Jump to content

Alcoolul la volan, da sau nu?

15 members have voted

1. 1. Sunteți de acord cu prevederea ca soferii să poată conduce dacă au o concentrație de alcool de până la 0,02% ?

Recommended Posts

Posted

Din câte știți, onor Guvernul vrea să le permită șoferilor să se urce la volan dacă au băut o bere...

Părerea mea e că aceia care până acum se abțineau de la un pahar, de teama consecințelor, acum se vor simți liberi s-o facă. Și chiar vor fi consecințe...

Dacă era după mine, le dădeam voie cu 0,02%, cu condiția ca permisul să fie reținut și depus la prima secție de rutieră. Când faci dovada că ai alcoolemie 0, ți se va returna fără alte consecințe, decât un avertisment și puncte de penalizare.

Tot dacă ar fi după mine, cei cu mai mult de 0,02%, ar trebui reținuți și duși la secție (sau la judecător) până la stabilirea gradului de vinovăție.

Deci, NU alcoolului la volan.

Posted

Pe de alta parte ar trebui spus si ca limita de la care te paste parnaia a scazut. Asa ca, parerea mea, capcana e si mai mare acum: daca acum pana la 0,8 scapai cu o amenda, acum practic s-a "ingustat" zona de amenda (0,2 - 0,5) si se deschide poarta de la zdup mai repede.

Deci, parerea mea e ca, pentru cine obisnuia sa friga una mica si apoi sa se urce la volan, pericolul e acum mult mai mare.

Posted (edited)

Deci se poate bea si o bere cu lamaie :-)

Dar nu am inteles, in caz de accident si esti verificat si gasesti sub 0.2%, cazi vinovat chiar daca n uesti vinovat ? Asa era inainte... cine are alcool e vinovat chiar daca era nevinovat, o porcarie...

Edited by LaurX82
Posted (edited)

Si cu toate astea, in anumite tari Europene, o bere e admisa. Acum ca romanii daca aud ca au voie o bere o sa faca abuz mai mult ca inainte, cum bine spunea Relu, e alta problema. Eu unul ma raportez la Scandinavia cu legea unei singure beri inainte de a pleca cu masina, deoarece rata accidentelor in Scandinavia e muuult inferioara celei europene, iar la capitolul droguri si prostitutie ma uit la Olanda, unde dupa ce s-a dat liber, nu s-a mai abuzat. Repet, Romania nu va fi niciodata la nivelul de civilizatie si etica al altor tari. Daca ceva este ilegal, vom face, daca va deveni legal, vom abuza. Asa suntem noi....din pacate. 

Si de cate ori ati vazut la stiri soferi muci care nu se puteau tine pe picioare, zicand ca au baut doar o bere???

Nu votez deoarece sunt de acord cu bautul unei beri inainte de condus un auto, dar nu sunt de acord cand ma gandesc la consecinte.

Edited by AdiTZA21
Posted

Uite vezi, mentalitatea românului: a băut un pic și poate să se urce imediat la volan.

Sunt curios, dacă spre exemplu, omu' ar lucra la înălțime, pe schele sau pe macara, ar mai bea?

După mine, legea a fost făcută pentru a fi toleranți cu cei căror le-a mai rămas ceva alcool: ai avut aseară o petrecere, ai fost la un grătar la iarbă verde sau la prânz ai avut în față un pahar cu vin. Și atât.

Posted

După mine, legea a fost făcută pentru a fi toleranți cu cei căror le-a mai rămas ceva alcool: ai avut aseară o petrecere, ai fost la un grătar la iarbă verde sau la prânz ai avut în față un pahar cu vin. Și atât.

Cu asta sunt si eu deacord si asa s-a si spus, dar cum s-a mai zis, uni oameni abuzeaza. Poate sa dea legea ca ai voie bout sa mergi, eu oricum nu beau inainte de a conduce nimic, nici bere cu lamaie....

Posted

Dupa parerea mea, daca esti baut, n-ai ce cauta la volan/munca/parlament/strada etc. Stai acasa, ca-i mai sigur. E o alta masura de rahat, luata cu curu`, de niste dobitoci. Nu ma intereseaza ca in alte tari civilizate e la fel, nu ma intereseaza ca au scazut limita pentru dosar penal sau ca au crescut amenzile. E o pura incurajare la indobitocire in conditiille in care drumurile sunt si-asa vai de mama lor, iar soferii n-au altceva de facut decat sa se adapteze.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Eu am votat doar în ideea că petrec într-o noapte până la 2-3 și a doua zi trebuie să conduc.

Cam asa si eu, nu ca beau  bere sau ceva si merg, nici gand. Sau/si o bere cu lamaie poate, dar nu sa ma urc imediat la condus...

Edited by LaurX82
Posted

E interesanta ideea. Dar e pacat ca experimentul a fost facut doar pe 3 persoane. Ca atare, asa-zisele concluzii trase sunt pripite si nu difera cu nimic de ceea ce s-ar astepta orice sofer (interesat de subiect) sa fie.