Jump to content

Vaccinarea antigripală 2013-2014


dcp100168

Recommended Posts

Vaccinarea antigripală 2013-2014

Direcţia de Săntate Publică Galaţi a început de marţi catagrafierea, persoanelor din judeţul Galaţi care fac parte din categoriile celor expuse mai uşor riscului de a se îmbolnăvi de gripă. „S-a început procesul de catagrafiere a persoanelor care, făcând parte din grupele de risc la infectare cu virusurile gripale pot fi imunizate gratuit prin campania naţională de vaccinare ce va începe în toamnă. Deocamdată, până pe 10 octombrie, Ministerul Sănătăţii va avea o situaţie a acestei catagrafieri din toată ţara urmând ca pe baza acesteia să se facă necesarul de doze de vaccin care va fi achiziţionat în sistem centralizat de Ministerul Sănătăţii. Nici în acest an achiziţia nu se va putea face de la Institutul Cantacuzino. După ce vor fi achiziționate, dozele cu serul antigripal vor fi împărţite în judeţe”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Anul trecut, în recensământul celor care făceau parte din grupele de risc la contactarea gripei se numărau circa 71.000 de gălăţeni, din care fac parte copii, bătrânii peste  65 de ani, gravidele, bolnavii cronici, dar şi personalul care intră în contact cu aceştia.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.