe capota monsieur-ului.... Din partea mea, sa cheama politia la mine, eu ma duc la politie primu' si zic ca eu nu stiu nimica de masina avariata de Zana Parcarilor. Am gasit decat masina mea vandalizata prin loviri repetate cu obiect indoitor de tabla. Vedeti sefu' bligadiel, mie vecinu' ala lau, mi-a lovit masina mea pen' ca are palcare plivata si zice ca eu am stlicat masina lui.....MINTE domnu' militian local.... eu nu am facut nimica la masina lui. Fumam o tigala la geam si am vazut o tanti, imblacata in galben, cu levielul pe langa masina lui. Atunci, am intlat in casa pen' ca s-a telminat tigala. Cand am cobolat la masina mea, am gasit pe vecinu' jmekeru' palcalii ca imi viola masina cu cheile de la masina lui.... Eu nu am vazut nimic...palol...HAC!!! Edited September 23, 2013 by AdiTZA21
dcp100168 Posted October 15, 2013 Author Posted October 15, 2013 Parcările publice din Galaţi, (dez)ocupate după bunul plac!* În timp ce mai mulţi proprietari ai blocului LC 9, care îşi "rezervaseră" opt locuri din parcarea publică cu sisteme speciale, au scos mecanismele, câţiva gălăţeni care stau în Micro 16 încă beneficiază de maşinăriile pe care şi le-au montat cu mâna lor Parcarea publică aferentă mai multor blocuri din Mazepa, care anul trecut a fost "asezonată" cu opt sisteme de blocare montate de câţiva proprietari de la LC 9, este din nou la dispoziţia tuturor. Situaţia pe care "Viaţa liberă" v-a relatat-o ultima dată în urmă cu trei săptămâni era de natură să inflameze spiritele atât în rândul celor ce locuiesc în zonă şi care nu puteau să îşi lase maşinile în locul cu pricina din cauza mecanismelor care asigurau exclusivitatea celor care le-au pus, dar şi a "vizitatorilor", care nu odată avuseseră surpriza de a se trezi fie cu autoturismul blocat, fie cu scandal. Unul dintre vecinii nedreptăţiţi a făcut chiar sesizare la Poliţia Locală ca urmare a unui astfel de incident, numai că până să apuce autorităţile să dea oficial de urma celor care au pus sistemele şi să dispună măsuri, mecanismele s-au făcut nevăzute."Oamenii noştri s-au dus în teren şi au făcut o serie de verificări. Până să identifice persoanele, sistemele, care fuseseră montate fără aprobarea nostră, au fost scoase din asfalt", a precizat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi."Capcane" pe strada LebedeiO situaţie similară cu cea care exista până nu demult în Mazepa se regăseşte şi în Micro 16, în parcarea din spatele cabinetelor medicale din zona Bingo. O parte din parcarea publică aferentă blocului L de pe strada Lebedei este "rezervată" de câţiva ani cu trei sisteme, probabil de locatari care s-au temut să nu rămână fără loc din cauza celor aflaţi în tranzit în zonă. Preocupaţi de faptul că zona este destul de aglomerată datorită cabinetelor şi altor firme, proprietarii au omis probabil că ocuparea parcărilor publice cu sisteme de către persoanele fizice este abuzivă şi se sancţionează cu amenzi usturătoare.viata-libera.ro
Recommended Posts