Jump to content

Explozie de pneumonii şi răceli la Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Explozie de pneumonii şi răceli la Galaţi

Răcirea bruscă a vremii a dus la o avalanşă a cazurilor nou depistate de pneumonii şi infecţii respiratorii acute. Aşa se face că, în prima săptămână (30 septembrie - 6 octombrie a.c.) de raportare din actualul sezon rece, s-au înregistrat 1.765 de infecţii respiratorii acute (viroze respiratorii), cu 100 de internări. Grupa de vârstă cea mai afectată este cuprinsă în intervalul 5-14 ani, cu 598 de îmbolnăviri.

Situaţia este identică şi în cazul pneumoniilor, unde au fost semnalate 235 de cazuri. 67 dintre pacienţi au rămas internaţi din cauza formelor mai severe de boală.

"Datele acestea corespund în mod normal lunii noiembrie, însă sunt uşor de explicat prin variaţiile bruşte ale temperaturii. Cei mai afectaţi de pneumonii sunt sugarii cu vârsta de până într-un an. Frigul din locuinţe şi lipsa de experienţă a unor părinţi sunt principalele cauze care au condus la această situaţie. Este recomandat ca în camera copilului să fie prezent tot timpul un termometru iar temperatura să fie constant la 22 sau 23 de grade Celsius. Chiar dacă afară s-a răcit, copilul trebuie să fie îmbăiat zilnic", recomandă doctorul Valentin Boldea, medic de familie şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii mai recomandă evitarea spaţiilor aglomerate şi prost ventilate, precum şi introducerea în alimentaţia zilnică a fructelor şi legumelor, pentru o imunitate crescută. Nu trebui să neglijaţi nici hidratarea, în sezonul rece fiind recomandate mai ales băuturile calde, cum este ceaiul. Alături de alimentaţie şi un regim zilnic de exerciţii fizice contribuie la dezvoltarea imunităţii organismului.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni bolnavi de viroze şi pneumonii

2.548 de persoane cu infecţii respiratorii acute s-au prezentat la cabinetele medicilor de familie în săptămâna 7-13 octombrie. 82 dintre pacienţi au avut nevoie şi de internare, din cauza formelor mai severe de boală. Alţi 168 de pacienţi au fost trataţi pentru pneumonie în acelaşi interval de timp, 87 dintre ei având nevoie de tratament spitalicesc. Medicii recomandă să adaptăm vestimentaţia în funcţie de temperaturile de afară, să evităm aglomeraţiile şi să mâncăm cât mai multe fructe şi legume proaspete.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Explozie de infecţii respiratorii! Peste o mie de copii din Galaţi sunt răciţi

Infecţiile respiratorii se răspândesc cu viteza luminii printre gălăţenii care fac coadă la medicii de familie, dar şi la farmacii în căutarea leacurilor care să îi ajute să treacă cu bine de boală. Numai în ultima săptămână, 2.861 de persoane, adulţi şi copii, au cerut ajutorul specialiştilor prezentând simptomele unor viroze.
"79 au fost pacienţi cu simptome suficient de grave cât să impună internarea în spital. Categoria de vârstă cea mai afectată o reprezintă copiii între 5 şi 14 ani, 1040 de minori regăsindu-se, oficial, în această situaţie", a explicat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Nici bolnavii de pneumonii nu sunt puţini, dintre cele 281 de cazuri raportate, 101 fiind internate în spital. 64 dintre pacienţi sunt minori cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani.
"Din fericire, la nivelul judeţului nu am avut înregistrat niciun deces din cauza infecţiilor respiratorii şi nici o suspiciune de gripă. Le recomandăm în continuare gălăţenilor să se îmbrace adecvat, să consume alimente bogate în vitamine şi minerale, să se prezinte la medic de al primele simptome de răceală şi să nu ia medicaţie după ureche mai ales când vine vorba de antibiotice", conchide directorul DSP.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Avalanşă de viroze la Spitalul de copii

