Jump to content

Începe cazarea studeţilor în cămine


Recommended Posts

Posted

Începe cazarea studeţilor în cămine

* În jur de 3.000 de locuri disponibile în căminele Universităţii „Dunărea de Jos” * Regia de cămin, majorată cu 10 lei pentru anul universitar 2013–2014 * Trei cantine pregătesc masa pentru studenţi, la cele mai mici preţuri * Meniul zile nu depăşeşte 7 lei *

În acest final de săptămână începe procedura de cazare a studenţilor de la Universitatea „Dunărea de Jos” în cămine. Aproximativ 3.000 de locuri sunt disponibile pentru cei care au optat să înveţe în această instituţie de învăţământ. Şi în 2013, prioritate au studenţii din anul I, după care urmează cei cu precazare şi, în final, în funcţie de locurile rămase disponibile, vor fi cazaţi studenţii fără precazare, repetenţii sau exmatriculaţii. 700 de locuri sunt pregătite pentru „bobocii” de la „Dunărea de Jos”, locuri care vor fi repartizate în zilele de 28 şi 29 septembrie.

„Vom face tot posibilul să onorăm solicitările venite din partea studenţilor care vor cazare în căminele noastre. Avem şi locuri pentru studenţii cu probleme medicale, camere tip izolator. Selecţia va fi una drastică, pentru ca aici să fie cazaţi cei care au şi recomandări medicale solide. Ultimii care vor fi repartizaţi sunt studenţii care şi-au pierdut precazarea şi aici mă refer la repetenţi. Tot referitor la cazarea studenţilor, în căminul LSG vor sta cei mai buni studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos”, de la olimpici şi până la campioni naţionali, spune Bogdan Rodeanu, director Direcţia Cămine-Cantine.

În atenţia acestei direcţii din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” se află şi studenţii din Republica Moldova, în număr de 215, tineri care trebuie cazaţi în funcţie de solicitări.

Conform calendarului, după studenţii din anul I, în intervalul 30 septembrie-3 octombrie, vor fi repartizaţi cei cu precazări, între 2 şi 4 octombrie sunt programaţi studenţii admişi la masterat, iar până pe 6 octombrie studenţii repetenţi, exmatriculaţi şi cei fără precazări.

presagalati.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Studenţii au la dispoziţie 3.000 de locuri de cazare în cămine

Pentru studenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt disponibile în acest an 3.000 de locuri dispuse în 11 cămine. „Cele 3.000 de locuri de cazare puse la dispoziţia studenţilor sunt disponibile inclusiv pentru studenţii la master şi cei care urmează studii de doctorat. Toţi studenţii indiferent de forma de studii pe care o urmează pot fi cazaţi în căminele Universităţii Dunărea de Jos” a spus Bogdan Rodeanu Bogdan, şeful Direcţiei Cămine. Toţi studenţii din primul an din cadrul Universităţii care au depus cerere de cazare în căminele studenţeşti au primit un loc în cămin. „Sunt mai puţin de 5 studenţi pentru care încă se mai încearcă plasarea lor pentru că în primele două zile conform calendarului afişat pe site-ul universităţii, au fost cazaţi cei de anul 1. Până pe 4 octombrie sunt cazaţi studenţii care deja au mai stat în cămin şi care au completat un mic formular denumit precazare. Pe măsură ce vin precazarile observăm un fenomen cu care ne-am obişnuit deja, mulţi dintre cei care au depus cerere de precazare au renunţat la ele din diferite motive, fie şi-au găsit în altă parte, fie au renunţat la facultate, fie sunt studenţi care nu se mai întorc în România. Îndată ce primim confirmarea că aceştia nu mai beneficiază de loc în cămin, sunt repartizaţi cei care nu au primit în prima fază un loc în căminul universităţii” a precizat Bogdan Rodeanu.
Studenţii care au obţinut un loc la buget în cadrul facultăţilor de la Universitatea “Dunărea de Jos” plătesc pentru un loc în cămin 102 lei pe lună pentru că beneficiază de subvenţii din partea Ministerului Educaţiei, iar cei de la locurile cu taxă plătesc 202 lei pe lună. Într-un top al cazărilor pentru studenţii din România, studenţii gălăţeni beneficiază de cele mai mici tarife din ţară. „Sunt şi multe cazuri sociale prin care studenţii sunt ajutaţi sau amânaţi cu plata locului în cămin, deoarece sunt situaţii când unul din părinţi a rămas şomer sau nu mai există posibilitatea de întreţinere dar studentul doreşte continuarea studiilor. Cei care se află în astfel de situaţii vin la administraţie depun o cerere discută cu mine şi în urma unei analize atente se hotărăşte dacă se amână sau se păsuieşte la plata locului din cămin. În această fază, studentul trebuie să aibă un comportament exemplar şi să nu lipsească nemotivat de la niciun curs” a explicat Bogdan Rodeanu
Pe lângă cele 11 cămine, studenţii Universităţii mai au la dispoziţie o cantină restaurant, o capelă studenţească, două săli de sport, dar şi un cabinet medical studenţesc, acestea fiind repartizate în trei campusuri universitare “A.I.Cuza”, “22 Decembrie” şi “Ştiinţei”.

impartial.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.