Jump to content

Model - Mă calcă pe nervi

dcp100168

Recommended Posts

ATENTIE la Triunghiul ocolitor de la Liceul Sportuv - Parcul de la Turnul de televiziune. De ceva vreme era in lucru, in transformare in sens giratoriu. Azi dimineata - se aplica regula veche (a respectivului triunghi)

Din seara asta a devenit sens giratoriu cu indicatoare si semnalizare in regula.

mergand spre faleza dinspre sala sporturilor, la iesire din rotund, era sa ma agate un fraier cu skoda fabia alba, care, urcand dinspre faleza, a ocolit tot prin stanga - desi avea o linie alba, lungaaaa si continuaaaaaaa @-)

Acel sens giratoriu e aiurea rau, nu degeaba sa incurcat alti, le dau dreptate. Eu am stiu de pe forum ca acolo e sens giratoriu si ma pregateam, daca nu stiam ca e sens giratoriu... ma uitam la semnul de cedeaza si nu stiam de ce e pus @-) (veneam de la bac si ma duceam spre turn). Acolo nu seamana deloc a sens giratoriu, acea pastila e pusa aiurea, asa mi sa parut in trecere.... si sunt 3 drumuri, sens giratoriu se punea la 4 drumuri, ciudat. Cred ca e a doua intersectie fara rost din galati :))

Edited by cosx25

Sambata si duminica am trecut de cateva ori pe-acolo si am vazut si eu vreo 4 masini luand-o de-aiurea... numai une era cu nr de Braila. Si asta cu toate ca era pe lumina de zi si un nene ii tot dirija... :-?

Tăcere fără sens pentru giratoriu

În municipiul Galaţi, de câteva zile, a mai fost amenajat un sens giratoriu. El se află la intersecţia bulevardului Dunărea (care urcă pe lângă Uzina de Apă, către Turnul de Televiziune) cu strada Stadionului.

Sensul giratoriu este apreciat de şoferi, contribuind la fluidizarea traficului. Faptul că el a apărut aşa, „peste noapte”, fără să existe semnale de preavizare Înainte de a ajunge la el este, totuşi, o surpriză pentru unii şoferi ceva mai neatenţi. „Este adevărat că şoferul trebuie să respecte semnele de circulaţie, nu să i se spună dinainte că urmează un sens giratoriu, dar În astfel de locuri În care, de ani de zile, nu a existat aşa ceva, era bine să se facă nişte anunţuri În prealabil. Zilele trecute vreo doi şoferi neatenţi au ţinut drumul drept, neobservând că este giratoriu şi cei care veneau dinspre Turn s-au Întâlnit cu ei pe contrasens. Nu e normal!”, ne-a semnalat, un cititor.

Primăria municipiului Galaţi este administratorul drumurilor din oraş şi tot ea se ocupă şi de semnalizarea corespunzătoare a arterelor de circulaţie. În plus, la primărie există şi o „comisie de siguranţă În trafic”. De ce nu a anunţat administraţia despre amenajarea noului sens giratoriu este o Întrebare la care aşteptăm răspuns abia după ce vom afla de ce nu a anunţat Primăria măcar cu o zi Înainte Închiderea traficului rutier pe Faleza Dunării…

viata-libera.ro

Ieri de 2 ori am trecut prin zona. La dus si la intors. De fiecare data am vazut o cate-o masina luand-o pe "aratura" adica pe caontra sens. Ce e ingrijorator... este ca nici macar taxiurile nu respecta sensul... si asta cu buna stiinta. Intrebat fiind, soferul din taxi a motivat... "pai daca nu vine nimeni, stati linistit". @-)

In alta ordine de idei: feriti-va de AUDI DJ-23-KOS ! Piticania e plina de frustrari infantile... si daca nu sunteti voi atenti riscati sa fiti proiectati in alte masini.