luctuațiile de temperatură din ultima perioadă a îmbolnăvit zeci de copii. Cei mai predispuși sunt cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani ani, mai ales cei care se află în colectivitate. „Avem o creştere a numărului de copii care se prezintă la spital, la urgenţă, dar această creştere a numărului de prezentări nu se aplică şi pentru numărul de internări. De exemplu în ultima săptămână am avut un număr de 170 de copii care s-au prezentat cu simptome de viroze. Dintre aceştia, 145 au fost diagnostoicaţi cu viroze, dar au primit tratament şi reţetă şi nu au avut nevoie de internare. 24 din cei 170 de pacienţi au avut totuşi nevoie de spitalizare. Sfătuim părinţii ca mai ales în această perioadă să aibă mare grijă atât la regimul alimentar al copiilor, dar şi la cele mai mici semne de boală. Dacă acestea persistă este de dorit să se ajungă la medicul de familie şi apoi la spital. Tratamentele luate fără indicaţie nu fac decât să complice lucrurile”, a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu, directorul Spitalul de pediatrie „Sfântul Apostol Ioan”.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Aproape 2.400 de gălăţeni depistaţi cu viroze şi pneumonii

2.058 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute în săptămâna 21-27 octombrie. Din cauza formelor mai severe ale bolii, 101 dintre ei au fost şi internaţi. Grupa de vârstă cea mai afectată e formată din copii între 5 şi 14 ani, ceea ce arată că virozele respiratorii se transmit în mare parte la şcoală sau la grădiniţă. Şi infecţiile aparatului respirator inferior (pneumoniile - n.r.) au adus la medic 325 de persoane, dintre care au rămas internate 67.
"Acest lucru arată faptul că, în ciuda numărului mare de cazuri, formele de pneumonie sunt destul de uşoare. Bebeluşii cu vârsta de până într-un an sunt cei mai expuşi, motiv pentru care părinţii trebuie să aibă mare grijă cu temperatura din cameră şi cu ieşitul din casă", a explicat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Aici vina o poarta parintii. Daca e musai sa duca odraslele racite, bolnave, contagioase, puricoase (ca sa nu zic altceva) la gradinita si scoala.... Cum pana mea poate un parinte (nu se poate numi parinte) sa ignore simptomele bolii si sa continuie sa duca copilul la gradinita? Explicatie e simpla si cat se poate de cretina: "asa e la gradinita, trebuie sa se imbolnaveasca pentru ca altfel nu se fac anticorpi".... Cum suna asta dragi parinti inconstienti? Sau nu aveti timp sa stati cu copiii bolnavi acasa si ii trimiteti la gradinita?

Link to comment
Share on other sites

Numărul gălăţenilor răciţi a scăzut

Temperaturile crescute şi constante din ultima săptămână au venit cumva în ajutorul gălăţenilor, care nu s-au mai confruntat într-o aşa mare măsură cu afecţiuni de sezon. Cea mai bună veste vine din zona bebeluşilor, care au ieşit de sub incidenţa avalanşei de pneumonii, cele mai multe cazuri diagnosticate cu această afecţiune fiind raportate în rândul copiilor cu vârste între 5 şi 14 ani. Per total, medicii de familie au raportat către Direcţia de Sănătate Publică un număr de 1.911 infecţii respiratorii, cu 10 la sută mai mic decât în săptămâna precedentă, doar 78 de pacienţi cu acest diagnostic având nevoie de internare. "Grupa de vârstă cea mai afectată este 5-14 ani, fiind înregistrate 592 de cazuri, cu 20 la sută în scădere faţă de săptămâna precedentă. Scăderi semnificative au fost şi la pneumonii. Avem 263 de cazuri, cu 30 la sută mai puţine, cu 107 persoane internate", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

75.000 de gălăţeni, vulnerabili în faţa bolii. Vaccinarea antigripală gratuită, blocată birocratic

* Deşi campania de imunizare a categoriilor cu risc ar fi trebuit demarată la 1 noiembrie, operaţiunea nu a putut fi pusă în practică din cauză că Ministerul Sănătăţii a reluat licitaţia

