Jump to content

Două tinere furau din casele în care intrau să ofere donaţii


dcp100168

Recommended Posts

Două tinere furau din casele în care intrau să ofere donaţii

Două tinere din Galaţi, în vârstă de 23 şi, respectiv, 16 ani, au fost prinse de poliţiştii brăileni după ce au furat bani, bijuterii şi telefoane mobile din locuinţe unde au intrat sub pretextul că oferă donaţii în numele unei instituţii publice la care ar fi angajate, informează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, în urma investigaţiilor a rezultat că tânăra de 23 de ani ar fi avut rolul de veni la uşile victimelor pentru a oferi aşa-zisele donaţii constând în alimente şi cosmetice, iar minora, profitând de neatenţia celor din casă, ar fi pătruns în locuinţe pentru a fura bani şi bunuri de valoare.

Cele două sunt suspectate de cinci fapte de acest gen, în perioada 23 august - 15 septembrie, în dauna a cinci femei din Brăila, prejudiciul total fiind de peste 9.000 de lei, trei inele din aur şi două telefoane mobile.

Tinerele au fost prinse sâmbătă, când încercau să fure în acelaşi mod din casa unei bătrâne de 77 de ani.

Suspectele au fost reţinute şi prezentate, duminică, Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa a decis arestarea tinerei de 23 de ani, pentru furt calificat şi violare de domiciliu, iar minora a primit interdicţie de a părăsi localitatea timp de 19 zile.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Gălăţence hoaţe la Brăila şi Ploieşti

Două surori şi o minoră din Galaţi au furat pe bandă rulantă din locuinţe din Brăila şi Ploieşti. Acum una are dosar penal, iar două sunt arestate preventiv. Hoaţele intrau în case, căutau bani, bijuterii şi telefoane, iar în unele cazuri profitau de naivitatea victimelor minţind că sunt angajate la Primărie.

Poliţişti de la Biroului de Investigaţii Criminale-linia de muncă Furturi din Patrimoniu au extins cercetările cu privire la gălăţencele Şerban Gina în vârstă de 23 de ani şi o minoră în vârstă de 16 ani, şi au stabilit că la comiterea a două furturi din locuinţe din data de 23.08.2013, a mai participat şi gălăţeanca Şerban Gabriela, care în prezent este arestată preventiv pentru fapte comise, cu acelaşi mod de operare, pe raza municipiului Ploieşti. Aceasta a fost transferată în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Brăila, în vederea audierii cu privire la faptele săvârşite în municipiul Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni au mai probat că tânăra de 23 de ani şi minora de 16 ani au mai comis un furt la data de 15.09.2013, dintr-o locuinţă, de unde au sustras suma de 3.000 de lei. Acest dosar, întocmit pe numele celor două, a fost conexat la celălalt dosar penal în care s-a luat măsura arestării preventive, cercetările fiind desfăşurate în vederea recuperării prejudiciului şi stabilirii întregii activităţi infracţionale a autoarelor. “La data de 21 septembrie a.c., la orele 14:30, judiciarişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale-linia de muncă Furturi din Patrimoniu au desfăşurat activităţi specifice în mai multe cauze înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi şi le-au depistat, în Cartierul Radu-Negru, din municipiul Brăila, pe gălăţencele Şerban Gina şi minoră în timp ce încercau să fure bani şi bunuri din locuinţa unei brăilence în vârstă de 77 de ani, folosindu-se de calităţi mincinoase, anume că erau angajate ale unei primării şi ofereau donaţii din partea primarului. S-a stabilit că tânăra majoră avea rolul de a se prezenta la uşile părţilor vătămate pentru a oferi donaţia constând în alimente şi produse cosmetice, iar minora, profitând de neatenţia victimelor, pătrundea în locuinţe şi sustrăgea bani şi bunuri de valoare (bijuterii şi telefoane mobile)”, ne-a declarat Jenel Şogor purtător de cuvânt la Poliţia Brăila.

În baza probatoriului administrat s-a stabilit că cele două sunt autoarele comiterii unui număr de alte cinci fapte de acest gen, în perioada 23.08-15.09.2013, în dauna a cinci brăilence domiciliate pe Calea Călăraşilor şi pe strada Radu-Negru, prejudiciul total cauzat constând în suma de 9.023 de lei, trei inele din aur şi două telefoane mobile. Cele două gălăţence au fost reţinute pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, şi, în ziua de 22.09.2013, au fost prezentate Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

Instanţa de judecată a emis pe numele lui Şerban Gina mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi violare de domiciliu, ambele în formă continuată, fiind introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Faţă de A.M. s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea, pe o perioadă de 19 zile, fiind cercetată în stare de libertate pentru aceleaşi fapte.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.