Tot timpul constatam ca treburile la romani n-au o finalilate (normala). Adica daca tot se incepe un lucru trebuie dus pana la capat, de la A la Z !

Ultima constatare ce se incadreaza in acest tipar este recenta lucrare din zona Ivas.

Dupa ce galatenii s-au umplut de praf ISPA si au indurat cate si mai cate - un licar de speranta la civilizatie s-a intrevazut prin terminarea lucrarilor si asfaltarea zonei de la Ivas, catre Turnul de Televiziune.

Toate bune si frumoase numai ca... atunci cand sa spunem ca totul e bine, ca nu sunt gropi, bordurile sunt schimbate si trotuarele sunt asfaltate... exact in coltul IVAS-ului, langa sensul giratoriu, PE TROTUAR constructorul "a uitat" sa asfalteze o portiune de nici10 (zece) metri.

Deci au ramas CATIVA metri de asfaltat!

In locul asfaltului e mocirla! Nici nu as fi observat daca nu ar fi trebui sa strabat drumul ca pieton.

Ma intreb cum s-a facut receptia lucrarii (daca s-a facut) si ma mai intreb daca urmele de bun simt, in definitiv, au disparut complet.

Cat era sa mai toarne "o mana" de asfalt???

• 4 weeks later...

in micro 17, intre blocurile ANL cu nume de flori - Iris si Lotus....au fost instalate cele trei "clopote" (verde-albastru-galben) ale civilizatiei. Doar ca, dinainte de craciun, acestea sunt rasturnate, materiile "reciclabile" componente revarsandu-se in jurul lor. Cei de la Ecosal au mai venit si ridicat gunoiul menajer tomberonez clasic, dar cele 3 clopote se odihnesc la orizontala, in continuare.

noroc de frig, altminteri ar fi un miros foarte floral

• 1 year later...
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...

Apropo de nesimtire, pe final de an nu am mai rezistat si m-a calcat unul pe nervi!

Ma apuc de schimbat usile prin casa. Merg la magazin, iau patru usi, vin cu ele acasa si incep sa dau telefoane dupa un meserias care sa mi le monteze.

Eu, zgarcindu-ma, sa dau 80 lei/ usa de montat.

Gasesc pe unul, cu recomandari, vine, vede despre ce e vorba si da verdictul: in 3 zile sunt gata cu tot cu var. Ieftin si bun.

Vine a doua zi, pe la 11, cu un atelier intreg de scule. Le lasa si pleaca.

Urmatorea zi se apuca de treaba. Programul 10-17.

Il intreb, lucrezi si in weekend? Normal! Sa terminam cat mai repede!

Marti a venit! Fusese la inundatii...

Mai trebaluieste vreo doua zile si de Vineri pana Marti iar nu mai dau de el... nu raspunde la tel... Motivul!? Imi memorase nr de tel in agenda cu numele de BANCA!!! Si el nu raspunde la nr dubioase!!!

Si, ieftin si bun, m-a dus in doua saptamani de praf si balamuc! Astazi a lucrat si a pregatit reparatiile pentru gletul de finisare. Maine a zis ca vine dimineata la opt!

Oare vine!? Deja nervii mei au bataturi!

Edited by Derago

Dacă dădeai la montaj 80 lei/ ușă, ți le lăsau doar cu spuma...  Da' le aveai montate până seara.

După ce lăsai o zi, să expandeze spuma în voia ei, luai:

- un sac CM9 25 kg: cca. 15 - 16 lei

sau

- un sac mortar alb, tot cam atât

- un șpaclu, o gletieră metalică, o gletieră de cauciuc (pentru colțuri și nivelat), o pereche de mănuși (3 - 4 lei), în total vreo 20 de lei

- niște var

Mai sacrificai două zile libere și-ți făceai treaba.