Gălăţenii bolnavi cronic, femeile gravide sau personalul din unităţile medicale au de ales între două variante dacă vor să nu se expună riscului de a face gripă în următoarele săptămâni: fie îşi cumpără vaccinul, fie se feresc cât pot, deoarece campania de imunizare derulată prin Ministerul Sănătăţii nu doar că nu a debutat la 1 noiembrie, aşa cum era planificat, dar nici măcar nu se ştie când va începe. Reluarea procedurilor de licitaţie pentru achiziţionarea serului necesar imunizării populaţiei pune sub semnul întrebării data începerii campaniei de vaccinare a populaţiei cu grad de risc. Peste 70.000 de oameni din Galaţi sunt astfel în situaţia de a nu putea primi serul.
"Noi am încheiat deja procesul de catagrafiere a populaţiei şi avem 75.000 de persoane din judeţ care îndeplinesc condiţiile pentru vaccinare. Aşteptăm dozele de la Ministerul Sănătăţii, dar din cauza reluării licitaţiei este posibil să le primim cel mai devreme în circa două săptămâni. Este chiar posibil ca dozele să vină după Anul Nou", ne-a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Şeful autorităţii sanitare gălăţene speră însă ca în judeţ să nu fie înregistrate situaţii deosebite până la începerea vaccinării populaţiei cu grad ridicat de risc, având în vedere că, de regulă, primele cazuri de gripă sunt raportate după data de 1 ianuarie.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă o săptămână cu puţine viroze

Vremea frumoasă din ultimele zile se vede și în registrele medicilor, care au avut puține cazuri de persoane care suferă de viroze respiratorii. ,,S-a înregistrat un număr de 1.833  de persoane care suferă de viroze respiratorii, iar dintre acestea, 76 s-au dovedit a fi cazuri complicate, care au necesitat internarea. Grupa de vârstă cea mai afectată rămâne în continuare cea a preşcolarilor şi a elevilor de vârstă şcolară, unde s-au înregistrat 581 din cele 1.833 de cazuri. În ceea ce priveşte numărul gălăţenilor care în perioada raportată au fost diagnosticaţi cu pneumonie şi aici avem 289 de cazuri din care 90, mai complicate, au necesitat internarea. În ceea ce priveşte grupa de vârstă cea mai afectată acum este cea a copiilor între 2-4 ani. Comparând datele din această ultimă săptămână de raportare a situaţiei epidemiologice  cu acelea din săptămâna anterioară, reiese că nu sunt schimbări semnificative. Asta şi deoarece vremea a rămas cam la fel neexistând variaţii majore de temperatură. Cea mai bună protecţie împotriva unor astfel de afecţiuni este vaccinarea antigripală”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Deocamdată, dozele de vaccin antigripal nu au fost alocate Galațiului, iar cum de săptămâna viitoare se anunță o răcire a vremii, este probabil să crească numărul bolnavilor.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.000 de gălăţeni au răcit în ultima săptămână

Scăderea temperaturilor din ultima săptămână s-a reflectat rapid în numărul suferinzilor de afecţiuni sezoniere. 2.272 de gălăţeni sunt, oficial, afectaţi de viroze respiratorii, însă numărul celor care resimt efectele frigului asupra sănătăţii este cu siguranţă mai mare. Potrivit raportărilor pe care le-au făcut medicii de familie către Direcţia de Sănătate Publică, cei mai afectaţi sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 761 de minori fiind diagnosticaţi cu infecţii respiratorii.
"Dintre persoanele care s-au prezentat la medic cu simptome specifice, 86 au avut nevoie de internare. În ceea ce priveşte numărul pneumoniilor, acesta ajuns la 289, 73 dintre bolnavi fiind internaţi. Cei mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu pneumonii sunt copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani, în număr de 85", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.300 de gălăţeni cu răceli şi pneumonii

Peste 2.300 de gălăţeni cu simptome de răceală au venit la cabinetele medicilor de familie, în săptămâna 18-24 noiembrie. 75 dintre ei au rămas internaţi, din cauza formelor mai severe ale bolii. Grupa de vârstă cea mai afectată este formată din preşcolari şi şcolari, cu 812 îmbolnăviri. Alte 255 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonii, 84 dintre ei având nevoie de internare. Şi în acest caz, grupa de vârstă cea mai sensibilă e formată din copii între 5 şi 14 ani. În acelaşi interval de timp, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi nu a înregistrat niciun deces cauzat de pneumonii sau de gripe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ser antigripal repartizat Galaţiului

