Jump to content

Finanţare guvernamentală pentru gălăţenii calamitaţi


dcp100168

Recommended Posts

Guvernul aloca 1,4 milioane lei pentru saraci si pentru refacerea locuintelor calamitate

In jur de 754 de familii si persoane care au o situatie materiala precara vor primi de la Guvern 1,1 milioane de lei. De asemenea, Guvernul a alocat 300 de mii de lei si pentru refacerea unor locuinte distruse de incendii sau de calamitati. Potrivit comunicatului remis de Guvern, familiile care vor beneficia de ajutoarele financiare in valoare de peste 1,1 milioane de lei sunt in situatii de "extrema dificultate", din cauza starii de sanatate sau a situatiei financiare precare. "Beneficiarii au venituri lunare foarte mici, provenind in principal din pensii pentru limita de varsta, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social si traiesc in conditii de saracie. Persoanele adulte din aceste familii sau copiii acestora prezinta grave afectiuni de sanatate, care necesita tratamente medicale si interventii chirurgicale costisitoare care nu sunt suportate, in totalitate, de catre casele judetene de asigurari de sanatate. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se acorda ajutoarele financiare nu au posibilitatea sa obtina venituri din alte activitati, avand capacitate de munca redusa", arata comunicatul. Situatia sociala si materiala a acestor familii si persoane a fost evaluata prin anchete sociale ale directiilor de munca si protectie sociala. Ajutoarele provin din bugetul ministerului Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse si se acorda pentru familii si persoane singure din 38 de judete si din Capitala.

Alte 88 de familii si persoane singure vor primi ajutoare de urgenta in valoare totala de 303.600 lei noi. Sprijinul financiar se acorda pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii, alunecari de teren si incendii. Banii se aloca tot din bugetul ministerului Muncii. Astfel, 32 de familii si persoane singure din Calarasi, Dambovita, Dolj, Galati, Maramures, Neamt, Prahova, Teleorman, Vaslui, Valcea si Vrancea vor primi ajutoare de urgenta in valoare de 95.300 lei pentru refacerea locuintelor distruse de inundatii, intemperii si alunecari de teren.

Pentru 56 de familii si persoane singure din Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Valcea si Vrancea se vor acorda ajutoare de urgenta in suma totala de 208.300 lei pentru refacerea locuintelor afectate de incendii.

http://www.ziare.com/Guvernul_aloca_1_4 ... 19710.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.