Jump to content

RTV Galaţi, amendă de 10.000 de lei pentru lipsă de obiectivitate

Recommended Posts

Posted

CNA a amendat RTV Galaţi cu 10.000 de lei pentru lipsă de obiectivitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să amendeze televiziunea RTV Galaţi, cu 10.000 de lei, pentru o serie de emisiuni care nu au respectat legislaţia audiovizualului. CNA a analizat, joi, o serie de sesizări primite în urma difuzării emisiunilor "Punctual" şi "Accente", transmise pe 11, 17, 22 şi 23 iulie şi 1 august, la RTV Galaţi.

Consiliul a primit o reclamaţie de la Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, potrivit căreia în emisiunea "Punctual", moderatorul Aurel Stancu a făcut afirmaţii neadevărate la adresa lui. "Aurel Stancu în calitate de realizator emisiuni şi coproprietar al postului RTV Galaţi-Brăila ce aparţine societăţii S.C. RTV Partener Media, în continuare în cadrul emisiunii «Punctual» face afirmaţii defăimătoare la adresa mea folosindu-se de un invitat permanent pe nume Cezar Amariei pentru a mă denigra şi a mă hărţui. Se întâmplă aproape în fiecare seară pe final de emisiuni, fără să îmi acorde drept la replică, afirmaţii care lasă să planeze fel de fel de aspecte negative asupra mea, cu interpretări personale, nedemne de un post serios de televiziune (...) această atitudine are ca scop compromiterea carierei mele politice şi profesionale", se spune în reclamaţia lui Nicolae Dobrovici-Bacalbaşa.

În schimb, într-un punct de vedere adresat CNA, Aurel Stancu a spus că Nicolae Dobrovici Bacalbaşa a fost invitat în mai multe rânduri să participe la emisiunile realizate de RTV Galaţi, dar acesta a ales să nu participe.