Jump to content

Gălăţenii au început să-şi cumpere maşini noi


dcp100168

Recommended Posts

Gălăţenii au început să-şi cumpere maşini noi


* De cinci ori mai mulţi gălăţeni şi-au cumpărat maşină nouă, în luna august

Cel mai bine, pe piaţă, merge noua generaţie de la Dacia N-a crescut substanţial puterea de cumpărare a gălăţeanului, ba chiar poată că a mai scăzut pe alocuri, aşa că nu a întinerit cine ştie ce parcul auto judeţean, la început de toamnă. Totuşi, maşinile noi s-au vândut mai bine în august ca în oricare altă lună din prima jumătate a acestui an. Nu pentru că marile brand-uri străine ar fi ieftinit şi nu pentru că ar fi intervenit statul român cu vreun sprijin mai motivant pentru întinerirea parcului auto, ci pentru că Dacia a scos modele noi, care au încântat zeci de gălăţeni ce şi-au pus pielea-n băţ, luând leasing sau au dus mâna la portofel şi au plătit maşinile cu bani cash. Oricum ar fi, faţă de o medie de puţin peste zece maşini noi înmatriculate în Galaţi pe lună, în august s-au înmatriculat nu mai puţin de 51 de astfel de autovehicule. Iată evidenţa, pe mărci şi număr de unităţi: Dacia (36), Fiat (2), Mercedes (3), Opel (3), Renault (1), Toyota (1), Ford (1), Citroen (1), Chrysler (1), Mazda (1) şi BMW (1).

De trei ori mai multe Dacii

Dacă din ianuarie până în iulie, inclusiv, Dacia n-a vândut mai mult de zece maşini pe lună în judeţul nostru, în august gălăţenii au cumpărat 32 de Loganuri noi, două Dustere şi un Sandero. Preţul celui mai vândut model, noul Logan, începe de la circa 6.790 de euro, cu tot cu TVA. Sandero, de asemenea un model popular, costă de la 6.900 de euro în sus, iar preţul pentru un Duster începe de la 11.250 de euro.

Autoutilitarele, pentru cine are nevoie

S-a mai înmatriculat în cursul lunii trecute şi o autoutilitară Fiat Panda nouă, care pleacă de la 10.000 de euro, iar un alt gălăţean şi-a cumpărat un Renault Trafic, al cărui preţ cu discount începe de la peste 15.000 de euro. Mercedesul Vito 116, înmatriculată în august, costă de la 27.000 de euro în sus, cu TVA. De cele mai multe ori, autoutilitarele cu preţuri care sar de 15.000 de euro sunt noi pentru că puţini sunt cei care-şi permit să le plătească altfel decât în leasing.

Mai ieftin sau de lux

N-o duce deloc prost gălăţeanul care a dat circa 40.000 de euro pe un BMW Xdrive 320D, la fel cum nu s-au zgârcit la bani nici cei care şi-au cumpărat Mercedes: un GL 350 Bluetec de peste 75.000 de euro cu TVA şi un ML 350, mai mic decât GL, dar care tot costă peste 50.000 de euro într-o variantă de echipare superioară.
Cine n-a avut chiar atât de mulţi bani, dar a vrut totuşi maşină nemţească, s-a mulţumit cu Opel (Corsa, la puţin peste 10.000 de euro, şi Isignia, de peste 20.000 de euro) şi Volkswagen, de circa 20.000 de euro.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Zilnic, un gălăţean îşi cumpără o Dacie

Cel mai probabil din cauza preţului scăzut, comparativ cu mărcile străine de autoturisme, Dacia continuă să deţină recordul pe plan local la vânzarea de autoturisme noi. În medie, luna trecută s-a vândut, la nivel de judeţ, aproape o Dacie pe zi. Mai exact, în luna octombrie, dintre cei 29 de gălăţeni, posesori de autoturism produs la Mioveni, care s-au prezentat la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru a-şi înmatricula autoturismele, doar unul îşi cumpărase o Dacie din 2006. Ceilalţi 28 aveau maşini ieşite pe poarta fabricii în 2012 şi 2013. În funcţie de model, vânzările au fost următoarele: Doker (două maşini), Duster (cinci maşini), Lodgy (două maşini), Logan (13 maşini) şi Sandero (şapte maşini).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.