Jump to content

Senatorul PPDD Marin Nicolae a intrat în PSD

dcp100168

Recommended Posts

Senatorul PPDD Marin Nicolae a intrat în PSD

Senatorul PPDD Marin Nicolae a anunţat, luni, în plenul Senatului, că părăseşte grupul parlamentar al PPDD şi se alătură celui al PSD, anunţul fiind primit cu aplauze din partea senatorilor PSD. Marin Nicolae a fost ales senator în 2012 din partea PPDD în colegiul numarul 1 din Galaţi. El deţine în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei românilor de pretutindeni.

Senatorul Nicolae Marin a părăsit PP-DD şi s-a înscris în PSD

Senatorul Marin Nicolae şi-a anunţat demisia din cadrul grupului parlamentar al PP-DD, în debutul şedinţei plenului Senatului de luni, precizând că va activa pe viitor în cadrul grupului PSD: „Începând de astăzi (luni – n.r.) nu voi mai activa în grupul parlamentar al PP-DD din Senat, ci mă voi alătura colegilor mei din grupul PSD”.
„Decizia am luat-o destul de greu, dar în PPDD nu puteam să duc la îndeplinire proiectele pe care mi le-am propus şi ce le-am promis oamenilor care m-au votat în număr foarte mare. De foarte multe ori am fost pus în situaţia în care ceea ce am promis nu am putut duce la îndeplinire. Sper ca acum cu actuala majoritate parlamentară din care şi eu fac parte înscriindu-mă în PSD să-mi pot promova proiectele pe care le-am promis oamenilor care m-au ales”, a afirmat senatorul Marin Nicolae. Acesta a spus că motivul pentru care a părăsit PP-DD-ul este că „nu am putut să îmi promovez ideile şi iniţiativele pe care voiam să le susţin, pentru că PP-DD nu a avut susţinere politică pentru asta”.

Sincer, senatorul Nicolae Marin spune că „este drept, am candidat şi am câştigat un mandat din partea PP-DD, pentru că atunci, în naivitatea mea, credeam că partidul va guverna singur sau va face o politică de alianţe, astfel încât să aibă susţinere în Parlament, dar, cu timpul am realizat că acest lucru nu se va întâmpla”.

presagalati.ro

• 2 weeks later...

Dan Diaconescu are de încasat patru milioane de euro de la Chebac şi Marin

Deputatul Eugen Chebac şi senatorul Nicolae Marin vor avea de achitat către PP-DD patru milioane de euro dacă instanţa va decide acest lucru, după ce astăzi Dan Diaconescu a anunţat că va cere în instanţă despăgubiri de câte două milioane de euro,  fiecărui parlamentar care a fost ales pe lista PPDD şi care ulterior a părăsit partidul pentru o altă formaţiune politică.

Potrivit lui Dan Diaconescu şi secretarului general al PPDD, Liviu Neagu, toţi politicienii care se fac vinovaţi de migraţie politică vor fi daţi în judecată şi li se va cere o despăgubire de câte 2 milioane de euro, conform unor convenţii cu PPDD semnate de respectivii politicieni înainte de alegerile parlamentare.

Printre cei 26 de parlamentari PPDD care au părăsit, în ultimul timp, partidul se numără şi parlamentarii gălăţeni Eugen Chebac şi Nicolae Marin. Ambii au anunţat pe 30 septembrie că au părăsit PPDD. În timp ce deputatul Eugen Chebac s-a înscris în UNPR,  activând, în prezent, în grupul parlamentar PSD, senatorul Nicolae Marin a lăsat partidul lui Dan Diaconescu pentru social-democraţi.

Nicolae Marin: nu am niciun motiv să pregătesc două milioane de euro!

La momentul plecării din PPDD, senatorul Nicolae Marin declara pentru PresaGalati.ro : „Am semnat toţi o astfel de hârtie, în care se preciza şi suma drept despăgubire, pe principiul că partidul e în tot şi toate… Eu, ca şi ceilalaţi candidaţi am semnat, pentru că, atunci, în apropierea alegerilor, nu puteai să tergiversezi calendarul doar din acest motiv. Însă noi, toţi candidaţii, ne-am consultat cu avocaţii înainte să semnăm acele hârtii şi vreau să vă spun că acele hârtii nu au nici o putere juridică. Nu există nici o hârtie semnată între două părţi care să bată Constituţia României (…) Eu le-am şi spus celor de la PP-DD să nu mai vorbescă de acest lucru, deja situaţia este penibilă”.