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat din import 600.000 de doze de vaccin antigripal destinate campaniei de imunizare din actualul sezon rece. „La Galaţi vor fi repartizate în jur de 15.000 de doze de ser antigripal, care vor fi folosite într-o primă tranşă de vaccinare. Urmează ca, la începutul lui 2014, să vină o a doua tranşă de vaccinuri, produse la Institutul Cantacuzino”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.
În urma catagrafierii realizate la începutul toamnei de către autorităţile sanitare locale, a reieşit faptul că judeţul Galaţi are 75.000 de persoane supuse riscului de a se îmbolnăvi de gripă. „Din experienţa anilor trecuţi, am observat că nu toţi cei care beneficiază de vaccinare gratuită vor să o şi facă. Cred astfel că dozele trimise pentru actualul sezon rece vor fi de ajuns”, a adăugat sursa citată. De vaccinare antigripală gratuită beneficiază bolnavii cronici (boli cardiovasculare, diabet etc.), gravidele, persoanele trecute de 65 de ani şi personalul medical.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

A început campania de imunizare antigripală

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început, de astăzi, distribuirea dozelor de vaccin antigripal către cei 265 de medici de familie din judeţ. Potrivit şefului DSP Galaţi, Valentin Boldea, la nivelul judeţului Galaţi s-au primit 17.522 de doze de vaccin, ceea ce reprezintă cam 60% din necesarul acestora, raportat la numărul persoanelor expuse la îmbolnăvire.

„Deocamdată, medicii de familie distribuie dozele persoanelor cu risc de îmbolnăvire, persoane care au dreptul, gratuit, prin lege, la această imunizare. Este vorba despre bolnavi cronici, copii, bătrânii şi personalul medical, angajaţi cu risc crescut de îmbolnăvire. Avem asigurări că la nivelul judeţului Galaţi vom primi din ianuarie 2014 şi restul dozelor de vaccin necesare, căci Institutul Cantacuzino îşi va relua activitatea”, a declarat şeful DSP Galaţi Valentin Boldea. Potrivit evaluărilor DSP Galaţi, la nivelul judeţului Galaţi există 75.000 de persoane din judeţ care îndeplinesc condiţiile pentru vaccinare.

Reamintim că vaccinarea antigripală a început la Galaţi cu întârziere de o lună faţă de termenul stabilit iniţial – 1 noiembrie – din cauză că Institutul Naţional Cantacuzino şi-a oprit, în acest an, producţia de vaccin antigripal, din cauza problemelor financiare prin care trece.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni cu viroze şi pneumonii

Aproape 2.400 de gălăţeni care au mers la cabinetele medicilor de familie au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute (viroze respiratorii - n.r.) în intervalul 25 noiembrie - 1 decembrie a.c. 62 dintre pacienţi au fost şi internaţi în spital din cauza formelor mai severe ale bolii. Grupa de vârstă cea mai afectată de răceli este formată în mare parte din şcolari şi preşcolari.

"În acelaşi timp Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat 271 de noi cazuri de pneumonii, într-o uşoară creştere faţă de săptămâna 18 - 24 noiembrie. Infecţiile plămânilor au trimis în spital alţi 90 de gălăţeni. Copiii cu vârsta de până într-un an sunt cei mai sensibili în faţa infecţiilor plămânilor", a spus doctorul Valentin Boldea, directorul executiv al DSP Galaţi.

Medicii recomandă părinţilor să păstreze o temperatură constantă în camera bebeluşilor şi să aibă grijă la modul în care îi îmbracă pe micuţi atunci când ies în aer liber. Odată cu răcirea vremii sunt aşteptate şi primele cazuri de gripă. Este astfel important să evitaţi spaţiile aglomerate şi prost ventilate şi să vă vaccinaţi împotriva gripei, dacă medicul de familie sau specialist vă recomandă acest lucru.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţenii nu vor să se vaccineze antigripal

Deşi Galaţiului i-au fost distribuite, prin Direcţia de Sănătate Publică, 17.522 de doze de vaccin antigripal, iar campania de vaccinare a început deja de o săptămână, mai puţin de un sfert din doze au fost folosite.

