Jump to content

Sistem informatic la spitalul din Tecuci


dcp100168

Recommended Posts

Sistem informatic la spitalul din Tecuci

* Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci va cheltui în jur de 1.450.000 de lei pentru crearea unui sistem informatic care să ajute la gestionarea mai eficientă a datelor pacienţilor şi la facilitarea comunicării dintre diferitele compartimente ale instituţiei * Banii necesari proiectului provin din fonduri europene

Programate să înceapă la jumătatea lunii octombrie, lucrările pentru modernizare vor fi gata, promite conducerea spitalului, la sfârşitul lui februarie 2014. „Prin dezvoltarea sistemului informatic şi informaţional urmărim, în primul rând, creşterea calităţii serviciilor medicale. Va fi dezvoltată şi extinsă reţeaua de calculatoare din interiorul spitalului, ceea ce va permite utilizarea unor servere noi. De asemenea, va fi asigurat un suport fizic (hardware) completat şi de softuri noi. Tehnica de calcul va fi şi ea mai performantă. Şi la aparatul de radiologie vor fi aduse îmbunătăţiri, renunţându-se la tehnica de lucru cu filme de care dispunem în prezent”, a explicat inginerul Teodor Negru, managerul spitalului tecucean.

De ce „mai eficient”

Pacienţii vor beneficia de pe urma acestor investiţii prin faptul că vor fi nevoiţi să aştepte mai puţin pentru un consult sau pentru efectuarea unei investigaţii medicale. Practic, odată ce se prezintă în spital, toate datele bolnavului vor fi introduse în sistem, aceste informaţii fiind disponibile mai apoi în timp real în fiecare cabinet. Astfel, va dispărea arhicunoscuta şi frustranta plimbare a fişelor pacienţilor din secţie în secţie.
Un alt beneficiu constă în faptul că se va şti „la zi” de ce medicamente mai dispune farmacia spitalului şi ce servicii medicale pot fi oferite. Ar trebui să dispară în acest fel „golurile” de anumite produse farmaceutice din depozitul farmaciei.

Medicină în faţa calculatorului

Bolnavii care au primit tratament în spital vor vedea cu exactitate ce reţete le-au fost prescrise şi la ce investigaţii medicale au fost supuşi. Cu un dispozitiv conectat la internet vor putea introduce într-o platformă CNP-ul pentru a avea acces la toate aceste date.
Până în prezent, patru spitale gălăţene beneficiază de sisteme  informatice asemănătoare: Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Copii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. În spitalele din multe alte judeţe astfel de sisteme informatice au devenit deja o obişnuinţă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.