Şi acum senatorul îşi menţine punctul de vedere. Acesta a declarat, astăzi, pentru PresaGalati.ro  că „nu am nici un motiv să pregătesc două milioane de euro…. Atunci când am semnat acel angajament ştiam că nu are valoare juridică, a fost ceva electoral, că noi suntem partidul poporului… Dar este o aberaţie, o hârtie semnată între două părţi nu are nici o valoare juridică, pur şi simplu liderii PPDD au făcut acum acest anunţ pentru că ei deja au intrat în campanie electorală pentru europarlamentare şi de aceea, vor să aibă parte de mediatizare…”.

presagalati.ro

Două milioane de euro sau spionaj, preţul dezertării din PP-DD pentru Chebac şi Marin

Deputatul Eugen Chebac şi senatorul Nicolae Marin trebuie să-i plătească lui Dan Diaconescu nu mai puţin de patru milioane de euro, după ce au dezertat din PP-DD. Foştilor PP-DD-işti, actualmente membri ai UNPR, respectiv, PSD, li se introduce sub nas, acum, o convenţie pe care au semnat-o înainte de a primi „binecuvântarea” de a candida pentru un fotoliu de parlamentar, potrivit căreia, în cazul în care vor părăsi PP-DD, sunt obligaţi să plătească partidului câte două milioane de euro fiecare, în contul unor despăgubiri.
Senatorul Nicolae Marin recunoaşte că a semnat un astfel de document, însă susţine că actul nu are nicio valoare juridică, afirmând că acuzele lansate de conducerea centrală a PP-DD nu reprezintă decât „o tentativă de intimidare la adresa parlamentarilor care încă se află în partid”. „Contractul acesta nu a fost înregistrat nicăieri. Am primit doar un vraf de hârtii atunci, înainte de alegeri, pe care le-am semnat, dar nu înainte de a mă consulta cu un avocat. Mandatul de parlamentar nu se negociază şi nu se plăteşte. Nu vor avea câştig de cauză. Juriştii spun că tocmai ei, care fac aceste afirmaţii, sunt sub incidenţa legii. Am înţeles că ne vor trimite o somaţie, după care va urma o mediere, iar apoi ar urma să ajungă în instanţă. Nu ne va da nimeni în judecată”, ne-a declarat Nicolae Marin.

Decişi să nu plătească despăgubirile

Eugen Chebac şi Nicolae Marin ar putea scăpa basma curată doar în cazul în care s-ar transforma în spioni, în interesul PP-DD. Aceasta este condiţia pe care Liviu Neagu, secretarul general al PP-DD la nivel naţional, le-a pus-o parlamentarilor care au dezertat din partid. „Tocmai din cauza circului am plecat de acolo. Am auzit şi eu de această propunere. Mă face să râd”, a afirmat Marin.
Proaspătul PSD-ist ne-a declarat că ia în calcul să acţioneze în instanţă partidul în condiţiile în care nu şi-a respectat promisiunea de a acorda câte 20.000 de euro fiecărui cetăţean care a pus ştampila de vot pe PP-DD, la alegerile parlamentare. „Eu mă gândesc să dau în judecată partidul pentru că nu şi-a ţinut promisiunea faţă de alegători, cărora trebuia să le dea câte 20.000 de euro. Uitaţi, tocmai de-asta am plecat. Asta o să spun instanţei. Am plecat din vina lor, pentru că nu le-au dat oamenilor cei 20.000 de euro. Este circ, încearcă să îşi facă imagine”, a afirmat Marin.

viata-libera.ro

Senatorul Nicolae Marin, secretar executiv al PSD Galaţi

Social-democraţii gălăţeni i-au făcut cadou fostului PP-DD-ist Nicolae Marin funcţia de secretar executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Galaţi, la scurt timp după ce parlamentarul de Pechea şi-a dat demisia din partidul lui Dan Diaconescu. „Am fost ales în cadrul şedinţei Biroului Judeţean”, ne-a spus Marin. Parlamentarul a ocupat aceeaşi funcţie şi în PP-DD.

viata-libera.ro