„După finalizarea primei săptămâni de imunizare antigripală, am constatat că s-au vaccinat, la medicii de familie, dar şi în spitale sau în reţeau M.A.I., circa 3.000 de persoane. Nu se poate spune că există o foarte mare dorinţă a gălăţenilor de a se vaccina antigripal. Asta poate şi datorită faptului că, deocamdată, nu avem niciun caz de gripă confirmat şi nu avem nici un număr mai mare de viroze sau pneumonii, decât săptămâna trecută. Reticente în privinţa vaccinării sunt şi cadrele medicale. Acestea fie s-au vaccinat din surse proprii, cumpărând vaccinul, înainte de sosirea lui, fie nu s-au arătat interesate. Reamintim totuşi că imunizarea antigripală este singura cale eficientă de a lupta cu gripa”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, aproximatov 75.000 de persoane beneficiază de vaccinare antigripală gratuită.Deşi Galaţiului i-au fost distribuite, prin Direcţia de Sănătate Publică, 17.522 de doze de vaccin antigripal, iar campania de vaccinare a început deja de o săptămână, mai puţin de un sfert din doze au fost folosite. „După finalizarea primei săptămâni de imunizare antigripală, am constatat că s-au vaccinat, la medicii de familie, dar

şi în spitale sau în reţeau M.A.I., circa 3.000 de persoane. Nu se poate spune că există o foarte mare dorinţă a gălăţenilor de a se vaccina antigripal. Asta poate şi datorită faptului că, deocamdată, nu avem niciun caz de gripă confirmat şi nu avem nici un număr mai mare de viroze sau pneumonii, decât săptămâna trecută. Reticente în privinţa vaccinării sunt şi cadrele medicale. Acestea fie s-au vaccinat din surse proprii, cumpărând vaccinul, înainte de sosirea lui, fie nu s-au arătat interesate. Reamintim totuşi că imunizarea antigripală este singura cale eficientă de a lupta cu gripa”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

La nivelul judeţului Galaţi, aproximatov 75.000 de persoane beneficiază de vaccinare antigripală gratuită.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.000 de gălăţeni, diagnosticaţi cu viroze

Aproape 2.300 de locuitori ai judeţului Galaţi au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii acute în perioada 2 - 8 decembrie. Situaţia se menţine astfel aproape neschimbată faţă de săptămâna 25 noiembrie - 1 decembrie, când medicii au depistat în jur de 2.400 de persoane cu aceleaşi probleme de sănătate. 56 dintre pacienţii de săptămâna trecută au fost internaţi în spitale din cauza formelor mai severe ale bolii. Cei mai afectaţi sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. Numărul pneumoniilor nou diagnosticate în acelaşi interval de timp a fost de 288, cu 78 de internări. Nu a fost raportat niciun caz de deces provocat de viroze sau pneumonii.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Explozie de pneumonii la Galaţi! Peste 100 de bebeluşi sunt grav bolnavi

Numărul infecţilor respiratorii a explodat în ultimele zile, statisticile oficiale raportate de medicii de familie indicând un număr de 2.967 de cazuri. Cele mai multe au fost diagnosticate la copii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 58 de pacienţi din totalul bolnavilor având nevoie de internare în spital. Un fapt cu adevărat îngrijorător pentru medii este dublarea cazurilor de pneumonii la copiii foarte mici.
"În ultima săptămână au fost înregistrate 397 de cazuri de pneumonie, 103 pacienţi fiind internaţi. Cea mai vulnerabilă grupă de vârstă este cea a copiilor cu vârste cuprinse între 0 şi 1 an, cu 105 cazuri", a precizat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Din fericire, la Galaţi nu a fost înregistrat niciun deces provocat de infecţiile respiratorii, iar pentru a nu fi prinşi pe picior greşit, medicii au recoltat în ultimele zile probe de la un pacient pentru a stabili dacă la noi şi-a făcut apariţia gripa.
"Nu e o suspiciune, e doar o simplă recoltare pentru verificare. Probele au fost trimise la Institutul Cantacuzino", a precizat dr. Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Crăciunul a venit pentru mii de gălăţeni cu viroze şi pneumonii

