Jump to content

Un inspector vamal gălăţean nu poate justifica 60.000 de euro


dcp100168

Recommended Posts

Un inspector vamal gălăţean nu poate justifica 60.000 de euro

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa unei diferenţe de aproape 60.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 2008-2010 de către un inspector asistent în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor.

Potrivit ANI, în perioada 2008 - 2010, Simona Chirilov, fostă Lungu, a realizat în perioada căsătoriei, împreună cu fostul său soţ, Cristian Marian Lungu, venituri salariale de 102.532,43 lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 330.966,97 lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 228.434,54 lei (aproximativ 59.502 de euro).

Simona Chirilov a fost numită în funcţia publică de inspector asistent în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor în 6 martie 2006, iar din septembrie 2009 ocupă funcţia de inspector asistent la Serviciul Juridic din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, arată luni ANI, într-un comunicat de presă.

Astfel, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Galaţi, pentru a face un control privind modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Simona Chirilov în perioada în care a fost inspector asistent la Autoritatea Naţională a Vămilor.

Simona Chirilov a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, iar aceasta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.