Fără nici o răutate pentru ce-am scris mai sus... Asta e, nimeni nu s-a născut învățat :)  (mai sunt niște filmulețe pe YouTube...  ;) )

Ieri a venit, pe la 11. Dupa ce am vazut ca s-a apucat de treaba am zis sa plec, sa-mi rezolv si eu treburile.

Cand ma intorc, ANIMALUL, era rupt in gura! Intr-o ora jumatate bause 4 litri de bere, galetile erau pline cu material si toate sculele in el, aproape intarite. Abia mai putea sa vorbeasca!!! Si eu care venisem cu mancare sa-i dau boului sa aiba burta plina...

Ei si atunci... s-au dezlantuit balaurii.

Lucrarea. Patru usi de montat si 2 culisante. La usi, pe langa reparatiile necesare mai trebuiau acoperite cu rigips si iluminatoarele de deasupra. In plus tocurile mai aveau nevoie si de prelugiri ce trebuiau taiate in functie de grosimea peretelui. La una din culisante trebuia facut si un perete din rigips pentru mascare. Tot el a facut su culisantele cu sculele si materialele mele.

Durata de executie, 3 saptamani. Bani cheltuiti cu manopera 200 lei plus masa si un pachet de tigari in fiecare zi cand a venit la muncai. Eu zic ca e deajuns, ca alti bani de la mine nu mai vede.

Cine vrea nr lui de tel., il poate cere. :))

Cine vrea nr lui de tel., il poate cere. :-))

Nu multumesc, imi fac singur bulelile.... Dar daca vrei sa dai cu 28L de var intr-un apartament cu doua camere, sa ma anunti. S-ar putea sa nu-ti ajunga si pe deasupra sa ai si mai multe nuante de culori pe pereti. Daca vrei, iti dau numarul meu. 8-}  :-C Respect cu strictete instructiunile producatorului si nu ma abat de la proportii...

Oricum, decat sa il injur pe altul, dupa ce dau buleala singur, imi mai iau un surplus de bere si zic: "Lasa mah, data viitoare stiu ce am de facut..." Relu avea dreptate... mai bine faceai singur.... si te injurai dupa aia daca nu iti iesea. Oricum daca se crapa gletul, mai faceai odata mai tarziu dar stiai cum. Asa, daca dupa Dorel ti se crapa gletul, ce faci? Il suni iar sau cauti altul?

• 4 weeks later...

nu stiu daca "ma calca pe nervi" sau "astept explozia"...la acest moment, catva flacai, pe langa un Audi A4, in fata blocului c9 din micro 39 C, incing un gratar la 3-4 metri de magistrala de gaze. daca nu ar fi si apartamentul meu in zona, as savura Boooom-ul

• 3 months later...

Vecinul si-a deszapezit masina, a plecat la servici iar cand a revenit, locul era ocupat. Cum e si normal, a parcat blocand iesirea oportunistului ce se credea norocos. Acum stau cu ochii pe parcare pentru al surprinde pe trantor cand va voi sa plece cu masina. Prevad un show de zile mari! :)

Cand mi-am deszapezit masina, asta era si planul meu. Si eu circul rar cu masina! :d

Vecinul si-a deszapezit masina, a plecat la servici iar cand a revenit, locul era ocupat. Cum e si normal, a parcat blocand iesirea oportunistului ce se credea norocos. Acum stau cu ochii pe parcare pentru al surprinde pe trantor cand va voi sa plece cu masina. Prevad un show de zile mari! :-)

Cand mi-am deszapezit masina, asta era si planul meu. Si eu circul rar cu masina! :d

Asa e, uni sunt fraeri si alti sunt smekeri... :)

• 2 weeks later...
  • 5 months later...

Intr-un bloc dotat cu lift din constructie, locatarii etajelor 1-3, refuza sa participe la cheltuielile lunare de intretinere, pe motiv ca nu il folosesc.

Stiu ca legea spune clar ca toti locatarii trebuie sa participe in cota parte la cheltuieli. Exista vreo derogare in acest sens?