Aproape 2.500 de gălăţeni nu se vor putea bucura aşa cum se cuvine de Crăciun, din cauza virozelor respiratorii de care suferă. Dintre aceştia, 75 suferă de forme grave, aşa că au avut nevoie de internare. Din cei 2.500 de pacienţi fac parte şi copii, 894 de cazuri, cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani. Alţi 235 de gălăţeni suferă de pneumonie, iar mai bine de jumătate din ei sunt în spital, sub supraveghere medicală. Şi copiii au fost afectaţi de pneumonii. 57 de micuţi, cu vârsta cuprinsă între 2 şi 4 ani suferă şi trebuie să facă tratament. Medicii le recomandă părinţilor să nu se lase înduplecaţi de rugăminţile copiilor de a sta afară prea mult. Vremea ceţoasă şi rece este principala cauză a îmbolnăvirii micuţilor.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-au terminat sărbătorile, au venit virozele

Sfârşitul sărbătorilor de iarnă a adus un număr mare de cazuri de pneumonii şi viroze respiratorii. Medicii au remarcat că numai în ultima săptămână numărul celor care au ajuns la cabinete a crescut cu peste 40%. „De la 235 de cazuri de pneumonii în ultima săptămâna a anului trecut am ajuns, în prima săptămână de raportare a acestui an, la 334 de gălăţeni bolnavi de pneumonie.  Este o creştere cu 40 % faţă de ultima săptămână a anului”, a declarat dr. Valentin Boldea, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

A crescut cu zeci de cazuri şi numărul celor care suferă de viroze respiratorii. La începutul anului 2014, sunt înregistrate deja 1112 cazuri. Chiar dacă raportat la populaţia Galaţiului numărul nu este îngrijorător, asta nu înseamnă că gălăţenii nu s-au îmbolnăvit de sărbători, ci că nu au făcut forme care să necesite internarea. Medicii continuă să îi sfătuiască pe gălăţeni să se îmbrace adecvat și să acorde copiilor o atenţie specială.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Vremea bună i-a ţinut pe gălăţeni departe de spitale

Vremea a fost „prietenoasă” în ultima săptămână şi asta se vede şi în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi care a înregistrat cam acelaşi număr de cazuri de viroze respiratorii faţă de săptămâna trecută. În ceea ce priveşte pneumoniile, numărul pacienţilor ce suferă de această afecţiune a fost sensibil mai mare.

„În ultima săptămână de raportare s-a înregistrat un număr de 1881 de persoane diagnosticate cu viroze respiratorii. Numărul e aproape similar celui din săptămâna anterioară de raportare. În schimb, la categoria de vârstă 5-14 ani s-au înregistrat doar 553 de cazuri mult mai puţine decât săptămâna trecută. În ceea ce priveşte numărul  gălăţenilor care au fost diagnosticaţi cu pneumonie, acesta a fost mai mare. În ultima săptămână de raportare s-au înregistrat 315 cazuri cele mai multe s-au înregistrat ca de obicei, la categoria de vârstă 0-1 an, unde s-au raportat 66 din cele 315 cazuri înregistrate”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

În ceea ce priveşte vaccinul antigripal, în ultima săptămână, alţi o mie de gălăţeni s-au imunizat, iar numărul celor care s-au vaccinat a ajuns la 11.500.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Peste 2.700 de gălăţeni cu viroze şi pneumonii

2.328 de persoane cu infecţii respiratorii acute au mers săptămâna trecută (13 - 19 ianuarie) la cabinetele medicilor de familie sau direct la camerele de gardă ale spitalelor. După ce au fost consultaţi, doar 77 dintre ei au avut nevoie şi de spitalizare. Restul pacienţilor au urmat acasă tratamentele prescrise de medici. Grupa de vârstă cea mai afectată de viroze respiratorii este cuprinsă în intervalul 5 - 14 ani, cu 770 de cazuri din totalul de peste 2.300.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, alţi 393 de gălăţeni au fost diagnosticaţi cu pneumonii. 126 dintre ei au rămas internaţi pentru tratament sub supraveghere medicală. La fel ca în cazul virozelor, tot preşcolarii şi şcolarii între 5 şi 14 ani au fost cei mai predispuşi la îmbolnăvire.
"De la o săptămână la alta, numărul infecţiilor respiratorii continuă să crească, lucru la care ne aşteptăm şi în perioada următoare. Trebuie evitate spaţiile aglomerate şi prost ventilate, iar îmbrăcămintea trebuie adaptată la temperaturile de afară. Este foarte important de reţinut că nu trebuie sub nicio formă să luăm antibiotice fără sfatul unui medic. De cele mai multe ori virozele respiratorii sunt cauzate de virusuri, situaţie în care antibioticele nu au efect". explică directorul DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Campania de vaccinare antigripală bate pasul pe loc

* Galaţiul mai are nevoie de încă 5.000 de doze

Dintre cele 18.000 de doze cu vaccin antigripal trimise la Galaţi în luna noiembrie a anului trecut, pentru imunizarea gratuită a grupelor de populaţie aflate la risc, au fost folosite până în prezent aproximativ 14.000. "Am primit o situaţie parţială de la cabinetele medicilor de familie, în urma căreia preconizăm că vom mai avea nevoie de alte 5.000 de doze de vaccin antigripal, pentru a doua tranşă de imunizare. Nu ştim încă momentul în care aceste vaccinuri vor veni", precizează dr. Valentin Boldea, directorul Sănătăţii Publice gălăţene.
Deşi Institutul Cantacuzino a finalizat producţia celor 400.000 de doze de vaccin, aşa cum se angajase, serul nu poate fi folosit, deoarece niciunul dintre oficiali nu s-a gândit că va fi nevoie şi de un studiu clinic care să demonstreze siguranţa serului autohton. Cum un astfel de studiu ar dura cel puţin o lună, este foarte posibil ca Ministerul Sănătăţii să importe vaccinuri şi pentru a doua parte a campaniei naţionale de imunizare. Dezavantajul este, spun unii experţi, că produsul de import costă de câteva zeci de ori mai mult decât cel realizat în ţară. Pe de altă parte, cele 400.000 de doze produse de Cantacuzino ar putea fi pur şi simplu aruncate, ele neputând fi folosite fără un studiu clinic prealabil. Vaccinul antigripal asigură protecţie la două săptămâni de la injectare, iar dozele nu pot fi folosite de la un an la altul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Primul caz de gripă înregistrat la Galaţi

Primul caz de gripă a apărut la Galaţi. Este vorba despre o pacientă de 27 de ani, însărcinată în şapte săptămâni care s-a prezentat la medicul de familie cu temperatură şi dureri de cap. Pentru că a suspicionat că este vorba despre gripă medicul a recomandat analize amănunţite. Confirmarea a venit de la Institutul Cantacuzino. „este vorba despre un caz de gripă. Starea pacientei este bună, nu a necesitat internarea. În prezent se tratează la domiciliu. Este primul caz de gripă confirmat, la Galaţi”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Cum pacienta este însărcinată în şapte săptămâni, este posibil ca aceasta să fie nevoită să facă avort terapeutic.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cardiac ucis de gripă

Un bărbat de 45 de ani din Galați, cunoscut cu probleme cardiace severe a murit azi-noapte, în urma unui infarct. Gălățeanul s-a simțit rău în urmă cu câteva zile, așa că s-a dus la spital pentru investigații amănunțite. Medicii i-au făcut analize și pentru că aveau suspiciunea că suferă de gripă, i-au prelevat sânge pentru analize. Rezultatul specialiștilor de la Institutul Cantacuzino au confirmat că bărbatul suferea de gripă A1. Din păcate, azi-noapte starea pacientului s-a agravat, a făcut infarct și în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, acesta a decedat.

presagalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.